ФЕВРУАРЧЕТАТА палави растат и неусетно зъбчета редят

• 22 494
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
Миме , що така ве  Mr. Green Скорострелно ме искара на терасата да видя найстина ли вали и тук грее слънце. Ама е голееееем стууууууудддддд  cold
Та нищо чудно и да превалява .....уффффффф мразя сняг.
 Аз да питам нещо дето все забравям. Може ли сега на малчовците да им се дава дюля. В смисъл едва ли ще могат да я ядят , но примерно в сок изцеден с други плодове. И за гъбите одавна ме човърка въпроса. От кога мога мога да давам гъбки. Примерно ако правя зеленчукова супичка мога ли да сложа няколко гъбки  newsm78 . Май никъде нищо не съм чела за тях.

# 436
Те това за гъбите и мен ме човърка тия дни, ама в крайна сметка реших да отложа за неопределено време, като се сетих че все пак не знам какво купувам от магазина! Аз се замислих, защото вкъщи често се готвят гъби, а в последно време се опитвам да съвместя нашето и неговото меню! Примерно правя почти всеки ден супички -зеленчукови, пилешки и преди да сложа сол и други подправки отсипвам за него! Не пържа нищо! Май само баща му не е доволен от новия хранителен режим вкъщи! Mr. Green
Айде дано скоро се събудим и излизам - аз мисля почти всеки ден да излизам и зимата (едни приятели с детенце са на близко, колкото до тях поне ще ходим всеки ден)! А вчера облечен като ескимос обикаля детето с лудата си майка почти 5 часа (е половината време беше вътре в един търговски център Mr. Green)

# 437
ПИС, ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН, МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ!

Повечето мнения, които съм чела за гъбите са за след годинка, че даже и две.

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 12:14 от daya9

# 438

Писче, честит ти имен ден!

Да си жива и здрава, винаги лъчезарна и усмихната и твоите мъже винаги да те обичат и да се грижат за теб!

# 439
 Аз пак се сетих  Mr. Green ... така де на час по лъжичка ( в моя случай на всеки 10-15 мин. да не ме забравите
 Ама така е като чета, чета и все не мога да смогна да пиша.
 Сега се сетих за въпроса на Сияние, за ваксинацията със Синфлорикс. За първи път разбрах за тази ваксина от нейния пост. Та попрочетох тук там и май е по-добра от Превенар. Ама много пара това нещо веееееее.  Shocked  Money . То и двете на са евтини де.
 Но аз съм решила ако слагам подобна ваксина да е във възможно по-късен етап, да позякне организма на детето. Така че имам време да реша  Wink
 А ето и малко инфо за който се интересува :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=435480.0
http://www.save-darina.org/imunizacii_detail.php?id=13
 Ъъъъъъъ и за пореден път доказвам че съм видна расова УФСЪ та да се поправя и да взема да честитя на Бульовче рождения ден на една гоооляма патерица  Blush
 Да си жива и здрава тии всичките ти близки. Много да те радват , обичат и глезят. Да постигаш всичко с лекота и много да му се раваш.

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 13:05 от PIS74f

# 440
  • София
Здравейте, леле, от колко време не съм писала... Съжалявам, ама ние пак имаме семейни драми и ми е супер криво и въобще не ми се пише. Това с ваксините го бях забравила!

Коя беше тази ваксина, която от следващата година е включена в българския календар?

# 441
Добро утро!
Честит празник на всички празнуващи!
Закуската:стремя се да му предлагам различни закуски почти всеки ден в седмицата: попарка с чай, сирене и масло; попарка с бисквити и кисело мляко, нишесте, бисквитена торта, плодово кисело мляко, грис и каквото се сетя на момента! Не отказва нищо (пу-пу)! Сигурно ще ме помислите за луда, но веднъж му дадох и мляко с ориз, като кол. на млякото беше малко, повече вода, но слава на Бога, нямаше реакции!
Сокчета, вече съм давала какви ли не, много си ги обича, особено прясно изцедените, дори съм давала от тези на Теди, детските с моркови и др. плодове, вода също! Започнах да ги давам от третия месец, а пък и на мен кърмата ми спря в края на втория, и може би затова вашите съкровища не искат да ги пият, то е разбираемо, че ще предпочетат кърмата пред останалите! Wink
Риба, и аз като Пис, давах малко филе от хек, нямаше реакции, но само веднъж, не съм повтаряла. Има време...
Спането, и при нас е както и при повечето, напоследък започна да се буди по- често, и интересното е, че след като пореве и му дам млекце Фризо, заспива, затова започвам да се чудя дали пък не му е достатъчно яденето през деня?
Кисело млекце, вечер, преди лягане започнах да му давам от преди една седмица и си го пие с апетит, дотогава беше на Фризо, а иначе кис. мляко с бисквитки му давам от преди месец, или два Thinking
Гъбките, и аз съм се чудела защо не пише почти нищо за тях, няма ги в списъците за захранване , но явно трябва повече да потърсим, не може да не пише нищо! За дюлята: защо да не може, нали ще е изцеден само сока от нея, само дето трябва да е добре  обелена, защото май спада към мъхестите!
Хайде засега!
                          love001  love001  love001 Много снежни цунки!   love001  love001  love001  

# 442
 Доре,съвсем ни забрави...Дано бурята и този път отмине набързо!  Hug

Писче,честит имен ден и от мен! Да ти е живо и здраво името!   bouquet

Ето ни и "нас".. Laughing

За гъбите незнам кой знае какво,но принципно са тежка храна и предполагам за това не са включени в детското меню.

# 443
Хайде време е да попиша малко Laughing

Не съм ви прочела все още по-обстойно,но гледам,че обсъждате някои неща като..
...пълзенето-Гошко лази,направо тича Laughing Стои си без проблем седнал,само че вече не му е интересно да е седнал и в момента,в който види опора се изправя.Иска все прав да стои....Почти си ходи като го държа само за едната ръка.Само че не го насилвам,защото е доста рано още да прохожда,а пък и без това сега едвам го удържам.Навсякъде щъка,всичко бута,всичко му е в устата и обожава да стои пред телевизора.Вече успя да счупи капачето на телевизора /където има копчета/,постоянно прави някакви настройни на дистанционното..Направо не е за обясняване...Започна се ooooh! Добре че Наско все още само пълзи "войнишката",само с ръцете.Отвреме-навреме вдига дупето,обаче не се сеща да си движи и краката заедно с ръцете.Иначе и той обича да "ходи",но не е толкова стабилен като Гошко.
...за яденето-ядем вече почти всичко и сега съм по-спокойна,защото  им готвя разни неща,които и ние можем да ядем.Само че в тяхното ядене пропускам,естествено,да слагам подправки и подобни неща.Вече почти спряхме АМ и се храним с кисело мляко.Е,понякога все още искат АМ,но тогава им го правя смесено с кисело мляко.Така е от две седмици някъде.

Иначе вече разбират доста неща.Като ги попитам къде е лампичката съответно поглеждат към нея.Като кажа "браво" и правят нещо като ръкопляскане.Като ги питам къде са зъбките се ухилват...такива неща.Вече има много добра комуникация между мен и тях Mr. Green

Спят 3 пъти на ден за по половин час.Проблема е че напоследък все спят по различно време и буквално цял ден се занимавам изцяло с тях.

Вече знаете,че майка ми е тук..Е, за 4 дни съм я виждала 1 път.Не идва да ми помага,идва само на гости или ако трябва да се излиза на разходка..Няма смисъл да говоря повече.Омръзна ми да си затормозявам главата с излишни неща..Добре че поне с брат ми вече имаме по-нормални отношения.

После ще пиша пак,защото Гошко се събуди и е гладен.Днес ще ядем зеленчукова супичка с малко фиденце,малко сухарче вътре да се заситим,със застройка от кисело мляко и за десерт-кремче Laughing /ако изобщо стигнем до него/

# 444
Пепи, и тук да ти пожелая всичко най- най- по повод именния ти ден!

После ще пиша повече, че мрънкалото вече реве ..........

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 13:14 от Mia66

# 445
Пис, честит имен ден!

От доста време се сдържам, обаче вече не мога.

autumnsphere, не мисля че това е много етично:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=427786.msg12758425#msg12758425

Или пък това:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=414063.msg12361149#msg12361149

Нито пък това:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=414063.msg12380326#msg12380326

# 446
  • София
Пепи, честит имен ден! Да си живи и здрава, много щастлива и обичана!

Честит празник на всички именници!

# 447
Ох, съвсем ми изхвръкна от главата какво исках да пиша  ooooh! .

Пис,
ДЮЛЯ

# 448
Честит празник!  bouquet

Фокси, пак ще кажа: най - важното е, че четиримата сте заедно и очевидно много щастливи. Моята майка смени един единствен памперс на Бобчо преди два месеца. Мими не е имала тази чест. Mr. Green В общи линии идва при нас, когато лети или се приземява от някоя страна. Тази седмица е в Китай. Crazy Силно разочарована, че не може да купи никаква дрешка на децата, защото техните размери за нас саааа.... Laughing Така, че аз свикнах вече. В началото ми беше много гадно, особено като тръгнах на работа и трябваше да се утвърждавам уж, а Мими се съсипваше от боледуване, аз бях в непрекъснати болнични и нямаше жив човек, на когото да си оставя детето поне за няколко часа... Но и това се преживява. Важното е, че ти се справяш!!! Всичко друго е част от фона. Simple Smile Hug

Момичета, започвам да мисля, че си държа момчето гладно. Никакви попари, супи и сокове не му давам още. Confused

# 449
ПЕПИ,ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН!С пожелания за здраве,късмет и много много щастливи мигове с любимите ти хора!
НАЕМА, пропуснах да ви честитя зъбчето!Бравос.Ние още сме беззъби,макар че си хапем и без тях.

МИМЕ , а ти защо се скара на мъжо за возенето на Мая?Те нали затова са направени така,че да се возят децата.Тя и Ника вече се вози така в супермаркетите.Голям й е кеф!
ПЕПИ, 5 килограма за 2 седмици според мен си е мн добре-бавно ,но славно.А за връщането..мда-това е най-големит проблем на диетите.Аз тук напълнях Embarassedпонеже ми харесва храната,а и всички роднини ми разправят,че съм много слаба и че трябва да си хапвам повечко,та аз взех ,че се отпуснах и сега не мога да се понасям.Реших да тичам в парка-е,направих го само веднъж преди 2 месеца Mr. Green,след това реших да ходя на фитнес-е,отидох само веднъж и не повторих..много съм несериозна и непостоянна SadАко има някой с мен да ме подбутва...та така с моето спортуване
И да добавя при нас не само обличането е кошмар,но и слагането на памперс-извъртаме се и се извиваме като змейчета ooooh!

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 13:30 от Darima

Общи условия

Активация на акаунт