БългЪрски нокаЛутирани прЪвописТни сАоВШТения-36

• 33 946
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Вчера си пекахме: осолявам, слагам резанче лимон и стръгче копър вътре в коремчето и мажа със зехтин !

# 646
Днес търсих кое е правилното - олук или улук. По-скоро бях убедена, че олук е правилното, и започнах да ровя, за да докажа правотата си. Според това, което открих, и двете са правилни, но олук е по-новата форма...Така ли е наистина?

Не знам коя е по-нова и коя по-стара форма, но в моя правописен речник фигурират и двата варианта.

И аз това установих, та се поразрових повечко - и двете форми били правилни, се оказа  Thinking Богат език имаме, спор няма  Simple Smile

# 647
Конските паци са страхотно попадение:)

Баба ми едно време пееше една песен , която започва така " забравил шутаранга свой" , след което 70 години баба ми не си беше задавала въпроса кой е този шутаранг, след което един ден просто й светна и прогледна " забравил шута, ранга свой") Mr. Green
аз съм пяла доста в хорове и такива сливания са сравнително чести, имах и аз някои такива бисери..

а в къщи в библиотеката сто години гледах към една книга
Кори
Дори
На
ВЛастта

и никога не съм се замисляла какви са тия Кори Дори... пак с проблясък разбрах, че книгата е  Коридори на властта...

Друго такова недоразумение е Обрал Пешкира
което всъщност май е Опрал пешкира... кой ще го опере, не обере...

# 648

Което веднага ми напомни за лафа, че "нещо не ти е като света", т.е. нещо не ти е наред - чувала съм го във варианта "свестта", каквото и да значи това; може би, че не е свястно  Laughing

# 649
  • Stuck in a moment
Конските паци са страхотно попадение:)

Баба ми едно време пееше една песен , която започва така " забравил шутаранга свой" , след което 70 години баба ми не си беше задавала въпроса кой е този шутаранг, след което един ден просто й светна и прогледна " забравил шута, ранга свой") Mr. Green
аз съм пяла доста в хорове и такива сливания са сравнително чести, имах и аз някои такива бисери..

а в къщи в библиотеката сто години гледах към една книга
Кори
Дори
На
ВЛастта

и никога не съм се замисляла какви са тия Кори Дори... пак с проблясък разбрах, че книгата е  Коридори на властта...

Аз пък имах странна интерпретация на "Хей ръчички" - мислех, че е "едната ми е лицето" и все се чудех как така едната ще ти бъде лице...Детска "логика" Simple Smile
По повод заглавията на книги ме хвърли в размисъл една детска книжка подарък за дъщеря ми. "Ежко Бежко Бодлидрежко" . Не е ли правилно да е с Ш , все пак се пише дрешник , а не дреЖник...Мисля, че е доста груба грешка, след като е и в заглавие на книга - от тях се учат децата ни...

# 650
от друг форум, но не го бях виждала:
"Самите лекари нямат като,че ли единна позиция"
човекът знае, че пред 'че' има запея, все пак  Grinning

# 651
Днешно заглавие във в. Телеграф
"Болната бременна от свински грип се събуди от кома"
http://www.telegraph.bg/

# 652
Оххххх....
Вече като видя някъде написано "Орина" и ми иде да се "Оригна". Tired

# 653
Ммм, да, "Орина" и мен ме хвърли в джаза. Почти толкова, колкото "гЕнеколоШка"...

# 654
Днешно заглавие във в. Телеграф
"Болната бременна от свински грип се събуди от кома"
http://www.telegraph.bg/
hahaha Много ми е интересно, какво ли чудо ще роди и как е забременяла от свинския грип..??!!? newsm78

много се извенявам

# 655
  • София
Цитат
От дивите гъби бера само, сърнели, челядинки и кланици
Гъбата не се ли казваше клаДница?

# 656
  • София
Цитат
От дивите гъби бера само, сърнели, челядинки и кланици
Гъбата не се ли казваше клаДница?
да точно кладница Peace
п.п. към род Базидиеви( Basidiomycota) гъби

# 657
Аз съм бремена в 3 месец.Вие как бихте ме посъветвали да родя.И да ми оточните защо сикциото или нормално е по добре.Благодаря

# 658
Цитат
А може ли да е херпес ангина,понеже позната е кара и сега и детенце е кара?

Crazy

# 659
  • Бургас
'ма мно'о смЕх тук напоследък  Mr. Green

Сега една задачка ви давам  Twisted Evil Знаете ли какво е джм или дсм (от една и съща потребителка е използвано въпросното понятие)?

И докато мислите за такива подборбности, ето ви и малко забавно четиво, писано доста набързичко  Mr. Green : Тези чаршафи ги получихме аз пуснах без олекотена застото имаме олектоени Много са хубави долния чаршав целия е в ластик мозе да се раздели плика от долния и в плика с има дупка да си сложиш твое одеало или олекотена.Хубавото е че в горната част на плика си има издължено за да мозес добре да се завива и гръбчето  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт