Номинации за Муньо - N-ти поред- ТЕМА 5

• 732 982
  • 3 011
  •   1
Отговори
# 2 490
  • Mediterraneo
п.п. то и кой ще има да върне стотинка или 0.10 лв.

Извинявам се, но това си е направо за селските пинизи. Ако има обявени цени, които предполагат връщане на 1,2,5 стотинки, да не говорим за 10, задължение е на заведението да осигурят дребни за ресто.

Работя в заведение. Никога никой не си е позволявал да не върне 10 цента, ако сметката го налага. Разчитаме до голяма степен на бакшишите и не можем да си позволим подобно отношение.

# 2 491
Цитат
50 човека минимум на ден по 1 стотинка са си 0,50 ст.

Аааа, не съм съгласна Simple Smile 50 стотинки са си Simple Smile

А, аз какво казах?

# 2 492
  • Mediterraneo
0,50 лв се пише. Или 50 ст.

# 2 493
Цитат

А, аз какво казах?
0,50 стотинки са половин стотинка. Това ми напомни как при деноминацията в едно заведение бяха деноминирани и грамажите. "Шопска салата 0,300 грама 3,20 лева".

# 2 494
  • София
Цитат
0,50 лв.  Party

# 2 495
Цитат

Видях какво съм написала. Важното е, че ме разбрахте Sweat Smile
0,50 лв.  Party

# 2 496
  • Шотландия
п.п. то и кой ще има да върне стотинка или 0.10 лв.

Извинявам се, но това си е направо за селските пинизи. Ако има обявени цени, които предполагат връщане на 1,2,5 стотинки, да не говорим за 10, задължение е на заведението да осигурят дребни за ресто.

Работя в заведение. Никога никой не си е позволявал да не върне 10 цента, ако сметката го налага. Разчитаме до голяма степен на бакшишите и не можем да си позволим подобно отношение.
Това е, защото работиш в чужбина... в България е друго. И в Кралството няма спор по въпроса за ресто от 1 пенс - връщат ти го задължително и няма и да им дойде наум да се сърдят, ако не им го оставиш. Особено пък в магазин - ако оставя, щото не ми се разправя с жълти стотинки - някои продавачи веднага  пред мен, оставят пенса в касичката за благотворителност пред тях. В заведение също връщат до стотинката, а ти, след това ако искаш, оставяш колкото прецениш, а другото си го прибираш.

Аз и в България така правя, не се впечатлявам от разни физиономии. Ако някой много вземе да ми пухти, а не ме е обслужил добре, се вторачвам с усмивка да го гледам какъв театър ще ми изиграе още - като можеше да ме обслужи добре, например. Иначе оставям добри бакшиши обикновено, но за добро обслужване, а не за сумтене и пухтене след това, сумтящите и пухтящите е хубаво да го научат на практика - или да си търсят друг бранш за изява, че този не е за тях.

# 2 497
Къде пък толкова сте ги виждали тези невръщащи, сумтящи и пухтящи касиери в България. Винаги са ми връщали всичко до стотинка.

# 2 498
идва сервитьорката и й казваш колко да си вземе от парите, ако искаш ресто - така най-чиста работа . Аз винаги така процедирам. Всеки си знае и няма чуденки.

# 2 499
  • на правилното място, в точното време
Мунчо е колега, от скоро. Предстои ми цялата следваща година да деля едно помещение с него. Това като заявка за последващи истории. Сега да споделя една от многото до тук. Та, мунчо е на 36, живее с мама и тати. Това му е първа работа. Първия ден много ентусиазирано ми обяснява, как цял живот е мечтал да работи в офис. Преживявам го. След дни разбирам, че ходи с мама и тати на море в Гърция.  При една от почивките с мама, заедно с  група отиват на вечеря. На мунчо му се дояжда риба. Мама не дава, но след увещания поръчват. Рибата идва, мама се заема старателно да изчисти рибата и чак тогава се предоставя на детенце /на 36 годинки/ да си хапне.  Мама още не е идвала да нагледа детето, но я очаквам скоро.

# 2 500
Недей, моля!!!!

Да изчистим рибката на детенце....да му дадем в устичката даже... ooooh!

А какво е правил до 36 г., като му е първа работа това?!  newsm78

# 2 501
Бил е кърмаче.  Mr. Green

# 2 502
Ми права е мама, може да не е бил захранен с риба по това време...

# 2 503
  • на правилното място, в точното време
Недей, моля!!!!

Да изчистим рибката на детенце....да му дадем в устичката даже... ooooh!

Преди години е претърпял катастрофа с мотор. Мама се е грижила много самоотвержено за него, но го е направила зависим от себе си. После е учил, /филиал на Варненската Икономика в Хасково/, с което много държи да се похвали.  Учил бил социални науки Anguished Все още не мога да разбера какво ще да рече "социални науки". Иначе позицията му предполага умения за работа с офис пакета, ноооо само предполага. Ексела му е непознат, с уърда е на Вие. Може би знае как се пуска комп, влизане в Интернет и Фейса.
За рибата не знам, ноооо морковите в манджа не ги обича варени, трябва да са леко "пръжнати" .
Имам дъщеря, само се моля да не налети на нещо такова. Smiling Imp

# 2 504
Много е лошо, че е имал претърпяна катастрофа, което донякъде обяснява майчината грижа.
Ама той като си е муньо, нищо не може да го спаси от самия него.

Общи условия

Активация на акаунт