СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 78 014
  • 1 619
  •   1
Отговори
# 1 200
На мен също ми се вижда много нечестно да се уеднаквят датите и времето на кандидатстване за градината в Младост.. не знам да е правено при отваряне на групи в други градини. Да не говорим, че преди време за една градина в Красно село местата бяха обявени малко преди да заключат системата в петък. Случайно ги видях и успях да "класирам" детето на една приятелка. За Младост имаше цяла седмица за кандидатстване и не е честно да се зануляват датите.

# 1 201
На мен също ми се вижда много нечестно да се уеднаквят датите и времето на кандидатстване за градината в Младост.. не знам да е правено при отваряне на групи в други градини. Да не говорим, че преди време за една градина в Красно село местата бяха обявени малко преди да заключат системата в петък. Случайно ги видях и успях да "класирам" детето на една приятелка. За Младост имаше цяла седмица за кандидатстване и не е честно да се зануляват датите.

Напълно споделям това мнение, но за съжаление няма какво да се направи Rolling Eyes. Самата идея за разиграване на децата ни на лотария ми е отблъскваща Tired

# 1 202

Нечестно или честно, вече има достатъчно жалби от родители че не са информирани своевременно,  вкл. и обвинения към директори за нагласени истории, т.е. все ще има недоволни. Но според мен е по-справедливо да се оповести, да се наредят всички желаещи, да се определи дата на първо класиране и всички да получат тази дата. Както беше на първото класиране май месец. Лично мнение.

# 1 203

Нечестно или честно, вече има достатъчно жалби от родители че не са информирани своевременно, 

Нали всички кандидатствали за градини в Младост и некласирани към момента получихме уведомителни мейли? В този случай никой не може да претендира, че не е уведомен своевременно Peace

# 1 204
Да, Боби, не е честно! Децата кандидатствали в понеделник трябваше да си останат с понеделинишките дати, а всички от вторник в гранична група с 8,3т да са на жребий. Поне така беше според мен в другите новооткрити градини. Затова попитах и Кати за случая с ОДЗ-то в Кремиковци. Не мисля да си мълча и ще напиша жалба и до ИСОДГ, и до дирекция Образование и до омбудсмана. Ако искате нека жалбата да е обща, само кажете кои са другите новооткрити ОДЗ-та, където децата бяха приети по датата на класиране, а не с жребий! Постоянно си променят регламента както на тях им изнася. Вече не вярвам на никого. Според мен натискът за тези места в Младост е огромен. Бих искала да присъствам на тегленето на жребия - Ели знаеш ли как и къде става и как мога да се запиша да присъствам! Не е нормално да променят всичко постоянно - а за критерия за месторабота в Младост просто прекалиха - ами половин София работи в Бизнес парка, и то все млади и образовани хора в детеродна възраст! Няма да мълча повече и да търпя своеволията на "властимащите".
Ариа, моля те отговори ми в колко часа трябва да сме в студиото, защото ще съм в Пловдив и не знам дали бих стигнала на време сутринта?

# 1 205
  • София
Аз не държа да се говори само за прескачането на системата.Ясно че имена няма да споделя защото не съм човек който ще злепостави някой, а и не е луд този който яде баницата, а който му я дава.Искам да се говори и за ЕСПА и за недостига на места като цяло.И за това, че за едни ясли правилата са едни, а за други са други.За част от критериите, по които се даваха точки и т.н.т. Очаквам не само да си пишем тук и да си се оплакваме една на друга, а малко да се говори открито.Но нали така е по-лесно -дай някой друг да свърши работата пък то и ние ще се облажим.Очаквам мамита, които да заявят недоволството си открито.

# 1 206
Децата кандидатствали в понеделник трябваше да си останат с понеделинишките дати, а всички от вторник в гранична група с 8,3т да са на жребий.

Ей това също не ми звучи никак честно. Просто всеки гледа от височината на своята камбанария. Ако се запазва списъка по дата на записване, редно е да се запази и по време Peace. Значи аз не знам откъде сте разбрали на 23.11 за тези места, но аз реагирах и кандидатствах 10 минути след като получих уведомителния имейл. Защо да трябва да участвам в жребий с тези, които кандидатстват 10 часа по-късно. Логиката е същата като с датата Peace
Ясно е, че при тази истерия с недостига на места все ще има недоволни. Затова си мисля, че трябва да работим точно в тази насока, да се откриват нови места. Не мисля че споменаването в предаване на единични и анонимни случаи на нередности ще оправят нещата. Лично мнение Peace

# 1 207
  • София
Да ясно е че всеки си гледа от неговата камбанария.Още предишния ден преди съобщението обявиха свободните места в системата и аз веднага регистрирах сина си.Истината е че за едни ясли правилата са едни, а за други други.Но наистина не това сега е основния проблем.Има ли някоя мама която желае все пак да се присъедини към мен в ефир?

# 1 208
Астарта, не си права, мила, защото именно това беше принципът в другите градини. Не съм си го измислила аз. Децата с еднакъв брой точки и с по-задна дата отиват на жребий. Лично моето дете вече е участвало в 5 такива жребии. Еми досега никога системата не ни генерира нисък номер и не ни приеха. Веднъж бяхме и първа резерва, но на друго детенце излезе късметът. Не съм против жребия, а против перманентната промяна на правилата. И записах детето си в понеделник, защото живея с пробелма от месеци, живея в този форум, във форума на Ирина Савина и майчетата оттук отреагираха веднага щом видяха новото ОДЗ в системата и ми казаха, че са пуснати местата. Така, че не мисля, че всеки гледа от своята камбанария - ето на мен ми помогнаха момичетата оттук - писаха ми, аз на свой ред писах на други.

# 1 209
Не съм наясно какъв точно е бил регламента на предишните класирания. Не съм се интересувала и не съм чела по въпроса. Бях убедена, че синът ми ще бъде приет с допълнителната подточка в градината, в която е брат му. За съжаление сметките ми се оказаха криви и ето ни пак на тръстиката. Но дори и да е бил такъв регламента, пак не ми се струва честен. Просто трябва да се процедира ясно - или да се записват децата по дата и час на регистрация, или по жребий. Но това предна дата, задна дата, а накрая и лотария ми се струва малко прекалено Peace.

# 1 210
Критерият за месторабота в Младост е много измислен. Всички, които се самоосигуряват ще си напишат бележка за месторабота в квартала. На мен не може да ми се изясни защо в момента на кандидатстване се генерираха номера и защо беше нужно да се анулират? А колкото до жалбата - и аз не искам да се примирявам, но какво ще постигнем с това - просто ни поставят пред свършен факт. Специално разгледах логове, в които са генерирани номера на деца от гранични групи - тези, които имат генериран номер с дата с час на класиране не получават нов "случаен" номер. Те участват с този номер, който им е даден при кандидатстването. 

# 1 211
  • София
Да точно това е най-тъпото.Имаше деца с 8.2 т. и понеже и аз живея в тази система много внимателно проследих как станаха с 8.3.А за това че първо се генерираха номера, а след това ги махнаха е пълен абсурд.

# 1 212
  • София
Това не бяха генерирани номера, а беше час, минута, секунда и стотна на момента на кандидатурата в дадена градина. Такъв час и дата излизат на всички след първото голямо кандидатстване, което беше на 22.05. Друг е въпроса, че за пръв път след голямото кандидатстване има нулиране на датите.  Rolling Eyes

# 1 213
  • София
И аз от май месец всеки понеделник следя къде в район Младост или Студентски ще има свободни места. В 78 ОДЗ (което е единствено за Дървеница) сме стигали го 2-ра резерва и накрая ден два преди да обявят свободни места се появяват нови деца. В понеделник моя приятелка ми пусна линк и записах сина ми с надеждата, че този път има шанс.  Peace

# 1 214
Здравйте, не познавам тази тема във форума (бях се отчаяла по въпроса с ОДЗ и не следих), но сега ми се струва, че именно дългите ни обсъждания дали, как и защо се нулират или не заявките за кандитатстване, провокира много хора да алармират системата и само в тази нова градина(ако това е така) да се нулира. Просто е явно - бг мама е сила.

Не знам кое е справедливо. Или пък знам, но не ми "пасва" на ситуацията Embarassed Единственото, което знам е, че не очаквах тооооолкова много деца от набора на сина ми да търсят все още мястото си. Направо се вбесих, че държавата трябва да ни връща в природното състояние и майка за майка да е вълк, и да си мерим правото на право.

Както се казваше в едно любимо детско филмче - Деца, нека бъдем приятели.  HugТонът в тази тема вече е точно приятелски и това ми допада.  Хубава събота

Общи условия

Активация на акаунт