СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 78 014
  • 1 619
  •   1
Отговори
# 330
  • гр.София
 agileya, може ли малко да поясниш ? Децата са класирани ,записани ,семейството  се мести и иска да премести и децата в по-близка градина ?

Lulova , браво ! (а аз не вярвах,че ще има ефект)

Флучия,дано ви приемат най-сетне. И. Савина ме впечатлява-точна,конкретна.( Защо ли не се кандидатира за кмет Simple Smile)

Аз лично предпочитам да се боря за увеличаване на издръжката

Това е добър повод за протест !

# 331
  • София
Да, разбира се. Peace
Майката е инвалид и не може да работи. Иска да напусне мъжа и да се премести при баща си (в друг квартал), но се страхува, че ако се премести, ще загуби местата в дет. градина. И 3те деца (2 са близнаци) вече от 1 месец ходят на детска градина.

# 332
  • София
Факт е че с 25 деца в група ДГ не могат да вържат бюджета. Нека и Дидиа да каже. Отдавна си пеем за увеличаване на издръжката на децата, но все се получава отговор че пари няма. Като алтернатива се предлага по-голямо участие на родителите. Това който както иска така да го разбира (аз не го разбрах), но не усещам желание от страна на компетентните органи таксата да се актуализира и съответно да се обвърже с издръжката на децата.

Това ми звучи... пресилено.
Ако отговаряше на истината, синдикатите отдавна да са инструктирали сектора да не записва и 1 дете над нормативно установената бройка - ако всички детски заведения бъдат изправени пред фалит - по обективни причини - мисля, че бързо би се разрешил проблемът... нормативно.
Ако това състояние на нещата беше факт, а не... оправдание.

Дидиа едва ли е човекът, до който можем да се допитаме - не може да мине за непредубедена, независимо от наличието или липса на компетентност по въпроса, има конфликт на интереси.

# 333
  • гр.София
 agileya, няма да загуби местата само заради това,че сменя квартала. Ако й е удобна градината-нека си останат. Ако иска да ги мести- нека веднага си заяви кандидатури в системата за новата градина и да чака развръзката по казуса Преместване -да го измислят най-сетне (в началото на Ноември-следете новини в ИСОДГ ). Докато децата не бъдат записани в нова градина,местата в старата са им сигурни.
 Отделно,може би Ели (Хриса) ще се включи с идея,дали да пишете до Работната група  с искане за преместване,щом хем майката е инвалид,хем децата са 3.

# 334
              katiABV , не се притеснявай от "конфликта на интереси"  Laughing Този "конфликт на интереси " дето го имам аз ви го препоръчвам и на вас! Laughing  Проверили ли сте КОЛКО пъти отсъства учител и след обяд децата са в сборни групи ? Колко пъти виждате един и същи учител цял ден,защото няма заместници! Сега се пенсионират две от пом. възпитателките и то много добри и сме изпаднали в паника кой ще дойде.Напоследък идват само пенсионери и то над 65 години и хал хабер си нямат от работата.
              А това дали ще стигне бюджета ще си проличи в края на годината.Поинтересувайте се какво ядат децата ви и ще видите в кои ДЗ бюджета издиша.За сведение "постния" ден трябва да бъде само един път в седмицата,а май на много места е доста повече.А през зимата ви съветвам да поглеждате Т в ДЗ,навсякъде има термометри.
              Много неща звучат пресилено,но защо не погледнете проекто бюджета за следващата година.Уж ще има повече места , а бюджета за образование е по-малък от тазгодишния.Вие искате увеличение на издръжката,ама май няма да се получи.
               А за СИНДИКАТИ в България , моля , не правете опити да говорите.Съжалявам много ,но ако това са синдикати , то аз изобщо не съм разбрала ,че съществуват.Приличат ми на попа дето като го питали защо яде месо на пости отговорил да не го гледат какво прави,а да слушат какво говори.На мен , лично , ми писна да слушам защото все още и добре виждам. Laughing

# 335
  • София
agileya, няма да загуби местата само заради това,че сменя квартала. Ако й е удобна градината-нека си останат. Ако иска да ги мести- нека веднага си заяви кандидатури в системата за новата градина и да чака развръзката по казуса Преместване -да го измислят най-сетне (в началото на Ноември-следете новини в ИСОДГ ). Докато децата не бъдат записани в нова градина,местата в старата са им сигурни.
 Отделно,може би Ели (Хриса) ще се включи с идея,дали да пишете до Работната група  с искане за преместване,щом хем майката е инвалид,хем децата са 3.

Пак да се извиня за невежеството  ooooh!- тя може ли лично да отиде в новата детска градина, за да попита и да заяви кандидатура в системата (тъй като няма достъп до компютър и не може да се оправи изобщо)?
Да търся ли Ели (Хриса)?
Майката не само е инвалид, но е и социално слаба и в много тежко положение - за нея има тема в "Благотворителни акции" и т.н. във форума.

# 336
               Да напише една молба до комисията и да опише подробно положението си.Мисля,че няма да и откажат преместване на децата.Имат право да увеличат и бройката,ако няма свободни места в удобната и градина.И да отиде лично в новота ДГ директорката сама не може да я приеме.

# 337
  • София
              Да напише една молба до комисията и да опише подробно положението си.Мисля,че няма да и откажат преместване на децата.Имат право да увеличат и бройката,ако няма свободни места в удобната и градина.И да отиде лично в новота ДГ директорката сама не може да я приеме.
Коя комисия?

# 338
  • гр.София
agileya, а не можеш ли ти да "я кандидатираш"? Съгласна съм с Дидиа, но нека си фигурира в системата и заяви кандидатури.
 И невероятно,че ще го напиша,но май е по-добре хич да не се явява пред Директора (ами ако е неблагосклонна) , а направо да я "спуснат" от Общината.

http://sofia-obrazovanie.bg/index.php?load=contact  ( Погледни вляво-в" Дирекция Образование" )
 Пишете на Мария Минчева. Или направо на място, на Оборище44.

Последна редакция: пт, 09 окт 2009, 22:46 от blanc

# 339
  • София
agileya, а не можеш ли ти да "я кандидатираш"? Съгласна съм с Дидиа, но нека си фигурира в системата и заяви кандидатури.
 И невероятно,че ще го напиша,но май е по-добре хич да не се явява пред Директора (ами ако е неблагосклонна) , а направо да я "спуснат" от Общината.

http://sofia-obrazovanie.bg/index.php?load=contact  ( Погледни вляво-в" Дирекция Образование" )
 Пишете на Мария Минчева. Или направо на място, на Оборище44.

Доколкото знам децата ги има в с-мата - сегашната директорка ги е вкарала по-рано, за да може да кандидатства. Силвия даже не знаеше паролата и т.н. Ще я питам за повече подробности.
Много благодаря! Ще й кажа за Оборище 44. Peace
Тя ми каза сега, че ще помоли старата директорка да я кандидатира за новата градина и ако срещне затруднения, ще ми се обади пак. Peace Дано така да стане.

Последна редакция: сб, 10 окт 2009, 10:15 от agileya

# 340
  • Бургас
Приеха синът ми набор 2005-та в една от градините ,назад  в списъка ми които бях добавила .Можете ли да ми кажете какво означава това ,че градините които са преди нея в списъка остават за активни кандидатствания ?В смисъл аз искам най-вече в градината по първото ни желание там има предимство заради брат си,но ако го запиша сега в другата градина елиминира ли се тази кандидатура в следващи класирания?Или да не го записвам да чакам?... newsm78

# 341
  • София
Ами... ако ти е достатъчно удобно, за да можете да го водите - запиши го. Ако няма да ходи реално там - няма смисъл, ще изгубиш точките за първи желание - бонусните. От друга страна, ако не тръгне там е твърде вероятно да си седи у дома. Помисли кое ти е по- невъзможно - да го водиш в неудобната градина, или да си го гледаш в къщи и прецени по това.

# 342
  • Бургас
Кати, не сме приети по първо желание това е някъде назад в списъка.Имах предвид ако го запиша сега остават ли  активни  кандидатурите по първите ми жалания?По първото ни желание имаме предимство,но за сега няма места т.е оставаме си чакащи. Thinking

# 343
  • София
Не, в момента, в който някой директор каже, че детето е записано в повереното му заведение, всички кандидатури биват изтрити. Мисля, че можеш да ги впишеш отново - но с нова дата и, подозирам, без бонусите за 1во, 2ро и 3то желание. Т.е. има смисъл да го запишеш само, ако си се примирила с това, че - поне за тази година - ще посещава относително неудобната градина. Едва ли има смисъл хем да не ходи на градина, хем да изгуби допълнителните точки и по- ранна дата...

# 344
  • Бургас
Да и аз така си мислех,но като прочетох това в мейла си се зачудих. newsm78

"Тази детска градина е Вашето второ или по-ниско желание. Съответно, Вашите кандидатури за по-високите желания продължават да са активни и ще участват на следващото класиране. Останалите Ви кандидатури (с желание, по-ниско от вече класираното) са деактивирани."

Общи условия

Активация на акаунт