Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-15

• 72 869
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Бях ви испуснала..........

# 511
  • Пловдив
Да попитам - някой ще ходи ли или е ходил вече на т. нар. Българска строителна седмица, която ще продължи до събота?
Моля да сподели впечатления ...   bouquet

# 512
  • Някъде там...
Записвам се да ви следя. Досега гледахме да купим готова къща в околностите на София, но все не намираме това, което искаме. Та все повече клоним към строеж.

# 513
  • Горна Оряховица
Да се похваля- най -после си купихме парцел във вилната зона до града  newsm44
От пътищата за "реализиране" на къща, най- лесен ни се вижда този с временната постройка.
Та имам обаче питанка- Какви варианти могат да се вместят в тази категория ВРЕМЕННА ПОСТРОЙКА
Не сме привърженици на дървените сглобяеми къщи. Има ли и други варианти (за целогодишно живеене става жъпрос)?

# 514
*mimoza* , поздравления! По вода ви върви строежът Peace За "временна постройка" вариантът е дървена къща. Щом не сте привърженици, трябва да се залавяте с по-трудния начин, но няма страшно, просто се въоръжете с търпение Peace

Ето ви пресни снимки от нашия строеж Wink
http://www.prikachi.com/files/1453727O.jpg
http://www.prikachi.com/files/1453735R.jpg
 Hug

# 515
  • густо майна Филибето
galana_s , много аристократично стои , особено на фона на съседните  Hug

# 516
*mimoza* Честито! и на мен би ми било любопитно да знам  Thinking
galana_s  прекрасно става, много се радвам  Hug Двора колко ви е ?

Някой ще ходи ли на Стойкото, почва от утре до 20-ти. Ако някой ходи да сподели впечатления и цени. Peace

# 517
Парцелът е декар и двеста, не е малко, не е и много, достатъчно за да вместим всичко, което искаме. Дразни ме, бе е продълговат, но това като че ли оптически се коригира след като се построи къщата.

# 518
Идеално е според мен  Hug Радвам се за вас, ние още сме на фаза огледи, а брокерите ми късат нервите  Tired

# 519
Защо така, Вики? Нищо хубаво няма на пазара или въпреки кризата, държат високи цени ?

# 520
Освен, че няма предлагане от 6-7 месеца все едни обяви се върятят с ралични цени и от различни агенции. Отделно искат ужасно смешни цени можеш да видиш къща за 60000 евро от една агенция от друга същата за 40000. Когато им звънна на брокерите или са в почивка или по късно да се обадя или било празник (разбирай 14 февруари). Не стига , че аз им звъня винаги, слагам им хляба в ръцете, ами и постоянно се съобразявам с тях за огледи  #Cussing out Много съм разочарована  Tired направо ми убиват ентусиазма и всичко.. и като почнат да ми предлагат някакви имоти от сорта на 200000 евро  Shocked, че аз ако имам толкова пари няма да си купувам готова къща, а ще строя.. Confused

# 521
  • Някъде там...
Вики, и ние сме така. Направо се отчаях вече.  Tired Днес един брокер с насмешлив тон директно ме прати да си купувам апартамент, щото за тия пари, които сме си приготвили, нямало да се намери имот. Въртят се едни и същи обяви, предлагането е ограничено, един имот се продава от няколко агенции.
Започнахме да се замисляме за строеж, но и това не ни устройва, защото няма къде да живеем (на квартира сме) и ни се искаше да влезем максимално бързо... А и подозирам, че парите няма да ни стигнат до никъде ако започнем да строим.

# 522
  • густо майна Филибето
И моите впечатления са, че брокерите са много мързеливо племе! Слагат някаква висока цена и чакат на комисионната , вместо да отидат поне да си огледат имота, за да знаят какво продават. Ние докато търсихме парцел водихме някакви госпожици на токчета по полето, дори не бяха наясно къде е парцела - "Там някъде". А като чух цената, която брокерската фирма е предложила на съседите да го продадат, изобщо не виждам и намек за криза ooooh!

# 523
Точно въобще не знаят какво продават.. най редовно чувам на зададен въпрос от мен "ми май да". Как "май" бе, да или не.. или " двора е около 800 кв" аз-"Как около 800, 800 ли е или не." тя-" Ми колежката е писала обявата "след 10 мин търсене се оказва 500  ooooh! те въобще не знаят какво продават, не са ходили никога там, най редовно ме карат да ги взимам с колата, че нямали видиш ли транспорт. Да не говоря колко парцели въобще не си отговарят уж в регулация да ма не,  до регулация било  Tired и още и още ...Роман мога да напиша... и после ще ми искат комисьонна  #Cussing out

Сори за оффа, но не се стърпях  Sad

# 524
ехооо

радвам се на оживлението тук, и Добре дошли на новите ентусиастки  Hug

*mimoza*, честито  Hug Скоро да се нанесете и снимки да покажеш  Wink

За готови къщи, защо не си набележите райони и тръгвате сами да си питате, по- лесно и по-надеждно ми се струва. А и се сблъсквате с действителността. За тези от София, Северната дъга на Околовръстното гледате ли я... смятам че не е за подценяване  Wink

galana_s, страхотно се получава, браво  Hug

Тук има снимки на фолксвагена, все забравям да снимам по-детайлно... и оградата  Wink

Общи условия

Активация на акаунт