Раждане вкъщи 5

• 44 828
  • 778
  •   1
Отговори
# 405
Че правят глупости лекарите, правят. На всеки се случва. Ама не си признават. Все в тяхното отделение няма такива работи.

# 406
Честито на Лорчето и от мен! Очаквах с вълнение новините около нея и сега ми е малко мъчно, но поне са добре и двете и е добре това, че

... се чувства в пъти по-добре от предишния път.

Тези дни се чувствах ужасно- непрекъснато си спомнях разни неприятности около второто ми раждане, четях ви тук и само се сополивех. Чак и сама започнах да се дразня на себе си от това, че не се радвам на децата си, ами само скимтя за това какво е било и какво е можело да бъде, как може и да нямам шанс повече да родя естествено, как се поддадох на доброжелателните съвети на акушерките... Изобщо генерално си бях изгубила центъра. Не съм и предполагала колко дълго може да ме държи, а си мислех, че съм преодоляла всичко.
Много ми хареса разказа от срещата ви. И картинките  Grinning.

# 407
Chiges, не се самообвинявай и не стой в миналото! Simple Smile Винаги имаме втори шанс, понякога не е точно като първия (т.е. не е нужно да имаш още едно раждане, ако не желаеш повече деца), но го има. Втори шанс е да направиш за децата си, това което ти смяташ за вяжно и нужно, а не това, което ти се вменява отвън!

Тъжното при Лорчето е, че семейството й я е принудило да отиде в болница. Това ще бъде по-трудната част за преудоляване, а не болничните истории - те са почти неизбежни, т.е. там няма какво много да направи човек...

# 408
Честито на Лорчето. Радвам се че поне не се е стигнало до секцио. Да са живи, здрави и щастливи.
Лошо е когато жената не може да намери упора и разбиране от близките си. За съжаление много често чувствата ни биват претъпкани или третирани с присмешка "някакви си женски лигави работи".

chiges, явно има рани които можеш да лижеш, но само не се самообвинявай, както Мег е казала. Това е което всеки опресор иска, "жертвите" да се гневят на себе си, а не на тях. ТИ нищо нередно не си направила. ТЕ са тези които са ти причинили тези рани. 'Линчувай' тях, не себе си.  Hug

# 409
Браво на Лорчето   bouquet !

# 410
  • София
Честито на наскоро родилите майки - отдайте се на гушкане и кърмене!  bouquet Heart Eyes Hug
Лека бременност на бременните и хубави очаквания за раждането ви, които да се оправдаят. Peace Praynig Hug

Изчетох последните странички с радост от всички случили се събития за краткото време, през което нямах връзка с интернет. Ще трябва да си прехвърля всичките ми любими четива на хартия - това с глобалната мрежа е несигурна работа (достатъчно е да ми спре тока или да ми се скапе компа, за да изгубя ценните работи, които съхранявам някъде из виртуалното пространство Mr. Green).
В тоя ред на мисли - браво за всички идеи и срещи! Книги трябва да има, книги! Grinning

Толкова нежност липсва в болниците, толкова недоверие имат лекарите към жените, отиващи да родят, толкова презастраховане...
Наскоро гледах едно домашно раждане. Видимо я болеше жената, но беше обгърната с нежността на близките си. Можеше да казва, прави и преживява нещата, както иска, без страха, че ще бъде грубо порицана от някой.
Мислех си колко различно изглеждат ражданията отстрани и "отвътре", и колко различни са ражданията у дома и в болница. Въпреки уникалността на всяко от тях една огромна разлика има в атмосферата на двете места....поне погледнато отстрани (защото не съм имала възможността да опитам от домашното). Дори в болници, където се съобразяват с желанията на раждащите не могат до "го докарат" на спокойствие и нежност (то въобще в ума на човека думите "раждане" и "спокойствие" са несъвместими, пък за "нежност" да не говорим Laughing).

Meg!, би ли ми пратила покана за групата в Мултиплей - мейла ми е в профила отдолу. Благодаря предварително! Heart Eyes

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 18:25 от maminkavania

# 411
Вечерница©, не се притеснявай, когато имаш време, тогава.

Аз да се похваля. Намерих си акушерка, за която секциото не е предпоставка да не си родя в къщи.  Party
Ще се видим оба4е 4ак към края на ноември, тъй като сега тъкмо заминава на по4ивка.

Така ми олекна. Сега ве4е няма да се тормозя с мисълта дали да отида на лекар да ми констатира 4е съм бременна. Ще си 4акам срещата с нея. Hug

Исках още нещо да ви питам. Какви могат да са при4ините бебето да не слиза надолу, при условие 4е има разкритие 8см? 4е раждането е пришпорено и не е дадено достатъ4но време на бебето да се намести? Въобще трябва ли при подобно разкритие бебето да се усеща?
Дано ми разбирате въпроса.

# 412
И аз отдавна не съм влизала.

Честито на Щастливката и на Лорчето! И съжалявам за "болничните" изпълнения и на двете... няма какво да се коментира.

Що се отнася до раждането на Мая - из не разбрах и тогава какъв е проблемът, даже не схванах известно време, че коментарите отдолу за това колко било опасно и прочие се отнасят за това раждане. Хората са направили най-доброто и са щастливи, това е важното Simple Smile

# 413
Мег, ШейлаHug. Истината е, че човек, който мисли, че са му отворени очите, няма къде да търси виновни. Както и да е, наистина не бива да се остава в миналото  Simple Smile.

# 414
  • ул. "Мечтание"
Лолита, много се радвам за теб!  Hug
Да разказваш после как е минала срещата!  Wink

# 415
Лолита, много се радвам за теб!!! Чудесни новини Hug

Обаче не ти разбрах въпроса... Първо зависи как е постигнато това разкритие; после каква е позицията на бебето и дали има нужда още да се намества; сега, като се замисля, от доста фактори може да зависи....

# 416
   Сега, извинете за глупавия въпрос, но на кое казвате "слизане на бебето"?
Тежестта, която се усеща между краката по време на раждането и като че
ли всеки момент бебето ще излезе ли?

# 417
За мен "слизането" е това, което на английски се описва с "engaged"- и понеже само английски книжки съм чела, не знам как се описва това на български... Главата трябва да е на определена дълбочина в костния таз. Става преди раждането някъде в 37-38 седмица. Зависи и от позата. Когато майката лежи по гръб, главата не е преминав през костния таз, но ако се изправи в полу-седнало положение, главата се намества...

# 418
...
Какви могат да са при4ините бебето да не слиза надолу, при условие 4е има разкритие 8см? 4е раждането е пришпорено и не е дадено достатъ4но време на бебето да се намести? Въобще трябва ли при подобно разкритие бебето да се усеща
Има случаи, когато майката се паникьосва, че не е готова да посрещне бебето и раждането спира.
Или започва да мисли, че мъжът й няма да я приема след това. В един такъв случай дулата дръпнала родилката настрана, поговорила с нея, разбрал какъв е проблемът и след това ги накарала да поговорят с мъжа. Когато родилката се успокоила, че няма проблеми с мъжа си, раждането продължило и завършило скоро.

# 419
  • София
Слизането има различни степени, след като главата на бебето се ангажира в таза (това, което Меги нарича "engaged").
Ето хубава 3D анимация: http://www.youtube.com/profile?user=nucleusanimation#p/u/52/ze53Ep-gwBQ
А ето на раждането: http://www.youtube.com/profile?user=nucleusanimation#p/u/0/Xath6kOf0NE

Лолита, зависи какво се има предвид под неслязло, т.е. на коя точно позиция е бебето. Ако е над -3, т.е неангажирано изобщо е едно, по-надолу може да е просто забавяне.

Общи условия

Активация на акаунт