Отговори
# 705
Зози, можеш ли да споделиш повече за този масаж? 

По-късно, ако имам сили и възможност, ще споделя, как се чувствам аз след всичко преживяно.
 Hug

# 706
  • plovdiv
Здравейте, мили майчета.С наближаването   на второто ми раждане в главата ми нахлуват куп въпроси.Първото ми раждане започна с изтичането на водите ми в 10.00 сутринта,в 11.00 вече бях в болницата доктора ме прегледа и ми каза да се качвам в паталогична и ,че скоро няма да раждам.Към 19.00 ме свалиха за да слушат тоновете на детето,сложиха ми система,но нищо.Към 22.00 ме пуснаха да се разхождам по коридора и така до 03.00 доктора ме погледна(бръкна ме зверски с ''желанието да ми погнел'')разкритие никакво.И хайде пак система, до сутринта 3см. разкритие а аз вече не знаех на кой свят се намирам.В това време идва шефа на отделението видя ме човека,развика се на персонала само го чух,че им вика хайде сега кой ще иде да пита  бащата кой да спасяваме майката или бебето.  Казали на майка ми ,че бебето било с къса пъпна връв.Последва спешно секцио,изкараха една мадама ,която беше планувана за  се секцио ,а тя взе че роди нормално.Каква ирония аз отидох с мисълта и желанието да родя нормално,но не било писано.Разказвам ви това, защото  сега 5 години след това ми се иска да знам дали е възможно пък нещата да придобият обрат.В смисъл дали би могло този път да получа по лесно разкритие.Означава ли това ,че щом веднъж е било трудно и този път ще е така.???Вие всички мами ,които сте родили секцио по подобни причини  първия  път,лесно ли беше нормалното ви раждане след това??Доктора,който ми води консултацията ми каза ,че едва ли някой колега щял да си слага главата в торбата да ме изражда нормално и едва ли не трябва да си ангажирам спецялен екип ако искам да родя нормално.

# 707
Броколче, съжалявам, че нещата при теб са се развили по този начин. Sad
Искам да ете питам след като ти изтекоха водите, естествено ли започнаха някакви контракции или след като те включиха на окситоцин? След като извадиха бебето потвърдиха ли, че е с къса пъпна връв?
По принцип, ако веднъж е тръгнало раждане, то следващия път би трябвало да е по-леко, защото матката вече е чувствителна към окситоцина. Също так помни, че никой не може да те накара насила да раждаш с операция. Секциото е по-лошият вариант за теб, така че би трябвало да се съобразят с желанието ти. Ще се опитам да намеря акушерка от Пловдив, с която да се срещнеш, за да обсъдите вариант за лекар, но не обещавам нищо засега.

pochti_bezobidna, масажът е много прост, част от него можеш да видиш на този запис: http://www.youtube.com/watch?v=9L1Fw87Iw6g, след средата. Имаше и други техники, но ще отнеме време да обясня всяка от тях. А Борис беснее въху гърба ми и не спира да бърбори.  Heart Eyes

Смайлинг, разказите ги събираме от Естествено, идеята взехме от този сайт. Simple Smile Така че ги пращайте на мен.

Момичета, в края на май ще се проведе страхотна конференция с водещи акушери, гинеколози, антрополози, имена, за които само съм чела и съм цъкала с език. И сега идват на крака! Направо ще полудея от щастие! Така че, който има възможност, да пали колата и да идва в София. Изживяването ще бъде невероятно, сигурна съм!

# 708
  • plovdiv
Zozima,Благодаря ти ,че ми отговори.Контракциите ми започнаха на сутринта чак след като ми пуснаха втората система.А за пъпната връв никой нищо не ми каза,чак като ме изписаха майка ми ми каза ,че доктора така и е казал.По мое мнение не попаднах в правилната болница,този път живот и здраве съм се насочила към ВМИ Плодив,там не са привърженици на секциата и надявам се ако всичко е както трябва с мен и бебето ,нещата да протекат по естествен път.

# 709
А колко беше АПГАР-а на бебето? Ти добре ли се чувстваше като цяло?
С избор на екип ли ще раждаш или ще отидеш на общо основание? Подготвена ли си за това, че може да се опитат да те сплашат? Особено ако нямаш уговорка, но и да имаш, пак няма гаранции. Може да се наложи да отбиваш атаки на лекарите, затова прочети тази тема и другата  преди нея, за да си добре подготвена. И си стой у дома възможно най-дълго!
Ама като следовател съм, значи!  ooooh! Извинявай, не искам да те плаша, точно обратното. Но трябва да си готова за всичко.

# 710
Момичета, има ли някоя от вас родила нормално след секцио в болница Токуда?Скоро пак говорих с моят лекар тук, учуди се , че го питах дали след първо секцио следва отново такова!Незнам защо в нашата мила родина лекарите препоръчват след първо автоматично и второ, та нали методът на операцията като цяло  е един и същ!За тук съм сигурна , че живот и здраве второто ми раждане ще е нормално, ако няма някакви усложнения, но ако всичко е наред ще се наложи да е в България.Много ми се иска да попадна на точният доктор.Сигурна съм , че мога да се справя, така казва и вътрешният ми глас, секциото ми беше заради седалищно прилежание.

# 711
Grinning  Аз да почерпя за именния ден на Боримир.  Wine Glass
Зози, да е жив и здрав и твоят именник!  Hug   bouquet

Относно чувствата исках да ви споделя, че съм безумно щастлива, че успях да родя нормално (даже вчера докато се радвах на Бори и ми се прииска пак да го родя!  Mr. Green Crazy ), но за съжаление това не отнема болката от секциото. Дори има моменти, в които ми се свива още по-силно под лъжичката, като си помисля, колко безумно е било и от какво съм си лишила детенцето.

Зози, мерси за филмчето!

Броколче, стискам палци за едно прекрасно раждане!  bouquet

# 712
  • plovdiv
Zozima-мила   АПГАР-??(извини ме ни нямам представа,какво означава).Ще се възползвам от съвета ти да прочета цялата тема и предната.
Намерих си епикризата:
анамнеза-първа бременност,отоци по долни крайници(не си спомням да съм имала такива),предл.пукнат мехур
акушерски статусиндикации за спешност S.caes.(не знам дали така се пише)
1.ППОМ
2.родова слабост,първична
3.нисък pelvis score
4.Aspnixiafaeti intrastum
параклиникаНв.96,      еритр.3,37,     хематокрит0,29   лев.12
приложено лечениеceftriaxon,heparin    (насочена към 315ml.er.masa)
Предполагам,че не съм била чак толкова страшен случай.

Да са живи
и здрави именниците ни  newsm51  ura и много да ни радват...
И моята дъщеря днес е именничка....

Последна редакция: нд, 02 май 2010, 21:06 от AnMary

# 713
  • София
Момичета, има ли някоя от вас родила нормално след секцио в болница Токуда?

Аз имам позната, която роди в Токуда нормално след секцио. Беше си избрала д-р Лазарова (доколкото помня), но тя не успяла да отиде за раждането и е родила при дежурния екип (не помня имената...) каза, че е минало добре, оставили са я да прави каквото намери добре до момента на прорязване на главичката - след това на магарето. Обаче са й сложили окситоцин на много слаба капка. Като цяло е доволна от раждането.

# 714
  • ул. "Мечтание"
Мари, извинявам се, ако се повтарям, но питай в темичката на Токуда. Ще ти отговорят момичетата, има няколко с нормални раждания след секцио там.
Ето я:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=458876.0

Зози, мерси за клипчето, сега ще го изгледам. На мен Пърли ми показа един масаж от Клер, не знам дали е същия, но ми свърши супер работа.

# 715
Благодаря на всички за пожеланията към Борис! Почти–безобидна, Броколче, да са ви живи и здрави дечицата и да ви носят много радост и красота!  Heart Eyes

Броколче, Апгар е скала да оценка на състоянието на бебето.. Трябва да го има в неговата епикриза.
На 4. не си го преписала добре, но се касае вероятно за асфиксия. Т.е. бебето не получава достатъчно кислород. Затова те питах за Апгара.

Мари, жалко, че не можеш да си останеш във френско за раждането, но съм убедена, че и тук можеш да намериш подходящия лекар.

Фрости, на това клипче няма много неща, но не намерих по-добро. Иначе книгата на мацката, която ни води уебинара е Ending Female Pain и там обяснява много подробно. Има и упражнения за тазовото дъно и за коремната стена.Ама пусто, не е излязла в Европа още и ми искат над сто паунда, а в САЩ струва под $20. ТА ще почакам да си я поръчам.

# 716
Броколче, докторът, който ми следи първата бременност (която завърши със секцио в Селена) ми каза, че ВМИ е мястото в Пловдив, където най-много държат на естествно раждане, така че правилно си се насочила! А къде ражда първия път? При кой?
Ако ми позволите ще се отклоня малко то темата, но искам да ви питам за мнение. Етърва ми в САЩ получи кървене преди 4 дни (21 седмица) и доктора й казал, да не се притеснява, че това кървене се дължало на някакъв хормон... В крайна сметка са я пуснали по живо по здраво и са й казали да отиде пак на 4ти... абе защо все си мисля, че ако се получи кървене трябва да се хоспитализира?! Малко съм шокирана, не са й направили май никакви изследвания, как е разбрал, че някакъв хормон е в повече, как така са спокойни, не знам!

# 717
  • Плевен
Здравейте отново и от мен. Аз докато си мислех, че мога да родя нормално и всичко се обърка. В 28 седмица ми откриха 50 % скъсена шийка, която не знам как се е получила, като не съм имала нито една контракция. Изписаха ми магнезии и гинипрал, които така или иначе спират всякакви контракции. Надявам се, към 36 седмица да ми ги спрат, но като чета нормална родова дейност след такива високи дози лекарства не настъпва. От друга страна скъсената шийка може да е в моя полза, ако всичко върви добре, разбира се. Хубавото е, че лекаря ми е съгласен за нормално раждане. А и с първото раждане нямаше родова дейност никаква, само изтичане на водите. Не знам как ще се развият нещата, но този път много ми се иска да успея. Приемам всякакви съвети.  Hug

# 718
  • ул. "Мечтание"
Не знам какво мога да те посъветвам, нямам познания в тази област. Мога само да ти пожелая да не се отказваш и да не спираш да вярваш, че ще успееш въпреки препятствията.  Hug

# 719
adi_i_bebe  не са нужни толкова крайни мерки. ако всичко друго е Ок... и аз имах в началото к-рвене и беше хормонлно - всичко ОК. к-м 24 седмица беше след пътуване до бг ...гъбички и това се лекува вагунално, но трябва да се лекува. да и вземат все пак проба за инфекция????

Общи условия

Активация на акаунт