Знаят разни номера - МАРТенските ни деца!!!

• 22 601
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте,

Честити месечинки!!!

Слънце- направо не знам какво ви е. Аз полудявам Елия като се размрънка за 2-3 часа, ами цели дни не знам какво ще ми е. Дано бързо да избиват тези зъбаци.
Светле-  Hug Дано не ви се случват повече такива неща

Ние вече си върнахме нощния сън. Още нямаме зъби и не виждам кога ще се появят.

за закуската- ние днес ядохме от маминия сандвич. Не ще ни попара, ни кус-кус, ни грис. Само сух хляб и банани.

Хайде за сега  Hug

# 556
  • София
 Да не пропусна и аз да се разпиша

Честито на празнуващите днес мъници - да са много здрави и палави  Laughing

Бухта, успя да ме разсмееш рано-рано. Дано бързо отмине този "лошав" период при Ния

Есме, много ми е драго да те "видя" пак тук. Бързо да се оправя адашката

зеленко, отиваш до най-близкото левче, купуваш една пластмасова кофа и караш мъжа ти да я среже. Слагаш нещо за седалка (ако кофата е с капак може и него да ползвате) и воала. Можеш да го украсиш както искаш.

oki4, кофата-столче няколко мами я бяха направили. Ако детето ти е кротко можеш да правиш разни неща, които не отнемат много време. Като порастне детето го включваш и него в заниманието и майсторите заедно. Аз съм правила доста неща с помощта на Ники.

Шу, честит ти ник  Laughing Ще им покажеш ти на англичаните кон боб яде ли.

vasida, честити придобивки. Нашето чувалче е същото (без белите кантове). Изпробвахме го вече няколко пъти и съм доволна - не се пързаля по количката, а горе като се стегнат връзките и детето се скрива почти изцяло.

Аз явно нещо съм повредена, ама много повече обичам попара със сухари отколкото с хляб. Ники също само със сухари е ял. Захар никога не съм слагала на детето, а аз предпочитам сол.

Svetle, много ми стана мъчно за Денис  Sad - горкото, сигурно много го е заболяло. Да го гушнеш от нас.

veselina, я кажи, моля те, каква марка е вашето столче за хранене, защото искам да взема подобно, а тези на KidsKit нещо не ми харесва. Това и това не са лоши, но ще видя, дали няма да са по-евтини в MYToys

Ние днес сме на консултация, да видим колко е порастнало диването. Ще обикалям и кварталните магазинчета за малки чорапи с подметки, че Тео все по-често се изправя и прави пируети на паркета - умирам си от смях с него.

Nagaina, аз в такъв случай почиствам секрета с клечка или аспиратор (може да е агресивно, но просто няма друг вариант) и слагам физ. разтвор. Кофти е докато още са малки и не могат да си издухат нослето.

# 557
  • Стара Загора
За сополите и аз слагам физиолигичен разтвор (Тони Мер) то си е направо на ампули, чупя я и капвам и когато видя засъхнал сопол прилагам помпичката. Веднъж обаче сложих на една клечка за уши малко мас и намазах и двете ноздри. Мисля си, че има ефект!
Светле  Hug

# 558
Elg, внимавай със сухия хляб, педиатърката ти одобри ли да започнете направо с него newsm78.
За запушен нос - пръскам Стери мар, има ефект, но за час-два.

Зъби - за сега няма Mr. Green

# 559
  • София
 Аз забравих да се похваля, че посетих Мухоморка Kids. Мъжа ми беше направил грешката да паркира на 6-ти септември и аз веднага се сетих за магазинчето. Много хубави неща има, но шапка, като на Мария, беше останала само една мъничка. Момичето каза, че до месец чакат стока от Непал и може пак да има, но не е сигурно  Naughty.
 Аз се влюбих в играчките и естествено не си тръгнах, докато не взех една (ама скрих касовия бон от мъжо, че ако види колко струва, лошо ще му стане). Имаше едни много готини изроди, но не посмях да взема от тях, че имаха копчета и мъниста и да не ги изчопли малкия.
 Ето я нашата красавица Избрах я главно, заради полата - Тео много си пада по подобни лентички и етикетчета. Първо се хвърлих на един таралеж, че всичките му бодли бяха от етикетчета, но беше още по-скъп, а и си имаме таралеж на FisherPrice.

Имам предложение - да ходим групово на БебеМания-та (стига времето да позволява). Има ли съгласни? Аз не съм ходила до сега и незнам дали си заслужава. *Nikita* спомена, че давали подаръчета  Laughing

# 560
Вероники, нашето е някаква американска марка:
http://www.amazon.com/Summer-Infant-Deluxe-Comfort-Booster/dp/B0 … 27860&sr=1-22
Със сигурност ще ти стпи по-евтино да си го поръчаш от САЩ  Peace Каквото и да е подобно столче. А те имат доооста повече варианти  Laughing
Повечето от тях са с безплатна доставка.
Да ти кажа от САЩ столчетата излизат най-евтино. Дори по-евтино и от Май Тойса  Peace А и там нямаше много избор.

Нагаина, ако не е много тежко положението - по 2 капки физиологичен разтвор периодично  Peace Ако вече е по-сериозна хремата - Виброцил капки  Peace Те са доста леки и общо взето нямат друг ефект освен да отпушват носа. Аз на Мира сега първо й капвам физ.разтвор, после й капвам Виброцил, за да се отпуши хубаво носа. И накрая й капвам Макситрол за жълтите сополи  ooooh!

Светле, това с осата е много гадно  Confused Добре, че бързо сте се усетили какво му е на дечко. Ама татковците са все така - всичко отлагаме за "тези дни"  ooooh! И се сетиме да го свършиме, когато вече стане белята  Twisted Evil

И аз мисля да ходя на Бебеманията  Peace Дават подаръчета, ама ние вече сме голями за тях  Laughing Обикновено дават биби за новородени, малки шишета, подплънки за кърма, тестери бебешка козметика и подобни. Попринцип изложениеот е най-вече на бъдещи мами, защото основно има колички. Ама на мен нали това ми е тихата лудост и не пропускам да поразгледам новите модели  Laughing Има и някоя и друга фирма за играчки и дрешки, за помпи за кърма и шишета, за креватчета и шезлонги и така.
Куклта ви е мнго готина. И Мира много обича да си дъвче нещо от плат. И колко струва играчката  Laughing А този таралеж на ФП заслужава ли си? Аз всеки път го заглеждам, като отидем в Джъмбо, но се чудя какво му е интересното  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 12:02 от veselina_s_p

# 561
За аспиратора - дори и да исках, той едва ми дава да му капя разтвор. Изобщо не мога спокойно да го наглася, за да дръпна нещо, без да умирам от ужас дали няма да му бръкна в окото, докато се мята.
Ще се мъчим явно.

По-скоро исках да питам дали някой е пробвал някакви инхалации (и как), някакви етерични масла наблизо разрешени ли са и т.н.

# 562
Вероники, да ви е честита красавицата и Тео мноого да я обича! Аз като бях там  също едвам се сдържах , ама си викам Марията ако не й обърне грам внимание- ще си я удрям у главата, както една кърпа от Май тойса! А таралежа е просто разбиващ, наистина  Heart Eyes
Абе за какво се даваше клеева тинктура- не беше ли за нос?
Слънце,  много мъчно ми стана за теб и Симона, ама че история! Дано по- бързи се "вразуми" сладурката! И на бухта й пожелавам същото!
Светле, мале, добре че си реагирала адекватно! Аз не знам какво щях да правя fingerscrossed
зелено човече , таз' петиция защо е адресирана до Евгени Желев като министър на здравеопазването, той беше при предишното правителство и председателя на Народното събрание е не актуален Joy

# 563
Elg, внимавай със сухия хляб, педиатърката ти одобри ли да започнете направо с него newsm78.
Ми аз хляб давам откакто сме се захранили с глутена. И то не големи залчета. Давам съвсем малки трохички хляб или сухар

# 564
Нагаина, по-лесно ще му уцелиш носа с аспиратора, отколкото да му правиш инхалации  Laughing
Те се правят по 10 мин. някъде и трябва да се диша през носа дълбоко. Как ще му го обясниш това  Laughing
Аз за това чистя носа на Мира с накрайника за прахосмукачката. И тя реве и не дава, но с това поне приключваме за 1 мин. и сме свършили супер работа  Peace Макар, че вече не я правя тази процедура повече от веднъж на ден. То си е достатъчно, де. Но, като водих последно каката на УНГ, че тя има постоянно проблеми със секрети из носа, тя ми каза да нея карам да си издухва носа  Shocked Така секретите, както се стичали назад, се връщали обратни и можело да се разпространят из всички канали около носа. И така имало опасност да се възпалят ушите. Нещо, което Маги ми прави вече няколко пъти.
Нещо подобно ми обясни и падито на Мира. Така, че вече и на двете им чистя носа "навън", когато вече е много зле положението и не става "навътре"  Laughing

# 565
  • София
veroniki, аз съм си уредила транспорт до Бебемания-та за 30-ти - петък. Уикендът ще бъде много пълно според мен. Ако идвате, хвърляйте едно око за нас. Аз бях питала още миналата седмица, но никой не се изказа и така... иначе бих се включила в преход от Орлов мост, да речем, ама... Ако е като миналата година, аз ще разглеждам играчки, вкл. дървени, дрешки, както и столчета за хранене - не е съвсем само за новородени.

Окич, за петицията, предполагам, че ще я редактират после...

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 15:51 от зелено човече

# 566
  • София
Малки са за клеева тинктура.
Нагаина, ние правим инхалации с физ.разтвор, но си имаме инхалатор. За етерични малса не знам дали също не са малки.

# 567
За Бебеманията, даже не повярвах, че навих от раз мъжО да ни закара  Mr. Green Ама в събота или неделя ще да е нашто посещение, че той си е на работа в петък  Peace И аз съм се наточила за някоя друга играчка и джунднжурийка, а и за подаръците, естествено  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 568

По-скоро исках да питам дали някой е пробвал някакви инхалации (и как), някакви етерични масла наблизо разрешени ли са и т.н.
Откакто Радослав има сополи(напоследък, доста често) Confused му правя инхалации всяка вечер и да ти кажа има ефект.Какво правя-слагам малко вода на котлона и 1 с.л. сода за хляб.След като заври водата, се навъртаме около котлона.Идеята е да вдишва от парата, но както казах ние само обикаляме около самия котлон, не е задължително да го надвесваш над тенджерата и да вдишва парата,самото навъртане върши работа. Peace Дано да съм помогнала.

# 569
Да почерпим и ние  - София стана на 8 месеца!

Честито и на Александър на Елвинг и на всички други месечинки!!!

Общи условия

Активация на акаунт