Парадонтоза-модерно "лечение" в Бьлгария 2009?

• 275 246
  • 706
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Отдръпването е било преди почистването. Не се е забелязвало, защото венците са били възпалени и подути и е имало зъбен камък. След почистването венците са се успокоили и са се прибрали и отдръпването вече е видимо.  Peace

# 106
А след лазерна обработка има ли болки във венците?И на всички ли се прави,или само на по-засегнатите?

# 107
На някой изрязвали ли са му венец с лазер?

# 108
Кое наричат изрязване на венец - изрязването на джобовете ли? Аз не знам дали точно това са ми правили, с лазер ми ги кюретират, вероятно. Ходих 4 пъти през ден-два, не става наведнъж. Сега нямам джобове на обработените места, а бях много зле. Усещането даже не е неприятно, само в дните след процедурите имах някакви болки при допир с четката за зъби.

# 109
Незнам.Правиха ми на два венеца и ми казаха,че се виждали навътре някакви гранулации Shocked и другия път трябва да се изрязват,но с по-стабилна упойка  ooooh!

# 110
  • Sofia
Мога да ти препоръчам мойта парадонтоложка,имах прогресивна парадонтоза и като ми видеха снимките лекарите се чудеха дали въобще имам още зъби или ми падат като кихна в шепата Laughing Бях със 75% стопяване на костта,тази жена ми спря процеса
Обиколих преди това няколко места,все прехвалени и такива цени ми обявиха ,че ми се зави свят
Тук лечението ми струваше много по-малко пари,търпение,много обяснения и въобще страшно съм доволна
Казва се Шулева,кабинета й е в пряките на Витошка
Ако те интересува ще потърся и телефона
ПП На всичкиоито си мислят,че водите ,смрадликите ии тн четки ще ги спасят от парадонтозата, повярвайте ми грешите!Това е много коварно заболяване и само ходене редовно на почистване на зъбен камък и специални грижи могат да спрат процеса
chocha, обясни ако можеш в какво се състоеше твоето лечение - успя ли да запазиш зъбите, шинирани ли са? На мен ми предлагат изпиляване на предните зъби (там стопяването на костта е най-сериозно) и корони в блок или ортодонтско лечение + фиксиране с шина от вътрешната страна на зъбите.  Направо се чудя какво да правя.  ooooh!
Запазих си зъбите,минаха вече повече от  3 години от началния шок #Crazy Не са ми шинирани,предстои ми да слагам брекети за прибиране на предните зъби,които се разделичиха от парадонтозата и надявам се след около 1,5г да си върна поне старата усмивка от преди няколко години

# 111
Вас боли ли ви от пародонтозата?

# 112
  • Бургас
не, изобщо

# 113
Защо тогава мен ме боли Rolling Eyes newsm78

# 114
И мен ме боли, спокойно  Simple Smile

# 115
  • русе
Майка ми ме сюрпризира днес. Ходила на зъболекар, защото й се клатят и болят повечето зъби. В резултат  решението за специалиста е било да й извадят четирите долни резеца и да й направят частична протеза. Много крайно ми се струва, но не разбирам. Въпросът ми е, могат ли да се спасят зъбите, след като веднъж са разклатени?

# 116
Инат,а какво пиеш за болките?И постоянни ли са?

# 117
Не постоянно, на периоди, пия Пиаскледин, по принцип е за ставите, но се използва и в стоматологията, бавнодействащ е, но след като съм го пила една седмица, болката изчезва. Аз го пия по месец или два пролет и есен, май само тогава ме боли.
Мирелката, моите зъби също се клатеха, но ми ги умъртвиха и шинираха с цялостен мост, не са ми вадили. Може би зависи от състоянието на зъбите или възрастта, или просто от преценката на стоматолога. Може да пробвате консултация с още един стоматолог и тогава да решите какво да правите. Но май за тях това е по-лесно - да се извадят.

# 118
  • Бургас
Майка ми ме сюрпризира днес. Ходила на зъболекар, защото й се клатят и болят повечето зъби. В резултат  решението за специалиста е било да й извадят четирите долни резеца и да й направят частична протеза. Много крайно ми се струва, но не разбирам. Въпросът ми е, могат ли да се спасят зъбите, след като веднъж са разклатени?
най-добре направете още една консултация, при моята майка също така стана преди години, на 50 години й изкараха предните зъби и сложиха частични протези, може би в някои случаи е неизбежно

# 119
  • русе
Благодаря ви. Ще я пратя и на хомеопат. Мисля и с продуктите на Аквасорс да пробваме. Дано успеем да спасим зъбите й. Това, което ме притеснява реално е, че нищо не са казали за опит за лечение, поне да се стопира процеса.

Общи условия

Активация на акаунт