Ти какво сготви? Снимай, покажи! 49-та тема

• 88 694
  • 681
  •   1
Отговори
# 30
  • София
 Hug Hug Hug  Вечеря печен пипер  с мляко.

и Яйцата в хаоса

# 31
  Ето и парченцата на "Панадолко". Flutter
  Да ви призная такова невероятно вкусно шоколадово разкошество отдавна не съм яла......

Последна редакция: нд, 27 сеп 2009, 20:26 от Селма

# 32
  • област Софийска
В отговор на Пепика за рецептата на кекса с натурален сок. Идеята взех от една рецепта на Бордовски, но внесох малки изменения от мен:

1 яйце
150 гр. мек маргарин
200 мл. натурален сок
3 чаши (от 200 мл.) брашно
ванилия (предполагам, че може и друга есенция, аз имах ванилия)
1 бакпулвер
1 ч.ч. захар
щипка сол

Яйцето се разбива заедно със солта. Добавят се маргаринът, сокът, ванилията и захарта. Разбиват се и те. След което се добавя и брашното с бакпулвера. Отново се разбива, след което се изсипва в намаслена и набрашнена кексова форма.
Относно печенето - аз сложих кекса в студена фурна и включих на около 200 градуса. След като се понадигна и зачерви, намалих на 170. Но печенето си зависи най-вече от фурната, моята е обикновена без вентилатор.
Сложих сок мултивитамин, такъв имах в хладилника, но следващия път мисля да пробвам с друг. Стана страхотен кекс, с лек аромат на плодовете от сока.

# 33
  • забравих си мисълта...
Направих торта Тирамису за утре, но никой не искаше да чака до утре. Чудо е че не се разпадна като я разрязах.  

Селма, много ти благодаря  Blush Blush Blush  love001, за начинаеща като мен, комплиментите от теб са като Божии похвали, сравнението което правя, е въз основа на това, което почувствах като прочетох, написаното от теб. Тази нощ ще сънувам със сигурност само хубави неща. Още веднаж много ти благодаря  Hug. Колкото до моя тема нямам такава.

Последна редакция: нд, 27 сеп 2009, 21:56 от Venetta

# 34
За вечеря днес : раирани кифлички на Марабу, картофена запеканка и кебабченца на скара (от магазина)

# 35
От известно време надничам в темичката ви и покавате такива вкуснотии,че буквално започвам да слюноотделям и много често ми помагате в избора за вечеря.Направо не знам какво да кажа,освен да преглъщам, друго не мога,надявам се скоро да се престраша и аз да покажа нещо  bouquet

# 36
  • София
Здравейте и от мен, да са живи и здрави рожденниците, много приятни емоции и вкусни манджи през следващата година !   bouquet
Venetta благодаря за рецептата за сладките Peace
Аз не съм много по готвенето, слабост са ми тестените неща, но ето два опита от изтеклата седмица  Simple Smile
задушено пилешко с масло и черен пипер/по рецептата на бабата на мъж ми/ със зелева салатка

и домашните ни спагети

да покажа моята слабост - Великденски козунак

Последна редакция: нд, 27 сеп 2009, 22:19 от metchopooh

# 37
  Ама че козунааааааааааааак!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hug
  metchopooh !Страхотен!!!!! Heart Eyes
  Ако остане и парченце за снимка,много ще се радвам!
  А и рецептичката ми е много интересна! Flutter

# 38
  • NL
Много вкусни ястия при всички  bouquet с най-голямо удоволствие разглеждам темата.
Бенджи намирам разлика в снимките в положителен смисъл,разбира се?С ново фото ли си?
Венета,много красиво тирамису smile3525.
В миналата тема докато се запиша и бяхте минали доста страници,сега късмет,че ви хващам по-отрано.

Баница със сирене,кашкавал и бекон

и бисквити с овесени ядки,бадеми,стафиди и шоколадови "копчета"

# 39
Благодаря за темата Пепи   bouquet
 от първият пост до последния все вкусни неща ,поздравления момичета   bouquet

Селма това шоколадово изкушение ще се пробва такива хубави снимки си показала че ми идва да си взема от монитора ,малката ми Мая когато говори с баба си по скаип все иска да скача през монитора и да отива при баба си  Mr. Green та и аз и така

Вяра страхотна салатка  Peace

metchopooh прекрасен козунак ще се радвам ако споделиш рецептата

icyangel,Дидиии, апетитни неща сте показали
Пепика какво количество доматено пюре слагаш че яастията имат такъв апетитен червен цвят

Pety браво на теб ,много вкусно меню отново

аз отивам в кухнята то не се издържа...... отивам да сготвя а не да хапвам  Naughty тъкмо свалих 8кг . няама да се поддам

Последна редакция: нд, 27 сеп 2009, 23:28 от Кари_

# 40
  • забравих си мисълта...
 metchopooh, и аз се нареждам на опашката за рецептата за невероятния козунак smile3501 .

# 41
Стоева те верно са много бързи тези сусамки  Grinning

# 42
  • София
Радвам се че ви харесва снимката на козунака. Рецептата е резултат от няколко години експерименти и различни рецепти. Тъй като я нямам в елекронен вид, ще се постарая утре или най късно вторник да я запиша   bouquet

# 43
днес сме на риба: пушена сьомга с гарнитура от салатка с пушена скумрия   

Вече два пъти гледах снимките от новата тема, всичките ястия и сладкиши са възхитителни, просто няма слабо място!
Специално се впечатлих от кекса с натурален сок на ♥♥рина, гениална идея   bouquet
И на viara.an филийките - не ми е хрумвало да им добавя кашкавал, а със сирене са ми солени - чудесна рецепта!
Шоколадовия кекс на Селма ми разтуптя сърцето  Heart Eyes
И палачинките с крем на Venetta, красотите на Пепика...
И не на последно място - спагетите на metchopooh изглеждат много емоционални,  съвсем по италиански   bouquet

# 44
  • София /Абсурдистан
 Правих днес мариновани пикантни свински ребърца на фурна, но апарата ми е повереден и не мога да снимам, затова само се записвам.

Общи условия

Активация на акаунт