Раждане вкъщи 5

• 44 761
  • 778
  •   1
Отговори
# 435
  • ул. "Мечтание"
Аз все пак много благодаря за обяснението, Иве! Трябва да се просвещаваме.

Божке, мноооооооооооооооооооооооого съм зле!  ooooh! Едва сега зацепих какво точно й е казала лекарката, че трябва да се отпусне матката, а не, че е отпусната!  Tired

(смейте ми се де, заслужавам си го!  Blush)

# 436
За слизането на бебето имах предвид, защо не слиза по надолу от -3.
Разкритието не беше постигнато по нормален на4ин.  Confused
Раждането ми го предизвикаха, и то на няколко пъти...

Накрая това беше една от при4ините, които ми изтъкнаха като ми препоръ4аха да не 4акаме пове4е, ами да влизаме в операционната. Другите бяха опасността от инфекции, зараи изтекла околоплодна те4ност и тоновете запо4ваха леко да се влошават.

След разговора с акушерката пак ми се върти раждането (ако може така да се наре4е). И съответно отново ми се въртят някои въпроси какво щеше да бъде, ако... и т.н.
Мислех си 4е съм го преживяла и оставила в миналото. И само поуката е останала.
Но пак запо4наха да ме 4овъркат много неща.

На Ла Мама стискам палци вси4ко да мине добре, много спокойствие и увереност.  Hug

# 437
Разкритието не беше постигнато по нормален на4ин.  Confused

Ами след като не е нормално постигнато това разкритие, т.е. не е било резултата от натиска на главичката, явно бебето просто не е било готово да са ражда, затова и е стояло на -3...
Лолита, можеш да работиш върху нещата, които те човъркат. Тук някои момичета са го правили с ТЕС (и са го направили!), аз имах терапевт (и много добра работа свършихме), но и акушерката би могла да ти помогне да изчистиш нещата от предното раждане...

Дами, бебето на La mama е било доста упорито тази нощ - подготляло си е сцената Simple Smile Контракции на 10 мин. , в малките часове след душ са се разредили и е могла да поспи, сега пак са много разхвърляни, но тя зъдържа процеса, тъй като има още някои неща да приключи днес и вече да се отдаде на бебето.
Мая, не знам дали можеш да направиш прокси без да познаваш човека и без той да го е пожелал изрично. Иначе съм сигурна, че на всяка помощ ще е благодарна. Става дума за ВБАК. Вчера са били при лекар само за УЗ (единствен затази бременност), наговорил куп щуротии, че бебето било голяма (тя е качила 6-7 кг!!! колко голямо е това бебе според вас?!!!?), че щяло да й разкъса влагалището....  ooooh!, че тазът й бил прекалено тесен (това е причината за плановото секцио) и пр... Много подкрепящо, няма що! Все пак обаче е отчел, че бебето е слязло ниско и че идеално разположено отляво! Майка усеща контракциите най-ясно в долната част на корема, над пубисната кост, а също и тежест когато върви. Няма съмнение, че добре се наместило бебето и е готово, само майка му засега още не е съвсем... Simple Smile

Последна редакция: пт, 30 окт 2009, 10:52 от Meg!

# 438
Мег, мерси за  "почасовите" новини Wink
Изпращам мощна женска сила към Ла мама за едно прекрасно раждане.

# 439
И аз се включвам с положителна енергия и убедеността, че всичко е наред с Ла мама. Бебето е разположено добре и това е чудна новина.    Peace

Лолита, има начини да си помогнеш, който и да избереш е важно да се настроиш на вълната, че заслужаваш да се освободиш от съмненията и страховете.  Hug

# 440
...Майка усеща контракциите най-ясно в долната част на корема, над пубисната кост,
а също и тежест когато върви. Няма съмнение, че добре се наместило бебето и е готово,
само майка му засега още не е съвсем... Simple Smile
   Супер! А ето това подчертаното аз смятах за "слизане на бебето", т.е. по време на
самото раждане, а не в еди коя си седмица. Сега разбирам, че съм грешала. Crazy

# 441
Силна подкрепа и от мен за Ла мама  Hug
Лолита, май имаме да борим сходни неща  Simple Smile. И понеже стана дума за ТЕС- Мая, мога ли само с книгата да се справя? От известно време я имам, но все не мога да и се посветя.

# 442
  • WA, USA
Здраво бебе и прекрасно раждане на ла мама, такова каквото си го мечтае Heart Eyes

# 443
  • София
Разкритието не беше постигнато по нормален на4ин.  Confused

Накрая това беше една от при4ините, които ми изтъкнаха като ми препоръ4аха да не 4акаме пове4е, ами да влизаме в операционната. Другите бяха опасността от инфекции, зараи изтекла околоплодна те4ност и тоновете запо4ваха леко да се влошават.

Лолита, а те ли ти пукнаха мехура или околоплодната течност изтичаше спонтанно?
Защото, ако са ти предизвикали раждането и пукнали мехура, липсата на прогрес най-вероятно р била заради неготовност на твоя организъм и на бебето. Ако, обаче, първо са изтекли водите, е малко по-различно, макар че и в този случай 90% от ражданията тръгват спонтанно до 72 часа.

Чакаме добри новини за Ла Мама Hug

# 444
.... И понеже стана дума за ТЕС- Мая, мога ли само с книгата да се справя? От известно време я имам, но все не мога да и се посветя.
Можеш. Аз се бях оправила преди да посетя семинар. Посетих го ей така, по-скоро да се запозная по-добре с Иван.

Ако не ти идва, може да потърсиш други методи. Ако ти тръгне, честито  Grinning

# 445
И от мен подкрепа за Ла Мама! Меги, информирай ни какво се случва!

Лолита, не мисли за предишното раждане, настройвай се позитивно за това, което предстои. Имаш 8 месеца да се подготвяш, достатъчно време, за да бъде всичко така, както го искаш и много различно от първия път!  Peace

# 446
  • ул. "Мечтание"
Хубаво е, че Ла Мама не се е поддала на тия тъпотии на доктора!  Praynig Знам, че всичко ще е наред.
Прокси можеш да направиш на всеки, дори и да не си го е пожелал (разбира се, ако си помолен и е желано още по-добре).

Аз лично й "изпращам" увереност в женската си сила чрез проксито!  Hug Сигурна съм, че всичко ще мине перфектно! Hug

Кюбит, вчера зачекна темата за магнезиевите препарати. Може ли някакви линкове да ми пуснеш? Искам да се запозная по-подробно кога наистина трябва да се използват имат ли арлтернатива, рискове, такива работи!

# 447
Успех на Ламамма  fingerscrossed

# 448
Ива, мерси за инфото.   bouquet Помислих, че има някаква връзка между двете неща, която на мен ми убягва.

Лейди, започни от тук и обърни внимание на мерните единици.
http://www.ivf.no-meat.org/pregnancy/mg_contr/
Ако ти стане интересно, просто гугълни "magnesium contractions".
Едно наум докато четеш: В САЩ се прибягва до вливания само ако бременността е след 26-та - 28-ма седмица. Изключения има винаги, нормално.

# 449
  • ул. "Мечтание"
Много благодарско, Кюбит! Ще чета!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт