СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 78 014
  • 1 619
  •   1
Отговори
# 390
Татянка, зависи от това колко точки имате. Ако сте с 8 и дата от август, всички с толкова точки, но предна дата ще минат преди вас и може и да не ви класират. Ако сте с повече точки ще минете преди тези с 8, независимо от по-късната дата. Принципа е, че кандидатите се подреждат първо по брой точки, след това по входяща дата и ако пак са еднакви се тегли и случаен номер.

Разпоредбите относно приема ги има в ИСОДГ
http://kg.sofia.bg/?page=regulations

# 391
Петенце ,с 10.2 сме.

# 392
Татянка, тогава си позволявам да ви честитя приема  Laughing  bouquet

# 393
Татянка, тогава си позволявам да ви честитя приема  Laughing  bouquet

Нищо не е сигурно, докато не си получи мейла. Само за миналата седмица открих точно 2 "сигурно" приети дечица, защото в последния момент намалиха свободните места......

Стискам палци и дано да успявате с организацията и воденето на децата.

# 394
Цитат
Нищо не е сигурно, докато не си получи мейла. Само за миналата седмица открих точно 2 "сигурно" приети дечица, защото в последния момент намалиха свободните места......
и аз така.Ще изчакам и ще видя.

# 395
  • София
 Laughing В 44ОДЗ Калина в Кремиковци не е чак такъв наплива от желаещи http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=22&k=71
А и там днес са пуснали 3 свободни места за набор 2007.

# 396
  • София
Кати, напротив, излиза по-скъпо когато не достига персонал. Когато имаш госпожа в болнични и се плащат част от осигуровките, а на заместника му се плаща всичко. В нашата група е така в момента.

Не се покрива смяната на колежката без заплащане. Поне така би трябвало.

На практика няма неоползотворени пари, защото и в ДГ всички работят за някакви пари, а не покриват колегите, защото са добри самаряни. Ако останат пари се насочват за отстраняване на разни дребни дефекти като течове, мухъли и разни други подобни дивотии, някои от които въпреки предписание от РИОКОЗ, стоят неоправени дълго време защото не се водят основен ремонт или дори и да се водят, години наред не влизат в ремонтната програма на общината.

И е много трудно да се намери човек когато в същото време се търси персонал за цяла градина (примерно новата в район Подуене). По някое време ще започнат да търсят и за Младост и т.н. и нещата се натрупват.

Аз си представям, че схемата е по- скоро такава: заведението поддържа, примерно, 20 % недокомплект, като, обаче, получава субсидия като за целия щат. Понеже работата, ясно, е според броя на децата, не според броя на служителите. Това, което се прави - предполагам - е разликата да се пише като... "доработване" на наличните служители. Демек, ако нормално групите трябва да са 2*16, а вместо това има 1*32, като, разбира се, режийните са като за 1, възпитателите, прислужниците и всички останали са на брой като за 1, а получават останалите пари като добавки към своите заплати. Разбира се, ако разполагат с 16 деца в групата си ще могат да им обърнат внимание, когато са 32 просто ги свързват на късо към ДВД-то и... работата им вместо да се увеличи, намалява...

# 397
Laughing В 44ОДЗ Калина в Кремиковци не е чак такъв наплива от желаещи http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=22&k=71
А и там днес са пуснали 3 свободни места за набор 2007.

Сигурно местата са на мястото на отказаните, които са се класирали миналия път.

# 398
Момичета, допълнителният критерий за роднина в сферата на образованието само за родителите на детето ли важи или и за неговите баба и дядо?

# 399
  • София
Момичета, допълнителният критерий за роднина в сферата на образованието само за родителите на детето ли важи или и за неговите баба и дядо?
Ако са служители в ДГ - важи и за баба/дядо. Ако са в училище е само за майка/баща.

# 400
  • София
Вчера коментирахме едно девойче, което има малко детенце. Засега детето ходи на ясла, а мама- на лекции. Добре, но тя ходи вечер за по няколко часа в квартално кафене да работи. Момичето, което й е приятелка ми каза, че е на договор. И проблемът е, че не може да ползва точка за редовна студентка+работеща.
Сега, аз доколкото знам законово не е позволено да си редовен студент и работещ, и нещо бъркат с договора....може и аз да не знам. Кажете какво се прави в подобна ситуация?

# 401
Диана, виж това от секция Въпроси и отговори в системата:

К3. Родител, който е редовен студент във ВУЗ на територията на Столична община – по 1 т. за родител 
5.8.
Аз съм редовен студен и едновременно с това работя. Мога ли да ползвам две точки по К1 и К2.

Не. Може да ползвате само една точка – или като работещ, или като редовен студент. Сумата от точките по К1 и К2 не може да надвишава 2. 

# 402
Диана, може да си едновременно студент и да работиш на трудов договор - на непълен работен ден примерно. Но 2 точки не се получават в този случай, само една е.

# 403
  • София
Диана, виж това от секция Въпроси и отговори в системата:

К3. Родител, който е редовен студент във ВУЗ на територията на Столична община – по 1 т. за родител 
5.8.
Аз съм редовен студен и едновременно с това работя. Мога ли да ползвам две точки по К1 и К2.

Не. Може да ползвате само една точка – или като работещ, или като редовен студент. Сумата от точките по К1 и К2 не може да надвишава 2. 

hahaha

SUM (K1, K2) <= 2 === може да се ползват едновременно.
Това, което са искали да кажат, е
SUM (К1, К2) <= 1 - или може да се ползва най- много една точка по двата критерия общо... Или сумата не може да надвишава 1, не 2...  Rolling Eyes

# 404
Кати, обърни внимание на текста "по 1т. за родител" - затова не може да надвишава 2т. Отделен е въпроса, дали ако единият родител е безработен и не е студент, а другия и двете дали не може да ползва 1+1т. newsm78 А пък в случая иде реч и за К2 и К3, (а не К1 и К2, както са написали в системата), ама да не издребняваме, ние ги разбрахме  Wink

Общи условия

Активация на акаунт