Отговори
# 90
heureuse, тъкмо се питах кога ти беше термина Simple Smile Прегръщам те и ти пожелавам да имаш най-прекрасното раждане!
За проверка на разкритието исках да се допитам и до Елизабет Дейвис, но книгата не е у мен, може да помолиш Ивето да ти разкаже по-подробно, защото тя я чете в момента. Все пак може би нямаш много време, затова нета можеш да видиш тук.
Да те питам защо им е система на твоите лекари? И не може ли мобилен монитор? Мисълта, че завиват електрод в скалпа на бебето ме ужасява, но ако това е единственият начин си струва да се помисли.
Всичко, което казваш за движението е точно така, жената също така трябва да се храни и да поема течности, нещо, което ни се забранява. В блога си съм превела една статия за превенция на цезаровото сечение и там много добре са описани тези точки.

За ICAN-България работя вече. Има надежда за милата родина Wink или поне доколкото зависи от мен. Писах им за отваряне на chapter тук и другата седмица ще говорим по-подробно, че сега съм заета с други неща.

# 91
heureuse, стискам ти палци и ти пращам много позитивни мисли всичко да мине по най-добрия начин за теб и бебче, когато му дойде времето!  Hug

# 92
  • Варна
heureuse имаш едни стиснати палци и от мен  fingerscrossed
Възхищавам ти се !
zozima    bouquet

# 93
Благодаря за стиснатите палци, момичета!
Аз в една ктига за акушерки намер алтернативен начин за измерване на разкритието, направихме опит точно преди прегледа ми днес, но имаше разминаване 2-3 сантиметра Laughing Сега ще видя и линка на Зозима.
Ами тук държат да те сложат на система заради това че ти забраняват да ядеш (не знам дали е така само за тези които ще раждат вагинално след секцио, май на предишното започнало нормално раждане в началото нямаше система). А ти забраняват да ядеш (това на всички раждащи в нашата болница) заради абсолютно смешни причини. Защото навремето всички секцио операции са се правили под обща упойка, а в такова състояние можеш да повърнеш и да влезе в дихателните ти пътища. Само че сега първо секцио операциите под обща упойка са голямо изключение, второ човек може и при празен стомах да повърне стомашен сок, който е киселина и дори е по-опасен.
За мониторите, не знам дали имат мобилни в моята болница. Поне не са ми предлагали. Ама както вече казах, смятам да направя всичко възможно да отида в болницата накрая и да се размина с тези техники. Стискайте ми палци да родя бързо, че днес ми назначиха секцио за след две седмици ако дотогава не съм родила (алтернативата ми беше индуцирано раждане една седмица след термина Sick)

# 94
  • Пловдив
Heureuse, леко раждане и от мен!Стискам палци всичко да мине добре! Hug

# 95
Странен въпрос - може да е много опасно, може да не е. Все пак има доста особености, които трябва да се вземат предвид. Ако причината за първото секцио сега я няма или сте установили, че това не е било никаква причина, тогава сигурно може да пробваш нормално. Аз бих, обаче при мен няма как да стане, затова ще раждам със секцио пак.
Знам, че сега може да се запее как тесният таз не е никаква причина за секцио, но досега не срещнах лекар, който да го твърди. Ако външните размери на таза са малки, нараства вероятността и вътрешните да са такива.
Отделно и това бебе е с голяма глава (за сведение на първото бипариеталния диаметър му беше 12, 5 см), и прогнозите са, че така или иначе ще се наложи секцио. Не намирам смисъл да измъчвам бебето и себе си и накрая пак да ме оперират.
Иначе четива и статистики как майките раждат точно толкова големи бебета, колкото структурата им позволява има, обаче все пак е добре човек да помисли преди да се довери на нещо написано в нета.
А и доста от фенките на нормалното раждане са родили секцио все пак - наложило им се е. Странно защо, при положение, че е толкова лесно и естествено да се роди нормално.

# 96
  • ул. "Мечтание"
За ICAN-България работя вече. Има надежда за милата родина Wink или поне доколкото зависи от мен. Писах им за отваряне на chapter тук и другата седмица ще говорим по-подробно, че сега съм заета с други неща.

Ти да не ми четеш мислите?  Mr. Green Мислех да предложа на срещата да се свържем с ICAN и да има и за България.

# 97
А и доста от фенките на нормалното раждане са родили секцио все пак - наложило им се е. Странно защо, при положение, че е толкова лесно и естествено да се роди нормално.

Мога веднага да ти кажа на мен защо ми се наложи, след две нормални раждания. Защото при условие че първите два пъти пренасях с по няколко дни без да е имало симптоми за пренасяне при бебетата (такава ми е физиологията се оказва) те ми предизвикаха раждането без да ме предупредят. Раждането от самото начало тръгна по-бавно и по-трудно. Защото като съдех по предишните си нормално започнали раждания (при които отивах в родилното с почти пълно разкритие) и отидох в родилното пак след толкова време и интензивност контракции, се оказа че разкритието ми е било много по-малко. Нормално, все пак още не сме били готови с бебето. Защото там вместо да ме оставят да се движа и да сменям позиции за да се намести бебето правилно в родовия канал и да слезе по-бързо, ме сложиха да лежа на едно легло, опасана с монитор и система с Окситоксин, после пукане на мехура и т. н. И по време на двата часа напъни ме държаха легнала на легло, което не само затруднява раждането, но и е опасно, защото затруднява кръвообръщението на матката. Последицата от тази каскада от интервенции - бебето не беше успяло да си извърти главичката така че да може да излезе в родовия канал. Както ми каза един гинеколог сега в болницата, трябвало е само да му извъртят главичката с форцепс (без да го издърпват, без риск) и то е щяло да излезе само. Ама тези които са били на смяна са били силни само по касапската част. "Липсата на прогрес" по време на раждането и моят случай  са изключително често срещани причини за секциото, а трябва само да се даде на майките да раждат спокойно, без медицински намеси и без измислени срокове, за да родят нормално и това да стане едно хубаво изживяване за тях. Да не говорим за смешни причини като възраст 34 години например, бебе тежащо 3 600 според ехографа, пренасяне с няколко дни и т. н., на каквито се начетох тук. Аз лично, на собствения си гръб видях каква е разликата между естественото и медикализираното раждане. Сега чета един международен форум на байки за ВБАК (вагинално раждане след секцио, някои и след 2 и 3 секцио) и виждам че изобщо не съм уникална. Има толкова много жени на които им трябва просто някой да се съобрази с индивидуалния им ритъм на раждане, за да родят нормално, нищо повече.
А за тесния таз - никой лекар не ти е казал нещо различно, това го разбирам, защото си в България. На Запад на това просто не се гледа ВЕЧЕ като на сериозна причина. Ако има случаи при които назначават секцио заради това, те трябва да са изключително редки. Никой не ти проверява размерите на таза за да ти каже дали можеш да родиш вагинаално, за разлика от 30-те години, когато в Щатите на всички бременни са им правили рентгенови снимки на таза за да проверят Laughing Както и вече отдавна не се препоръчва за деца подсладена вода от раждането, захранване с плодов сок на 1 месец и т. н., въпреки че това все още се препоръчва от лекари в България. 

# 98

Ти да не ми четеш мислите?  Mr. Green Мислех да предложа на срещата да се свържем с ICAN и да има и за България.

Ще има, ще има Simple Smile Смятам на срещата да обсъдим кой с какво може да е полезен, защото се оказа, че не е много просто. Пратиха ми изискванията, ще ги разгледам по-внимателно тези дни и ще говорим. Важното е да се работи.

щастливке, много ме е яд за ужасно безмисленото ти секцио, не че моето не беше такова, но поне отказах всякакви други интервенции. Но не се безпокой, сега ще успееш! Толкова по-подготвена си от предси!

# 99
  • ул. "Мечтание"
Лесно-нелесно, ще го направим!  Mr. Green Имаме нужда от такава организация тук!

# 100
Възхищавам ви се за това което правите, момичета! Така ми липсва такава организация и такава подкрепа на местна почва...

# 101
Вече е ясна датата и мястото на срещата за ВБАК в София, ще се радвам да се видим с онези от вас, които имат възможност да присъстват. Simple Smile
Ако имате конкретни въпроси, може да ми ги зададете предварително тук или на лични.

# 102
Аз вече пратих писмо за записване! Чакам си отговор за потвърждение! Grinning Сега остава да уреда, кой да гледа малката!  bowuu

# 103
  • ул. "Мечтание"
Можеш без проблем да я вземеш със себе си, ако няма кой да я гледа.

# 104
Можеш без проблем да я вземеш със себе си, ако няма кой да я гледа.
Абсолютно! Аз ще съм с бебе. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт