Раждане вкъщи 5

• 44 656
  • 778
  •   1
Отговори
# 375
  • ул. "Мечтание"
На мен ми харесва Родилница. Звучи ми като работилница за раждане!  Crazy Joy

# 376
Родилница! Звучи страхотно, чисто, донякъде архаично, но чисто българско! Има нещо като работилница за подготовка за домашно раждане - така го усещам.
Лейди, докато пиша, ми четеш мислите.

Лолита, не съм те забравила, ще ти пиша по-късно. Просто други неща ме завихриха и не мога да си седна на дупето да пиша подробно.

# 377
Още един глас за Родилница, като го видях и веднага ме грабна! Много българско звучене!

Аз въпреки че понякога съм в "опозиция" също съм готова да помогна с каквото мога - преводи, редактиране, търсене на материали... Хубаво е, че сте разширили спекъра и освен за домашното раждане ще се говори и за активното такова, според мен така ще се стигне до много повече хора.  Peace

# 378
И аз съм за Родилница, много хубаво звучене има!

# 379
Да благодаря и аз за гостоприемството вчера. Hug Много хубава среща- спокойна, креативна и ползотворна.

Име- Родилница  Peace

# 380
Родилница-работилница. Simple Smile И на мен така ми звучи. За това име съм.

# 381
Родилница е хубаво, но се отнася само за раждането. А след това ще искаме да засягаме теми за родителството. Затова ми харесва Актирод - активно раждане и активно родителство. Или Новород - ново родителство.

Но, ако остане Родилница, съм ОК.

# 382
  • Pb
Ако ми позволите да се включа - Родилница. Звучи много истинско и първично (в най-хубавия смисъл).

# 383
Дано не повтарям нещо, което сте обсъждали вече.

Скоро бях на семинар по алтернативна медицина и рекламираха ето това:
http://www.hypnobirthing.com/

Не знам много за алтернативна медицина, нито за този метод, но се надявам някой да го намери от полза.

Аз съм чувала за това, дори съм чела няколко разказа, където беше приложен, но не знам подробности. Сега ще разгледам сайта и ще потърся повече инфо, струва ми се доста полезно това.
Ако може и после да поразкажеш нещо. Че всичко е много на английски.

Pixie, какъв е този семинар по алтернативна медицина? Кажи нещо повече.

За името мъжът ми вика защо да не се наречем Натурални  Joy

# 384
Благодаря за разказа от срещата. Мег   bouquet

Родилница и на мен ми харесва. Даже много. Може да се използва както за раждане, така и за работилница за родители Wink

# 385
Родилница и на мен ми харесва,

Хипнобъртинга е мноооого популярен тук, има и хипнобейбис мисля. Не съм много наясно с него, но мисля, че е определена музика и може би повтарящи се думи, на която визуализираш раждането по време на бременността ( нещо като медитация) и после по време на самото раждане като си я пуснеш много спомага да следваш визуализацията, Изобщо не съм сигурна де, но това съм подразбрала, чеейки разкази за раждане и подобни материали  Peace .

# 386
Който иска да се включи в групата в мултиплай (оснев присъстващите вчера), нека да ми прати е-мейла си, за да му изпратя покана.
Групата е затворена, т.е. съдържанието е видно само за членове и не е листвана в директориите на мултиплай. Всеки член обаче може да кани други Simple Smile
И като си изпратите мейлите, проверявайте си джънк фолдъра, защото поканата най-вероятно ще отиде там...

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 15:40 от Meg!

# 387
  • София
Родилницата и на мен ми хареса Grinning.

Дано не повтарям нещо, което сте обсъждали вече.

Скоро бях на семинар по алтернативна медицина и рекламираха ето това:
http://www.hypnobirthing.com/

Не знам много за алтернативна медицина, нито за този метод, но се надявам някой да го намери от полза.

Аз съм чувала за това, дори съм чела няколко разказа, където беше приложен, но не знам подробности. Сега ще разгледам сайта и ще потърся повече инфо, струва ми се доста полезно това.

Имаме книгата, ако някой иска да я сканира и качи някъде. Иначе повечето от техниките, описани от в темата на Тандури, са точно то там.

# 388
  • ул. "Мечтание"
Щях да ви показвам тази тема: Адът окситоцин

Честно да си кажа, много се накефих, когато я видах.  Twisted Evil Много от коментиралите в нея, смятат, че системата с окситоцин едва ли не им е спасил животът, но има и много, които не смятат така!  Mr. Green

# 389
Забравих да спомена, че мога да помогна с преводи от английски и френски, ако има нужда, също с издирване на книги, които представляват интерес и тяхното заснемане и разпространяване ( с любезното съдействие на Кюбит и Лейди фрост  Wink )

Общи условия

Активация на акаунт