Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-15

• 72 663
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • Русе
Чувала съм , че е хубаво тази година да се измаже къщата и пак да престои една година , а след това да се стяга вътре и да се влиза за живеене.

Ами общо взето това е почти идеални вариант май.

абе ще ги преборим.... надявам се поне  Praynig хич не ми се иска да е с лошо, че после да няма номерца  Mr. Green ама май до там ще се стигне  #Crazy
а не е малко площта - на 500 кв.м парцел - "у техния двор" са има-нема 47-50 м2  #Shocked

newsm10

# 676
Има раздвижване! newsm44

galana_s А СОТ-а сложихте ли го? Нали от него зависеше, кога ще правите медния покрив. Peace

.....
Не не сме. След като затворим с дограма и като сложим входна врата, ще можем да пуснем СОТ или СОД , май и двете са правилни, нали newsm78 Чудим се обаче какъв тип алармена система е най-подходяща за къща. Искам да е такава, която да може да се включва и вечер доката спим. Има такива, нали? Някой проучвал ли е?
Иначе дакато не пуснем аларма няма да правим дори Ел и ВИК. Циганите крадели дори кабелите и ги претопявали за мед, за медни тръби монтаж на климатици да не говорим ooooh!

# 677
  • Банкя
galana_s
СОТ = сигнално-охранителна техника
СОД = сигнално-охранителна дейност

Иначе не съм проучвала за къща, но предполагам, че има такива решения. Ние сега в апартамента сме с обикновен СОТ, който пускаме, когато излизаме. Peace

# 678
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
здравейте, оказа се, че мъжа е объркал броя на коминните тела Sad така, че на някои в начален етап на строеж, може да са му в полза.
Който се интересува, нека пише на лични, намират се в София.

# 679
  • Русе
galana_s
СОТ = сигнално-охранителна техника
СОД = сигнално-охранителна дейност

Иначе не съм проучвала за къща, но предполагам, че има такива решения. Ние сега в апартамента сме с обикновен СОТ, който пускаме, когато излизаме. Peace

To това ясно, ама наистина тази инсталация я бях забравила съвсем, имаме я в проекта, но още не сме се интересували от конкретни предложения, така че ако някой е минал през това да дава насоки. Има такава, която се включва нощем, но трябва да се видят датчиците, за да не писне алармата някой докато отиде то тоалетната примерно. Има с датчици на стъклата на прозорците и на вратите, за евентуално отваряне през нощта.

# 680
Значи това е, което търсим Peace Датчици на прозорците и вратите за отваряне през нощта Peace

# 681
Ние сложихме безжична алармена система - май Парадокс Магелан, но не знам точно кой модел. Управлява се с дистанционни, може да се разделя на зони - аз много държах да мога да си включвам алармата на долния етаж, като си легнем вечер по спалните. Датчиците са на стените. Утре ще прочета спесификациите и ще споделя. Знам само, че уж е от добрите на пазара, но не я ползваме още и не съм се запознала. Напоследък четивата ми преди заспиване са инструкции  за разни уреди и до алармата не съм стигнала. Има и външна сирена, която вече веднъж разказа играта на съседите в радиус от 150-200 метра.

# 682
Гретел, а външната сирена не се ли задейства от кучета? Понеже ще имаме две на двора как се решава този проблем? Може би се включва да действа от кучешката колиба навътре към къщата newsm78

# 683
  • София
Ето тук има по-битови камини: http://www.sekasta.com/buy.php?pg_which=2&marka=&oblast= … =ASC&search=1 разгледай и другитe страници. Моята ще е с водна риза, така че нямам избор, ще е затворена. Избрала съм облицовска в стил италиански барок http://masterfireplaces.co.uk/wp-content/uploads/french-style-fi … lace1-240x300.jpg

# 684
  • Русе
Ние за навън мислим само да сложим от лампите с датчик, дето само светват, мисля, че това ще ни е достатъчно. А освен това и ние ще имаме кучета, живот и здраве, та си мисля, че няма да има смисъл, чак от аларма. Да не стряскаме комшиите все пак  Laughing.

# 685
Има и външна сирена, която вече веднъж разказа играта на съседите в радиус от 150-200 метра.

Гретел моля те сподели повече за външната сирена - къде се включва и и от какво се активира - само при взлом ли? Тъй като ние няма да живеем там постоянно, ме интересува вариант при който съседите могат да отидат и да я изключат ако се задейства.

# 686
Чувала съм , че е хубаво тази година да се измаже къщата и пак да престои една година , а след това да се стяга вътре и да се влиза за живеене.

Е, добре - значи ние съчетаваме перфектно липсата на финанси с качествен строеж - при нас точно така се получава без да сме искали.  Laughing

# 687
  • Перник
Здравейте  Simple Smile От вчера чета темата и смея да кажа,че я изчетох. Е, не особено внимателно, че съм и на работа все пак  Wink

Да се представя накратко - поредния ентусиаст - строител  Mr. Green Досега бях активна в темата за сглобяемите къщи, но тъй като май се ориентирахме към масивно строителство, ще досаждам и тук  Crazy
Имаме къща с двор в момента в Перник, живеем там, но къщата е на около 60 г. - стара и  в лошо състояние. Аз искам да я съборим и да строим нова, а мъжът ми - да я ремонтираме и укрепваме с колони и плоча. Преди 2 седмици водих архитект и конструктор, които бяха на моето мнение - няма смисъл от ремонт - да събаряме. Обаче мъж ми заяви,че не разбирали нищо и сега съм му дала задачката той да намери специалисти  Crazy

Ако някой може да ми препоръча архитект/проектант/ конструктор, да свирка  Simple Smile

Аз виждам къщата на 2 етажа/етаж и половина, ок. 100 кв.м., като си запазим настоящото мазе, съвсем семпла и скромна. А, и искам да сте бързо. Пари имаме колкото за проекта и събарянето, другото - кредит  Mr. Green

Като гледам, всички в темата сте доста напред с материала, така че ще се радвам да чета за вашите строежи и се надявам да помагате за моя   bouquet

# 688
Ето тук има по-битови камини: http://www.sekasta.com/buy.php?pg_which=2&marka=&oblast= … =ASC&search=1 разгледай и другитe страници. Моята ще е с водна риза, така че нямам избор, ще е затворена. Избрала съм облицовска в стил италиански барок http://masterfireplaces.co.uk/wp-content/uploads/french-style-fi … lace1-240x300.jpg

Много е хубава Peace Аз съм си харесала една камина и ще искам да ми я направят по поръчка, но още е рано сякаш.
SvetlaK, добре дошла. Ще помагаме с каквото можем. И аз като теб съм на мнение да събаряте. Колко квадрата е сегашната къща?

# 689
И аз съм ЗА събаряне като ползвате основите...
Ние правихме основен ремон на стара къща, буквално я изкорубихме отвътре, остана само плочата на първия етаж, сменихме и градореда на втория...ама не е работа 1во, че разпределението не е точно както трябва и 2ро покрива протече - 2 пъти го попрявяхме! И в крайна сметка като цена дали нова къща, дали ремонт - разхода би бил почти еднакъв!

Общи условия

Активация на акаунт