Ваксини - Дискусия за вредата от тях (5)

• 41 735
  • 808
  •   1
Отговори
# 150
Хайде, да са ни честити Sick
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=157451

Обърнете внимание на групите с висок риск  ooooh!

Някъде пише ли, че ваксините са задължителни за рисковите групи?

# 151
Аз предчуствам като догодина ще имам тежка борба с ДГ заради ваксините, решила съм нищо да не фалшифицирам, да видим кво ще стане  Crazy
Давай, Суза!  newsm18 newsm18 newsm18 И аз не мисля нищо да фалшифицирам, ще играя с открити карти. Ще съдя държавата, че ми дискриминира детето.
Утре по бТВ в Сутрешния блок ще обсъждат "любимите" ми противогрипни ваксини. Днес ме помолиха за кратко интервю като майка, която не ваксинира детето си. Щяло да има и интервю с майка, която ваксинира, а утре в студиото ще са двама лекари - един ЗА и един ПРОТИВ имунизациите.
Утре от 8:40ч по бТВ.

# 152
Ще го гледаме  Hug Теб ще те има ли?

# 153
Да, аз съм неваксиниращата майка, с едно дете със зелени панталонки  Grinning
Впрочем, репортерката каза, че до 2-3 седмици се готви по-обширен репортаж на тема детски имунизации изобщо, така че за тогава ще извадим тежката артилерия и ще участваме масирано Wink

# 154
Да, аз съм неваксиниращата майка, с едно дете със зелени панталонки  Grinning

Няма да те сбъркаме Wink

Впрочем, репортерката каза, че до 2-3 седмици се готви по-обширен репортаж на тема детски имунизации изобщо, така че за тогава ще извадим тежката артилерия и ще участваме масирано Wink

Ааа, хубу - с петицията на челото  Wink

# 155
Утре по бТВ в Сутрешния блок ще обсъждат "любимите" ми противогрипни ваксини. Днес ме помолиха за кратко интервю като майка, която не ваксинира детето си. Щяло да има и интервю с майка, която ваксинира, а утре в студиото ще са двама лекари - един ЗА и един ПРОТИВ имунизациите.

И аз ще гледам, слушам и ще си водя записки.  smile3523

# 156

Ейй, браво! Дали пак Гълъбов ще са поканили за опонент или някой друг ще си позволи да си сложи главата в торбата..?  Rolling Eyes
Подготви се яко и да не пропуснеш да кажеш, че има петиция! Да им цитираш Конвенцията и законовите противоречия.
Ще те гледам с интерес!   bouquet
на запис сигурно, че някои сме на работа де..

# 157
Хайде, да са ни честити Sick
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=157451

Обърнете внимание на групите с висок риск  ooooh!
Цитат
В Министерството на отбраната срещу новия грип ще бъдат имунизирани летателният, плавателният състав и хора, които дават денонощни дежурства. В МВР ще бъдат имунизирани служители от Гранична полиция и жандармерията. Ваксинирани ще бъдат и служители в здравните заведения. Ваксините ще бъдат предоставени на съответните ведомства, а за останалите рискови групи те ще бъдат доставени в здравните инспекции по места и чрез личните лекари.
Да им е честото! Предимно на здравните работници.  Mr. Green

Интересно кои са "другите рискови групи"..?
Дано никой от нас да не попада в тях..

# 158
Записът на моето интервю вече мина, беше днес. Утре сутринта ще го излъчват. Имах 2-3 чАса предизвестие само и нямах никакво време да се подготвям, така че говорих по усет Simple Smile
В студиото разбрах, че ще бъдат само лекарите - д-р Кожухаров, ЗА ваксините, и д-р Пачова или неин представител, анти ваксините.
За по-обширния репортаж, когато решат да го правят, се надявам да имаме повече време за подготовка и да отидем в цялата си сила и прелест  Laughing

# 159
Евридика, много хубаво  Hug
И аз ще включа телевизора. Всичко зависи от водащата обаче. Такива дискусии са много податливи именно на стила на водещия - дано да не е в стило Гала ("патка празноглава")

# 160
Д-р Дора Пачова - добре, но пак хомеопат. Искаше ми се спорът да е между страндартни лекари, защото пак ще се разделят на стандартна и алтернативна медицина.
Имайте предвид, че ще говорят само за противогрипните ваксини - така или иначе много хора са против тях. Така че не се настройвайте за кой знае какво.

# 161
Записът на моето интервю вече мина, беше днес. Утре сутринта ще го излъчват. Имах 2-3 чАса предизвестие само и нямах никакво време да се подготвям, така че говорих по усет Simple Smile
В студиото разбрах, че ще бъдат само лекарите - д-р Кожухаров, ЗА ваксините, и д-р Пачова или неин представител, анти ваксините.
За по-обширния репортаж, когато решат да го правят, се надявам да имаме повече време за подготовка и да отидем в цялата си сила и прелест  Laughing
А как протече по твое мнение, колко беше дълго? Какво общо впечатление ще остави? Разкажи малко повече де...   Hug
Те ще го поорежат със сигурност и няма да го видим в цялата му прелест. Simple Smile
А Пачова е много благ човек и не влиза конфликти. Някак завоалирано говори, гледа да не обижда колегите си лекари, въпреки различната позиция.
За съжаление в подобни предавания дават много малко време и противниците на ваксините не успяват да кажат най-важното, пък дори и синтезирано.. 
Помня как Гълъбов искаше да даде стаистики от световен мащаб в отговор на общите приказки на Мангъров. Но времето не стигна за да стигне до ума на хората.  Tired

ПП. Грейс, а ти кой очакваш да се появи от традиционните доктори? Кой ще си рискува практиката и договора със Здравната каса, ще рискува да остави децата си гладни..?
Между другото Пачова е лекар и май дори има специализации, не е общопрактикуващ.

# 162
  • София - Варна - Бургас
Цитат
...Помня как Гълъбов искаше да даде стаистики от световен мащаб в отговор на общите приказки на Мангъров. Но времето не стигна за да стигне до ума на хората...

Как да стигне времето за Наско Гълъбов, като телевизиите са за-ви-си-ми! от рекламите на..... ваксини!   Mr. Green Sick

# 163
Д-р Дора Пачова - добре, но пак хомеопат. Искаше ми се спорът да е между страндартни лекари, защото пак ще се разделят на стандартна и алтернативна медицина.
Имайте предвид, че ще говорят само за противогрипните ваксини - така или иначе много хора са против тях. Така че не се настройвайте за кой знае какво.
Да, и на мен ми се искаше да е стандартен лекар, но Мулти е права, едва ли някой ще си сложи така открито главата в торбата. Иначе наистина темата ще бъде за противогрипните ваксини и по-специално за новата ваксина с/у свински грип. Репортерката ми каза, че щели да правят ваксината задължителна за детските градини и всички дечица да подлежат. УжасТ!  ooooh! Tired

Ами, Мулти, утре ще ме видите Simple Smile Не очаквайте кой знае какво, вероятно действително ще орежат доста записите от днес, а и аз съм далеч от познаване на много теория относно ваксинирането. Питаха ме защо не ваксинирам, не ме ли е страх, не ги ли е страх другите майки децата им да си играят с моето (хаха!), как пазя сина си от болести, какво мисля за задължителната противогрипна ваксина и пр.

# 164
Репортерката ми каза, че щели да правят ваксината задължителна за детските градини и всички дечица да подлежат. УжасТ!  ooooh! Tired
Оле-леее, наистина е ужасТ! Дано от Здравното министерство да не отпуснат пари (нали сме в криза Wink).

Момичета, подгответе се за тази атака. Който има малко дете да се опита да му обясни да не позволява и да иска да ви се обадят. А най-добре да се говори с директора и медицинското лице в градината, та дори ако се наложи да се занесе нотариално заверена декларация, че искате да бъдете уведомявани предварително за всички медицински нтервенции.

Питаха ме защо не ваксинирам, не ме ли е страх, не ги ли е страх другите майки децата им да си играят с моето (хаха!), как пазя сина си от болести, какво мисля за задължителната противогрипна ваксина и пр.

Ох, продължава медийната атака (платена, разбира се) срещу неваксиниращите. Масово се натрапва на майките, че децата без ваксини са опасни и да не си пускат ваксинираните деца да играят с "тия, опасните". Защо не излезе нито едно светило в имунологията да даде обяснение защо точно те са опасни?! Очвеидно е, че причина няма и няма логично обяснение. Но пък е толкова подло да дескриминират децата по този начин, че не е истина просто.. При това съвсем официално, с помощта на законодателството. Ега ти държавата!  Tired

Общи условия

Активация на акаунт