Парадонтоза-модерно "лечение" в Бьлгария 2009?

• 275 396
  • 706
  •   1
Отговори
# 195
Д-р Панайот Пеев

Работи в поликлиниката в негов кабинет и в спешния , който имате там.
0899259169

С мъжът ми (Д-р Вардев) са колеги и ти го препоръчва.

# 196
Моля ви, интересуват ме впечатления и отзиви за лечение (в частност на пародонтит) при д-р Димитър Станков в София, www.standental.com. Ще ви бъда много благодарна за всяка информация!

# 197
Има едно чудесно апаратче на немската фирма KaVo за ранна диагностика на кариеси и особено на такива които се откриват много трудно с конвенционалните методи(фисурни и проксимални кариеси).Уредчето се нарича DIAGNOdent и представлява нещо като писалка със звуков зумер и дигитален дисплей.Работи на принципа на лазерната флуоресценция:

http://www.kavousa.com/Default.aspx?navid=553737&oid=009& … Us&rid=553739

Уредчето освен за ранно откриване на оклузални(скрити) кариеси се оказва незаменимо и при диагностика и лечение на пародонтита.Научно изследване в Германия показва, че с помощта на този уред:
-се получава по-голяма редукция на пародонталните джобове спрямо конвенционалните методи
-се получава по-голямо намаление на кървенето спрямо конвенционалните методи

Какво е положението обаче в България?
Оказва се, че само на  три места в страната има подобен уред:

-едно има в Пловдив в катедрата по детска дентална медицина
-едно в София в  катедрата по детска дентална медицина
-и още едно апаратче има в частен стоматологичен кабинет в София

Апаратчето е от 10 години на пазара, към момента около 50 000 стоматологични кабинета в различни държави са оборудвани с този уред, а в България при наличие на около 8300 работещи стоматолози се оказва, че само на три места в страната има подобен уред!

# 198
Има ли добър специалист в Бургас? Някой да ми препоръча, че вече се чудя при кого да отида.

# 199
Има едно чудесно апаратче на немската фирма KaVo за ранна диагностика на кариеси и особено на такива които се откриват много трудно с конвенционалните методи(фисурни и проксимални кариеси).Уредчето се нарича DIAGNOdent и представлява нещо като писалка със звуков зумер и дигитален дисплей.Работи на принципа на лазерната флуоресценция:

http://www.kavousa.com/Default.aspx?navid=553737&oid=009& … Us&rid=553739

Уредчето освен за ранно откриване на оклузални(скрити) кариеси се оказва незаменимо и при диагностика и лечение на пародонтита.Научно изследване в Германия показва, че с помощта на този уред:
-се получава по-голяма редукция на пародонталните джобове спрямо конвенционалните методи
-се получава по-голямо намаление на кървенето спрямо конвенционалните методи

Какво е положението обаче в България?
Оказва се, че само на  три места в страната има подобен уред:

-едно има в Пловдив в катедрата по детска дентална медицина
-едно в София в  катедрата по детска дентална медицина
-и още едно апаратче има в частен стоматологичен кабинет в София

Апаратчето е от 10 години на пазара, към момента около 50 000 стоматологични кабинета в различни държави са оборудвани с този уред, а в България при наличие на около 8300 работещи стоматолози се оказва, че само на три места в страната има подобен уред!

Така е !
  Като дойдеш и ти метна цената на немския колега ще те гоня по улицата докато те хвана и ти кажа , че има и конвенционални по-достъпни методи на лечение.

Зъболечението е на такъв етап , че няма невъзможни неща на съответната цена. Най-голямо удоволствие ми носят случаи в които идват пациенти и казват "Почвай , искам най-доброто" , след което им правя план на лечение и стойност в бг лева и минаваме на вариант "да закърпим положението"  Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: ср, 02 мар 2011, 08:50 от Д-р Вардев

# 200
Каква е цената?

# 201
  • Пловдив
Аз пък не разбрах какво общо има тази тема с апаратчето за кариеси?Или просто си говорим...

# 202
# 203
  • Пловдив
 Grinning

Последна редакция: вт, 08 мар 2011, 00:51 от renydent

# 204
Извинявам се, че не съм чела цялата тема, а само последните страници, може вече да сте
го коментирали Дентавакс. След раждането на детето положението с венците ми беше
трагично, но с този Дентавакс (и с още нещо ме мажеше стоматоложката десетина дни), зна-
чително се подобрих. От есента обаче усещам , че кръвотечението от венците ми се усили,
особено след като ми облякоха един зъб (4-ти горен), венецът отгоре е все надут. Това чудо
Дентавакса обаче е неоткриваемо по атеките.
рол, къде се прави тази лазер терапия в Пловдив?
Чувала съм преди години за препарата Одонтолон, не знам дали го има сега..

# 205
За Пловдив незнам Sad

# 206
Ах, рол, аз нещо съм се заблудила, че с теб пишем в темата за Пловдив Embarassed.
Да питам тогава ренци и вени-б дали знаят къде мога да отида на такава лазер
терапия?

# 207
Не съм нито една от потребителките споменати отгоре, ама сигурно ще съм ти полезен и аз със съвет  Laughing
Нещата , които споменаваш и търсиш само маскират проблема! Трябва ти първо точна диагноза, гингивит ли е и какъв, пародонтит ли е и в каква степен. Второ , каква е причината, не е лошо да се пуснат едни хормонални изследвания. Трето , добър контрол върху плаката и хубаво почистване на зъбен камък. И чак тук идва мястото на медикаментите , озонотерапии, лазартерапии и т.н. Заболяванията на зъбодържащия апарат са изключително упорити и изискват сериозен ангажимент и от теб и от лекуващия.
Последно- най-вероятно короната ще трябва да се смени, защото предполагам , че е свръх контурирана и поддържа едно постоянно локално възпаление.

# 208
Ох, много сериозно трябва да се заема тогава с този проблем Confused. Предложете
ми специалисти в Пловдив, предполагам на ЛС ще е по-удачно.

# 209
  • София
Здравейте, лекуването на джоб с лазер дали се поема от здравната каса, изправена съм пред дилемата да чакам две седмици за лечение при стоматолог, който работи със здравна каса или да отида в частна клиника, венецът е надут и има гнойна торбичка до зъба  Rolling Eyes Направих снимка и зъболекаря ми каза, че има голям джоб  Cry

Общи условия

Активация на акаунт