Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 57 093
  • 762
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Аз много харесвам помагалото на издателство Слово по математика Искам да знам :
http://izdatelstvo-slovo.com/kniga.php?kniga=209
http://izdatelstvo-slovo.com/kniga.php?kniga=210
http://izdatelstvo-slovo.com/kniga.php?kniga=204
За сборника не знам,но помагалата са хубави...ако някой има сборника или е работил на същото издателство за 1 клас нека сподели мнение...

Лично мнение-по помагалото "Искам да знам" работя с моите ученици, тази година го купихме, миналата бяхме по сборника на Евелина Динева. Сборника, който посочваш в третия линк не ми харесва. Имам такъв и за първи клас, но не го ползвах почти, от типа "старата" школа е, нямам нищо против старите сборници, понякога има интересни задачи.

Писана, това с диктовките не е лошо, но наистина понякога им идва нагоре на децата, а и не само на децата. Аз си имам двама юнака и правим едни организационни схеми... Системата с диктовките бих я заменила с такава за четене. Смятам, че ежедневното четене би им било повече от полза на децата.

# 526
Леле, добре, че не са се сетили засега да поискат листа, есенни композиции и снимки! не е ли повече от ясно, че това би било работа за родителите, а все пак идеята е децата да го направят? За родословното дърво направих с молив правоъгълници, в които да впише имената и толкоз беше. Вече съм заела позиция, че като има подобни работи, ще го оставям сам да помисли и ако съвсем не успее, тогава мога малко да помогна, но в никакъв случай да го свърша аз. Когато съм била ученичка, съм си вършила работата самичка, сега на тях им е реда и така.

# 527
Момичета, аз ли нещо не разбрах, ама на линка за песните ми се отвори само една песничка, пуснахме есемес получихме код и пак същото ooooh!

# 528
Нямам нищо против децата да творят, просто ми дойде нанагорна и споделих, за да ми олекне, а това че са пренатоварени като за втори клас, мисля че за всички е ясно  Peace

Последна редакция: сб, 17 окт 2009, 16:18 от Писана

# 529
  • Варна
Момичета, аз ли нещо не разбрах, ама на линка за песните ми се отвори само една песничка, пуснахме есемес получихме код и пак същото ooooh!

На мен ми се отвориха всички, не съм пращала смс.

Изтеглих ги от тук:

# 530
Благодаря Марчела, ще опитам пак.

# 531
  • На черешата
Нещо ви изтървах напоследък, но много неща ми се насъбраха на главата и не смогвам.  Embarassed

# 532
Цитат на: soniapro в Четвъртък, 15 Октомври 2009, 08:40
http://dox.abv.bg/files/dw?a=f5f685a2ab
Аз успях с песничките  bouquetБлагодаря ви!!!  А какво става с срещата на дечурлигата  newsm78 само се подхвърли идея и нищо .Наясно съм че трябва да има и свободно време така че аз мога да помагам в организацията но трябва и други да се включат и да направим една забавна среща за второкласниците и да изпием ние по 1 лимонада без да мислим за диктовката по БЕЛ.Лека вечер  newsm10

# 533
  • София
Оф, с тия домашни и с 2деца и на работа да 17ч е направо" прелест" ooooh! И като за половината домашни ме чака аз да му помагам или поне да съм до него за съвет,докато в същото време дребното крещи с пълна сила и си иска своята част от вниманието ми,за да преодолее шока от градината.А Росен може да пише наистина мнооого бавно,та откарваме до 20ч.За готвене и домакинстване изобщо и не споменавам.Да ми е жив и здрав мЪжо,че той се занимава поне с вечерята та да видя дечурлигата Heart EyesНе си спомням нашите да са били толкова ангажирани с мен като ученичка,но може и да не помня чак до там.
Много сили и здрави нерви на всички мами на второкласници Hug
За срещата съм ЗА само,че нямам време за организация Embarassed

# 534
Добър вечер!
Ние вече няколко пъти казва синът ми неямаме физическо или голямо междучасие.Питам го какво правите ами учим .. Това ми звучи не много добре . #Crazy new newsm78
 liani Браво на мъжо ,че готви.Вече не готвя ,то време много не остана, а пък като реша гледам нещо лесно.

# 535
Написахте ли домашните или ги оставите за в неделя като нас?!!!
Днес мързелуваме.

# 536
Забравих да отбележа,че сутринта минах през книжарница "Пингвините" и се оказа ,че нямат от тези наръчници/помагала/за учителя.Момичето ми каза,че се купуват от РОДИТЕЛИ!!!!!
Явно,всички сме загрижени и затруднени с материята ,сътворена от" умни люде" за децата във втори клас.

# 537
Добре, я кажете сега думи за проверка на правописа на:
ягода
тротоар
светофар
Аз не можах да помогна на лапето

# 538
  • Варна
За какви наръчници става въпрос? Да не са книгите за учителя по предметите? То аз досега не съм си купувала. Някои издатества дават, но обикновено си ги въртим колеги. В тях не пише нищо особено. Най-вече насоки към всеки конкретен урок. Или може би става въпрос за други наръчници?  newsm78

Добре, я кажете сега думи за проверка на правописа на:
ягода
тротоар
светофар
Аз не можах да помогна на лапето

Правописен речник.

# 539
Кажете ми как успявате с подготовката по английски защото аз ще издивея вече. Единият се справя много бързо, но с другият просто нямам думи каква мъка е. Има няколко думи, които сигурно вече е писал повече от сто пъти и не може и не може да ги запомни. Детето се опитва да ги пише както ги чува и естествено не се получава. Кажете ми, моля,  Вие как се оправяте.

Общи условия

Активация на акаунт