СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 78 013
  • 1 619
  •   1
Отговори
# 840
Лулова, не се ядосвай. И Пожар е говорила с дамата и тя беше с много добри впечатления, но се оказа че водещата си води предаването очевидно без никаква предварителна подготовка. Май си нямаше ясна идея кой за какво е поканен и присъства. И караше с тия дет си ги познава - за всеки случай.

Два пъти се обърна към нас да ни огледа. Много студен поглед има таз жена. Все едно гледа през стена, а лицето и като маска.

# 841
Да, особено онази "гражданка" с нейния проблем с градския транспорт - какво пак правеше там  newsm78
Аз си помислих, че гледам повторение  newsm78

# 842
Да, особено онази "гражданка" с нейния проблем с градския транспорт - какво пак правеше там  newsm78

Аз пък се сетих за господина с Топлофикацията - поне за трети път го срещам в медийното пространство с изтъркания вече лаф че Топлофикация иска да се жени за него, а той не иска. Или си циркулира по медиите или БТВ си го въртят по предаванията, защото сигурно е много интересен и колоритен.

На всичкото отгоре след като Пожар се опита да каже нещо на мобилния микрофон, той го прибра до него извън моя обсег да го докопам втори път.

# 843
.И веднага ще кажете ,че децата от набор 2002 са по-малко от децата набор 2008.Не ми се вярва ,защото групите в ДЗ бяха с над 30 деца в група.

Напротив Дидия, много повече са - не само от повишената раждаемост, но и от прихождането на провинциалистите, заради което Б.Б. се изказа, че решение на проблема с детските градини в София няма. След три-четири години ще Б.Б. или там който е на власт ще каже, че решение с проблема за липсата на места в училищата в София няма и ще ни прати в селските училища - Нови искър, Кремиковци, Панчарево, а защо не Перник, Ихтиман и др. - кой където му е по-близко. Не знам защо ти, като човек от системата не го осъзнаваш този факт. За съжаление явно никой не мисли отсега за проблема, а когато се случи - отново моето дете ще бъде най-ощетено, нали? Затова пиша тук, ако може някой да повдигне въпроса пред властимащите в момента.

# 844
Напротив Дидия, много повече са - не само от повишената раждаемост, но и от прихождането на провинциалистите, заради което Б.Б. се изказа, че решение на проблема с детските градини в София няма. След три-четири години ще Б.Б. или там който е на власт ще каже, че решение с проблема за липсата на места в училищата в София няма и ще ни прати в селските училища - Нови искър, Кремиковци, Панчарево, а защо не Перник, Ихтиман и др. - кой където му е по-близко. Не знам защо ти, като човек от системата не го осъзнаваш този факт. За съжаление явно никой не мисли отсега за проблема, а когато се случи - отново моето дете ще бъде най-ощетено, нали? Затова пиша тук, ако може някой да повдигне въпроса пред властимащите в момента.
                 Мен ,ако ме питаш не ме притесняват "селските" училища , а СЕЛСКИТЕ учители в София.С удоволствие бих живяла някъде из тия райони на спокойствие,ама никога не съм имала село!Знам си само СФ. Sad

# 845
  • София

Ми това беше гимназистката, дето й изтекла картата, тя съвестно си била купила билет преди да влезе в метрото (понеже знаела, че й и изтекла картата), пък контрольорите я поступали и пообрали.
Ако не си спомних историята от новините, изобщо нямаше и да разбера от какво се оплаква детето.
А дали това е най- съществения проблем на града, дали точно това е характерно, средно статистическо поведение на контрольор в Адския Транспорт... ами, аз също съм ползвала. Не бих казала, че има някакъв смисъл да се занимава цялата общественост в предизборна обстановка с изолиран случай.

# 846
                 Мен ,ако ме питаш не ме притесняват "селските" училища , а СЕЛСКИТЕ учители в София.С удоволствие бих живяла някъде из тия райони на спокойствие,ама никога не съм имала село!Знам си само СФ. Sad
Дидия, за съжаление и аз съм така - цял живот съм живяла в Красно село.

А колкото до селските училища - там 1-2 клас в момента са по 8-10 деца в паралелка. Имам колежка, която живее и на която децата /в момента 2 и 3ти клас/ ходеха в Нови искър на училище. Ами жената ги отписа от там и сега ходят в центъра. Повярвай ми - колко се оплаква. Били супер изостанали в сравнение с другите, в селското училище по цял ден били в сладкарницата, нищо не били научили в тези 1-2 години. По същата причина друга колежка си водеше децата на градина в Надежда, а не в с. Балша, защото там лелите и преподавателките били супер зле - чалга, простотии и т.н.
Така че, повярвай ми - има разлика между Красно село и "селата, с новооткритите супер модерни детски градини". Предпочитам по-обикновена обстановка, но със свестни преподаватели.

# 847
Някой има ли представа за ОДЗ в Подуяне което се строеше/ в кв. Левски/
По случайност от моя позната разбирам ,че тяхно близко дете от миналия понеделник е вече на ясла там.
А от системата ни вопъл ни стон. Какво се случва??
Не беше ли редно да се уведомят всички  неприети  ... newsm78 както беше миналата година за 26 ОДЗ в Младост/ пак по същото време/ 

# 848
  • София
http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=6&k=91

Имаха прием, местата бяха обявени - даже след като се появи секцията "свободни места" - дори и аз разбрах за тях... Влизали са си децата... какво по- точно питаш за него - какво да имаме представа - не ми стана понятно...

# 849
По случайност от моя позната разбирам ,че тяхно близко дете от миналия понеделник е вече на ясла там.
Не беше ли редно да се уведомят всички  неприети  ... newsm78 както беше миналата година за 26 ОДЗ в Младост/ пак по същото време/ 

Няма как детето на приятелката ти да посещава новооткритото ОДЗ в Подуене, тъй като сградата не е отворена още. Може да се е класирало, но не и да посещава реално. Попитай отново твоята приятелка за какво става въпрос.

# 850
  • София
Да имаше класиране. Минах онзи ден от там и много добре изглежда на външен вид. Ние сме в този район, наредили сме се на опашките за одз-та и чакаме сега.

# 851
katiABV, не е мястото в тази тема, но проблемът с арогантното отношение на контрольорите в градския транспорт изобщо не е изолиран случай. Ако ти правят проверка в градския транспорт, в никакъв случай не изпускай билетчето си, защото има случаи, в които ги подменят и после глобяват, бият и т.н.

# 852
Обади ми се Шапчицата. Свързали се с нея от Дарик. Утре за предаване по здравни въпроси търсят майка която се притеснява от ситуацията със свинския грип и има желание да участва.

До днес, 14 часа са дали срок на Шапката да потърси участник. Не знам повече подробности, но ако има мама която иска да участва - да пише тук или на ЛС да й пратя телефона на Шапчицата и да се уточнят.

# 853
  • София
katiABV, не е мястото в тази тема, но проблемът с арогантното отношение на контрольорите в градския транспорт изобщо не е изолиран случай. Ако ти правят проверка в градския транспорт, в никакъв случай не изпускай билетчето си, защото има случаи, в които ги подменят и после глобяват, бият и т.н.

Добре де, може би отдавна не съм се качвала на Адски Транспорт, но... ами, винаги отношението е било... не особено мило - е, какво пък, напълно ги разбирам за което - но никога... хм, чак толкова... агресивно. Това определено ми звучи като изолиран случай. И... как да кажа, мисля, че ако в София имаше по 90000 души - колкото е липсата на местата - бити и ограбени от контрольори, това определено нямаше да звучи непознато на обществеността.
С други думи - не определям случая като незначим, само като ирелевантен по отношение на една предизборна кампания.

# 854
  valeske ,kласирането за ОДЗ"Мечта" си мина по реда.Обявиха се местата.Обявиха се приетите.Градината все още не работи т.е. децата все още не посещават заведението.И аз не разбрах точно какъв ти е въпроса ? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт