Раждане вкъщи 5

• 44 662
  • 778
  •   1
Отговори
# 390
Клер ме подсеща, че знам и немски.  Joy Та - английски и немски от мен.  Peace

# 391
Мая, семинарът не беше само за това, а и мене ме интересуваха други неща. За хипно-бъртхинг видях кратка презентация и ми дадоха  брошура с тренираните жени в Щатите и сайта за информация. Което разбрах е, че е не само техника, но и философия, и съществува от около 1920.  Мисля, че моята дула използваше несъзнателно такива техники, но не ги наричаше така. Сайътът, който дадох, листва тренирани хора.  Не го рекламирам, защото не съм го използвала, но хммм, звучи интересно ако някога се глася за второ.

Ето съмъри:

When you have your baby with HypnoBirthing®, you will not be in a trance or a sleep. What you will experience is similar to the daydreaming, or focusing, that occurs when you are engrossed in a book or a movie or staring into a fire.

You will be conversant and in good spirits--totally relaxed, but fully in control. Awake throughout, you will be aware of your body's surges and your baby's progress; but because you will have trained yourself to reach complete
relaxation, you will be able to determine the degree and тhe manner in which you will feel the surges. You will experience birthing in an atmosphere of calm relaxation, free of the fear that prevents the muscles of your body from functioning as nature intended them to. In this calm state, your body's natural relaxant, endorphins, replaces the stress hormones that constrict and cause pain.

# 392
  • Варна
Мисля, че бях в самопредизвикано такова състояние по време на първото раждане. Изисква голяма концентрация, но пък наистина обезболява много и прави раждането хубаво изживяване. Бих превеждала материали по темата.

# 393
Имаме книгата, ако някой иска да я сканира и качи някъде. Иначе повечето от техниките, описани от в темата на Тандури, са точно то там.
Иве, може да я взема и да я сканирам. И на мен ще ми е интересно да я прочета.

# 394
  • София
Имаме книгата, ако някой иска да я сканира и качи някъде. Иначе повечето от техниките, описани от в темата на Тандури, са точно то там.

Ооо, добре Simple Smile, става ли за подкуп срещу Holistic Midwifery Mr. Green?

# 395

Ооо, добре Simple Smile, става ли за подкуп срещу Holistic Midwifery Mr. Green?

Хехехехе, за теб винаги!  Hug

# 396
  • WA, USA
Преди се бях интересувала, но така и не си купих дисковете, защото бяха супер скъпи. Наскоро слушах един подкаст за клинична хипноза и там говореха, че метода Хипнобъртинг използва точно тази клинична хипноза. Както каза Лилибон, това е естествено състояние на организма - тяло и съзание- да изпада в транс или дейдрийминг, и да концентрира цялата си мисловна енергия към дадения процес. По принцип клинична хипноза се използва много при обезболявания, постоперативна болка, посттравматичен стрес и прочие. Смятам да се поинтересувам от самият метод, защото ми трябва за работа, така че като знам повече ще пиша тук.
Сравняваха транса със състоянието на децата, които играят някоя игра вглъбено и са напълно изолирани от околният свят. А Хипнобъртинг също преформулира болката от контракция и я нарича напрежение, и така се отстраняват негативните очаквания към раждането по време на бремеността. С всяка контракция си представяш как напрежението издърпва матката настрани и нагоре и отваря сервикса, за да излезе бебето. Тъй като е тренирано състояние на транс, жената си избира дума или фраза, при изричането на която да се постигне същото състояние, което е упражнявала по-рано.
Имам една рекласираща мп3-ка за ВБАК, не е хипнобъртинг, но спомага за отпускане и изпадане в транс. Ако някой е заинтересуван, кажете ще я постна тук.   

# 397
  • ул. "Мечтание"
Имам една рекласираща мп3-ка за ВБАК, не е хипнобъртинг, но спомага за отпускане и изпадане в транс. Ако някой е заинтересуван, кажете ще я постна тук.   

Давай, не се стискай!  Wink

Аз владея само английски!  Embarassed Мисля да извадя материали от книгата за активното раждане от Клер.

# 398
  • ул. "Мечтание"
Каква е тази добавъчна плацента?  newsm78
Не разбрах съвсем от темата на една мама с такава.

# 399
Ами явно са две плаценти  Peace Едната, в която е бебето и още една  newsm78

# 400
  • ул. "Мечтание"
Интересно!  Thinking Не бях чувала за такова нещо (освен при близнаци и многознаци).

# 401
Извинявайте, че не можах да дойда на срещата.  Аз не живея в България и не мога много да помагам за каузата, но исках просто да се запозная с вас на живо.  Но не успях, просто. 

Щастливке, страшно много ти съчувствам за фрустрацията, която си преживяла в болницата.  Но важното е, че всички сте добре и сте си вече вкъщи.   Hug

# 402
Интересно!  Thinking Не бях чувала за такова нещо (освен при близнаци и многознаци).

Много е лесно обяснението, единия близнак просто е спрял да се развива, но плацентата е останала и се развива по някаква причина (много рядко) и по-често срещания вариант е bilobed placenta (a morphological abnormality in which two portions of normal placenta are separate in their attachments to the endometrium but connected by thin segments of placenta or blood vessels. Multiple lobes are possible.  When an accessory lobe is much smaller than the main placenta, it is often called a "succenturiate" placenta or lobe.) Ехографски снимки.
Това не е медицинско показание за секцио.

# 403
Искам да споделя за разговорите, които имах вчера с Лорчето и Мая (със седалищното бебе)

Лорчето е родила момиченце на 22-ри - да й е жива и здрава Simple Smile - в болницата. Борила се е много и на косъм се е разминала с това да роди в предродилна зала на 4 крака. Хванали са я в последния момент, но пък от стреса веднага са спряли напъните. Заплашвали са я в родилна зала, обаче е намерила сили да изтласка бебето с един напът точно преди да я срежат отново. Естествено, заради цялата тази олелия и оказания натиск, е получила разкъсване на шийката, и други разкъсвания, но се чувства в пъти по-добре от предишния път. Бебето е било в отлично състояние, въпреки това са го взели за няколко часа, давали са му АМ и пр. Все пак Лорчето се е проберила да си го кърми и вече са си вкъщи. Тя обаче се чувства доста омерзена и ядосана на всичко случило си. Разбирамо е някак си... Когато намери време, ще влезе тук да разкаже лично и да потърси подкрепа, за да преудолее незачитането на мнението и нуждите й, което е преживяла.

С Мая имахме прекрасен, напоителен и дълъг (се оказа в последствие разговор) Simple Smile Когато пусна разказа си имаше много коментари, че звучал страшно и пр. Когато обаче Мая ми разказа какво е изпитвала и как са протекли нещата, беше съвършенно ясно, че риск не е имало и за момент! Знам, че само тези, които са го преживели, ще могат наистина да разберат за какво става дума - онова чувство дълбоко в нас, че нещата стават точно както трябва да станат, че времето не съществува, че всичко е тук и сега и е перфектно! Разказът на Мая "на живо" беше за радостта от живота, за следването са собствения път, за изпълнението на задачите, за които сме тук - нямаше страх, нямаше объркване. Били са идеално подготвени точно според натурите на двамата. За някои хора не е добре предварително да знаят за възможни проблеми, но когато попаднат в ситуация почти интуитивно знаят какво да правят. Бащата на бебето е действал точно така! На някой му се стори безумно да се четете информация точно когато бебето е на изхода, но точно за тази двойка и за това бебе, това е бил най-правилния начин!
В разговора се оказа също, че освен повърхностните разкъсвания, които са заздравяли за дни, Мая май не е имала друг проблем, а лекарката, която я е видяла 2-3 дни след раждането (и която не се занимава с раждания!!!) не е могла да различи несприбралите се още (до небременно състояние) тъкани!! Поговирхме с Мая за това как се променят тези тъкани и какво може да се очаква, и си мисля, че тя скоро ще ми пише да каже, че изобщо не е имало проблем, а някой е бил толова объркан, че не е знаел какво точно вижда Simple Smile 

# 404
  • ул. "Мечтание"
Кюбит, благодаря за разясненията. И на мен ми мина през акъла, че може би са били близнаци, но единия е престанал да се развива.

МегHug!

Браво на Лорчето, че е успяла да се пребори! Да й е честито бебенцето!
Много гадно са се отнесли с нея! Представям си какво й е било!  Rolling Eyes Дано бързо го преодолее!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт