Септември'09 - 50 - Чакаме Септемврийчета последни и се местим във "Родени"

• 22 318
  • 601
  •   1
Отговори
# 105
  • Karlovo
Тук за това удостоверение искат 3 лв. и ти го дават на момента .За майките които нямат брак не знам дали се иска личната карта на бащата .По принцип би трябвало да я искат ,но не съм сигурна . На мен акта за граждански брак не са ми го искали .Това е то да си нямаш работа с държавни институции ,всеки си прави каквото си иска .
Момичета или тези които не оригват бебоците , по този начин като не се е оригнало детето не се ли засилват коликите ?Нали така остава въздух в коремчето  newsm12 .

# 106
Благодаря Ви момичета !!! Златни сте!!! Спестявате ми едно разхождане и висене в повече.
Черпя ви виртуално кой каквото пие Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 107
  • София; Дружбето
При сукане няма от къде да попадне въздух в коремчето Grinning опсвен ако бебето суче супер неправилно
Айде ся и документ от банката ooooh!

# 108
  • София
Здравейте,
На 24.09.2009 ни се роди дъщеричка - Ема, 3550кг. и 50см. Вече сме си в къщи и ще се включвам по-често. Сега май се справяме, най-трудно ми е да се преборя с хълцането и ooooh!. Някой ако знае номера при хълцане след папкане и уригване, моля да споделя! Hug
Целувки на всички бебета и нови и настоящи мами!

# 109
  • До хладилника, който обичам
Е, може и да поеме въздух, особено ако суче лакомо като моята, която все едно я гонят, като яде Crazy Но ако има въздух, е по-малко, а често няма такъв или е много малко и не си струва да държи човек бебето напразно.

Куп документи  ooooh! Благодаря, записах какво ще ми трябва.

Честито бебе, beboliniki. Дотук май повечето борят хълцане с даване на цица  Laughing

# 110
Здравейтееее мами....
Хайде че септември не остана  smile3521 до кога ще ви чакаме да се обебите  Joy
Ние с Алекс си имаме нова грижа - аз пак направих мастит онзи ден , пак бях с  39 Т и млякото ми намаля много от засегната гърда. Поради тази причина й давах изкуствено мляко и тя започна да ака по 1 път на ден. Как да се справям с този проблем - моля кажете newsm17
Педи препоръча отвара от овесени ядки с захар. Вчера давах цял следобед и вечерта изака една твърда "торта " ooooh! ама много се напъва милата. Днеска пак я слушам напъва,  напъва и само пръцка , даже докато спи пак се напъва  #Crazy
Вашите бебета много ли пищят по време на колики- наща направо с цяло гърло се дере милата. В часовете между 18 и 21 ч. е малка лудница в къщи. Вдига ни всички на балон. Инфлакола нищо не помага. Цял ден си е спокоина и се храни в режим и като стане това време наяжда се в 18 и започва едно пищене, чак посинява от рев. И така до 21 ч. Уморява се от рев , къпем, хапва малко и заспива и така до 4 ч. сутринта - демек пропускаме едно хранене. Незнам вече какво да давам и кога ще мине това нещо.все съ чувала че при момиченцата по леко минават ама за нас явно не се отнася. Дайте някакъв съвет за да акаме по честичко. Моя мъж чул от колегите си че Инфлакола запичал- вие чували ли  сте такова нещо newsm78
Щото пък АМ давах само 1 ден . После си мина пак на кърма. От 2-3 хранения може ли така да стане.  
Много ви прегръщам всички и чакаме последните септемвриичета  Hug newsm53

# 111
  • София; Дружбето
Овесени ядки и захар newsm78 за толкова малко бебе ми звучи доста странно
Мен ме сърбят ужасн огърдите. Ама така стана, като мазах само корема, но не и тях

Честито на beboliniki. Да е жива и здрава Ема и много да те радва Hug Давай снимки

# 112
Забравих да ви разкажа една смешка. То смешка, смешка ама си е направо за оплакване де...Вчера ходихме за молбата за еднократната помощ и за детските. Ама като ни казаха какви били условията за детските , направо се спогледахме с мъжа ми като напикани Joy Joy Joy
Той се осигурява на 1500 лв и аз на 600 и жената там вика "аааа.....ама вие сте много богати , нямате право на детски" #Crazy #Crazy #Crazy Joy Joy Joy БОООЖЕЕЕ!!!! в какава държава живеем  ooooh! ooooh! ДО КОГА ЩЕ НИЕ ТАКАВА ОПРАВИЯТА???? Crazy
Трябвало да имаме по 350 лв на член на семейството че да взимаме заветните 35 лв детски. Mr. Green
На нас ни се събират повечко от 350 ама какво значи това - нима ние нямаме дете ..., нямаме нужда от пари. Не съм за 35-те им лева , ама тва е такава глупост. Много сме били богати  #2gunfire #2gunfire Мъжа ми вика: " ми да вземем ние да ви внасяме по 35 лв тогава" #Cussing out- тя мига жената на парцали... Тя не е виновна , ама си го отнесе от него. Много се възмутих за пореден път от глупавата  ни държава и стимулирането на раждаемостта.... #2gunfire

# 113
Здравейте, мамчета  baby_neutral

За коликите да ви споделя. Моето момче се гърчеше като червейче, горкото. Пробвах с Инфакол, даже по 2 дози му давахме, че пише ако една не помага, да пробваме с 2. Пак никакъв ефект. След като се порових из интернет, открих, че в 70% от случаите, бебоците имат непоносимост към кравето мляко. От 3-4 дена не консумирам нищо млечно, никакви бобови и лук. Да ви кажа, разликата е огромна. Няма никакви колики, спи си много спокойно, все едно не е същото дете. Такава голяма промяна има. Ако решите пробвайте и ще чакам и друго майче да сподели дали също е имало ефект.
 А дали е вярно, че ако пием портокалов сок, бебетата получават разстройство?
 При вас по колко продължава кърменето? Ние се кърмим по 30 мин на гърда. Даже ако го оставя и час и половина ще откара без да пусне. Но една акушерка ми каза да не го държа повече от 25-30 мин на едната. На всяко хранене си "изяжда" и двете порции  smile3504 та откарваме по над час докато свърши. През цялото време суче добре и на големи глътки. И храненето става на около 4 часа. Даже се е случвало навън да спи по 6 часа и не се сеща, та повечето пъти аз го подсещам.
 А за вечер, ми каза акушерката, да го будя на 4 часа ако сам не стане. Ако го оставя ще си спи сигурно цяла нощ. Та хем ми се иска да го оставя, хем се чувствам виновно, все едно егоистично искам да си се наспя, вместо да нахраня дребосъчето.  Thinking

# 114
  • До хладилника, който обичам
млякото ми намаля много от засегната гърда. Поради тази причина й давах изкуствено мляко и тя започна да ака по 1 път на ден. Как да се справям с този проблем - моля кажете
Може би овесена вода да не е съвсем подходяща за малко бебе Thinking  Ако опиташ да кърмиш по-често от двете гърди, особено засегнатата от мастита (дано вече се е оправила), дали няма да помогне? АМ запича често, а кърмата има леко слабителен ефект. Честото кърмене вероятно ще помогне за увеличаване на кърмата.

За портокаловия сок, малко вероятно е да действа така, най-малкото защото цитрусите запичат по принцип - но директния си приемник, и то по-скоро не под формата на сок (а колко е натурален, не е ясно)  Crazy

Аз бих будила до 5-6 седмици нощем, ако не става само, докато е сигурно, че наддава добре и кърменето е окей  Thinking

# 115
  • София
И аз съм от тези дето са си взели бебето да спи при тях. Преди да се роди бях твърдо решена да го оставям да си спи в стаята, но сега не мога да си представя търчане до другия край на къщата по 2-3 пъти на нощ.
През нощта малкия се буди на 3 часа, през деня му е малко по-разбутан графикът, особено откакто му започнаха коликите.
Вчера си купих електрическата помпа на Авент, то се е видяло, че малкия мързеливец не иска да суче от гърда, та поне да ми е по-лесно цеденето. Може ли мамите дето ползват тази помпа да споделят колко време им отнема цеденето? При мен продължава доста по-дълго отколкото очаквах, а и освен това не съм сигурна дали успявам да изпразня гърдите Thinking

# 116
Забравих да ви разкажа една смешка. То смешка, смешка ама си е направо за оплакване де...Вчера ходихме за молбата за еднократната помощ и за детските. Ама като ни казаха какви били условията за детските , направо се спогледахме с мъжа ми като напикани Joy Joy Joy
Той се осигурява на 1500 лв и аз на 600 и жената там вика "аааа.....ама вие сте много богати , нямате право на детски" #Crazy #Crazy #Crazy Joy Joy Joy БОООЖЕЕЕ!!!! в какава държава живеем  ooooh! ooooh! ДО КОГА ЩЕ НИЕ ТАКАВА ОПРАВИЯТА???? Crazy
Трябвало да имаме по 350 лв на член на семейството че да взимаме заветните 35 лв детски. Mr. Green
На нас ни се събират повечко от 350 ама какво значи това - нима ние нямаме дете ..., нямаме нужда от пари. Не съм за 35-те им лева , ама тва е такава глупост. Много сме били богати  #2gunfire #2gunfire Мъжа ми вика: " ми да вземем ние да ви внасяме по 35 лв тогава" #Cussing out- тя мига жената на парцали... Тя не е виновна , ама си го отнесе от него. Много се възмутих за пореден път от глупавата  ни държава и стимулирането на раждаемостта.... #2gunfire
Аз също много се възмущавам от тази недомислица!И не,че съм останала на тези пари,а защото не ми се нрави факта,че от детските се възползват най-вече ромите,а ние които работим,плащаме данъци,осигуровки и възпитаваме едни интелигентни деца,които са бъдещето на държавата,сме ощетени.
Моето дете досега никога не е получавало детски!Сега живот и здраве и с две пак не се класираме за тази екстра Tired
Честита принцеска на Беболиники!!!Много,много да ви радва!!!

# 117
честито бебче на беболиники-нека да ви е живо и здраво и страшно много да ви радва  Hugа мамата бързо да се възстанява  newsm51

цвета,айде специално да ти угодя и вместо да си легна да опъна кълките  hahaha качих снимки-така че който иска може да гледа,топли,топли,още пресни  Hug

аз пък как го написах,все едно съм семкаджйия на стадиона  Joy hahaha Joy

# 118
  • Испания и Стара Загора
Честита принцеска на Беболиники!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Аз пък спя с баткото,а бебето спи в кошарата. Peace
Дундито,не се ядосвай за детските.И тук е така.Ходихме да подаваме документи.Само мъжа ми работи,а аз до сега не съм рабоила на договор.И ни казаха ,че дохода ни е с 50 евро по-висок от лимита и не можем да вземем. ooooh!

Последна редакция: вт, 29 сеп 2009, 14:11 от anita29

# 119
Eee, Находката, какви са тия снимки, какво е това чудо? Ти все едно не си раждала, ами си била на СПА една седмица... То не е усмивка, не е чудо. Много сладък бебчо.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт