СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 78 014
  • 1 619
  •   1
Отговори
# 1 275
  • София
Кати, точно защото две злини не правят едно добро не съм съгласна два пъти детето ми да е третирано несправедливо, за да може да се направи "добро" на трето дете.

И това го има...

# 1 276
Eli, благодаря ти за отговора! Моля те кажи ми кое ОДЗ имаш впредвид в Подуене, защото ги извъртях всичките и не ми излиза или калсирането е било преди 07.11.?
Кати, точно защото две злини не правят едно добро не съм съгласна два пъти детето ми да е третирано несправедливо, за да може да се направи "добро" на трето дете.

Мисля че е 92-ро ОДЗ. Построиха нова сграда и административно я направиха филиал към него, но нека някой да потвърди дали е в периметъра или не на въпросното ОДЗ. Аз съм останала с впечатление че е отделна сграда. Но в секция Новини пише че групите са били за големи набори - от 2005 нагоре, т.е. приемат се по стария регламент. Сега го виждам и това означава че не може да се прави аналог с приема в Младост. Има и още свободни места за тези групи, т.е. на практика няма проблем с класирането.

# 1 277
  • София
Пс. Като говорим за родителска активност, погледни електронната подписка в подписа ми, пуснахме я в началото на лятото тази година и все още не можем да съберем дори 1000 подписа. 
Напълно съм съгласна с казаното от теб.Подписах се веднага когато излезна подписката и всеки ден я следя, но ми се струва смешно да са се подписали само 745 майки.За какви ли не глупости се подписваха по хиляди.Още тогава разпространих подписката и в дуги бебе форуми, но явно отклика беше слаб.Да се неначудуш...

# 1 278
  • София
А междувременно броя с 8.3 т. се покачва.Утре лотарията ще е безмилостно жестока!

# 1 279
А междувременно броя с 8.3 т. се покачва.Утре лотарията ще е безмилостно жестока!

Освен това ми прави впечатление, че синът ми спадна с две позиции надолу (не че има значение), макар че броят на децата с повече от 8.3 не се е увеличил Thinking.

Последно утре ли ще чакаме класирането? Има ли шанс да го публикуват нощес?

# 1 280
Ели, мерси за отговора - ето какво ми писаха и от ИСОДГ:

"Новооткритата детска градина в кв. Левски - В се помещава в новопостроена сграда, но през системата се кандидатства за нея като филиал на 92 ОДЗ.
98 ОДЗ е първото новооткрито детско заведение с отделна сграда и администрация през настоящата учебна година."

И това ако не е повод за гордост!  #Cussing out Нали Б.Б. и Й.Ф. се скъсаха да прерязват ленти и да се хвалят с новите си градини и огромни постижения в решаването на проблема!
Започвам много сериозно да се подготвям и да си пиша домашното за вторник сутрин!

# 1 281
Флучия сградата на филиала на 92 ОДЗ си е съвсем нова, кое те притеснява? Просто директорката е една и съща, и сградата е филиал, а не е...102 ОДЗ например. Но увеличението на места си е увеличение, и новата сграда си е нова.

# 1 282
  • нейде там, където ....
......
Мами, между другото оповестената сума за издръжка на дете в ДГ от 355 лв на мен ми излиза 198-200 лева. Не знам кой гений от финансовия ресор е решил че инвестиционните разходи като строителство, обзавеждане и основни ремонти трябва да се разпределят еднократно на всичките 36 000 деца, посещаващи ДГ през 2009 г. и да прибави тази сума към издръжката за всяко дете. Това го казвам във връзка с обсъжданията за увеличение на таксите в ДГ.
И ние обсъждахме това - ако издръжката беше 355 лв на дете, то нямаше да са 25-30 деца с по 3 учителки на две смени и вечно да не стигат пари за едно или друго и да се иска от родителите за какво ли не. Поне в повечето градини все още го има този момент.
На мен не ми харесва така поднесена идеята за увеличаване на таксите. От една страна, това звучи доста добре като цифри, но в същото време условията, при които са децата, са далеч от това, което бихме искали и очакваме при такава сума - 355 лв. Това на мен ми говори за лошо управление на финансите, съмнение за злоупотреби на много нива.
От друга страна - щом не стигат, родителите да плащат повече. НО! Щом тези 355 не се управляват така, че да се получи искания резултат, как ще гарантират, че ще се получи, с увеличаването на таксите?
Разумният начин за мен е - ще се направи първо, второ, трето, ... десето. За това трябват толкова, от които общината може да осигури няколко, за останалите - ще се получат, ако таксите се увеличат с еди колко си.
А не - а бе, да вземем да посъберем малко пари, пък все ще ги наместим някъде.  Crazy

Успех на всички за градината в Младост!
Аз едва днес открих, че са изтрили една кандидатура, която беше за група вариант. Такава сега няма обявена, съответно и нашата кандидатура липсва. Не е прехвърлена към нормална група за съответния набор. Добре, че съм намерила решение на проблема, макар и не най-доброто, от моя гледна точка.

# 1 283
Хъмммм, ето какво качиха на сайта сега:

"Във връзка с многобройните запитвания, които получихме от родители на деца, кандидатстващи в новооткритото 98 ОДЗ в кв. Младост правим следните уточнения, които са съгласувани с текущо действащия регламент за прием в детските градини на Столична община приет от СОС на 12.03.2009 г.:

98 ОДЗ е новооткрито общинско детско заведение, което не е функционирало преди това под никаква форма

класирането на 28.11.2009 г. ще бъде първо класиране за 98 ОДЗ, което означава, че няма предишни формирани опашки от чакащи деца

входящите номера (съдържащи точното време на кандидатстването), които са били първоначално генерирани за всички кандидатстващи деца за 98 ОДЗ са уеднаквени, за да може всички деца да имат равен шанс при това първо класиране и да се избегне факторът време на кандидатстването

класирането на 28.11.2009 г. ще се извърши по точки, като на всички кандидатури, попадащи в гранични групи ще бъдат генерирани случайни числа, по чиято подредба ще бъде извършено класирането за граничните групи

Екип ИСОДГ "

# 1 284
  • София
Май сутринта към 9 излизат резултатите. Момичета затвориха системата.Успех на всички, макар че местата са твърде малко, за да са щастливи всички от нас.
Да наистина имаше падане на деца от позицуията им, което и на мен ми се стори странно newsm78 .Истинатае, че утре съдбата на децата ни ще се определи от една машина, която ще им сложи за пореден път номера.

# 1 285
  • София
Не знам за вас, но мен сигурно сън няма да ме хване тая нощ  Crazy. Сега се паникьосах, че не успях да видя дали сме си в списъка преди да заключат системата. За какво падане на деца от позицията им говорите?

# 1 286
А защо за набор 2005 - текуща втора група - няма списък чакащи?

Успех на всички утре!

# 1 287
  • гр.София
  Аз работя в проектантска фирма,в която дойде проект за детска градина в Младост.Понеже беше отдавна реших,че въпросната детска градина вече е построена и за нея става въпрос.Чакам колегите да ми отговорят дали е построена,че аз нали излязох по майчинство и не съм наясно.
 Незнам за коя част в Младост става въпрос,но дано стане скоро,че недостигът на места е ужасяващ.Не че мен ме касае това де,дано и в Дружба2 направят нещо,че да имаме и ние шанс.

Майките от Младост да уточнят,но градина ще се строи срещу сградата на Община Младост, до една поликлиника.(така казаха в самата община)

# 1 288
  • София
  Аз работя в проектантска фирма,в която дойде проект за детска градина в Младост.Понеже беше отдавна реших,че въпросната детска градина вече е построена и за нея става въпрос.Чакам колегите да ми отговорят дали е построена,че аз нали излязох по майчинство и не съм наясно.
 Незнам за коя част в Младост става въпрос,но дано стане скоро,че недостигът на места е ужасяващ.Не че мен ме касае това де,дано и в Дружба2 направят нещо,че да имаме и ние шанс.

Майките от Младост да уточнят,но градина ще се строи срещу сградата на Община Младост, до една поликлиника.(така казаха в самата община)

там не съм забелязала терен подходящ за детска градина  Peace

# 1 289
Пак повтарям, защото вероятно не сте го видяли. От таблицата на Ирина Савина. Вижте дали е това което търсите.

Ново ОДЗ, кв. 5, ж. к. "Младост" 3, район "Младост"    
4 градински и 2 яслени + басейн + физкултурен салон   
В процедура по ЗОП

Общи условия

Активация на акаунт