Ваксини - Дискусия за вредата от тях (5)

• 41 057
  • 808
  •   1
Отговори
# 300

"...Според специалистите от Центровете за превенция и контрол на заболяванията хората над 65 години са си изградили нещо като имунитет към свинския грип. Той се дължи на предходни ваксинации срещу други подобни грипни вируси или на прекарано заболяване, причинено от подобен грипен вирус. ..."  (от тук: http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2521111)

Освен това свинската история заплашва да погне и пуйките (пак там).

# 301
Здравейте,
термина ми е в началото на ноември и отчаяно издирвам педиатър склонен да записва ваксинации без реалното им поставяне. Оказа се трудна зада4а - аз живея в София - по то4но Люлин и ще бъда много признателна ако някой може да даде координати - да ми пи6е на ли4ни. Не искам да тровят детето ми - достатъчно нас са ни обременили с какво ли не  Close Предварително благодаря  Hug
Дано някой ти даде координати на добър педиатър в Люлин, защото ще имаш нужда да е наблизо в района. През първата година се ходи на консултации много често.
Но ако не намериш, не се притеснявай, никой не може да ваксинира насилствено бебето ти, ако ти не разрешаваш. Най-много да пуснат до РИОКОЗ съобщение, че отказваш (не подписвай нищо) и оттам да ти съставят акт за административно нарушение. Можеш да обжалваш в 14 дневен срок, а мотиви за това ще намериш в сайта от подписа ми. Няма да посмеят да заведат дело, защото няма правни основания и ще го загубят.
Мулти, защо да не подписва? Как иначе ЛЛ ще удостовери пред РИОКОЗ, че не е отказал той самият самоволно да сложи ваксините на детето? Не че защитавам ЛЛ, но се опитвам да разбера каква именно е схемата хем да се откажат ваксините открито, свободно и категорично, хем да не си навличаме излишни неприятности с ЛЛ, РИОКОЗ и обществото като цяло  Tired

# 302
Евридик@, подписва се официален документ, изготвен законово от държавна институция. Да си направят труда да подготвят такъв за 'информирано съгласие' и тогава да имат претенции.

Щом съгласието да сложиш ваксината е устно, защо да не може отказа да е устен? Simple Smile
Личните лекари също са в системата - да натиснат и те, щом искат да имат подписи и да бъдат изрядни.

# 303
  • в матрицата
Детето ми е вече почти на 2 и нищо не съм подписвала. В началото се опита да ми кажа, че щели да я глобят за дето не съм слагала ваксини, после ми смотолеви нещо да съм напишела на лист и да подпиша , че не искам ваксини, аз нищо не и дадох и повече не ни е закачала. Интересен беше факта, че ме помоли" Да не казвам да други майки, че не ваксинирам, че и те щели да отказват ваксини" и до там.
Cantariny   за какво ти е такъв педиатър още от сега? Иди при кой и да е , където ти е удобно, пък като дойде време за ясла или градина, ще търсиш някой за печати, макар че аз мисля, че ако повечето майка открито започнем да говорим , че не искаме ваксини и да се борим за правата си, само тогава може да има промяна я закона, иначе всеки като се спасява индивидуално с фалшификации, нищо няма да се промени...

# 304
Нека първо видим колко сме подписалите петицията.Все пак се борим с по-силен противник.

# 305
Даа,а при нашата ЛЛ ( специално РИОКОЗ) не признават нотариално заверено несъгласие.Затова много се надявам петицията да има успех.Някой няма ли братовчед при управляващите да удари едно рамо  Wink

# 306
Даа,а при нашата ЛЛ ( специално РИОКОЗ) не признават нотариално заверено несъгласие.Затова много се надявам петицията да има успех.Някой няма ли братовчед при управляващите да удари едно рамо  Wink
И какво правят, като не признават такова несъгласие? Директно се хвърлят да глобяват, или...?
Суза, и аз мисля, че не фалшификациите са начинът и, макар че не смятам да фалшифицирам, много ми се иска да си спестя разправии, като дойде време за ясли/градини.

# 307
Суза, и аз мисля, че не фалшификациите са начинът и, макар че не смятам да фалшифицирам, много ми се иска да си спестя разправии, като дойде време за ясли/градини.

В действителност точно това е начинът! Не, да търсим как да фалшифицираме документи, а да направим каквото зависи от нас да променим системата!

# 308
На нас също ни предстои да полагаме подписа за отказ, заявиха ни го с намек за задължителност. Аз и след последната визитация ще смене ЛЛ, но явно на тях им трябва застраховка да не ги глобяват.

# 309
Тъй  Crossing Arms Току-що, макар и много накратко, една от най-гледаните ТВ в България (бТВ) съобщи (в късните новини), че белгийски гражданско сдружение, в което участват и лекари е завело съдебен иск срещу държвата заради новата ваксини срещу свински грип. Ишците твърдят, че при тестването на ваксината има пропуски и не са изследвани всички старинични ефекти, които могат да имат дългосрочен характер.

Много ми е интересно, предполагам, че в Белгия не е задължителна и въпреки това има заведено дело! Може би трябва да се ровна в някой белгийски сайт, да видя как ще се развиват нещата с делото... А ако спечелят?!?!
И друго се сетих: ако има поне едно заведено дело срещу задължителни ваксини в ЕС и е стигнало до наднационален съд, отсъждането по него би било релевантно и за вяско следващо...

# 310
Мег, тъпото е, че не знаем къде да четем. А и повечето такива информации в нета сигурно са си на съответния език.

# 311
Ами мен не ме притесняват езиците в случая Rolling Eyes ... затова писах, че бих се ровнала да видя какво ще стане чисто от мое си любопитсво

# 312
Даа,а при нашата ЛЛ ( специално РИОКОЗ) не признават нотариално заверено несъгласие.
А какво се признава?
Доколкото ми е известно няма официален документ (бланка) за отказ, но може и да съм пропуснала новостите..  Crazy

# 313
Даа,а при нашата ЛЛ ( специално РИОКОЗ) не признават нотариално заверено несъгласие.
А какво се признава?
Доколкото ми е известно няма официален документ (бланка) за отказ, но може и да съм пропуснала новостите..  Crazy

Grace' , това си е свързано с конкретното законодателство в съответната държава. Белгия няма да я стигнем скоро. Simple Smile
У нас подобни геройства не могат да се очакват, нищо че с половин уста съобщиха по н'ам коя телевизия.., че новата ваксина не е приключила всички изпитания.

# 314
Добре де, новите ваксини май са същите като другите грипни ваксини, само "щамът" им е свински (помощните съставки са си формалдехид, алуминий и всички останали добри познайници). Какво толкова различно като реакция да й има и на новата ваксина  - обичайните заподозрени.

Общи условия

Активация на акаунт