На АПРИЛското човече, честитим половин годинка вече!

• 35 009
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте мамчета, най-сетне и на нас ни проби първото зъбче. Развалихме нощното спане, постоянно се буди и може би е от зъбите. Вече се принуждаваме да го вземаме при нас и цяла нощ не мога да спя спокойно.

# 436
ЧЕСТИТО ВИ ПЪРВО ЗЪБЧЕ! Бели, здравички и подредени да растът! smile3521

# 437
 Опа...и аз да се организирам да попиша и тук  Simple Smile
 Дупка издълбах в диванчето пред компа да вися на него по цял ден  Mr. Green Малкото зверилище днес е изумително кротък...вероятно вечерта ще компенсира. През деня дори успя да спи почти непробудно 3 часа  #Crazy...та чак се притесних накрая  Crazy Сега ме катери и "агатататат татата плашататата"...вече ушите ми звънтят от тънкото му гласче  Crazy
 мимето80, смъквай решетката , че щом е започнала да се набира вече съвсем скоро ще се изправи. Нашето легло си няма горно ниво и поне за това не съм се притеснявала.
жабче, тези твои жабета  Heart Eyes....а снимката- копие ти е  smile3521
принцеске, разбирам те...и аз напоследък се събуждам от кисела по кисела....и ми иде да изправя ръбовете из къщи блъскайки ги с главата си  Hug
 рони, за скучното- никак даже не ми е...но съм решила за улеснение да му купя каска . А за името...и ние не си го познаваме...но пък като правя съ съ съ се обръща...като пляскам с ръце също...или когато говоря на фалцет  Joy
 Олче, дано бързо му мине на Вели градинският сопол и Ени успее да размине бацилчето  Hug
 chockolina, честито ви зъбче- да са ви здрави, бели и хубави  Hug  хубави пилета показваш...особено голата.... newsm53....разбойникооооо  Joy
 desi054224 оооо и това ще стане....наслаждавай се на спокойните мигове когато можещ да го оставиш в кошарата му без да мислиш какво и как ще докопа от околокошарното пространство....ума не ми стига като проходят как ще се оцелява  newsm78
 gandia, и аз днес това точно си мислех...в къщи студено...ама да включвам ли нещо. Преди малко се пробвах климатик да пусна...нещо не тръгва...и май тази вечер ще пропуснем къпането...а утре една духалка ще донеса.
 Относно вечерното заспиване- и ние сме от глезльовците не желаещи самостоятелно да откъртят в кошарата си. На ръце, ама с подскоци е полюшвания, държайки ръцете далеч от устата, защото я ги е налапал я се е разсъни, покрай тези гимнастически упражнения подавам и цицка....викам шшшът шшът шшшът и с едната ръка потупвам по дупето... на маймуназаприличвам...и накрая я заспи я не:silly:...Но друг път заспива докато му набутам цица в муцуната или само като го гушна...явно зависи от степента на умора. Но от седмица се опитвам да го науча да заспи сам в кошарата си и то по простатат причина че половинката ми категорично заяви че вече няма да спи в хола и зае мястото на Сами  Mr. Green  Та от 5-6 опита имах два успешни  newsm44 Слагам го в кошарата, той се изправя, гледа ме и ми вика като крокодилче гхаааа-гхаааа........аз ставам, слагам го легнал, милвам по главичката и лягам...неговият номер се повтаря около 30-40 пъти...през това време баща му вече хърка така силно, че детето дори и да заспи аз няма да мога...изтървала съм тихото напевно прихъркване което е през първия час на съня на баща му...така че ми е все тази дали ще стана още 100 хиляди пъти и ... явно самуил усеща това и се предава и заспива...САМ  smile3521...а аз първият път чак светнах с телефона в лицето му да видя дали наистина спи...че хич не ми се вярваше  Thinking
   Жулиета  rotfImao
   Уууу че дълга писаница...а беше светло когато го започнах  Joy

И срааааааааааааааааам.....щях да забравя....влязох за да ви почерпя за половин годинката на малкото си дяволче  Wine Glass Честито и на всички други половингодинковци   bouquet

# 438
Ето ни и нас! Честито на всички бебчета, които днес стават на 6 месеца/ като нас/!!!
Днес и аз изперках в къщи, но поне си свърших доста работа... Добре, че Андреа проспа деня, че успях да направя едно-друго... иначе това е рядкост- със спането. Да излизат вече тези зъби, чеееее... Вечер си спеше непробудно до 9 часа сутринта и аз се наспивах като пич, но уви- това сега е мечта...  Както си спи и се събужда с крясък и рев- убедена съм, че е от зъбите, защото много ясно се виждат долните два как се открояват- венецът там седи като подут... Давам ДЕНТОКИНД- хомеопатични хапченца, които мисля, че дават някакво облекчение...
Разбирам, че тези колекторчета са голям ад- и нас ни чака това на 19-ти...
Сега ви пращам малко снимков материал- мисля, че ще си проличи, че много обичаме пюрета и каши... Joy Joy Joy
http://i581.photobucket.com/albums/ss258/vlagru/Andrea%20Grueva/Image015.jpg
http://i581.photobucket.com/albums/ss258/vlagru/Andrea%20Grueva/Image033-1.jpg
http://i581.photobucket.com/albums/ss258/vlagru/Andrea%20Grueva/Image043-1.jpg

# 439
Много сладка тази Андреа Heart Eyes А откого са тези хубави сини очи?

Честито зъбче Чоки и Съншайн!Да са ви белички и здравички!
А Мария на Рони утрепа конкуренцията с тез четири зъба Shocked Пържолки хапва ли вече Heart Eyes

No name,много яко клипче!Ама как само се е олигавело твоето чаве и какви готини звуци издава!Много се смях Heart Eyes

Аничка,какъв ти опит за пълзене?!Та то почти си е пролазило детето Heart EyesИ Фия като си вдигне така дупето нагоре и като почне напред назад,напред назад и само прави обиколки по килима.Няма спирачки детето!

Деси,твоето клипче несе отваря.
Относно приликите,родата на мъжо бяха единодушни,че София Рая приличила на моя баща Thinking Леля ми каза,че приличала на сестра ми JoyГолям майтап,като си помисли човек,щото нали сме близначки!Но като отворих неин детски албум,малката си ни е направо копие. Като се прибера ще сканирам снимката и ще ви покажа. А в същото време в очите е копие на баща си.

Жабче,малкото жабе направо ти е одрало кожата!

Не знам,дали е грешка,но  с нашата госпожица се гушкаме двете на спалнята и ни е много хубаво. Тя си заспива към 20.30 21.00 всяка вечер става към 08.30 сутринта. Засега има здрав сън,но се случва да се пробуди. Тогава само и давам цицата и тя пак се гушне и отнася плувката до сутринта. Този вариант ме урежда напълно,защото откакто се е родила,не сме имали безсънни нощи. Ще го мисля по нататък.

Относно излизането навън,аз по принцип нямам проблем да излизам с Фия.За нея се намират топли дрешки. Ама аз момичета съм гола и боса.Буквално. Нали кацнахме август месец на 40 гр все пак. Изобщо не съм и предполагала,че ще се наложи да стоим толкова дълго в Бг и че ще стане 10 градуса ooooh! Сега чакам утре да дойде систъра да донесе някой и друг парцал,че умрЕхме от студ hahaha

# 440
Май шъ стане това с клипчето....Я пробвайте и кажете дали се вижда нещо - цък .

zelenoto oko много хубава малката адашка  Heart Eyes
sunshine_74,чоки честити зъбчета!!!
рони Мария изби рибата със зъбоникнене  Mr. Green (и аз имам слабост към това име)
жабче  невероятно копие  Heart Eyes
миме и на мен ми се струва че повече на теб прилича Диди
dena_klv хемоглобин 107 е в нормата  Peace виж това

Последна редакция: пт, 16 окт 2009, 00:13 от ани4ka

# 441
Добро утро  smile3507

zelenoto oko ,много сте хбави с Андреа Flutter

sunshine_74 ,честито зъбче и на вас newsm47

no name,клипчето е якооооо ppp!!!

Ani4ka,браво на снахата,чудесно се предвижва newsm09,не опит,ами направо пълзене си е това newsm81

Вкъщи от два дни започнах да топля-пускам климатика,студено ни е иначе.Особено сутрин,бррррр Crazy

За косицата-и на Анито още много пада Rolling Eyes

Малко снимки на две Ани-та сладуранита Crazy:
"Ани,я дай да ти видя куклата  Party"
Две големи кукли и една малка Heart Eyes

Пускам и смимчици на Габи на emiliarie,че тя няма време да влиза сега да пише.Имам да ви предам че не ни е забравила,и пращам поздрави на всички от нейно име Kissing Heart
Ето я малката и Габи Flutter

# 442
Здравейте в този мрачен ден /е, поне при нас е така - даже вали/

Пак много сте изписали. Нагледах се на красоти
Жабче, ами виждаш ли, като не купувам пюрета и не знам, че има без захар и сол. Преди 2 месеца гледах в магазина какво правят за 4 месечни бебета, за да захраня Анито и съм сигурна, че пишеше захар - май на Нестле бяха пюретата. Аз нищо не слагам - така готвех и на баткото. Всъщност само каши и нишесте купувам. Даже и сирене й направих и като узрее ще започваме попара. Отплеснах се, а исках да ти похваля жабчетата какви са сладурки - невероятна прилика с Яна
Зеленото око, бебочка е голяма чаровница, но и ти не й отстъпваш
Аничка, браво на вас. Както надига дупето малката кипруша скоро и така ще правите newsm32.
Чета, че големи каскадьори има в тази наша априлска дружинка. А пък ние слабички ли сме, мързеливички ли сме, ама нито лазим, нито седим,нито се изправяме. Като се хване за ръцете ми направо се изправя, без да седне, и стои така около минута - поне видях, че има прави крачета /засега/ - на мама прилича Laughing
Като казах прилича, видях, че голям спор в семействата на кого приличат децата. При нас мисля, че Мимето е права: Анна прилича на тате, а баткото на мен. Ама те тепърва още ще се променят, така, че ще си приличат на себе си.

Честито на вчерашните и днешни половин-годинковци  ura  ura  ura
Честито и на тези с нови зъбчета /ние си нямаме още/   tooth tooth tooth
Само здраве желая, а другото ще си го купим

Честит първи сняг на София и Смолян
Приятен ден

# 443
Добро утро!Деси,мерси за кафето,че и аз съм една заспала,въпреки че съм станала в 8.

Изгубих ви дирите пак.
Ние отдавна сме на долно ниво,щото човека си сяда съвсем спокойно на дупето от около 2-3 седмици.А всичко започна така... http://velvets.snimka.bg/baby/daniel-5ti-mesec.432564.15423055

От седмица ядем зеленчукови пюрета,първите 2 пъти яде купени ,после домашни.Голям кеф ми е да ги правя  Simple Smile .И му харесва.Ама омазването е голямо.

Честито на половингодинковчетата,ще се опитам да ви попрочета  Hug

# 444
Момичета нормално ли е левкоцитите на бебе да са 15,при вас колко бяха?Оф все ще се намери за какво да се притеснявам! ooooh!

# 445
  • Варна
desi054224, ние още не сме правили изследванията, ама ми се струват високи. Tired Ето какви са референтните стойности:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=206276.msg4447225

Дано не е нещо притеснително! Praynig

# 446
chockolina    bouquet
пише деца до 2 год -17
да видим личната какво ще каже

# 447
Жабче, ти как с космонавти тип торба ги слагаш момите в седалката на количката? Нали трябва да се защракат коланите? Питам,понеже на мен тези с торбата отдолу ми харесват повече, но с оглед на това,че караме последни седмици в зимния кош се чудя какъв космонавт да взема  newsm78
Вчера направих основен оглед на бебешките дрехи - е няма да ви казвам колко бодита с къс ръкав имаме, и то от красиви по-красиви...ще опитам да ги поносим и сега като бельо.
На беба й тече носа нещо от два дни, но няма никакви други признаци за настинка. Дали е притеснително?  Confused
Опитвам да давам пробиотици от водорасли - е като филм на ужасите сме, така се омазва по устата със зелено, че направо ме втриса  ooooh! как ще й ги давам не знам, вече прибягвам до поднасяне на лъжица докато я къпя във коритцето, че иначе с един замах на ръчичка озеленява здраво пейзажа. А ако съм й хванала ръцете, ме изненадва с добра работа с крака и пак омазваме, лудница.
Гледам някой деца доста пъргави - поем, смях се с глас как Сами се люлеел на пердето в 3 нощеска  Laughing Ами ние засега не правим опити да пълзим, само лежи по корем гордо двигнала глава. Нито се изправя, та засега кошарката си е на горно ниво, че и на мен така ми е по-удобно. Предстои ни хепатитната ваксина и изследванията, но преди това имаме пътешествие  за една седмица до баба и дядо в провинцията, дано не е мнооооооого студено и там. No name - то сега ни е забавно какви ги твори отрочето, ама като почне захранването с морков май няма да е много смешно  Mr. Green

# 448
Левкоцитите били увеличени защото като му взимали кръв и се напъвал и плачел  Shocked,та за това  Rolling Eyes.Като чух по телефона направо се пукнах от  smile3532
Иначе има и кристали в урината,което означава ,че не пие достатъчно вода!Ама то аз съм си виновна като все забравям за водата Tired пък като му дам и може всичката да я изпие!Та така,сега ще се наливаме!И момичета гледайте децата да не се напъват да плачат,че ще са им високи левкоцитите  Mr. Green Mr. Green Mr. Green(това в кръга на майтапа)
Забравих да кажа,че на Емо хемоглобина е 115!За него нищо не казала!

# 449
  • Някъде там...
Някой търсеше това стихотворение:

Най-обичам у дома
Най-обичам у дома
вечер да се прибера.

Вредом спуска се тъма,
няма вече вън игра.
Няма хора, няма звън,
няма птичи гласове.
По дворовете без сън
само вятърът снове.

А пък в къщи огън грей.
Топла пита се пече.
Татко влиза и се смей.
Щипе ме: „Здравей, момче!“

Сяда и рисува с мен
къщички и зверове,
плет с един петел червен
и висо-око върхове...
Вън навред лежи тъма.
Няма вече вън игра...

Най-обичам у дома
вечер да се прибера.

Владимир Голев

Брилянтин, торбите си имат дупка между краката за коланите. Сагам ги седнали, промушвам колана и закопчавам. Но скоро ще ползвам само якенцата, торбите са по-удобни за по-малки бебета, а и имам чувалчета за количката.
И на нас ни тече по малко от носа, кихат, температура нямат. Слагам физиологичен разтвор. Моята настинка не ги налази, но вирусът на баща им веднага го гепнаха, барбар с мене.
В тази връзка препоръчайте ми някакъв имуностимулант за кърмачки, че както е тръгнало няма да има вирус, който да ме подмине тази зима. А не бях настивала въобще от 4-5 години...
Бодита с къс ръкав и ние си имаме още и такива потник, слагам ги за бельо.

После ще ви пусна някои идеи за занимаване на дребоси вкъщи по цял ден, че днес това ми е темата на търсене...

Общи условия

Активация на акаунт