Тест от детската градина

• 7 061
  • 77
  •   1
Отговори
# 15
Що за простотия е този тест???
Когато попълваше теста, не направи ли коментар относно това, как е написан?  Grinning
Аз лично бих го направила, да видя какво ще ми отговорят.

# 16
Още първия въпрос ме разби- "Харесва ли ви вашето дете"  и  вероятните отговори -Винаги, Почти винаги или Никога
Има ли някой който да не си "харесва" детето? Или пък някой,който "почти винаги" го харесва?

# 17
"Харесва ли ви вашето дете"

Вероятно са искали да кажат "Вие харесвате ли се на вашето дете", но се е получило "Вие харесвате ли  си детето".

И аз предполагам, че е лош превод от някъде.Десети въпрос е уникален.

Тестът е безумен, но  тези дни ми се наложи да попълвам един/ европейски!/ на работа, в пъти по-безумен

# 18
arllina, станали ясно каква е целта на това безумие? Таткото успя ли да попита някоя т Госпожите, директорката?
А на родителската среща никой ли не се е поинтересувал защо се налага да го попълват?  Thinking

# 19
Целта на безумието е да се прибере в папката и да се отчете като свършена работа. Нищо повече, според мен.

# 20
Особено и  с дадените възможни отговори  Shocked
Аз такъв тест никога не съм попълвала .... И не бих могла !

# 21
  • София-България, Израел - където си поискам
То дали ни харесва.
 Laughing
Чувам ли, когато ми говори.
Позволявам ли му да прави грешки.
Това е безумно, та чак смешно.
Звучи като лексикон.
на същото мнение съм Peace

# 22
На мен пък тестът изобщо не ми е безумен - той е насочен да се разбере къде е мястото на детето в семейството и дали се чувства зачитано и уважавано, т.е. равностоен член на семейството. Защо се вторачвате в правописните грешки, а не четете между редовете?

И 1вият въпрос е дали детето харесва вас, а не обратното и колкото и да се предполага логичният положителен отговор, в действителност не винаги е така.

Защо се изумявате на въпрос - чувате ли като ви говори - ами болшинството родители не чуват, не чуват значимите за децата неща и много пъти пренебрегват детето заради цигарката и кафето или разговор с приятелка, сериал по телевизията ..............

# 23
Да, и защо тогава трябва да гледаме телевизия? С какво това ще го направи по- значимо в семейството, вместо да събираме листа навън, например!
Теста е повече от безумен.... мое мнение  Peace

# 24
Да де, speranzza, това точно писах: "То дали ни харесва." /сиреч "нас"/- на подобен въпрос не бих отговорила, наистина ми е глупаво. Можем да се обзаложим колко хора ще отговорят с "винаги", например. И колко хора ще посочат, че не чуват какво им говорят децата? С цигарите съм се разделила от студентка, с приятелки се виждаме главно, когато не сме с децата, защото иначе няма смисъл да се виждаме- аз си гледам моето, тя- нейното. Казахме си "довиждане" с ТВ-то наскоро и се чувствам добре. Ако у нас не се гледа ТВ, това как ще го посоча и какъв показател ще бъде? Laughing Не гледа ТВ? Ами и аз не гледам. Обаче заедно го гледаме.
За мен, примерно, е въпрос на възпитание или липса на такова дали някой се вторачва в очите ти, докато говорите и не отмества поглед от там.
Поправям ли го, когато говори. Разбира се, в случай, че изговаря неправилно думите или прави граматическа грешка във времената. Големият син в ІV клас има приятелче, което не се оправя с миналото време, това не е толерантност на родителя, а от незнание или незаинтересованост. По- важно е в какви случаи го поправяме, но свободни отговори няма.
Много е смешно следното: Има ли една или две лични книги. Вижте и възможните отговори. Laughing Да, "понякога" има, пък по- "често" си има рафт в библиотеката.
В ясленската група едва ли детето ми ходи само на разходки, ще да го придружаваме аз, баща му или и двамата.

Последна редакция: вт, 06 окт 2009, 13:21 от Judy

# 25
  • Пазарджик
Що за тест е това #Crazy

# 26
Ние също попълвахме този тест, но имаше легенда в зависимост от точките. Теста не е никак глупав. Целта е всеки родител да разбере за себе си дали общува правилно със детето си. Госпожите казаха , че са разговаря ли с децата и са установили , че малко родители контактуват с рожбите си и съответно разбират техния свят. Днес за повечето родители е по- лесно да пуснат телевизора или компютъра, вместо да прочетат приказка на децата си или да ги заведът на куклен театър например. Също казаха, че речника им е много беден и са малко децата които могат да съставят сложно изречение. Нужно е да се прави разбор на прочетеното и детето да успее да преразкаже текста, със помощ от въпроси разбира се.

# 27
Нямам нищо против идеята, хубава е, тестът е нескопосан, изпълнението е калпаво.

# 28
  • Стара Загора
И мен ме възмути въпрос №1 . Да не очакват някой да каже - Не не ми харесва - отивам да го върна.Как очакват да чете вестник в детската градина?

# 29
Тестът е писан за средностатистическия родител на дете, посещаващо детска градина, а не е съобразен с изтънчения ум на пишещите и четящите в този форум.
Смятам, че въпросите не са чак толкова безумни, най-малкото могат да накарат доста родители да се позамислят детето къде е, в коя позиция е поставено.
Всъщност speranzza е написала вече моето мнение по темата.

Общи условия

Активация на акаунт