Раждане вкъщи 5

• 44 640
  • 778
  •   1
Отговори
# 300
heureuse Просто за теб в този случай това е проработило.
Това не означава, че позата е лоша или хубава. Не може да бъде универсално лоша или хубава.
Както си видяла и ти - дори и при една и съща жена, различни неща са подходящи при различните раждания.
И моите раждания са тотално различни едно от друго.
Правилната поза е тази, в която жената се чувства добре. Няма книга, която да и я каже. Има книги с пози, които могат да се изпробват, а не с правилни пози Simple Smile
А според мен и много други фактори влияят на развитието на нещата.
Аз съм забелязала, че точно когато най-много се страхувам от доктори (или най-много говоря срещу тях) - точно тогава ми се случва нещо, така, че сякаш да ми докаже, че все пак докторите си имат и добрите страни и аз не съм права в крайните си преценки  Peace

dora7511 Ако не си бременна, този хормон май изобщо не присъства в кръвта или се бъркам?

# 301
  • ул. "Мечтание"
dora7511 Ако не си бременна, този хормон май изобщо не присъства в кръвта или се бъркам?
Доколко знам присъства!

Аз това открих като стойности за ЧХГ при бременност:

Седмица от последната           Количество на
Менструация                             hCG в mIU/ml
3 ------------------------------------- 5 - 50
4 ------------------------------------- 4 - 426
5 ------------------------------------- 19 - 7,340
6 ------------------------------------- 1,080 - 56,500
7 - 8 --------------------------------- 7,650 - 229,000
9 - 12 ------------------------------- 25,700 - 288,000
13 - 16 ----------------------------- 13,300 - 254,000
17 - 24 ----------------------------- 4,060 - 165,400
25 - 40 ----------------------------- 3,640 - 117,000

Но не знам дали са за всички лаборатории или зависи от лабораторията, която се прави.

НО трябва да се проследи как растат. Стойностите се удвояват на 48 часа в началото, не помня обаче до коя седмица.

# 302
Ха, Дара, май имаш новина Simple Smile
ЧГХ ти е висок за небременна, но пък малко нисък за 32-ри ден. Аз залагам на овулация около 17-и ден Wink Направи втори кръвен 48-72 ч. след първия, резултатите трябва да са се удвоили, ако си бременна Simple Smile
Лейди е дала повечко инфо  bouquet

# 303
Лолита, честито!
Щях да кажа същото като Clairette - внимавай колко дни си дадеш, защото ако бебо тръгне рано, може да откажат тъй като би видяно като преждевременно раждане. 5-7 дни може да са достатъчни, а и нови проучвания намират че фактически изчисляването на термина не е вярно с около толкова дни.

За татковците, аз не исках нищо лично. Като раждам не обичам никой да ми говори или да ме пипа. Той си имаше задачки да снима и да ме пази ако има нужда. Това беше.

chiges  Peace

Lady Frost, това легло...напълно съм съгласна с коментарът в блога. А и не мога да си представя колко би било удобно да се клечиш на толкова високо като раждаш с големият корем. На земята е толкова по удобно Wink

heureuse, от това което написа ми звучи, като че не е било времето за напъни. Естественото изтласкване е почти неконтролируемо и е много силно. Много жени имат голяма пауза между пълното разкритие и тези напъни, но никой няма да ги чака  Peace

addi, честито и успех! За съжаление, не съм чела за едно раждане в Българска болница, което е напълно естествено. Едно беше доста такова, но само защото било толкова бързо, че не са имали време дори да се намъкнат в стаята.
Но дано ти да успееш. Би било добър знак, че нещата се променят.

# 304
На мен в 9та седмица ми правиха кръвни тестове с два дена разлика и все още очакваха хормона да е поне удвоен.

Щях да пиша за северноамериканките - какво ще кажете да се срещнем на Ниагара? Simple Smile
Че ни е така, посредата горе долу... Simple Smile

# 305
Благодаря за инфото, сега се ровя и чета.Лекаря ми препоръча в понеделник да повторя кръвния.Овулацията беше около 18ти ден.Та сме на две седмици от оплождането, ако е имало такова.
Моя приятелка раждала два пъти, каза че дори много бледата втора черта си е бременност.Но кръвните са по точни така или иначе.
Дано всичко е наред.Че чета за случаи ,когато по някаква причина плода не е както трябва, организма го изхвърля.Тоест може да спре покачването на ЧХГ и да ми дойде , макар и със закъснение.
Стискайте палци!Спряла съм спорта, йогата...дали не параноясвам?!

# 306
  • ул. "Мечтание"
дали не параноясвам?!

Според мен си параноясваш!  Wink
Успокой се малко.

# 307
   А пък от йога и спорт не се отказвай - има си подходящи и за бременни. Wink
Стискам палци!

Мислите ли, че е подходящо да си напълня домашната вана с топла вода
за потапяне от време на време? Не искам басеин, пък и не съм питала предлагат
ли акушерките такъв. Не обичам много да кисна в толкова топла вода, но все
чувам, че било много приятно по време на контракциите.

# 308
  • ул. "Мечтание"
Ярка птица, гледала съм доста клипове на водни раждания случили се във ваната!  Peace Така че не виждам проблем!  Wink

# 309
Дора, мирясай малко и изчакай ден да си направиш още един кръвен тест, та да спиш спокойно най-сетне Simple Smile  Hug Не си пълни главата със щуротии сега, само спокойствие и свеж въздух ти трябват. С толкова късна овулация, 16 си е съвсем в нормата резултат!!

Птиче, по-скоро си помисли какво да сложиш до ваната, за да ти е удобно влизането и излизането от нея; трябва през цялото време да ти е достатъчно топло! Аз непрекъснато се мотах под душа и по стаите без хавлия, но августовските нощи бяха безпощадни откъм жега - константна Т 28С!
Сащо, водата трябва да е чиста - внимавай да не стъпваш директно на пода и ако нещо "изпадне" от теб във водата, трябва да се преточи малко.

# 310
Mерси Мег! Wink

# 311
   А аз досега не съм попадала на някой клип във ваната и
се запитах дали пък не е нехигиенично или нещо такова...
   Предполагам, Мег, че имаш предвид някакво стъпало?
У нас е много топло през зимата, а пък мъжът ми нали е
за това - да пълни ваната. Joy Другата седмица ще си
имам посещение вкъщи от акушерка (друга, че моята се
оказа бременна с термин малко след моя Laughing).

# 312
Ярка птица, аз изкарах може би половината време във ваната, беше си хубаво. Нямах никакво желание да ми бъде допълвана с топла вода, просто изобщо не ми беше студено, но при всеки е различно. Добре е да имаш бутилка с вода или нещо друго подходящо за пиене до теб (и някой да те подсеща да пиеш Wink, но то това си е абсолютно задължение на Мъжа до теб). Аз явно съм изпуснала, кога ти е терминът?

# 313
Азалеа, срещу гаденето рецептата, която работеше при мен беше джинджифил. Във всякакви форми - сушен, пресен, смучене, ядене, пиене.
И аз отслабнах като забременях. Всъщност почти до 16-тата седмица слабеех и после за 4 седмици успях да кача 2 килограма пряко сили. Но бебета не изоставаха по тестове и показатели, така че не ме пришпорваха.

Дора, и според мен си бременна. Simple Smile Честито.
Като си пускаш другия кръвен тест, гледай да е в същата лаборатория, за да са сравними резултатите. Искай и референтни стойности, за да не се притесняваш излишно. И имай предвид, че ориентировъчните, които е пуснала Лейди са от преводна статия и са специфични за американски лаборатории. Знам, че в Европа в много лаборатории долните граници са различни.
Усмихвай се и изгони стреса.  Hug

Много хубаво.  Heart Eyes 3 бременни си имаме.

# 314
   Milush, в началото на февруари ми е терминът, но имам чувството,
че времето лети. Simple Smile
   Днес, на детското плуване, на което ходим с дъщеря ми заедно,
водата беше нещо сбъркана - 32 градуса и след един час в нея се
чувствах напълно изцедена. Аз обичам по-хладничко, но знам, че
бебето трябва да излезе на 37.

Общи условия

Активация на акаунт