Раждане вкъщи 5

• 44 584
  • 778
  •   1
Отговори
# 270
  • ул. "Мечтание"
Но всъщност терминът не  е толкова важен  Hug

Точно! Mr. Green

Честито от мен!

# 271
Мерси моми4ета  Hug

Не зная кога то4но се е слу4ило. Последните ми два цикъла са на 30 дни, преди това на по 26.

На мен термина ми е важен, защото в никакъв слу4ай не искам да стигам до болница. А ако не е сметнат правилно и пренося (според сметнатото) прекалено много, акушерката има право да се откаже от договора (да не иска да е в къщи).
А предизвикано в болница след секцио... не искам да си го представям.

Терминът се определя по един и същи начин- първия ден на последната менструация + 7 дена - 3 месеца.

Ако разбирам правилно: посл. менструация на 20 август + 7 дена = 27 (после + 40 седмици?) Нещо с тия 3 месеца не разбрах  Embarassed ooooh!

# 272
27. 05  Grinning, ти се презастраховай и кажи по-късна дата на акушерката  Peace

# 273
Мерси.  Hug Hug Hug

То4но за това питах, искам да си дам няколко дена.
Предния път не ме до4акаха, пък и аз неосведомена.... и така след една незабелязана, безпроблемна бременност накрая се сдобих с едно секцио.
А така исках да родя...  Tired

# 274
Лолита, честито   bouquet И аз като Клер - казвай по-късна дата, за да си предотвратиш главоболия. Ако смяташ да разминеш ултразвуците, няма как да те засекат, освен ако акушерката не е толкова печена, че да може данапипа разлика от 1 седмица Wink. Иначе лекарите го броят 280 дни (прословутите 10 лунарни месеца) от последната менструация, което най-лесно се смята така, както Клер е писала. Да ти е лека и спокойна бременността.

# 275
Lolita007 Честито и от мен! Хубава бременност и още по-хубаво раждане ти желая Simple Smile

А за книгата и за татковците - може би може да помолим самите татковци да напишат по нещичко? Или поне да им спретнем някой въпросник, на който да отговорят?

# 276
Клер, разбира се, че нямам против.  Hug Даже е задължително.  Crazy
Лолита, честито.  Heart Eyes Пак така лека да е като предната и да "доставиш" у дома и без грижи.  Hug

# 277
  • Pb

Meg, спомена за евентуално посещение на Клер Л. в Пловдив - страшно се зарадвах като прочетох. Ако е събота или неделя, аз съм там.
По какъв начин разпространявате четивата? И аз искам книгата. Какво да давам - скайп, поща?

# 278

Meg, спомена за евентуално посещение на Клер Л. в Пловдив - страшно се зарадвах като прочетох. Ако е събота или неделя, аз съм там.
По какъв начин разпространявате четивата? И аз искам книгата. Какво да давам - скайп, поща?
Като я снимам и бъде качена, ще дадем линк. Другите 3 книги търси назад из темата. 2 от тях са на блога на Кюбит, третата е при Лейди Фрост- има линкове по-напред  Peace

# 279
  • Pb
Идеално, благодаря, Clairette!

# 280
Лолита, честито!!! Grinning

Много лесно решим е въпросът ти с термина Simple Smile Сметни си го сама и добави една седмица за лично спокойствие Wink Като те питат за цикъла, сметни там как трябва да представиш нещата и готово Simple Smile

Елхичка, възможно е да бъде в събота, но трябва някой на място да поеме организацията и да гарантира 20 души присъстващи, иначе няма да може да стане. Познаваш ли Гери от дрогерия "I feel good"? Тя има зала към дрогерията и организира разни естествени срещи и семинари. Ще я питам и аз какво мисли...

# 281
Леле, какви хубави новини тия дни в темата! Браво момичета! Много ви се радвам
Да не споменавам, че нещо ме гонят мераци и за четвърто...  Whistling
Лолита, ти в България ли си? Защо останах с впечатлението, че си в Германия?
Ако си в немско, ще ти пиша после за термините и раждане след преносване.

# 282
   Lolita, честито! Аз мисля, че ако си намериш свястна акушерка,
ще ги оправите тези работи, ако и споделиш. А и ултразвукът
съвсем не мисля, че може да определи точни термин. И аз съм
като магаре на мост за околните, но отказвам Уз и толкоз! Simple Smile

# 283
  • ул. "Мечтание"
Лолита, с ехограф може да се опредили възрастта едва само в първите месеци, някъде до 12та седмица, след това дава отклонения (с които докторите май доста спекулират).
Те вече са ти казали момичетата, можеш да си кажеш какъвто си решиш термин, особено щом ще откажеш ехографите.

# 284
  • Pb
За пловдивката среща - Mеg, за съж. нямам удоволствието да познавам тази дама, но ще ми е приятно да се запозная.
Иначе имам 1 позната, която е на моя акъл и предполагам ще дойде, останалите приятелки са конвенционално мислещи и определено ще ги стресна и ще ме заклеймят, че не съм добре психически, ако им кажа от какво се вълнувам последно време...
Например и колежката ми е бременна, но тя определено няма да си падне по идеята с домашното раждане.

По останалите теми, все още ми е трудно да се включвам, извенете ме.

Общи условия

Активация на акаунт