Нашите килими - опит и препоръки

• 122 074
  • 343
  •   1
Отговори
# 165
# 166
tani 4 ka,благодаря за калинката/малко е цикламена,ама.../ Wink

# 167
Много е хубав! И аз имам същия, но в кафявата гама, не съм го снимала специално, но тук се вижда малко. http://www.flickr.com/photos/37547422@N07/4560803209/ От Карпет макс и съвсем не беше скъп, за 2/3 м, някъде към 350 лв. струваше.
Моят пък е в оранжевата гама.  Peace
Размер 160/235 - 130 лв. Не е от оня главорежещия магазин CarpetMax.

# 168
  • софия
Pipi_Dalgoto_Chorapche килима е много хубав от къде си го купила. Търся си килим който да не е много скъп около 120 лева, защото сме под наем и няма да го ползваме дълго , но ми трябва размер 160-230, а такива цени няма Sad

# 169
В София не знам къде се продават килими на нормални цени. Аз съм в провинцията и избягвам скъпите магазини, защото знам, че всички зареждат от едно и също място. Просто заради магазина /може би въпрос на престиж  Crazy/ надуват цените.
Може би момичетата от София ще ти помогнат.  Peace

# 170
  • софия
Pipi_Dalgoto_Chorapche   bouquet

# 171
Pipi_Dalgoto_Chorapche килима е много хубав от къде си го купила. Търся си килим който да не е много скъп около 120 лева, защото сме под наем и няма да го ползваме дълго , но ми трябва размер 160-230, а такива цени няма Sad

Моят е от едно магазинче на Красно село, по напред в темата съм го показала, същите цветове е като на Пипи, фигурите са други. Рамера е 160 на 230, преди две години струваше 155 лв, имаше и по евтини. Ако искаш, ще ти обясня къде точно е магазинчето.

Hug

# 172
  • софия
alina_si Благодаря ти днес гледах брошурата на бриколаж и има симпатични килими от там ще е

# 173
  • град-държава
Колкото и да ги "развявате" чипровските,пак са си чиста проба едновремешните персийски шарении...

Бива да си невеж и лишен от всякакво чувство за естетика, усет за красота, гами и композиции, ама когато го демонстрираш и със самочувствие, наистина е шокиращо.
За теб шарении-разбираемо, ама седни и отвори една история на изкуствата, за да не се излагаш така на мегдана.
Чипровските килими са произведения на изкуството и нямат нищо общо с персийските килими, нито като изработка, нито като история, ама май и автентичен персийски килим не си виждала на живо, какво да говорим за чипровски.

п.п.
http://www.topobiavi.com/data/adv_images/47/p_47300.jpg - това, което си показала е котленски килим. Wink

http://zelenika.blog.bg/photos/85990/%D0%BA%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0 … nastiri%20103.jpg

# 174
Момичета, дайте съвет - трябва да избера между килим от чиста вълна или от еспирел. Спряла съм се на тези варианти, но се колебая в крайна сметка кое да е. Единственото ми изискване е да се чисти лесно. Аз пера килимите всяка година, значи трябва и да не се износва лесно, да е издрържлива материя. При нас няма хора с алергии, така че мога и вълната да избера, но пък дали ще мога да го третирам с препарати без да избледнее, не зная. Имам съмнения, че вълната по-трудно се почиства, а килима ми трябва за кухня.
Ако имате впечатления, моля споделете ги.

# 175
Вълненият ми килим пуска косми вече почти цяла година, особено първите месеци беше страшно - събираха се огромни топки валма... Относно почистването - в комбинация е с естествена кожа /телешка/ и изрично ме посъветваха да не се пере! Купих си пяна за сухо почистване на Д-р Шутс /незнам дали така се произнася/, но още не съм я пробвала.

# 176
Колкото и да ги "развявате" чипровските,пак са си чиста проба едновремешните персийски шарении...

Бива да си невеж и лишен от всякакво чувство за естетика, усет за красота, гами и композиции, ама когато го демонстрираш и със самочувствие, наистина е шокиращо.
За теб шарении-разбираемо, ама седни и отвори една история на изкуствата, за да не се излагаш така на мегдана.
Чипровските килими са произведения на изкуството и нямат нищо общо с персийските килими, нито като изработка, нито като история, ама май и автентичен персийски килим не си виждала на живо, какво да говорим за чипровски.

п.п.
http://www.topobiavi.com/data/adv_images/47/p_47300.jpg - това, което си показала е котленски килим. Wink

http://zelenika.blog.bg/photos/85990/%D0%BA%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0 … nastiri%20103.jpg

Може и да са изкуство и каквото още искате там,но аз никога не бих си сложила подобен в къщата-не ми се връзва с интериора...то по същия начин биха ми ходили и тъканите черги на баба ми...А тя тъчеше доста добри неща...
А относно лошия ми вкус-ами той щот лош затова публикуваха снимки от къщата ми в списание... Mr. Green

# 177
Момичета няма смисъл от заяждания и нападки. Чипровските килими са наистина произведения на изкуството и като такива трябва да висят в музеите.  Peace Не си ги представям обаче в един модерен и съвременен дом, поне аз никъде не съм виждала такъв килим в дом.  Rolling Eyes

Аз се надявах някой да се включи със съвет по моя въпрос, който е зададен по-горе Hug

# 178
Здравейте, искам да споделя моя опит да си купя килим от Карпет Хаус в Младост - на 24.09.2010г. избрахме много красив килим - вълнен, т.к. нямаше в наличност килим с размери 160/230, направихме поръчка, като ни убедиха, че в рамките на един месец килимчето ще пристигне. Платихме 490лв. и зачакахме. Мина обаче повече от месец и ние започнахме да звъним в магазина - първоначално ни казваха, че още не е пристигнал, а на 08.11 ни се обадиха да ни информират, че е станала грешка при поръчката / естествено не било по тяхна вина / и е пристигнал килим подобен на поръчания, но с фигури по края, а не по целия килим - отказахме да го вземем, попитахме колко още ще трябва да чакаме за това, което сме поръчали и съответно как ще ни компенсират за забавянето, отговор не получихме, държаха се изключително нагло и след многократни наши обаждания и настояване да говорим с управителя / не успяхме да стигнем до разговор с някой от ръководството / ни казаха, че килим, какъвто сме поръчали няма да се произвежда скоро и да си вземем парите или да чакаме до края на февруари 2011г.  Действително си взехме парите, но наглото поведение на продавачките остана без никакви последствия - единственото , което мога да направя е да споделя с колкото се може повече хора случилото се - имайте едно на ум, когато и ако пазарувате от този магазин и в никакъв случай не правете поръчка - има много хубави килими, които никак не са евтини, но отношението на продавачките е безобразно

# 179
Подкрепям казаното за този магазин. Слава богу, не направих грешката да поръчвам. Нещо отвътре като че ме спря, явно продавачките наистина мразят клиентите си и това се усеща  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт