СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 78 013
  • 1 619
  •   1
Отговори
# 15
Ели (Hrisa), Щурчо, чудя се и аз къде потънаха списъците на 2006. Отговорът всички си го даваме - това е най-проблемния набор, с най-гоям недостиг на места. Много по-лесно е приетите да се покрият, защото там не са съвсем чисти нещата. Предполага се, че никой няма да хукне да търси списъците на място в градините.

Чудя се и защо се махна колоната със свободни места от таблицата с кандидатурите на всеки. Ако помните, в самото начало имаше такава колона и всеки можеше спокойно да си наблюдава и пренарежда собствените желания. После я махнаха, защото свободните места били подвеждали .... Е, да но без тази колона трябва да ровиш във всяка детска градина по отделно и както показа предходния петък - такива като мен, които точно тогава не го направиха, защото си знаеха, че свободни места няма, изпуснаха има-няма 50 шанса за прием ....

Пратих си жалбата до министър - председателя, кмета, омбудсмана и председателя на КЗП. Пуснах по Интернет и по поща с обратна разписка. Пуснах и до "Господари на ефира", новините на БТВ, БНТ, сутрешните им блокове, няколко информационни агенции ... Е, не вярвам нещо да се случи. Днешното правителство си живее в един безкраен медиен комфорт.... Два дни чета из вестниците колко много нови деца били приети... А това, че стана по неправилния и тих начин не се обсъжда...

# 16
Здравейте момичета,
Знаете ли, дали са възможни следния тип проверки в ДГ: децата, които са приети по списък от системата и децата, които реално посещават градината - за 1-ва група става въпрос естествено.
Миналата седмица ми попадна списъка на децата от групата на сина ми. 25 имена написани в екселска таблица с ЕГН, под таблицата написано на ръка 1 име без ЕГН. Днес отново ми дават таблицата и в нея има още едно име добавено,  написано ръкописно. Вече децата са 27.
Та цял ден мисля как легално може да се пусне проверка. И то не е само нашата градина и група.
Без някакъв законен контрол на списъците няма и след 100 години да се подобри нещо.

# 17
                Дописаните на ръка имена на деца обикновено са на тези,които идват с протокол от общинската комисия.За тях няма срок за кандидатстване и могат да бъдат приемани по всяко време на годината.При това за деца със СОП и хронични заболявания могат да се открият и допълнителни бройки.Всички без значение дали са писани на таблица или ръчно в списъците трябва да са обявени от директорките в общината и системата.Това ,което са ти показали доказва,че някой го е домързяла да си ги напише на компа. Laughing Официалния списък на групата не е листчето ,което си видяла , а е в ДНЕВНИКА на групата.Това е официален и задължителен документ и там няма място за свободни съчинения.
                Ако си сигурна,че има нарушения подай си оплакването в общината.Ще направят проверка.

# 18
Лулова, проблем огромен има и с набор 2007. Просто още не е лъснал с пълната си сила.
Да и това със скриването на списъците е върха на сладоледа. Това е - сега мъглата е още по-гъста и от преди системата......
Ако от господари на ефира ти се обадят - пиши да се включа и аз....

# 19
Безсмислен пост, но не мога да си позволя да ви изгубя от поглед! Confused

# 20
И аз да се запиша.

# 21
Да се запиша и аз, по повод нашето преместване вече няма да го има по следната причина:
Мамата на детенцето с която исках да се преместим си намерила друга мама в друга детска градина съседна на нашата и предпочитала там. Малко се ядосах все пак имахме уговорка, но нищо може и да е за добре. Сега остава да се срамя пред нашата Директорка все пак говорих с жената за преместване пък сега оставаме. Да ми е обица на ухото Simple Smile

ОО непременно направете тама с преместването,малко ще е като размяна на парфюми  (малко черен хумор,да ме извините  Crazy ). Но наистина ще е полезно за тези,които са влезнали където и да е !

# 22
   Информационната система е обхванала само ОДЗ /яслени + градински групи/ и ДГ. Регистрацията може да направите по всяко време. Идеалният вариант е, ако ви приемат в ОДЗ, защото автоматично преминавате в градинска група.
  Има и още един вариант, макар и не толкова приемлив - да подадете молба, на място, в избраната от вас самостоятелна ясла. Това е временен вариант, защото при навършване на 3 г. на детето, то ще бъде изписано и отново ще трябва да кандидаствате и да се "борите", вече за ДГ.

# 23
  • София, под Карлсон
Запис и от мен.

# 24
  • София
   Здравейте и от мен! Вече и аз тук.
   Искам да помоля, ако някой може да ми помогне с инфо...или да ми покаже къде да прочета....ще съм ви благодарна...
   Живеем в Младост 1, децата ми Той-5,6 год е в 3та група, Тя - 4 год е във 2ра група. Ходят в това ОДЗ от яслата. Другият месец ни предстои преместване в Манастирски ливади /запад/. Там няма градини, трябва да търся в близки райони /предполагам/...
   Нямам идея от новата система, влязохме с молбите преди години...Влязох сега да разгледам как трябва да се регистрираме, но ми казва, че системата е заключена/някой знае ли защо и кога ще я отключат?/
   Ще бъда благодарна за всяко инфо   bouquet

# 25
Вече е отключена. Забраняват достъпа при всяко класиране.

Успех с намирането на градина!

# 26
                   Спокойна,не знам в кой край си на Манастирски ливади,ама шанса ви за преместване е равен на 0.Може да ползвате ДЗ в район "Красно село" или Бояна,Драгалевци .Район "Красно село" е точно от тези инфарктни райони с много деца и малко места.
                   Желая ти успех,но ми се струва мисия невъзможна! Групите на повечето места надвишават 30.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 11:21 от Didia

# 27
  • гр.София
 Хайде,Дидиа, обясни ми,как групата ти вече надвишава 30.
 Ама не на ЛС, а тук, пък ако не искаш-просто не ми отговаряй.

# 28
  • София
  Ние сме срущу била, до Спа центъра. Близо са ми Бъкстон и Красно село, но и на други съм навита, само да са там, че ние и двамата работи, аз съм и студентка, нямаме баби и лели...
И в градината в Младост са около 30на деца в група...

Може ли да ви питам, днес може да ви досадя, за да преместя децата, трябва да се регистрираме в системата ли? ще ми изпише ли някъде, че искам преместване?

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 11:07 от Спокойна

# 29
Спокойна,най-напред си регистрирай дечицата в системата.
Очаква се за преместване да се дава допълнителна точка след септември (каквото и да означава това..)Но..понеже вие сте по старата система..ми се струва почти мислия невъзможна, ако има деца по опашките, понеже по време ще се наредите най-отзад...
Също, се говореше,че ще се пуска тема за преместване..т.е..размяна тук в клуба..Ако все още не е пусната, може да пуснеш ти (ако е пусната, моля някой запознат да даде линк към нея). Идеята беше в такава тема майките да се самооткрият за да се договорят за преместване на децата и после просто да уведомят директорките си..(имаше случаи на такива договорки, при които се оказа,че едната страна след това се е отказала,та..не разчитай много и на това..)Все пак..има някаква бегла вероятност ти сама да откриеш две мами от онзи район, които искат да се преместят в Младост..- успех..( замянката може и торйна да е..ти от Младост в Красно сяло, някой от Красно Село в Люлин, а друг от Люлин в Младост.., но..това няма как да го направи системата..)
Лично аз имах желание в системата да се добавя инфо, кои от децата по опашките чакат за преместване и от коя ДГ, но..незнайно защо няма такова..(не мисля,че е технически проблем).Смятам,че ако съществува такова инфо, преместването ще се извършва значително по-бързо и лесно..т.е..размяната..
При преместване без размяна, се ощетяват първите чакащи в опашките, но...ако е регламентирано..пак е въпрос на късмет.. Embarassed(при липса на достатъчно места идеален случай за резпределението на недостигащите няма..)
Все пак..тук основната борба е за набори 2006, 2007 и 2008 тази година, т.е...има значително по-голяма вероятност твоето дете да намери ДГ в която по една или друга причина се отваря място за преместване..
Стискам палци да намериш решение..(мисля,че не е лоша идея да наобиколиш ДГ, които прецениш, че са ти удобни и на място да говориш с директорките, как стои въпроса с прием за наборите, които те интересуват..Мисля,че акоз а тях важи стария регламент, директорките имат право да приемат деца и "на своя глава"...Дидия да ме поправи, ако греша..)

Общи условия

Активация на акаунт