ФЕВРУАРЧЕТАТА палави растат и неусетно зъбчета редят

• 22 492
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Алхимиче, не че съм пристрастна, но ти изказа мнение. Може и да беше емоционално, ама си беше по темата. Тя е тази която те захапа. А и не само теб. И ако не ни беше помолила да не пишем, щях да и драсна колко много и завиждам за невежеството.

Имам нужда и от съвет тази сутрин малкия беше с много пъпчици по вратлето. Според мен е бълха защото имаше и точици кръв по чаршафа. Кажете как да я моря безвредно тая гад. Мен не ме хапят подобни твари (явно съм много отровна)

Ох, този проблем и ние го имаме това лято. За на двора и стаите в които не влиза малкия пръскаме с една разтворима отрова, но не и помня името. Утре ще питам скъпия и ще пиша. А животинките и стаите в които влиза детето пудрим с "Тапилан". Но понеже се страхуваме да не му навреди използваме символични количества.

# 616
Добро утро!

Имам още малко да ви доизчета и после ще пиша.

# 617
  • Sofia
Ауууу, че хубава закусчица  newsm22 Мерси, мерси!

Фоксита ами вземаш едното под едната мишница, а другото под другата - ти нали си имаш две мишки  Crazy Mr. Green
Joy Joy две мишки, ама на 40 кила с мокри дрехи разпределени Simple Smile Фокси, душо, ще ги учиш вече да ходят и да пресичат безопасно Simple Smile Ей я кухнята къде е, даваш им парички и се редуват единия ден ходи Наско, единия Гошко  Hug Hug Hug
Нали не ми се сърдиш, много си ми сладка (малката мама на големите момчета) и затова се шегувам. А в наше село аналогичен проблем, нищо че е един Венцо само... ooooh!

Да кажа за ръкавичките - ходих вчера, опалченствах на 100 места и навсякъде "утре ще са тук". Ама "утре" вали и е студено  Crossing Arms и май цял ден ще си кукуваме вкъщи... Tired

Галче, ама така ме разсмя вчера  Hug А "Where is grandpa" е едно от най-противните! Ама Венци е омагьосан от него  Shocked

Вигантола - давам на 3 дни веднъж  ooooh! Все го забравям... И за фонтанелата все забравям да питам как е. Абе изветряла работа!

Гери, ама чудна корица Wink Хич да не ти пука, че не са ви избрали! Гого е ПРЕКРАСЕН!  Hug

А на Хамелеончето стискам мноооого палци да видим красавицата как грее от корицата!
Ама много са ни известни февруарчетата беее! Най-хубавите са!

Айде стига съм бла-бла-бла. Отивам за мафенце!

# 618
Уфф, прочетох ви.  Crazy
Ама страшна секта сме, малко да поизчезне някой и другите с гегата го придърпват обратно.  Laughing
Тия дни нещо ме хвана мързела и фотодепресията и се отдадох на книги, филми и шоколад. Пък и Ралица заради мрачното време спи повече, та аз да мързелувам.
Фокси, "Грозната истина" и аз я гледах, Джерард Бътлър ми е любимец още от "300". Препоръчвам "P.S., I love you", пак с него.
За горещата тема и аз няма да пиша, много грозно се е получило. Мисля, че едно извинение в случая е по-добро от тръшване на врата.
Със захранването при нас е пълна каша- гледам само да спазвам основните правила- да давам всяка нова храна по минимум 4-5 дена и да не въвеждам 2 нови храни едновременно. В момента сме на плодово пюре следобед и каша сутрин. От плодовете съм въвела почти всичко , годно за възрастта и, от кашите сме на елда още, но въведох млечната каша, защото с каквото и да смесвам безмлечната- не я ще. А млечната елда на Хумана няма нищо общо с вкуса на елдата, по-скоро има вкус на мляко с грис.  Laughing Смятам следващата седмица да започна глутеновите- тя и така чат-пат смуче корички хляб от масата, че ми се струва, че сме въвели вече глутена.
Гъбите си мисля, че заради спорите не се въвеждат рано.  newsm78 А меда заради поленовата алергия.
За цикъла- първият път ми дойде на 6-ия месец, сега на 2-ия, тъкмо като ми спряха лохиите. Редовно ми идва, само че трае по-малко, не боли, не се подувам първите дни. Притеснява ме само, че периода между циклите стана малко по-малък, вместо 28 сега е 25 дена. В рода ми рано влизаме в климактериума, майка ми е влязла на 33 и преди да и спре  цикълът и е станал малко по-начесто. Мисля си да отида да се прегледам, ако може да се коригира с нещо, ама тъй като още кърмя и не мога да пия противозачатъчни или хормони, засега отлагам.
Прочетох темата за абортите, гледах и филма и ми стана много криво. Аз аборт не съм правила никога, даже на мъжо съм му заявила, че колкото деца ми направи, толкова ще родя- не ме е страх деца да гледам. Винаги обаче съм била за това, че жената трябва да има избор, естествено не да прави на годината по 2 -3 аборта, но все пак е по-добре отколкото да родиш и захвърлиш. Ама този филм направо ме потресе, горкото бебенце!  Sick Cry
Гея, и на мен ми липсваше!  Hug А също и Еми, която рядко пише.  Heart Eyes
Аз вече обличам космонавтчето от 2 дена, малко и е голямо още, ама тя засега само седи, тъкмо ще и става и като тръгне да ходи. 10 градуса е, направо си е зима. Гледам само отдолу да не е дебело облечена и не слагам шапка( само гуглата) и ръкавички още не слагам, а шалове по принцип пък не обичам и не смятам да слагам. Трябва да се поогледам и за ботушки за децата, ама ми е голям хикс на Ралица какво да вземам и има ли смисъм да вземам отсега или да изчакам още месец-два. Засега ползвам декоративните, а отгоре слагам калцуните на космонавтчето, те са с капси.
Ето снимки от нас и от вчерашната разходка, в Морската я срещнах десетина майки, я не. Трябва да си харесаме просторно заведение в което не се пуши за зимните ни срещи, че Аквариумчето веч е студено.

# 619
Добро утро в тома лошо време!

Ламтурник, Иве, радвам се , че се явихте отново, че нещо ми бяхте станали подозрителни дали не сте си хванали млади любовници, а пък не сте се похвалили Mr. Green. Шегичка.
Липсвахте ни, Гея, ти също беше изчезнала нейде.

Аз днес съм по-добре с хремата и гърлото. Довечера трябваше да ходя на парти с милото в един рок клуб, ама все още не се чувствам във форма и май ще пропусна. Но.....до довечера време бол, може да поразмисля. Най-нещастна от нежеланието да ходя на парти е свеки, тъй като щяхме да оставяме Яна на гости за цяла нощ.
Но ...и утре е ден. Ако не ходя никъде довечера, с Васко сме решили да оставим утре Яна на бабин дом от 10 до вечерта. Така и баба и дядо ще са щастливи, и мама и татко ще имат време за себе си.

Утре ще ходя до Джъмбо за играчки на беба, че напоследък нещо са й омръзнали играчките и май има нужда от нови. И независимо колко е боклучав магазина, ще проверя за ръкавички.

Инче, спомних си, че миналата седмица получаваха във Фокс ръкавички, ама тогава беше топло и не ми беше това в главата. Ние се оказа, че имаме един чифт към космонавта от пролетта, така че можем да спасим положението като за начало.

Гери, страхотна корица. Фокси, слънчице наше, с корицата на Гоги ми напомни, че винаги намираш начин да накараш някой да се усмихне.

МЦ - редовен е откакто дойде, но нито е намалял, нито нищо.

Ние от една седмица се захранихме с глутен, малко позакъсняхме, че Яна беше болна. След седмица почвам и попарите, за да разнообразя менюто. От 20-тина дни беба се буди всяка нощ да яде. Добре, че папа бързо и заспива.
Една снимка и от нас, за да не ни забравите.

Последна редакция: пт, 16 окт 2009, 09:26 от mama_pettty

# 620
  • пак там
Брютро... smile3507

На Енчо му никнат горните зъбки и е ужас... И хрема, и нерви, и неспане - пълен комплект удоволствия...

За обличането - и ние не се цепим от колектива - докато го облека, се препотявам около 76 пъти... памперса си го сваля сам, ако не съм достатъчно бърза да закова бодито... а най-тъпото е, че реве и на обличане, и на събличане. Луда работа...

За меда... ами да си призная, аз съм го въвела вече.  Embarassed Срам не срам, ама в попарата вместо лъжица захар слагам лъжица мед. За сметка на това нещо се офлянквам с жълтъка, ама то е по-скоро от заплес  Mr. Green

Ние имаме две космонавтчета, тоест те и двете не са космонавтчета, защото са от две части, ама айде... Засега обличам нешушляковото - струва ми се по-есенно някакси... Другото е тип скиорско - гащеризон с яке. Ръкавицииии... засега сме с бабино производство, но ще търся и по-плътни, че все пак неговата кожа е по-нежна от нашите...

Фокси, да си призная - твоят проблем с млечната кухня е основният, заради който не смятам да записвам чавето на ресторант  Mr. Green По-лесно ми е да спретна за половин час някаква бърканица, отколкото половин час да обличам и още половин час да събличам малкия таласъм...

А вигантол не давам от юли месец - доки го спря поради ненужност, а фонтанелата почти му се е затворила вече.

А да, вчера ходихме на редовен технически преглед - 78 см на 10,500... Ееех, изгубихме първото място...  Mr. Green И Ени още не може да ходи, да се изправя сам или да сяда сам, ама пълзи "войнишката" след котката, като хрътка я гони  Laughing Е, правим вече по няколко крачки, когато мама го държи под мишниците, ама сам - цъ!  Naughty Мързел безподобен!

# 621
ДобрУ утрУ от нас  Hug

Времето предполагам, че е ужасно навсякъде  Wear Umbrella, ама май тепърва ще е така Sad

Снощи щях да пиша, но ми се доспа много и си легнах  Embarassed

Фокси, мерси за корицата, направо ми напълни душата  Hug, а това за "туренето" - Гал, много се смях  Joy Благодатя и на всички за хубавите думи  Hug Как няма да Ви обичам момичета, като сте страхотни  Heart Eyes

Хамелионче, вече както писах стискаме палци за Ники, а искам и да ти благодаря за рецептите, аз мисля да се възползвам  Peace

Кали, Иве, Цвети
, WELCOME, и никакъв мързел вече, минимум по 1 пост на ден  Naughty

Лелеле, страхотни бебенца отново, пускайте повече снимки, че ми се пълни душата   bouquet

Аз давам Вигантол, доколкото знам, за такива Бузанчета като нас трябва да се дава, в смисъл, че все още си наддаваме доста  Wink

Рися, ооо, ама вие изоставате, като гледам по отношение на кг май не сте лидери, ама май на ръст все още сте най-височки - цели 3 см сте пред нас  Joy

Както върви работата ние няма да имаме космонафт, бях поръчала едни 12-18 месеца, ако Ви кажа че дойде мини размер, подарих го на една приятелка, чиито бебка е на 4 месеца и каза че им е ОК  #Crazy а по етикет е 12-18 месеца  newsm78 По същия начин се получи с 2 комплекта шапки и ръкавички, малки са ни, дори едната шапка леко я разпорих за да му закрие ушичките  Joy Става въпрос за тази  hahaha

В този ред на мисли, яко някоя случайно се "натъкне" на един от тези 2 комплекта, моля да ми каже, много ми харесват, в Ларедута го има Адидас-а ама няма нашия номер Sad а в Майтойс има Пумата, но не знам 45-47 дали е нашия размер  newsm78 Според мен поне 48 ни трябва или греша  newsm78

Цунки по муцунки, очаквам голяма активност днес  Peace

Последна редакция: пт, 16 окт 2009, 10:12 от geri_kkoleva

# 622
Здравейте сладурки,

вчера отидох при една хомеопатка и тя ни изписа Chamomila 15CH за зъбките и Belladona 9CH затова,че е супер нервна покрай тях, и да ви кажа много по-спокойно стана детето-цяла нощ си е спало и сега си хърка сладко сладко. А за течния аналгин се отказах да давам. Имахме малко разтройство, но и дадох малко оризова вода и засега е овладяно положението.

Гери, много ти е сладък Гоши-пу, пу!

Хамелеонче,стискаме палци за Ники! Много благодарско за рецептите, моята си "пада" по домашното и пюрета почти не яде! В този ред на мисли-как ще и въвеждам рибата още не съм измислила!

Еми, радвам се че завърна! Аз от една година се боря да ти стана съседка на Ами Буе, но явно ще е напролет ( в най-лошия случай)! Когато стане веднага ти свиркам!

Ламтурниче, добре че си си мълзелувала, че се притестних да няма нещо на мишките!

За ръкавиците, преди месец мъжо накупи от Германия разни зимни принадлежности, в това число и ръкавици и аз се зачудих -защо толкова ръкавици е взел, като че ли тук няма newsm78 но като чета,че навсякъде казват утре, добре е направил.

Да ви кажа най-новите й номера- изправена в креватчето и се хвърля напред и пада на ръце - толкава ме е страх да не си удари ръчичките така, а тя щурата се хили.
Другото е духане с уста и леко подсвиркване! Супер смешно!

Толо, къде се губиш?

# 623
  • София
Хехе, добр'утро Simple Smile)) Айде, Гери, аз за днес се отчитам, да не ме мислите, пък сигурно няма да си остана и с единия пост Simple Smile

За шапка, шал и ръкавички да си кажа, шапка купих плетена и отдолу с полар с ушички и връзка под вратлето, но ръкавички и шал нямаше и като се прибрах реших да разровя гардероба на дребсън от март и намерих едни ръкавички, много дебели и те мисля, че са подплатени отдолу да не боцкат и са същите цветове, е, почти същите, ама много се зарадвах, а са и нови, защото тогава му бяха огромни Simple Smile)), сега само шал остана, ама сега се замислям, аз и да искам да му слагам щал на устата, той или ще го яде, или ще го дърпа, мисля, че това е мисията невъзможна, а якето се закопчава догоре и на вратлето ще му е добре и без шал, та се чудя има ли смисъл от шал или не, ама ще купя, пък тогава ще го пробвам и ще реша...изпрах и якето с гащеризона и сега съхне в хола, че да изсъхнат по бързо, ама то и без това днес не става за излизане, та няма да ме гризе съвестта, че заради мен детето ще си виси вкъщи, утре сме навън Simple Smile))))

Аз вече си сложих зимен десктоп и се замислих, миналата година по това време още по къси ръкави ходехме, а как ни се искаше да е студено, ама това е друга тема, с мъжа ми се оженихме на 20.10.2007 и тогава си спомням, че валя първият сняг в София и ДЖ-я като каза, че вали сняг и ние много му се смяхме, решихме, че се е напил, а като погледнахме през прозорците, приказка, но си спомням и че ни се стори супер странно да вали сняг толкова рано, а сега, ако завали утре например няма никак да се учудя, какво му става на това време, аз много обичам големите, студени и снежни зими, ама с юнак на около годинка хич няма да ми се понрави да висим по цял ден вкъщи...като казах висене по цял ден вкъщи да ви кажа и едно решение за зимни срещи в нашия район - пицария О'Шипка на Братя Бъкстон, целият първи етаж, който е с 5-6 маси за по 4 мами с колички е за непушачи, то си е направо като детски клуб, ако има навити, насреща сме, даже и ще запазим цялата зала, ако организираме нещо по-големичко и така Simple Smile

За вигантола, нашия педи като видя Стани юли и каза да починем през август и после от септември по 3 капки, че фонтанелата била О.К. (тогава 10 / 15), но гръдния му кош бил малко изхвръкнал (е, на мен ми се струва нормален за бебе, което тогава дори не седеше стабилно, все пак гръдния кош променя много формата си като проходят децата, ама слушам и изпълнявам), обаче като го видя в края на август каза да давам септември по 1 капка и после ще видим, е в началото на октомври фонтанелата му беше 10 / 10 и нищо не каза да увеличаваме количеството, а вигантол по принцип се дава през цялата първа година на детето, като лятото се прави един месец почивка и 2 опаковки вигантол стигат за тази 1 година, а нашите дребчовки като са зимни бебета, ще даваме до пролетта, това е по принцип, ама всеки педи си има различни виждания, аз като печеше слънце и като бяхме по цял ден навън септември и октомври умишлено пропусках, но откакто стана студено съм много редовна и така...

А понеже ние не сме се отчитали отдавна да ви кажа последната актуална информация за дребсън, 8700 и 69,5 см - прав и леко приклекнал, защото не пожела да легне това дете и това си е, едва го сложихме да седне в кантара, ама и това дали е точно не знам, вкъщи нали имам електронен, обаче мисля, че да го накарам да седне в него е мислия невъзможна и не съм се и опитвала да си късам нервите, доки каза да сложа още 2-3 см отгоре, ама в картона ще напише каквото е измерил, ама според мен сме вече към 72-73, но не ми се и занимава с това, колкото - толкова Simple Smile)))

Сега любимото му занимание е да виси прав на ръба на кошарата и да ми се кара за нещо, изплюва си бибката, кара ми се, после се пуска, тупва по дупе, взима си бибката в ръка, катери се с една ръка до горе, хваща се с една ръка и после с другата набутва бибката в устата, после се хваща и с нея, изплюва бибката и пак отначало Simple Smile)))

Хехе, Гери, ми то и с разпорена шапка пак му се виждат ушичките на големия сладък Гоги, май му трябва по голямо шапо Simple Smile))))) Аз тези дни взех една шапка за 9 месечно бебе, 47 см обиколка, на стани главата му е към 45 и му е О.К., а неговата глава е определо по-малка от на Гоги, та шапка за годинка ви трябва поне и то ако сега искаш да му е точна и обиколка към 50тина см., поне аз така мисля...

Ох, ще приключвам вече, че трябва да се храним след 5 минутки, пък и много дълго стана, а после пак ще попиша   smile3508

Ииии, Инчееее, кога ще ги съберем двамата синеочковци най-накрая, ние в петък не успяхме да се видим, ех този малък поспаланко, ама искам скоро да е, че и мамата ми липсва Simple Smile)))))))))

# 624
Добро утро и от нас. Отвратително е времето днес - цялата бях вир вода докато закарам каката на дома - въпреки че бяхме с колата - хубаво че тя беше с гумени ботуши и яке за дъжд иначе трябваше да си я прибирам обратно и цял ден да викам след нея  Mr. Green (в последно време хич не ме слуша)
Бубаната малак хърка след като си пийна млякото в 9:00 - аз успях да посвърша малко задачи на спокойствие.
Сега бягам да пооправя и да ходим на "ресторант-а" че като станем ще сме гладни като вълци.
После пак  Hug Приятен ден и много лъчезарни усмивки да греят в това мрачно време.

# 625
А, Иве, на снимката шапката не е разпорена още  Joy

Дорабела,
в момента и ние сме на Chamomila, само че 30CH и давам по 3 хапченца, но не мога да кажа, че има кой знае какъв резултат поне засега, а лятото давах 15СН - 3 пъти по 6  Peace

# 626
  • Sofia
Ето ни пак с малко снимков материал от сутринта Simple Smile
Има ново занимание (слава Богу!) и малко спокойствие за мен сутрин - струпвам всички играчки от едната му страна, той ги взима една по една, хуууубаво ги оглежда, малко ги пооблизва и ги слага много внимателно от другата страна  Joy hahaha Joy Ето тук точно започва, сънен и подут все още:

а това е бъдещият Нуреев (надявам се да греша!!!  Mr. Green)

в тази позиция (4та ако не ме лъже паметта) се прикляка няколко пъти и после се тупва по дебело дупе  hahaha

Иве, и аз мнооого искам да се видим!!! Сега преговарям да ми се осигури една кола, защото вече придвижването е почти невъзможно само с количка Sad И ако това стане - дръж се София Simple Smile)))

Последна редакция: пт, 16 окт 2009, 11:00 от cutesmallcat

# 627
Добро утро и от мен Hug

Гери,ама как няма да е хубав Гоги на корицата? Laughing Виж каква хубава корица стана..Онези от списанието само губят Peace
Рися,и аз много-много не исках да се занимавам д тая кухня,но свеки беше тази,която ги записа още от 2 месец и понеже тогава бях супер неориентирана и всеки ми казваше,че няма да мога да се оправям и с бебетата и с храната им,се съгласих.Обаче сега виждам колко по-лесно ще ми е да им готвя вкъщи,само че вече няма как да се откажа.Подхвърлих го тоя въпрос,обаче свеки веднага каза,че ще се оправя все някакси с кухнята.Иначе тук наблизо живее една друга мама с близнаци и бих могла да помоля нея да ми взима кухнята,защото с нея винаги има и друг човек,който й помага.Само че ми е малко неудобно да искам от нея да ми върши работата почти всеки ден...А кухнята реално ми е на 5 мин. път.То подготовката по излизането ще отнеме един час..Незнам,не ми се мисли.. ooooh!
Инче,тоз Венци.... Heart Eyes Hug
Ламтурник,гледала съм го P.S. I love you и ревах като магаре.Дори субтитрите не можах да изчакам докато ги пуснат,та го гледах и сама си го превеждах...Не мога да изпусна филм с тоя мъжага красив Джералд Бътлър.Е,300 не ми хареса особено.Някак прекалено "ефектен" ми се струва...
 Връщам се да чета по-подробно,щото сега от нетърпение ви прочетох само по диагонал Blush

# 628
  • в сърцето на един мъж...
Ламтурник Hug Искрено ти завидях за филмите, книгите и шоколада Mr. Green Позеленях от завист Joy Моите се надпреварват - единия ден единия не спи, на другия е обратното, та време за такива неща няма Crossing Arms
Снощи имаше родителска в детската градина и моя синковец го похвалили - директорката казала - това е единственото дете, дето ме тероризира и ме кара да правя това, което то иска ooooh! И аз очаквам да го вкарат в ред Rolling Eyes
За мерките и теглилките - ние май изоставаме бая - 66 см и 7250 Sad Като на последния преглед се оказа, че сме свалили 200 грама, вместо да качим. и му казвам аз на нашето педи - добре ли е теглото, че тя не иска да яде друго, освен кърма - той ми кима и вика - супер е, нали не искате да надебелее ooooh! Аз успях покрай грижите да смъкна едни 2 кила, явно и Париж оказа вляние Joy толкова не съм ходила пеша сигурно за целия си живот Mr. Green
Фоксуно, може да помолиш да ти помогнат, в крайна сметка не е фатално - ти ще намериш винаги начин да се отблагодариш. А свеки като те е записала - сега да помага и да ги гледа или да ходи за манджата тя Peace
P.S. I love you - не съм го гледала още, не ми хареса как е променен. Чела съм книгата и тя е в пъти по-добра. И даже перспективата да гледам Джерард Бътлър във филма, не ме привлече толкова, че да се прежаля Confused А иначе Джерард Бътлър ми е голям любимец - гледах го в едно екшънче на Гай Ричи - и като гангстер е супер Heart Eyes

# 629
  • Пловдив
foxy81 ,според мен е нормално да откажеш кухнята.За нея не се плаща предварително и свеки няма да я набуташ.Спираш да взимаш,а на пролет пак може да взимаш.Не виждам смисъл да се измъчваш с обличане и приготвяне на две деца,за да вземеш кухнята,при положение,че да правиш манджи вкъщи ти е по-лесно.

Може би свеки е взела купони за един месец-изразходвате ги /може да не ходиш всеки ден-тя няма как да разбере/.Казваш й да не взима повече купони,защото ти е трудно.Или да я взима тя кухнята както е написала Гея

Общи условия

Активация на акаунт