Септември'09 - 50 - Чакаме Септемврийчета последни и се местим във "Родени"

• 22 236
  • 601
  •   1
Отговори
# 300
  • До хладилника, който обичам
И един въпрос конкретно към Бу. Имаме според мен проблем с акото - слузесто на топченца, притеснява ме, храната която ям ли е проблема или може да е нещо болен примерно? Така е от 3 дни.

Aкото може да има различен вид - зелено, ако се е окислило от въздуха по-бързо, оранжево, на бучки като овесени ядки, по-течно, по-кашесто, някой път със слуз... ако има сополи, те се появяват често като слуз в памперса на принципа 'Маймун влязъл, маймун излязъл'.
Може да има и други причини за слузта, разбира се, но ако бебето е здраво иначе, наддава добре и не изглежда неспокойно/неразположено, по-скоро няма причина за притеснения.
Многото вода може да е проблем Confused Не само защото замества потенциално количество кърма, която иначе бебето би изсукало, но и натоварва бъбреците.
Пробвала ли си с неотмиващ се крем за зърна? Има няколко марки на пазара. Може да се съчетае мажене с няколко капки кърма след кърмене - изсъхване на въздух - мазило - изсъхване (ок. 2-3 минути общо заема).
Дали засуква добре зърното - да поема навътре 2-3 см от ареолата, устните извърнати навън, да не издава цъкащи звуци? Може ли да изплези езичето извън устата, сигурно си забелязала? Ако засукването е добро, вероятно със заздравяването на зърната ще мине този проблем. Дотук добре ли наддава? Ако да, може усилното сукане да е само период.
Ако получава често шише/залъгалка обаче, може ли да го бърка начина на засукване на изкуственото зърно и твоето и това да е проблем, как мислиш?

# 301
  • София
Добро утро!
Ние от два дни се борим с бебешки болежки ooooh!. Започнаха ни коликите и педиатърката ни даде Сабсимплекс, но дали от него от два дни не сме пълнили памперса и много се притеснявам. Като я гледам понякога имам чувството, че се напъва Thinking. Другия ни проблем е със едното оченце Cry. Доки каза, че може да и е запушен слъзния канал и сега промиваме окото и слагаме капки. Иначе Ема е по активна през деня, а през нощта спинкаме повече Hug. Изкарвам я на терасата по малко и нямам търпение да ходим на разходка. Някои беше питал за мами до Ю. Парк, ние сме тук. За първа страница - Валерия, Иван Вазов.

# 302
  • Бургас
Привет и от мен!
Сънувах, те gorbi! Дано ни зарадваш вече днес!  Hug

Ние сме добре. Бобо яде като за световно и като цяло плаче само като стане време за хранене. През останалото време не му чувам гласа!  Heart Eyes Добро детенце ми е той! Но с каката изобщо не мога да се оправя! Голяма грижа ми е това дете! Коренна промяна и нито с добро нито с лошо мога да се разправям с нея. Честно казано ако знаех колко трудно е с две деца не съм сигурна, че щях да се навия да мина през това отново.  Tired

За бибите- аз давам и не само давам ами настоявам да я смуче!  Mr. Green Много съм за! Красимира беше пристрастена и точно като стана на година и 8 месеца от раз й я махнах без никакви травми и без да плаче! Според мен пък си успокоява много децата! Но кой каквито виждания има!  Wink

Ами ще ставам, че трябва да гладя и после да се приготвям- днес съм на питка на бебе!  Mr. Green
Хубав ден на всички ви!  Heart Eyes

# 303
  • София
Добро утро и от нас!

Успях с минимални усилия вчера да възвърна нормалното количество кърма, та бебчо да спинка поне по 2часа, поспах преди обяд 1 час, закусих и обядвах и готово. Вчера беше много натоварен ден, но оцелях, днес съм разпределила задълженията на мъжа и бавачката, за нас с Дими ни остана да отидем до магазина за балони и фоеверки за утрешния рожден ден.
Дано обаче не ни завали очаквания дъжд, че магазина не е много близо.

За бибите аз отново купих 3, но май ще ходят към кофата, и Дани не искаше, Дими като е много гладен смуква 1-2 пъти и плюе, опитах се като има колики да му давам, а той така се дави от нея, че чак започва да повръща.

От вчера вече опънах и шезлонга, досега го слагах само в едно малко легълце и в кошницата за кола.

# 304
 beboliniki и аз давам Сабсимплекс и нас ни запаче.Вчера само един път напълнихме памперса ама цял ден се напъва милия  Cry Много ми е жал така ама и много плачем пък от коликите.Днес обаче смятам да е му давам , а ще купя чайчето на хип да видя с него как ще е .Ако нямаме или имаме по леки колики няма да му давам капките.
villi много ти се възхищавам.Както казаха и другите мамита - ти си майка героиня   bouquet
LaDiDa  Hug дано всичко с каката мине по най- бързия начин.
BebEshOnDeL ,Бу на  мен ми казаха да давам глюкоза най - много 50 мл на ден за жълтеницата.

# 305
  • Испания и Стара Загора
Добро утро,
капките Саб симплекс май наистина запичат.От както започнах да ги давам на Андреа,и тя ака по един път на ден или по веднъж на 2 дена.Но вчера чак не повярвах,че се изака 4 пъти. Wink
Аз давам биба.И на Алекс съм давала и на 1г6м я махнах без никакви проблеми. Peace
Ние отиваме на разходка и дано като се върна да има добри новини.gorbi вече е твой ред да се обебиш. Hug

# 306
Здравейте момичета, кокичета Hug
Искам да ви почерпя, защото днес ставаме на 1 месец и ви изпращаме един "спящ" поздрав Mr. Green
Сами на kiarra също става на месец и искам да му пожелая здраве и много щастливо детство
Heart Eyes

Последна редакция: пт, 02 окт 2009, 12:03 от vesita007

# 307
Добро утро мацки.

Ако това ще ви успокои и капките Колийф за колики  запичат. Моята мома вчера се наложи да я изакваме с термометъра.

Аз имам едно питане, че тук се заформи спор - Колко е нормалната температура при бебе??? И нали измерена в дупето се свалят 5 десети???

Иначе и аз сътворих прегряване без да се усетя, та сега имаме пъпчици.  Sick

vesita007 да ти е здрав младежа, а все си мисля, че ако така черпиш може и на всяка седмица да го правиш - не вярвам някой да откаже Hug

# 308
момичета аз имам един тъп въпрос..
нали раждах нормално.. и имам няколко шева точно на входа на влагалището.. от които ми остана само един конец който мога да напипам..
много искам да отида на кола маска на триъгълника вече..от началото на септември не съм ходила Sad а от мн време не съм обрасвала тооолкова много а хич не искам със самобръсначка да се минавам Sad((
дали да пробвам да си сложа тампон.. как мислите..
дали мога да направя някоя беля така?

# 309
весита, много ти е сладък малкия! Да ви е жив и здрав!   bouquet
шами, и аз знам, че ако да речем измериш в дупето 37 градуса, то реално температурата е 36.5. Дано не греша!
Айде днес поне една от нас, неродилите, влезе в болница за рждане! Стискайте палци!

# 310
Добро утро и от мен. След като снощи преядохме за световно цаля нощ сме се мъчили...доста недоспана ситуация... Shammi според източниците, които съм чела с живачения термометър се свалят 5 десети, а иначе норалната температура на новородените е около 37 градуса, иначе се препоръчва при температура до 38 да се остави бебето само да се избори и да не му се дават лекарства.

# 311
Здравейте,мамчета!!!
Още съм тук с тумбака!Имам чувсрвото ,че никога няма да родя  Sad Rolling Eyes
LaDiDa,дано да ти е пророчески сънят.Силно се надявам!!! Praynig
Anita,Той редът ми отдавна е дошъл,ама беба се е запънала!Надявам се да не е такъв инат и като се роди!
След обяд съм на запис на тоновете и на преглед,че да видим....Вече започвам да се изнервям.Всичко ме дразни.Постоянно се карам на детето за щяло и нещяло SadПосле ми става жал и си го гушкам.Добре,че е голям та може да ме разбере,като му обяснявам защо съм такава.И аз не се понасям вече!!! Embarassed
Веси,Киара,честита ви месечинка!!!Да са ви живи и здрави мъниците!!!Снимката е много сладка,голям бузанчо е малкия,иде ми да му нащипя бузите Mr. Green
LaDiDa,може би е нормално това поведение на по-голямото дете!!!И Киара се оплакваше преди време от същото!!!Сигурно и е трудно все още да свикне с новия човек,с това,че вниманието не е само и единствено към нея!Просто и трябва време,ще се справите с проблема!

Хайде отивам да видя ученика как се е справил с домашните и да се приготвям за доки.
Чао,муцки!!! Hug Hug

# 312
  • Бургас
gorbi, пак ли си тук?! Тъкмо влизах в профила ти да видя откога не си активна и ти взе че се разписа! Аааа!
Стискам палци за хубави новини след прегледа ти днес!  Heart Eyes

# 313
  • София
Здравейте и от нас!
Ние днес бяхме на ортопед, гледа ни на ехограф, гледа ни крачетата, всичко е ОК  Heart Eyes Каза да го посещаваме пак след 4 години  Laughing
С нослето продължаваме да се борим, има малко подобрение от капките, но утре трябва да ги спираме и май няма да се оправим до тогава, чудя се какво друго ще даваме  Rolling Eyes Днес пак й извадих жълти сополи  Confused В понеделник пак ще се обадим на лекарката  Rolling Eyes
Колики и ние имаме, не исках да давам капки но вчера вече не издържах и дадох Еспумизал, ама не видях да има някакъв ефект, може би трябва редовно да ги давам  newsm78 Но както ви слушам, не знам, ние имахме проблеми с акането, тъкмо се оправихме, не ми се иска пак да има запек  Rolling Eyes
Вода и чай не давам, биберон давам само когато излизаме навън, не знам защо тогава го търси, иначе вкъщи не го ще  Rolling Eyes
Утре заминава свекърва ми и ще сме сами, най-накрая, че вече не издържам. Аз и казвам едно да прави с детето, тя кара както си знае  #Cussing out Резултатът е, че Ана Мария заспива само на ръце сега, не ще са я държиш докато си седнал, трябва задължително да я разходиш и да й пееш. Ще виждам малко зор, но тя все още е малка и се надявам скоро да я отуча от тези вредни навици  Mr. Green
Ами това е от нас, ще излизаме сега, докато все още е слънчево  Simple Smile
Успех на мамите неродили, дано скоро да си гушкате и вие бебетата  Hug

# 314
  • София; Дружбето
Хайде де gorbi, изръчкай я тая мома да излиза вече. От сега се инати Laughing
Госпожицата на ksantipa ще казва Косара Grinning Моля да я Фпишете на първата страничка
Ние се разходихме, сега мисля да изгладя и после да гледам филм Mr. Green ако младежът не се нацупи де

Общи условия

Активация на акаунт