Знаят разни номера - МАРТенските ни деца!!!

• 22 601
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Сиа, честит рожден ден! Много здраве, любов и щастливи мигове с детенце!
Ох, как да не я пазя моята Симона от болни дечица...Та тя прихваща от Интернет, а какво остава да и кихнат в лицето. От няколко дни само чета за хреми, сополи и запушени носове и ето, че днес и ние сме в кюпа. Sad Вече ме е страх да си помисля за някоя болест, че да не ни сполети...Гони ме параноята яко. Да не говоря, че престоят ни в болницата беше след едно скупчване на децата от градината върху количката (сигурно е съвпадение, ама...)
Дивена, разбирам те напълно какво си преживяла. Дано сте много здрави оттук нататък! Hug
СЗА, зависи много от предложението, но ако си смятала да гледаш Ники до годинка, два месеца по-рано няма да са толкова фатални....А в дългосрочен план е важно да имаш хубава работа. Колкото до чувството за вина - винаги ще го има по малко. Кристина тръгна ясла на 1 год. (точно след рождения си ден) и макар да и се отразяваше много добре, все още чувствам, че и дължа много внимание, заради пустата работа и пари. Ама такова е времето, в което живеем....не сме си го избирали.

# 601
  • София
Здравейте и от нас. Днес Калин погледна жално тати си, който излизаше, и ясно каза  hahaha МА-МА  Joy

За болните деца и пипането, честно да ви кажа, страшно много се дразня като му се пипат на Калин играчките от непознати. И нямам предвид толкова дечицата (които са некотролируеми, но пак ми е криво като току-що са играли в пясъчника и сега с радост опипват гризалката на Калин... но да кажем, че не разбират, както и да е... за съжаление все ми е неприятно, но се опитвам да си внуша, че след време и Калин ще е такъв, и моите очи няма как да са вечно в него и т.н.), а по-скоро възрастните. Преди време един чичка слезе от един строеж и скочи да му пипа нослето и да му щипе бузките и аз просто се развиках. Ами те ръцете му черни, мръсни, цимент ли беше, какво беше, той го пипа по лицето  #Cussing out Аз не съм най-чистофайницата на света, но това пък вече беше върхът! Най-общо казано, не ми пречи да му се радват, но настръхвам като му пипат лицето, пръстчетата и играчките, въпреки постоянното ми повтаряне на висок глас, че всичко слага в устата си... Ами има си крачета, има си по-горна част на ръчичките, ами пипайте го там, бре!
Пък за болните, като беше болен Калин, гледах да не се врем много в другите деца, все пак, бяхме си спретнали даже една неочаквана разходка на сополивковците с Д. маймуна  Mr. Green Като се виждахме с някого по улиците, казвах веднага, че е хремав, и всеки да си прецени. То той трудно може да се изкашля или изкиха право в лицето на някого все още, нито пък скача да прегръща другите деца - още е малък и мисля, че не е болка за умиране. Е, разбира се, ако е заразно, то е съвсем друга работа!!!

Нагаина, да ти кажа, че Калин хич не обича да му чистим сополивото носле, ама като не се сеща как се духа, какво да правим - действаме с аспиратора. Той още от съвсем бебе си вървеше доста сополив... Откак извадихме веднъж един сигурно 15 см. "материал" от нослето сякаш усети, че не е толкова зло това нещо и някак по-леко го понася. Предпочитам малко да си поплачем двамата от чистенето на нослето, отколкото цяла нощ да плачем заедно, че не може да суче или да спи. В този смисъл заставам зад поста на Айрис, пък, разбира се, всеки си знае детето. Само дето от твоя отговор излиза, че всички майки, дето чистим нослетата на децата както успеем въпреки тяхната съпротива, сме лоши майки, които си мъчат децата - може да не си искала да го кажеш така, ама така звучи отстрани. Не искам да споря и т.н., но просто имай го предвид.

Дивена, радвам се, че вече сте добре!!!

СЗА, ние бяхме планирали с мъж ми като изтече 1-вата година майчинство да се разменим по финансови съображения... но с това хранене да ти кажа, че хич не си го представям... то е рано още, де, ама се оказа, че не зависи от нас, а от Калин, и ще чакаме да видим неговото решение Simple Smile Иначе съвет конкретно за твоята ситуация ми е трудно да дам, много зависи дали бихте се справили след годинката с големите 240 лв. и колко време... щом ще търсиш нова работа, то е ясно, че не става веднага и дето се вика, трябва още от сега... А няма ли опция да ти влязат в положението и да ти отпуснат 2 месеца? Криза, криза, ама ако си им ценен кадър, защо не? Аз лично поне бих питала... А пък да ти кажа, ако имате финансова възможност, за*** я работата още малко. Аз се замислям вече и за този вариант, честно казано  Embarassed Embarassed Embarassed Най-малкото, че яслата е чак септември - примерно дотогава...

Никита, ние от най-големите хаймани вече излизаме по няколко часа след обед... ама не толкова поради времето, а поради пустото пюре... Калин успява вече много хубавичко да си омаже и дрешките, та навън яде пюре по изключение  ooooh!

Сиа
, честит рожден ден! Страхотен подарък, пожелавам ти да му се насладиш максимално!

За Бебемания мога да записвам кой кога ще ходи и по дни да се срещам(т)е, защото аз например ще мога в петък, но някой написа, че уикенда ще може - заради превоза. Ако искате, всеки да си каже, и ще запиша:
Зелено човече: имам осигурен транспорт до там за петък (някъде по обед) - 30.10.2009 г. - навита съм за всякакви срещи и кафепиенета след това.
Вероники: ?петък
Тони_ст: петък

# 602
  • София
Сиа, честит рожден ден! Бъди здрава, обичана и много щастлива!   newsm67 newsm51 newsm51 newsm51

# 603
  • София
 sia, пожелавам ти много здраве, щастие, късмет и любов.

Честито и на днешните месечинковци  baloni

SZA, и аз щях да кажа същото като Gery Moore
........... ако си смятала да гледаш Ники до годинка, два месеца по-рано няма да са толкова фатални....А в дългосрочен план е важно да имаш хубава работа.
При теб поне е добре, че няма да го пращаш на ясла, а ще го гледа майка ти, което според мен е по-добрия вариант. Ако пък можете да си го позволите финансово, си постой още малко вкъщи с децата (ама аз съм от тези, на които ежедневното ходене на работа не им липсва и си ми е супер вкъщи с децата, та сигурно затова такива съвети давам).

До края на седмицата ще пусна поръчка от MyToys, защото искам да хвана едно намаление на пъзели. Ако някой си е харесал нещо - да свирка.

Бягам да пускам пералня и да мия чинии, че чак сега ни пуснаха водата.

# 604
Зеленко, далеч не би трябвало да звучи така, защото изрично написах, че аз просто не виждам файда при нас от аспиратора. Ей сега пак го мъчих, изкара там нещо, но нямаше магическа промяна. Да не говорим, че от самият рев съвсем се задръства нослето. И аз да бях на ваше място и да виждам, че има ефект, разбира се, че е по-добре да пореве малко, но после да сме спокойни. Но при мен ефектът е никакъв - съответно много рев, та после дори нещата, които поне малко му помагат го плашат и дори тях не мога да сложа. За това казвам, че с моето дете предпочитам да работя с подход, отколкото с приклещване.
В този ред на мисли - сърдечни благодарности на Нинка, вчера таткото дори го подържа над тенджерата, в която освен сода имаше и лайка и ефектът беше УАУ. Много спокойно спа, но сега сутринта естествено пак се задръсти. Нищо не помогна и сега съм го оставила до отворения прозорец, увит с 2 одеяла и шапка, но поне на студен, свеж въздух. Та, не си мислете, че аспиратора е най-трудното нещо, с което можете да се преборите, заради сополите, да намериш алтернативен, безболезнен начин също не е лека задача Laughing
И мисълта ми не беше да сравнявам кой метод е по-добър и кой по-добре си гледа децата, просто имах нужда от помощ, защото очевидно не се справям с популярния начин за отпушване.

Толкова по тази тема, за работата - СЗА, според мен си се ориентирала в решението си, а като гледам имаш и нужната подкрепа. В нашата ситуация с твоя казус, не бих се замисляла твърде много, особено при положение, че има на кой с доверие да оставиш детето. На мен това ми е болно място. Мисля, че за детенце е много полезно да го гледа някой друг, а това  с приспиването лесно ще се реши. Т.е. на Ники няма да му е зле, но и аз бих се чувствала като парцал, ако не мога да виждам дребчо постоянно.
Иначе на мен работата никак не ми липсва, никак не бързам с тази част, бих го направила, ако обстоятелствата го изискват.

# 605
Добро утро и от нас.

Борис,вече е горд притежател на втори зъб,та по тази причина имахме няколко много спокойни и поспаливи нощи но от снощи пак сме на черешата.

За пазенето на децата от болести и аз все още много се ядосвам на такива "доброжелатели".Имаме една продавачка в хранителния магазин която не пропуска да го пощипне и да му попипа ръчичките,аз вече умишлено я избягвам или пращам павел да пазарува.

SZA,и аз имам такива угризения ,но щом ти се отваря възможност за развитие,не го пропускай,в началото ще ти е малко трудно,но след това, ще си успяла и щастлива жена=най-добрата майка.Това е моето мнение и мнението на моите близки с които когато се видим това е един от задължителните въпроси които обсъждаме.

SIA,честит рожден ден,пожелавам ти много здраве и кусмет.
(случайно да си завършила ПГ-Васил Левски")?

# 606
Добро утро!!!

Сиа, честит рожден ден!!!!! Приятно изкарване довечера, забавлявайте се максимаално!!!

# 607
               SIA Честит Рожден Ден!!!

Много здраве и късмет, безброй щастливи мигове и сбъднати мечти!!!
Да си изкараш един страхотен празник!

Ние днес сме на консултация - малее- то вече е 11 часа Shocked
Ами да...

Честити на всички други с поводи!!!
Днес времето май ще е по- ведро, т.е. няма да има облаци.
 А за разходките- аз бих я изкарвала Мария винаги, ама понякога на мен самата ми е много студено и се чудя какъв ще го диря навън. До сега 1 път ми се е случвало. вечее не стоим до след 5- 5:30, защото тогава наистина си застудява.

# 608
Sia, честит рожден ден!  newsm51 smile3510Хубаво да си изкарате довечера!
SZA аз също мисля, че би могла да говориш във фирмата да те изчакат 2 месеца, докато се адаптират бабата и бебето един към друг. Ако е толкова невъзможно, може би е добре да приемеш, че в тази криза с работата е по-сложно.

# 609
Ето и нещо за зареждане с положителна емоция (и като поздрав за мамите на козирози, водолеи и рибки, в допълнение с тези на овнетата Wink): http://www.vbox7.com/play:a908be0f

# 610
Добро утро--то вече си е ден ама нищо!

Отново Ви благодаря за подкрепата и милите думи!Найстина лошото се забравя и се надявам по-вече да не ни се случват подобни неща!

Честит Рожден Ден на Sia!
               Ако в живота има нещо по хубаво от здравето
                 по силно от любовта
                 по бурно от младостта--То него ти желая!

[/colorНека дните ти бъдат изпълнени с радост а вечерите с огън а годините с младост!

Честито второ зъбче на Борис! Flutter Flutter Flutter Flutter

За бебеманията---Пишете ме и мен!Ще дойда самичка---Татито тогава е почивка и ще гледа малките!Само кажете час!

# 611
  • София
Аз да се похваля с мойто гардже - имаме си второ зъбче. Сега отиваме при педито да се хвалиме със зъбките, пък той ще ни каже колко е пораснала на килограми, че сантиметрите сама си ги меря

# 612
  • София
ЧРД на Силвето. Да си жива и здрава, все така усмихната и обичана майка и съпруга. Весело изкарване довечера!
Днес бяхме на ДК - Стела вече е 69 см, 7950 кг. За неспането нощем, педи ми предписа хамомила 9 и вибуркол н. Дано помогнат, че вече в чудо сме се видяли - цяла нощ през около 10тина-15 мин се буди... Педи каза да почвам и месце и по 1/4 жълтък 2 пъти седмично... малко странно ми стана, че ми каза и двете паралелно... newsm78 друг, който така да е процедирал - редуване на чисти зеленчукови, зеленчук и месце и зеленчук и 1/4 жълтък? Говорим само за обедното хранене. Не ми каза да включвам и второ твърдо ядене... newsm78 И между другото, да попитам на който му се занимава да ми отгори - защо новите схеми на захранване включват плодовете на доста по-късен етап? (не говоря за соковете).
За бебеманията, и аз искам, но още не знам кога ще можем. пак ще пиша.
Дивена, как се радвам, че вече сте добре. Никога повече такива емоции, само да сте здравички вече.
Хубав ден на всички.

# 613
Sia, честит рожден ден   bouquet Всичко най-хубаво и весел празник довечера  Simple Smile
Честити месечинки на бебоците от 21ви Simple Smile
Честити зъбчета  Hug
СЗА, дано вземеш най-доброто решение за теб и семейството ти  Hug Ти нали като Нинчето беше в телекомуникациите?
Дивена  Hug за теб и сладките принцески!

# 614
Сиа, честит рожден ден! Весел празник и дано имаш възможност да си помързелуваш поне днес!

Честито на месечинките от 21 -и и да се похваля, че Петя си има второ зъбче вече!

Общи условия

Активация на акаунт