Парадонтоза-модерно "лечение" в Бьлгария 2009?

• 275 109
  • 706
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте,

Относно тестовете на МИП-фарма: правихме на няколко пациента и наистина излиза най-висока чувствителност към Клиндамицин или техния антибиотик. Дали това е тенденциозно и цели вдигане на продажбите им, е трудно да се каже. В областта на правото има т.нар. презумпция за невинност до доказване на противното, т.е. да не обвиняваме хората в мошеничество без категорични доказателства. Всичко останало са хипотези и предположения. За съжаление обаче преди няколко месеца се върнах от имплантологичен конгрес в Сеул, и знаете ли на какъв доклад присъсътвах? В Корея вече регистрират 85 % резистентност на микроорганизмите към Клиндамицин! Ако препратя доклада на МИП-фарма, направо ще им настръхнат всички косми по телата. Това се дължи на необоснованата употреба на антибиотици за всичко възможно и без съмнение ще се получи и в България ако продължават да се изписват на поразия. При лечението на пародонтита антибиотикът е само помощно средство; важно е да се почисти съдържанието на джоба, зъбният камък, гранулациите, да се подобри устната хигиена и само при наличие на тежък пародонтален абсцес е обоснована антибиотичната терапия. А представителките на МИП-фарма ме съветват преди всяко поставяне на имплантати да изписвам антибиотици, за да съм си вържел гащите. Аман от такова връзване, само култивираме резистентни щамове, пациентите ги пръскат из околната среда и ги дишаме пак ние, и по-лошо, децата ни. Елате да видите в нашето отделение в Сливен как трудно се повлияват тежки абсцеси и флегмони, особено при деца. За възпаленията на средното ухо да не говорим. Това вече е антимедицина! Имплантологичните операции са чисти, работи се на неинфектиран терен, имплантира се стерилно тяло в една добре кръвоснабдена реципиентна ложа и рядко се налага антибиотична терпаия, освен при по-обмени костни пластики. При пародонтологичните операции положението е горе-долу същото, освен ако пародонтът не е станал на швейцарско сирене. Тогава вече много често се налага и екстракция на зъба.

Поздрави: д-р Венцеслав Ралев  

# 331
Здравейте,

Относно тестовете на МИП-фарма: правихме на няколко пациента и наистина излиза най-висока чувствителност към Клиндамицин или техния антибиотик. Дали това е тенденциозно и цели вдигане на продажбите им, е трудно да се каже. В областта на правото има т.нар. презумпция за невинност до доказване на противното, т.е. да не обвиняваме хората в мошеничество без категорични доказателства. Всичко останало са хипотези и предположения. За съжаление обаче преди няколко месеца се върнах от имплантологичен конгрес в Сеул, и знаете ли на какъв доклад присъсътвах? В Корея вече регистрират 85 % резистентност на микроорганизмите към Клиндамицин! Ако препратя доклада на МИП-фарма, направо ще им настръхнат всички косми по телата. Това се дължи на необоснованата употреба на антибиотици за всичко възможно и без съмнение ще се получи и в България ако продължават да се изписват на поразия. При лечението на пародонтита антибиотикът е само помощно средство; важно е да се почисти съдържанието на джоба, зъбният камък, гранулациите, да се подобри устната хигиена и само при наличие на тежък пародонтален абсцес е обоснована антибиотичната терапия. А представителките на МИП-фарма ме съветват преди всяко поставяне на имплантати да изписвам антибиотици, за да съм си вържел гащите. Аман от такова връзване, само култивираме резистентни щамове, пациентите ги пръскат из околната среда и ги дишаме пак ние, и по-лошо, децата ни. Елате да видите в нашето отделение в Сливен как трудно се повлияват тежки абсцеси и флегмони, особено при деца. За възпаленията на средното ухо да не говорим. Това вече е антимедицина! Имплантологичните операции са чисти, работи се на неинфектиран терен, имплантира се стерилно тяло в една добре кръвоснабдена реципиентна ложа и рядко се налага антибиотична терпаия, освен при по-обмени костни пластики. При пародонтологичните операции положението е горе-долу същото, освен ако пародонтът не е станал на швейцарско сирене. Тогава вече много често се налага и екстракция на зъба.

Поздрави: д-р Венцеслав Ралев   
Благодаря за полезното инфо д-р Ралев. Peace
Именно поради подобни съмнения за развитие на резистентност при прекомерна употреба на антибиотици съм свела употребата им до санитарния минимум- т.е прием само след настина сериозна намеса. .
днес е 5-тия ми и последен ден на прием на Оспамокс 1000 след операция с ендоген на 3 доста проблемни зъба.
Може ли да помоля да обясните малко по- подробно разликата между познатите костозаместители и ендгена. Загубата на кост при мен е вертикална и предизвикана освен от генетична предразположеност и от мъдреци, за които няма място в челюстта ми.
Благодаря предварително!

# 332
Д-р Ралев, подкрепям Ви напълно! Аз също работя с фирмата и използвам и двата им теста , които са с предизвестен край относно терапията Simple Smile Богатството им се състои в това , че ДАВАТ ИФОРМАЦИЯ С КАКЪВ МИКРООРГАНИЗЪМ СЕ БОРИМ:) Аз лично след хирургична манипулация не изписвам веднага антибиотична терапия , а изчаквам контролния преглед ( ако е необходимо). Призовавам всички пациенти да не се самолекуват с разпространени в мрежата антибиотици без консулт!

# 333
В клиниката, в която аз ходя са купили някакъв нов апарат за пародонтоза. Имало само още 3 такива в Европа. Било нещо като лъч, който циментира зъбите. Те даже и по вестниците писаха за него и имаше интервю във вестника с моите доктори по въпроса.

# 334
В клиниката, в която аз ходя са купили някакъв нов апарат за пародонтоза. Имало само още 3 такива в Европа. Било нещо като лъч, който циментира зъбите. Те даже и по вестниците писаха за него и имаше интервю във вестника с моите доктори по въпроса.

#Crazy Циментират ги? Може ли да дадеш малко повече информация относно апарата и стоматологичната клиника, която посещаваш?

# 335
Става  дума за уред работещ с електромагнитни лъчи като в основата са залегнали методите и принципите  които използва физиотерапията. Уредът е френска разработка и се произвежда в Словения. България е седмата държава в света в която се прилага този метод след Германия, Франция, Испания, Англия, Словения и Румъния.
Методът е безкръвен и не се налага контакт между него и увредената тъкан. Провеждат се 6 сеанса по 90 минути като през това време пациента може да чете книга или да гледа филм.  След процедурите започва регенериране на увредените клетки на костната и пародонталната тъкан и така се спестяват скъпите костозаместващи операции.
Лекарят който работи с този уред и който е в основата на тази нова за България методика се казва д-р Пламен Бързашки.

# 336
Благодаря за информацията. Ще потърся повече за самата процедура. Hug

# 337
Само да добавя:
- уредът е изключително нов и съвсем неотдавна е минал всички европейски  тестове, които са необходими за да бъде пуснат за масова употреба в страните от ЕС. Това е и причината лечение с него да се предлага  само в няколко европейски страни-изредените по-горе
- уредът се прилага не самостоятелно като единствен метод за лечение на пародонтит, а като част от други процедури и манипулации като той се явява  по-скоро алтернатива на костозаместващите операции

# 338
Да, точно това е уредът, за който и аз писах.  newsm10

# 339
Както е известно пародонтита е много упорито и  трудно лечимо заболяване, което  най-често е определяно от лекарите като хронично възпалително заболяване. Научно откритие публикувано през  януари 2013 г в  реномираното научно списание "Journal of Leukocyte Biology"за пръв път хвърля светлина коя е причината за това и сочи пътя към  намирането на ефективно  алтернативно решение на проблема.

Както е известно около 5-6 са бактериите които причиняват гингивита и пародонтита. Но основна вина за това заболяване носи бактерията носеща името Porphyromonas gingivalis. При нормални условия би трябвало имунната система на организма да може да се справи с този нашественик и ние да не страдаме от това заболяване. Но... оказва се че бактерията използва изключително интересен трик за да заблуди и манипулира имунната система на организма. Тя започва да произвежда интерлевкин-10, антиинфламаторен (противовъзпалителен) протеин, който инхибира дейността на Т-клетките и микрофагите и по-тоя начин блокира дейността на имунната система.

Експеримента, който са направили учените е следния. Клетки от мишки били  разделени на две категории:
- първи вид, които  били третирани с антитела срещу интерлевкин -10
- втори вид, които били нормални клетки
Клетки от двата вида биват подложени на атака от Porphyromonas gingivalis, след което измерили нивата на произведения от клетките интерферон -гама, протеин имащ имуностимулиращ и антибактериален и антивирусен ефект.
Оказало се че в клетките от първия вид нивата на интерферон-гама са завишени, а в клетките от втория вид  такова завишение не било отбелязано.

Това изследване за пръв път осветява механизма по който бактерията предизвиква хроничното възпаление в организма известно като пародонтит(неправилно все още наричано от пациентите пародонтоза). То показва и начина по който тя успява  да прескочи защитните стени на имунната система, а именно чрез лъжа и измама.

Според учените този механизъм за оцеляване и за борба с имунната система бактерията използва още в най-началните стадии на заболяването и според тях това за сетен път доказва, че борбата трябва да започне възможно най-рано.

Повече инфо по темата тук:

http://www.dental-tribune.com/articles/news/americas/11307_gingi … mmune_system.html

# 340
Някой да даде повече Инфо за този Апарат, също така и координати ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ! Благодаря предварително.

# 341
Днес се обадих по телефона  в клиниката, в която работят с този апарат, а именно КавиДент. Това което ме интересуваше бе да получа повече инфо както за апарата, така и за цената на една процедура. Оказа се (нещо напълно характерно за България), че служителката с която разговарях по телефона не знаеше никакви подробности както за апарата, така и за цената на услугата. Уговорихме се да се чуем по-късно през деня с обещанието от нейна страна, че тя ще направи нужните справки и впоследствие ще може да  отговори на въпросите ми. За съжаление и при второто ми обаждане ситуацията бе същата- т.е. служителката от клиниката отново не можа да ми даде никаква конкретна информация по темата.
Коментарите както се казва са излишни.

# 342

Ново изследване от другата страна на океана доказва, че екстракт от плод на къпина (blackberry) може да се използва за контрол и намаляване на популацията  на оралните патогени. След поредица от тестове група американски изследователи от Университета на Кентъки откриват, че този екстракт потиска метаболитната активност на причинителите на пародонтита и на кариеса в частност.
 В това изследване учените тествали антибактериалния ефект на екстракт от къпина върху десет различни орални бактерии. Те установили, че екстракта забележимо редуцира метаболитната активност на Porphyromonas gingivalis и Fusobacterium nucleatum (двата патогена за които се счита, че са измежду най-сериозните и най-агресивни  причинители на пародонтита) с около 40%. Също така се оказало, че екстракта от плод на къпина  инхибира  с около 30% метаболитните процеси и на една друга бактерия, а именно Streptococcus mutans, която се сочи за най-честия причинител на кариес. В добавка се оказало, че колкото по-голяма е концентрацията на екстракта, толкова по-голяма била и неговата способност да убива оралните патогени.

Макар и все още механизма който стои зад този антибактериален ефект на къпината да остава непознат, изследователите предполагат, че полифенолите, които също се намират в цитрусовите плодове и черния чай, са тези вещества които най-вероятно участват в този процес.

Повече инфо по темата може да се намери на страниците на февруарския брой на Journal of Periodontal Research:

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1600-0765.2012.01506.x/abstract

# 343
Споделям и моят опит с така нареченото модерно лечение на парадонтит.
След, като се установи, че имам голям процент загуба на кост ми бе препоръчано да блокирам всички зъби с мостове и дори направо да ми изпилят всички зъби и да ми поставят подкови на горна и долна челюст. Предоверих се и вярвах в това, което ми се казва, но добре, че все пак заложих на собствената си  логика не се съгласих да направят това с предните ми 6 горни +6 долни зъба, от които само 2 са умъртвени и добре, че не го направих, защото сега си скубя косите от факта, че направих това с 6 горни и 6 долни кътника, т.е. вързах ги с мостове, за момента временни. Направиха ми така наречената костозаместваща операция и на двете челюсти, но поради алчността, безхаберието или неграмотността на хирурга в един ден за около 3 часа ooooh!. Няма да описвам мъчението и болките, които изтърпях по време, а и в следващите 6-7 дни-УЖАСНИ!!! Бих ги забравила дори, ако имаше някакъв ефект от този садизъм, но ефекта е почти нулев, защото алчното докторче, освен, че е  искало да си сложи за 3 часа в джоба 1800лв. спестило да постави мембрана върху костното вещество(със сигурност и от другите материали) и в следващите няколко дни след операцията, при пиене на вода, храна и пр. аз хрусках и се давех от костозаместителя!  Докторът е Бързашки  #2gunfire/трябваше да се сетя, че името говори за човека/ умишлено не пиша клиниката, в която практикува, защото в нея роботят и много внимателни и качествени стоматолози, може би на някои им липсва опитност, но поне влагат старание, докато този се е взел на сериозно и си вярва. В последствие ми обяснява, че над костното вещество, което ми  е сложил не се слагало мембрана #Crazy, а в предварителните ни разговори, даже ми предлагаше да ми сложи двойно от нея, за да се увеличи обема на венците ми!!! В следсвие и на едно разкъсване, което беше причинил от едната страна на венеца имам голямо оголване под единия зъб, на останалите места също няма никакво естетическо подобрение на венеца, а от ренгеновата снимка се вижда, че няма и нищо ново върху коста! Всичко това го установих след операцията, като се консултирах за случващото се и с други специалисти.
 Доколкото разбрах, трябва да повторя манипулацията, но това след време, защото на този етап не мога и да си представя да мина през изживения кошмар отново, ще трябва да направя и пластика на венеца на оголеното място и т.н.
Огромен проблем са и сами по себе си мостовете, първо храната влиза и се настанява по джобовете, конец няма как да влезе, с клечка не се препоръчва, единствено има едни интердентални четки, но това означава да си ги носите с вас и да тичате по тоалетните да си чистите зъбите. Всичко това според мен усложнява много повече състоянието на венците. Освен това, ако нещо стане с един от зъбите ви си заминава целия мост т.е. и парите ви. Така че, ако някой ви предложи мостове с цел укрепване , плюйте си на петите, укрепването трябва да стане било с кевларени влакна или друго, но не и с мостове, освен ако наистина самите зъби не са в окаяно състояние!

# 344
Споделям и моят опит с така нареченото модерно лечение на парадонтит.
След, като се установи, че имам голям процент загуба на кост ми бе препоръчано да блокирам всички зъби с мостове и дори направо да ми изпилят всички зъби и да ми поставят подкови на горна и долна челюст. Предоверих се и вярвах в това, което ми се казва, но добре, че все пак заложих на собствената си  логика не се съгласих да направят това с предните ми 6 горни +6 долни зъба, от които само 2 са умъртвени и добре, че не го направих, защото сега си скубя косите от факта, че направих това с 6 горни и 6 долни кътника, т.е. вързах ги с мостове, за момента временни. Направиха ми така наречената костозаместваща операция и на двете челюсти, но поради алчността, безхаберието или неграмотността на хирурга в един ден за около 3 часа ooooh!. Няма да описвам мъчението и болките, които изтърпях по време, а и в следващите 6-7 дни-УЖАСНИ!!! Бих ги забравила дори, ако имаше някакъв ефект от този садизъм, но ефекта е почти нулев, защото алчното докторче, освен, че е  искало да си сложи за 3 часа в джоба 1800лв. спестило да постави мембрана върху костното вещество(със сигурност и от другите материали) и в следващите няколко дни след операцията, при пиене на вода, храна и пр. аз хрусках и се давех от костозаместителя!  Докторът е Бързашки  #2gunfire/трябваше да се сетя, че името говори за човека/ умишлено не пиша клиниката, в която практикува, защото в нея роботят и много внимателни и качествени стоматолози, може би на някои им липсва опитност, но поне влагат старание, докато този се е взел на сериозно и си вярва. В последствие ми обяснява, че над костното вещество, което ми  е сложил не се слагало мембрана #Crazy, а в предварителните ни разговори, даже ми предлагаше да ми сложи двойно от нея, за да се увеличи обема на венците ми!!! В следсвие и на едно разкъсване, което беше причинил от едната страна на венеца имам голямо оголване под единия зъб, на останалите места също няма никакво естетическо подобрение на венеца, а от ренгеновата снимка се вижда, че няма и нищо ново върху коста! Всичко това го установих след операцията, като се консултирах за случващото се и с други специалисти.
 Доколкото разбрах, трябва да повторя манипулацията, но това след време, защото на този етап не мога и да си представя да мина през изживения кошмар отново, ще трябва да направя и пластика на венеца на оголеното място и т.н.
Огромен проблем са и сами по себе си мостовете, първо храната влиза и се настанява по джобовете, конец няма как да влезе, с клечка не се препоръчва, единствено има едни интердентални четки, но това означава да си ги носите с вас и да тичате по тоалетните да си чистите зъбите. Всичко това според мен усложнява много повече състоянието на венците. Освен това, ако нещо стане с един от зъбите ви си заминава целия мост т.е. и парите ви. Така че, ако някой ви предложи мостове с цел укрепване , плюйте си на петите, укрепването трябва да стане било с кевларени влакна или друго, но не и с мостове, освен ако наистина самите зъби не са в окаяно състояние!

Тъкмо си мислех да се обадя на въпросния стоматолог за консултация, но след прочетеното ще се въздържа.

Общи условия

Активация на акаунт