Знаят разни номера - МАРТенските ни деца!!!

• 22 601
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
  • София
 Честито на бебоците родени на 14-ти

Честито и на днешните именици и специално на Петя на Zora* (за други не се сещам поименно)

Ох, какво да ви кажа, то при нас май все си духа, нали сме до полето. Гадно е, ама няма пък все вътре да стоя. Вчера беше много силен вятъра (като пуснех количката я буташе и то доста силно), но трябваше да взема Ники от градина. Още на входа една съседка ми обясни, че щяло да му е студено на малкия  Naughty - е какво да направя, да го оставя сам в къщи ли? Не им обръщам внимание и толкоз  Crossing Arms Аз обаче ще трябва да си извадя малко по-плътни дрешки, че вчера ми беше хладничко
 А сутринта като водих Ники на градина какъв студ беше - сега ще ходя да си търся бодита. Няма да са ми удобни, като тръгна да кърмя, ама ще свикна.

oki4, на моя му личи от далеч, че нищо не отказва за ядене - дундав си е. Ако беше от кротките бебета сигурно и още по-дебел щеше да е.

Ние с Тео излизаме да ни понадуха вятъра и се надявам да поспи после повечко, че да свърша и аз нещо вкъщи.
 Приятен ден.

# 286
Ехо,добро утро и от нас.

Бухта,неискам да те притеснявам излишо,но това е нашата действителност,от три дни спи малко по човешки само с няколко будения за вечерта,но тази сутрин с ужас забелязах ,че и второто зъбче си пробива път,вече е побеляло едното връхче.ТАКА ЧЕ на такива като мен дето не спят,да си организираме среднощен чат и забавление с коктейлче.

За обличането,да ви се оплача,вчера купих на Борис един зимен комплект,яке с гащиризон,в магазина пробвахме мерихме и накрая се спрях на размер 80,платих 56лв.и си излязах от магазина доволна и щастлива ,че детето ми няма да студува.Пребираме се и аз го вадя от торбата,обаче нещо много голямо ми се вижда,поглеждам етикета,размер 86,явно продавачката се е объркала и ми е дала по големия размер.В този магазин са доста сприхави и заядливи и сега се чудя и мая дали ще ми го сменят и с какво да облека боби за да отидем до магазина.
Ами оплаках ви се,стискайте ми палци ,дано да ни го сменят.

Зеленко,сподели как се прави проба манту? и къде?
Че на нас ни предстои.
хубав ден

# 287
Слънце - много ти благодаря.

Вероники, хубаво е да чуеш, че не само твоето дете би изяло всичко, което му се предложи...За Мария говоря и за това, че се радвам, че не е нещо сбъркана, щом и Тео има такъв ищах за хапване. Някой друг към отбора на ящните?

Ами пиши и Ники тук. Той обича всичко и си изяжда цяло бурканче от 190 гр. Имам чувството, че и второ ако му отворя и него би хапнал. Той милият хич не иска млякото вече и ще ме хвърли в размисли какво ще му давам за сутрин и вечер. Едвам по 120-130 гр. изпива. Но пък от друга страна като ги изпие в 20 ч. се събужда чак в 7 сутринта т.е. са му стигнали.

За пишлето - аз вечер отварям колкото да измия. В тази връзка да питам Елле как установихте възпалението?

# 288
Честит имен ден на Петя и на други именници ако има   bouquet
Честити месечинки  Hug
От 2 дни Мария отказва да яде и кисел, и каша, и АМ с плазмонки, само цица признава. По цяла нощ само мрънка, ужасна е. Снощи докато вечеряхме пак мрънкотеше и мъж ми и даде коричка хляб, та млъкна. Май и аз я захраних с глутен  Rolling Eyes Опипах венците няма наченки на зъби. 
Дано не завали, че мисля като се събуди да излезем за малко.
Zori_tv, нашта педи, дума не е обелвала за тези ваксини, та затова нищо не ти писах.
Baby_moni, забравих да ти благодаря за колажа  Hug
Поли+, успех със смяната!

# 289
Здравейте и от мен. Аз пак се позагубих малко. Не съм чела почти нищо,  за което моля за извинение.
Яна беше болна и както тук не изписвали антибиотици, на нас ни изписаха. За пореден път се убедих че за нас няма невъзможни неща.  Mr. Green
Една седмица милото рева та се съдра. Тя както мнооого рядко реве, тази седмица си отрева милото. Сега се опитвам да стигна до докторите, но трети пореден ден няма свободни часове, та съм меко казано ядосана.
Окич за хапването и Янчето я пиши, да чукна на дърво хапва си детето. Само не мога да разбера защо не качва, след малко ще ходя да я мерят, ама не ми се вярва да е качила повече от 100гр. Те нали я водят недохранена и искат 6 седмици подред да я водя да я мерят. В същност то аз не наакан памперс не сменям, ака на 3 часа та понякога и по-често. Иначе в неделя се сдоби с чувал за количката и якенце. Преди като гледах момичешките и само си мечтаех да имам момиче та да я обличам в тия красоти, а в събота като и търсих яке, нищо не ми хареса, всички бяха с пайетки (яко кич) та и взехме топло, камуфлажно момчешко яке.
Миналата седмица и с училището на Боян се разправях, че няколко пъти го нашакарили децата , а един ден ги изкарали в междучасието по шорти на 13 градуса. То няма лошо ако играе детето ама той седял свит на пейката 30 минути и никой не му обърнал внимание. Та така, това е от нас. След малко ще кача малко снимки.
Лек ден ви пожелавам, и мнооого ви прегръщам.

Опс щях да забравя, Бодливка много меси за рецептите.    bouquet
Ето малко снимки и от нас http://martenichki.snimka.bg/baby/bebetata-prez-oktomvri.427341.15408956

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 12:40 от КаЯна

# 290
Здравейте!
Честит имен ден на Петя ,да е жива и здрава малката сладуранка:)

Честито  и на другите с поводи-месечинки ,сняг и т.н  ooooh!

Причислете и Денис към децата с добър апетит пу-пу .

Аз още не съм се оправила напълно и си седим в нас и пълнеем Cry иначеи тук пече слънце,но духа вятър.Сутринта бях пуснала климатик и печка  Embarassed Shocked Мразя зимата,студа и дъждовете......Мразя и катовете дрехи-не ми стигат килограмите та и дрехи да нося. ooooh!

Още не съм въвела глутена и не давам попари,но скоро почвам.

# 291
Честит имен ден на Петя на Zora! Да ви е жива и здрава   bouquet

Благодаря на всички, които ми отговориха за столчетата за кола Hug и аз до този извод стигнах, че само 0-18 кг. могат да се монтират обратно на движението, а 9-18, не могат Wink

Зеленко, мерси, в петък и на нас ще кажат.
Poli+, Манту ни правиха при личната вчера, на дясната ръчичка от вътрешната страна над китката, вкараха подкожно нещо си и трябвало до три дни да се зачерви и ми казаха да не го мокря. В 99% от случите децата имали имунитет, въпреки, че нямали белег и само ако няма тогава се прави нова ваксина.

КаЯна, да нагушкаш хубавата Яна и да я нацелуваш по чудните бузки Grinning Hug

# 292
Цоп отново,
Както и предполагах,отказаха ми да сменят дрешката,с оправданието, че били поръчали една срия и нямало по две бройки от номер,пари не връщали и трябвало да си избера нещо друго.Добре, че детето си е с късмет,докато се разправяхме какво може и какво неможе влезе една баба и много хареса комплекта за нейното внуче и и го продадох.Та накрая всички бяхме доволни.След един бърз тур по останалите магазини Боби вече е горд собственик на марково яке,много топло и хубаво.

Чао

# 293
  • София
И Яна е страхотна  Heart Eyes , да се оправя бързо и да няма поводи да плаче вече!  Praynig Hug
Ние посетихме педито, вече е здрав Алекс, спираме АБ. Купих и първото месно пюре, та скоро ще направим дебют  Mr. Green
За храненето - тези дни е яд - ако успея да му натикам в устата лъжицата съм много щастлива  Crazy - само шишето си иска. Няма да ви казвам колко кг е сега  Embarassed  ooooh! , но е качил 700гр последния месец  ooooh! Rolling Eyes , не ми се мисли, ако ядеше много какво би било.

# 294
Здравейте дами...
не съм чела назад, но първо ще напиша, пък после ще се върна и да прочета писанините ви...

Ние от 3 дни сме болни... то по-скоро аз де... имам някаква ужасна хрема - нищо друго не ме боли, нямам температура, не ме боли и гърло, само хрема, ама каква... Sad

Добре, че Рая не е болна. В понеделник ходихме на извънредна консултация, та резултатите са: 9300 гр. и 70 см. Пораснала е със сантиметъри половина и 300 грама за 23 дни. Преслуша я докторката и каза, че всичко е наред, но изписа вит. С и адреналинови капки за нослето, за всеки случай. Още не съм и слагала капки, защото е се е наложило, но вит. С и давам по една ампулка всеки ден.
Манту ще правим или този петък, или следващия.

Та това от нас. Tired

Честито на всички с поводи от преди 2 дни и от днес! Само положителни емоции.  bouquet

# 295
  • София
Тони, да се оправяш бързо!  Praynig Hug За вит.С сигурно си знаеш Embarassed, но да подсетя - по-добре е сутрин да се дава.
На нас ни казаха да спираме Вигантола (аз и не давах Embarassed)
Алекс е 74см. Кг са доста над тези на Рая  Crazy Blush ooooh!

# 296
Честито християнче на Zora* и честит имен на Петя!Да расте щастлива и здрава хубавица!  bouquet
При нас нищо ново.Вчера издивяхме от скука, добре че Радо беше послушен.Вече извадих чувалчето на количката и днес се разходихме за около един час в квартала.После ако времето позволява пак ще излезнем. Peace
Нещо се затъжих за Алекс-мама, къде изчезна таз жена? newsm78

Алекс е 74см. Кг са доста над тези на Рая  Crazy Blush ooooh!
Еее, кажи де....да не минахте 10-ката? Whistling Crazy

# 297
  • Варна
Oki4,  Зеленото човече беше правила проучване за месата наскоро. Какви, как и т.н.  Има чисти пюрета по магазините, със сигурност.

Като си говорим за ящни бебоци, я да попитам аз: Ако бебето е ящно и не отказва, а майката не бърза да замества хранене, как е най-правилно да се процедира? Ния онзи ден омете почти пълно бурканче 190 грама, да кажем 150-160 да са били. Малко след това си и досука. Днес й предложих по-малко. Не ревна и пак си досука. Как е по-правилно да постъпя? Все пак смятам да въведа и  други храненета като започнем с плодови, каши и т.н Просто да предлагам по-малко количество ли  newsm78 

Ето един линк с доста инфо за захранване, който открих - някой много се е постарал да събира, да е жив и здрав. Източникът е Косе Босе: http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66   

# 298
  • София
Нинчето, минахме я, че и отгоре  ooooh! Embarassed Баткото ни е бил 10.6кг на тази възраст (8м), Алекс е по-малко, но пак си е бая  newsm78 Как пък наследиха моя ген - каквото хапна ми се лепва  Rolling Eyes , таткото е бил слабо бебе.
Бухта, аз бих давала по-малко и после да си досуква. Не за друго, но да не се разшири стомахчето или да не повръща, ако преяде.
Ако ви кажа какво ям сега - ще паднете - едно картофено пюре на Семпер, че малкият не го иска. Ми, право е детето. Много е гадно.  Sick Сложих му и сирене, пак не ми харесва. Дали от рапичното масло, но има много особен вкус.  Tired

# 299
  • Ловеч
Честито на именяците, месечинковците, новопокръстените........   bouquet
Да дам отчет: Косьо на 6месеца и половина е 7кг и 66см, яде като змей по 4пъти на ден. 235гр. мляко, а на обяд маха бурканче и половина пюре/близо 300гр/. Ако дам още ще яде - сигурна съм, че няма да откаже. Сутринта ходихме да му вземат кръв, а с колектора се справихме учудващо успешно.
Нощно време се пробужда чат-пат, става по тъмно още и не се спира по цял ден. Купих му каска като на Илийката от продавалника и го оставям понякога на пода, че иначе е много опасен. Още не му е стоплила платката, че може да се изправи подпрян на решетката - сега само да ми види пръстите ги хваща и се изправя/интересно ми е че почти не разчита на подкрепа от ръцете ми за да се изправи и да стои прав/ - ще сваляме нивото на леглото преди да е полетял отгоре.
Имаме известни дертове с училището на баткото, но ще се постарая да ги туширам.
Имам и повод за почерпка - в Петък на първо и единствено заседание осъдиха бившия на 2години ефективно с първоначален общ режим и да ми изплати обезщетение/не се и надявам на което/. Заседанието беше тежко изпитание за мен, но се радвам че всичко приключи. Сега свекърва ми е при мен, докато се уталожат нещата да има постоянно човек пред деня, знам че мога да очаквам от този човек всичко и нищо. Поне докато минат 15те дни за обжалване на присъдата си държа очите не на 4, а на 16. Сега обмислям какви мерки да предприема за родителските права докато господинът е на топло.

Общи условия

Активация на акаунт