Отговори
# 30
  • France - Toulouse
Аз родих вагинално 13 месеца и половина след секцио във Франция. Имах планирано второ секцио, защото според ехографите бебето беше голямо-роди се 3415гр., а я предвиждаха над 4кг, много високо разположено, а имах и скорошно секцио, и  най-вече стеснен таз (е явно не е бил толкова стеснен). Но моята девойка си реши, че ще се ражда нормално и не даде на лекарите възможност за секцио, роди се точно седмица преди планиранат дата, пристигнах в болницата в 13.45, родих в 14.29, докато ме прегледат докато ме закарат към операционната бях получила пълно разкритие, а отидох с разкритие 7см., лекарката като видя, че имам пълно разкритие и, че бебето слиза добре в малкия таз (надявам се да използвам правилния термин, защото термини свързани с бременност на български много не знам) ми каза да напъвам, когато усетя, че ми се напъва, с три напъна дъщеря ми се роди без упойка, без нищо, тоест бяха ми сложили епидурална упойка, ама още не беше хванала, но пък тази упойка послужи за да ми направят този преглед на матката, за който пише по-горе. Та с това искам да кажа, че никак не е задължително след едно секцио да има следващо, тук поне не се практикува това. На мен при първото раждане се колебаха да ми планират секцио, защото бебето беше високо и таза ми бил стеснен, но тогава решиха да ме оставят да раждам нормално, само че след 14 часа контракции и пълно разкритие, бебето не можеше да слезе в малкия таз, аз напъвах ли напъвах, най-накрая ми направиха секцио. Аз си казвам, че природата си знае работата, но имах и пълно доверие на лекарката, която ми следи и двете бременности, тя не се реши на секцио първия път, но точно тя ме оперира, тя ми планира секциото втория път и пак тя каза няма нужда от секцио само напъвайте и бебето ви ще се роди.

# 31
Моя позната ,но извън Бг роди 2 години след секцио-вагинално,сега роди и 3тото си дете вагинално.

# 32
Ми според мен проблема е точно в това, че в България лекарите предпочитат да правят планово секцио, вместо да да водят раждане. Не е нормално повече от 40% от ражданията да са с планово секцио. Rolling Eyes

# 33
Отиваш при д-р Дяволов от МД-София и той ще се навие,ако нямаш показатели за секцио разбира се. Аз бях така,но за щастие отървах нормалното раждане и пак бях секцио,тъй като лекарят,който ми води раждането,не искаше да рискува.А Дяволов ми предложи да родя нормално три години след първото секцио.
п.п. Мамма,поздравления за решението   bouquet

# 34
Моя близка приятелка роди на 07.09 нормално след предишно секцио преди 3 години.Тогава и бяха казали, че е невъзможно да роди нормално и за това я рязаха,сега същото,имаха дата за секцио но Гоги реши да излиза по-рано и всичко протече добре.Тя е висока има няма 1.60(не че това е от значение),но всички и викаха ти си толкова дребна как щ,е излезе бебето,ще те разкъса,бла бла бла,таза и бил тесен,абе яко я бяха наплашили,а то изобщо не било така.

# 35
  • Слънчевия дом
Аз съм родила и двете си деца секцио , имам много висок диоптър късогледство .При втората бременност много исках да родя нормално , но очната лекарка ми каза че смятя това за лудост и аз се отказах. По повод твоето питане , моя приятелка роди нормално 2 години след секцио , мисля че даже и не бяха две. Отива да ражда смятайки че пак ще е секцио но доктора и казва цитирам :/Кой ти каза че ще те режем ?/ и всичко протекло добре . Пожелавам ти успех , защото тази дилема  съм я преживяла. Peace

# 36
Родих секцио,но бих искала следващия път,живот и здраве да родя нормално,това е желанието ми сега,след 2-3години,ще видим Simple Smile

# 37
1-нормално
2-секцио
ако пак раждам ще е нормално

# 38
  • Stuck in a moment
Запис.
Добре де, но само един човек е писал от първо лице за вагинално раждане след секцио тук в България(изключвам чужбинските мами).
Всички други казват "приятелка роди така".
Кажете им имената на тези доктори, които се навиват на такова раждане?
Двама са гласували в анкетата ,че имат руптура, а нищо не са писали...
Трудна работа е явно дори събирането на информация за това раждане. Thinking
Ще следя темата и сори за мрънкането.

# 39
Тефтерче, Мамма е писала, че при нея се е получила руптура и са я видяли по време на второто секцио. Т.е. един човек не е писал, но е гласувал. 
Ето
Първото ми раждане завърши със секцио по спешност.
През втората ми бременност, 4 години след първата, се подготвях за естествено раждане.
Раждането пак беше чрез секцио поради много силни контракции и абсолютно никакво разкритие (точно както и първия път, когато се стигна до губене тоновете на бебето преди да ме срежат).
Благодарна съм на лекарите, че не ме оставиха - след като ме срязаха изтръпнаха, направо им се смениха физиономиите от притеснение - имах 2 см. руптура на матката и се държеше само на тънка ципа.

Имам приятелка, която след две раждания чрез секцио роди третото си дете без никакъв проблем нормално. Ако не се лъжа беше около 5-6 години след второто секцио.

Аз лично обаче не бих рискувала.
Сега отново съм бременна, 8 години след второто секцио, но въобще не си правя илюзии за нормално раждане.

А за мрънкането - няма нищо, наистина информацията трудно се събира!  Peace

# 40
  • Stuck in a moment
А самата руптура на матката по принцип какво представлява  - разкъсване ли? И спирам да спамя.

# 41
Да, разкъсване е! Най-често е на мястото на шева, понеже там матката не е толкова еластична.

# 42
Много благодаря на всички за честитките!  Hug

Двама са гласували в анкетата ,че имат руптура, а нищо не са писали...

pochti_bezobidna вече ме е цитирала.
Макар че родих отново със секцио гласувах с последната опция, за да отбележа, че имах руптура на матката повече от 4 години след първото секцио.

# 43
Запис.
Кажете им имената на тези доктори, които се навиват на такова раждане?
.
Нали казах вече - д-р Дяволов  Peace

# 44
  • Варна
А, за Варна някой лекар, които да се навие на подобно нещо...

Общи условия

Активация на акаунт