СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 78 013
  • 1 619
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Да, знам, следя темата и.  Hug Ами ЕСПА-та си е явно горещ картоф за всички. Решила е жената да не се бута, където не и е работа.

# 421
здравейте ,
поизчетох малко от темата и водена също от заглавието искам да попитам дали има желаеш за преместване в Слатина , от Разсадника   newsm78 .
Ние продадохме жилището си в Слатина, купуваме в Разсадника и искаме да преместим детето ни там на ДГ.
Ако има с кой да се разменим - чудесно.

# 422
Флучия, не се ядосвай, но аз наистина мисля, че въпроса не е от нейната компетенция. Ето как се е представила госпожата:
Здравейте,аз съм Ирина Савина, заместник-кмет на Столична община, направление "Инвестиции и строителство" и ще отговарям на Вашите въпроси свързани със свързани със строителството и ремонта на училища и детски градини в София.

Не може един заместник - кмет да отговаря, че нещо не е от неговата компетенция!  Naughty Постът е достатъчно висок и отговорен, а човекът, който го заема е и политически ангажиран, така че такова поведение е недопустимо - в белите държави.
Като не е от нейната компетенция въпроса, какво изобщо прави във форума тази жена?!  Mr. Green А е и глупава, преди да бърза да отговори, че не знае, можеше да вдигне телефона и да попита компетентните по въпроса. Mr. Green

# 423
diana, прочете ли отговора на Савина на моят въпрос за плановете им за район "Оборище" ?
Просто няма такива планове!  Mr. Green

И да, разбира се, че на проекта на ул. Победа 3 "нещо" му се е случило и го е възпрепятствало.  Rolling Eyes

И евентуалното разширение на ОДЗ 60 и ЦДГ 151 е планирано за 2011 г. ?! - до тогава, я камилата, я камиларя...да не говорим, че тези двете градини са в долната част на район Оборище близо до канала, а района е доста голям на дължина, простира се от бул. "Княгиня Мария Луиза" чак до бул. "Ситняково".   

# 424
  • София
Флучия, не се ядосвай, но аз наистина мисля, че въпроса не е от нейната компетенция. Ето как се е представила госпожата:
Здравейте,аз съм Ирина Савина, заместник-кмет на Столична община, направление "Инвестиции и строителство" и ще отговарям на Вашите въпроси свързани със свързани със строителството и ремонта на училища и детски градини в София.

Демек, присъствието й е просто прах в очите.
Понеже, нали се сещате, ако идеята беше само да съобщава за ново строителство или предстоящи откривания... ами, това го има в сайта за кандидатстване. С какво, конкретно, допринася тази дама с присъствието си тук? Освен, разбира се, със... "симуляция кипучей деятельности" на общината? Нищо не знае, нищо не прави, нищо не разбира, ама се появява тук в качеството си на... какво? На в нищо некомпетентна особа, разбираща точно колкото и всеки друг - тогава защо просто не вземе да се включва в тази тема - тя не е по- компетентна от Дидия и, изглежда, има дори по- малко отношение към системата на детските градини...
Или просто ни смята за тъпи?
За групичка изтрещали женски, отчаяни, изпълнени с хормони, готови да се хванат за... всяка сламка, пък била тя и имагинерна, да повярват на всекиго, независимо от явната му незаинтересованост от проблемите им...

Впрочем, наскоро излезе на български последната преведена книга на Тери Пратчет... там се разказва за точно такъв персонаж - мошеник, който... ами, как да кажа, не се преструва, че не е мошеник, напротив, излиза с всички полагаеми се атрибути за длъжността - и, о, чудо! - хората му се доверяват... именно поради това. "Това му е номера / играта", дет' се вика.
Доста познат ми изглеждаше по описание...

# 425
  • София

Не може един заместник - кмет да отговаря, че нещо не е от неговата компетенция!  Naughty Постът е достатъчно висок и отговорен, а човекът, който го заема е и политически ангажиран, така че такова поведение е недопустимо - в белите държави.
Като не е от нейната компетенция въпроса, какво изобщо прави във форума тази жена?!  Mr. Green А е и глупава, преди да бърза да отговори, че не знае, можеше да вдигне телефона и да попита компетентните по въпроса. Mr. Green

Тц.
Фандъковата от кога се прави на разсеяна и неразбираща... тази сега да не е по- тъпа, че да вземе ясно отношение към такъв ... хм, болезнен проблем?
Колко по- добре е да се прави на добричка, да хвърка щастливо около проблемите и всички да я обичкат, и да й се радват, и - някой ден - да гласуват за нея, да й се усмихват мило...

# 426
  • София
Хм, да си припомним...

За децата / Детски ясли и градини / Йорданка Фандъкова отговаря на Вашите въпроси днес, 29 май 2009, от 11 до 15 ч.       : Петък, 29 Май 2009, 11:58

Цитат на: Little wingels в Петък, 29 Май 2009, 11:35
По повод картата в сайта на ГИС София с отредени терени за ДГ: информацията за район Оборище, представена в картата, е стара и неактуална. Двата терена, представени за детски градини, съответно на ул. Бачо Киро и ул. Искър, отдавна (от много години) не са детски градини, реституирани на собствениците си и понастоящем се ползват като бизнес офиси.

В последното си писмо до Вас зададохме въпрос за плановете на Общината за построяване на нови ДГ в район Оборище и конкретно за имота на ул. Победа № 3. Отговорихте ни, че строителство там ще започне след изграждане и въвеждане в експлоатация на новата сграда на общинска фирма "Озеленяване". КОГА очаквате да се случи това?
Възложено е проектиране на нова сграда, в която ще бъда преместена администрацията на общинска фирма "Озеленяване".
След изготвяне на работните проекти ще започне строителството.
Предвид технологичното време, което е необходимо за съгласуване на проектите и издаване на разрешение за строеж, не можем да се ангажиране с точна дата за начало на това строителството.

...................................

Re: г-жа Ирина Савина, зам.кмет на СО, ще отговаря на Вашите въпроси
« #117 Сряда, 14 Октомври 2009, 12:09 »

Цитат на: Little wingels в Сряда, 14 Октомври 2009, 11:06
Г-жо Савина,

Според официална информация от дирекция "Образование" от м.май тази година, строителството на нова детска градина на ул. "Победа" No 3, район "Оборище", ще започне след изграждане и въвеждане в експлоатация на новата сграда на общинска фирма "Озеленяване".

Във връзка с горното имам 2 въпроса:

1. Моля да ми отговорите дали горният план е актуален все още, ако да - на какъв етап се намира изграждането на новата сграда на "Озеленяване" и какви срокове планирате за започване и завършване на строителството на нова ДГ.

2. Има ли Столична община други (алтернативни) планове за разкриване на нови места и строеж на нови ДГ в район "Оборище", например има ли намерени от СО други терени/сгради в района, подходящи за ДГ?

Здравейте,
За съжаление строителството на детска градина на ул. Победа, отпадна от капиталовата програма на Столична община за 2009г. поради, това че на терена на който трябваше да бъде изградена новата сграда на Общинска фирма „Озеленяване” е изградена спортна площадка. Колегите от район Оборище, успяха да отредят нов терен за сграда на „Озеленяване”, който се намира зад театър „София”. В момента районната администрация подготвя чисто техническата част, така че не бих могла да се ангажирам с конкретни срокове, надявам се до края на 2011 да бъда готова сградата на „Озеленяване” и на новата детска градина.
За съжаление централна градска част е доста проблемна територия, тъй като липсват свободни площи за нови детски градини, а дворовете на съществуващите са малки и не позволяват разширение на сградите. Въпреки кризата със свободните площи, в проектобюджет 2010 са заложени средства за разширения на ОДЗ 60 за две групи и ЦДГ 151 за три групи.

Ама разбира се, че спортната площадка е далеч по- важна от детската градина!!!

Да не говорим колко по- бързо и евтино се изгражда и... й се прерязва лентичката.
Хич няма да споменавам за огромната промяна, претърпяла тази централна Община в продължение на последната година, наложила спешната промяна на предназначението на терена, предвиден за сграда на озеленяването... или може би тук става дума за изпълнение на Християнския принцип лявата ръка да не знае какво прави дясната?..  Wink

# 427
Кати, .................no comment.

PS. Ужасни са, отвратителни са и се подиграват с нас.

# 428
Kati, и аз сега си чета за Мангиз Докопов и г-н Липуиг, но едно е фентъзото на Тери, друго е реалнността, в която трябва да живее детето ми. Апелирам към теб, Лулова и други вещи майчета да напишем едно писмо протест във връзка с ЕСПА до омбудсмана и до когото още решите. А аз утре ще звънна в дирекция Образование от джи ес ема-си, (където има една специална опция за запис Simple Smile) и да видим какво ще ми кажат.

# 429
А какво е това ЕСПА, че така не го харесвате всички?

пп доколкото гугъл знае това си е детска градина отвсякъде?

# 430
  • София
Kati, и аз сега си чета за Мангиз Докопов и г-н Липуиг, но едно е фентъзото на Тери, друго е реалнността, в която трябва да живее детето ми. Апелирам към теб, Лулова и други вещи майчета да напишем едно писмо протест във връзка с ЕСПА до омбудсмана и до когото още решите. А аз утре ще звънна в дирекция Образование от джи ес ема-си, (където има една специална опция за запис Simple Smile) и да видим какво ще ми кажат.

И аз съм от Младост.

# 431
Работя в общината, не познавам лично г-ца Савин, но искам да я защитя от подобни нападки, защото явно не знаете какво означава "Ресорен зам. кмет".. Жената си има диплома, знания в определена област! Наета е на работа в определен отдел и отговорна единствено и само за случващото се в него! Бяла държава, черна държава - това е положението..
Никой не е длъжен да бъде всезнаещ и огряващ навсякъде! Ако беше така нямаше да има ресорни дирекции и съответно отделни ръководители.. Щеше да е един - многознайко!  Mr. Green
Лично аз съм в определен отдел и съм компетентна само в него! Такова ми е образованието и не мога, както и не искам да бъда товарена с допълнителни задължения и отговорности!
И не само, че не искам и не мога, не е редно! Naughty
Честно казано, понякога в своята работа изпитвам затруднения, при положение, че чета постоянно и съм в крак с всичко ново, но в моята компетенция! Представям си какво би било ако трябваше да върша нещо абсолютно непознато и да давам после обяснения за свършеното! #Crazy
И най-малкото - смятате ли, че ако да речем г-ца Савина разпита отговорния за това човек и ви отговори, вие ще бъдете удовлетворени от един отговор трета ръка? newsm78
Аз лично не бих! Peace

# 432
  • София
Работя в общината, не познавам лично г-ца Савин, но искам да я защитя от подобни нападки, защото явно не знаете какво означава "Ресорен зам. кмет".. Жената си има диплома, знания в определена област! Наета е на работа в определен отдел и отговорна единствено и само за случващото се в него! Бяла държава, черна държава - това е положението..
Никой не е длъжен да бъде всезнаещ и огряващ навсякъде! Ако беше така нямаше да има ресорни дирекции и съответно отделни ръководители.. Щеше да е един - многознайко!  Mr. Green
Лично аз съм в определен отдел и съм компетентна само в него! Такова ми е образованието и не мога, както и не искам да бъда товарена с допълнителни задължения и отговорности!
И не само, че не искам и не мога, не е редно! Naughty
Честно казано, понякога в своята работа изпитвам затруднения, при положение, че чета постоянно и съм в крак с всичко ново, но в моята компетенция! Представям си какво би било ако трябваше да върша нещо абсолютно непознато и да давам после обяснения за свършеното! #Crazy
И най-малкото - смятате ли, че ако да речем г-ца Савина разпита отговорния за това човек и ви отговори, вие ще бъдете удовлетворени от един отговор трета ръка? newsm78
Аз лично не бих! Peace

Ами чудесно - тогава що-ще тук?
Каква е целта на присъствието й тук, щом въпросите, които иска да коментира, са извън нейната компетенция?

Ако може да отговаря само на въпроси от... общ характер, като например защо по улицата, по която всеки ден ми се налага да минавам - я с кола, я с колелото на бебето - има 2 срещуположни, непреодолими, непроходими ями от поне 3 години насам?  - тя, като се занимава с инвестициите и строителството, би следвало това поне да знае... но едва ли мястото на тези въпроси е в подфорум "ясли и градини". По- скоро е за "Клюкарника".

# 433
  • София
Не я познавам въпросната госпожа Савина, обаче според мен тя ясно си е написала каква и е позицията и на какви въпроси ще отговаря.
Аз имам определена длъжност в работата си, за която съм компетентна. Ако някой клиент  в случай майка от форума/ ме помоли да проверя нещо, за което отговаря колега, никога не бих отказала. Обаче ако колегата ми каже "Нека клиента /майката/ да дойде директно при мен за да получи отговорите, които търси", не бих настоявала да играя ролята на развален телефон и бих предала координатите на колегата. Чисто и ясно, не разбирам защо така я нападате.

# 434
Не може един заместник - кмет да отговаря, че нещо не е от неговата компетенцияNaughty Постът е достатъчно висок и отговорен, а човекът, който го заема е и политически ангажиран, така че такова поведение е недопустимо - в белите държави.
О, аз подробности не знам, но горният пост ме изуми просто!  ooooh!
Така излиза, че тя в качеството си на заместник кмет трябва да бъде компетентна във всичко ли или просто не трябва да казва, че е некомпетентна, па дори и да излъже..  newsm78
Щото първото е невъзможно, пък второто е недопустимо!
И какво означава "политически ангажиран"?
На мен лично ми дреме кой колко политически е ангажиран!
Интересува ме само, хората, които избирам да ме представляват, да са професионално и морално ангажирани и то в собствената си сфера.. Хич не искам да ми отговарят некомпетентно като питат тоя и оня, за да не съм недоволна видиш ли...
А определението "глупава" ще оставя без коментар!  ooooh!
Глупави са хората, които искат да получават тук и сега нещо от някой, който не го знае, (защото не е длъжен да го знае), само и само, за да имат отговор..

п.п.  Little wingels, не се заяждам! Peace

Общи условия

Активация на акаунт