Ваксини - Дискусия за вредата от тях (5)

• 41 068
  • 808
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, на децата ми изолираха от носен секрет STREPTOCOCCUS PNEUMONIAE', педиатъра ни препоръчва да сложим ваксина пневмо 23, моля за вашето мнение, в голяма дилема съм,каза,че иначе няма да се преборим с бактерията,пак ще се появява ooooh!

Потърсети си добър класически хомеопат, за да нямаш притесниня ти. Не виждам ваксини са части от бактирии и други чудесии как ще помогне при все че децата вече носят нещо, но не са болни... Т.е. не мога да приема, че наличието на една бактерия е проблем само по себи си - всичко е въпрос на бройка. Когато патогенните са малко, тялото добре си работи с тях, когато поради някакви причини (примерно ваксина) станат повечко или силите на тялото отидат в друга посока.... отговорът сам се налага...
Дъщеря ми изкара гнойна ангина,сина ми се размина по-леко, но имаха упорита хрема,която продължи след 10 дневно слагане на антибиотични капки в носа,това наложи изследването и беше открита тази бактерия
Здравейте, на децата ми изолираха от носен секрет STREPTOCOCCUS PNEUMONIAE', педиатъра ни препоръчва да сложим ваксина пневмо 23, моля за вашето мнение, в голяма дилема съм,каза,че иначе няма да се преборим с бактерията,пак ще се появява ooooh!

Не бих сложила ваксината.... Ако не се лъжа, на мен също ми изолираха точно тази бактерия от гърлен секрет миналата година по това време, пък общо взето нищо ми няма... Разболявам се веднъж-дваж годишно за по няколко дни и лекарства не пия - карам го на чай и лимони.... Значи или бактерията е "избягала" или не създава проблеми...   Wink

# 286
Моля ви не слагайте ваксини,така само ще навредите на детето,хомеопатията ще ви е от полза и коластрата също

# 287
.Не мога само да разбера защо го правят,първо побаркаха хората с тази пандемия,сега пък изтъкват недостатъците на ваксината .
Смисълът е да се внесе страх, смут и паника - това води да проблеми и заболявания...!

има нов вирус - страх - ваксиниране
(понеже не проработи навсякъде, сега постановката е друга)
ваксина - сериозни странични ефекти - страх

Изклю4ително си права! И в двата слу4ая има страх.Хода със създаването на страх по тoзи начин е гениален.Особено  на народа на Хитлер малко му трябва да се щресира.

# 288
Ами ЛЛ трябва да е луд щом предлага да сложи ваксина на болни деца!!! Shocked
Картината никак не е приятна; добър класически хомеопат ще ви оправи  Peace
Препоръчва я след напълно оздравяване на децата Peace
Тръгнаха на градина и се почва,дъщеря ми пие за първи път АБ.

yoana77, всички напълно разбираме страховете ти, но никой от тази тема не би те посъветвал да сложиш ваксина. Общо взето тук всички считаме, че ваксините са неефективни, че имат много вредни и токсични съставки, че рискът от странични реакции е по-голям от спорната им полза и т.н. Може би това ще те обърка повече, но не знам какво искаш да те посъветваме.

# 289
Ами ЛЛ трябва да е луд щом предлага да сложи ваксина на болни деца!!! Shocked
Картината никак не е приятна; добър класически хомеопат ще ви оправи  Peace
Препоръчва я след напълно оздравяване на децата Peace
Тръгнаха на градина и се почва,дъщеря ми пие за първи път АБ.

yoana77, всички напълно разбираме страховете ти, но никой от тази тема не би те посъветвал да сложиш ваксина. Общо взето тук всички считаме, че ваксините са неефективни, че имат много вредни и токсични съставки, че рискът от странични реакции е по-голям от спорната им полза и т.н. Може би това ще те обърка повече, но не знам какво искаш да те посъветваме.
Aз също съм предубедена за ваксините затова именно се допитах в тази тема,(въпреки, че имаме ваксините по ЗК Confused ) но се страхувам и от изполираната бактерия, да не доведе до някакви усложнения-пневмонии,минингити ooooh! Как да се справим с нея?

# 290
Момичетата преди мен са те посъветвали да потърсиш класически хомеопат (не боаронски). Не бих ти давала просто така някакви конкретни съвети, освен общо укрепване на организма и силна (богата на протеини) храна. Така или иначе децата ти вече оздравяват, от АБ тепърва няма нужда (дори бактерията в момента да я има, гледа се симптоматиката, общото състояние). А ваксината не е лекарство, което ще "унищожи" бактерията.

# 291
Много благодаря на всички за отговорите,моля ако някой знае добър класически хомеопат в Пловдив да ми пише на лични,  да не разводняваме темата.Предварително благодаря!
Желая здраве на всички!

# 292
И още нещо за ваксините и докторите. Според ЛЛ, която вече смених, в България никъде не се води статистика за странични ефекти от ваксинациите. Лекарите не описват случаите, с които се сблъскват в практиката си никъде. Детенце на моя приятелка във Варна получи увеличение на лимфните възли след БЦЖ, след това се изрина цялото от главата до петите след ДТК, скъса се от рев. Това е случай, за който аз знам без да съм лекар, да работя в тази сфера etc. Научих и за няколко други отново случайно. Колко са в действителност не ми се мисли. Племенникът ми вдигна температура след Манту и си я държа 3 дни, след което изчезна. Всички ни обясниха, че от проба с Манту не е възможно да има реакция, ама на - ние не сме убедени нещо.
Откъде тогава знаем, че ваксините са "безвредни" както се твърди щом всъщност никой не следи така ли е наистина. Дори в САЩ се води подобна статистика. Мангъров дава някакви статистики от сорта на 1 на 3 хиляди реагира на ваксина. Аз питам (дали някой ще ми отговори) от къде се появяват тези цифри. Може ли някой от поддържниците на ваксинирането да ни запознае с цифрите, касаещи България.
В крайна сметка информираното съгласие се състои в информацията на първо място. А информация за мен значи: от тази болест се разболяват толкова процента, усложнения - толкова, смъртност - толкова. От ваксини - странични ефекти - толкова, увреждания - толкова, смъртност - толкова. Това беше, което аз поисках от нашата ЛЛ. Тя не можа да ми я даде. Аз не мога да се дам информирано съгласие, защото не се чувствам хич, ама хич информирана.

Питайте и се информирайте. Лекарите са длъжни да обясняват. Но на първо място - отговорността за децата ни е изключително наша, на родителите, затова ползвайте главите си по предназначение!

# 293
Много благодаря на всички за отговорите,моля ако някой знае добър класически хомеопат в Пловдив да ми пише на лични,  да не разводняваме темата.Предварително благодаря!
Желая здраве на всички!

Hug И аз ти пожелавам бързо оздравяване на децата и само здраве от тук нататък. Нека някой откликне от Пловдив.

# 294
Желая здраве на всички!

Ще ти пиша ЛС  Peace

# 295
Желая здраве на всички!

Ще ти пиша ЛС  Peace
Пиши и на мен,моля. Peace

Една интересна новина нау4их от едно радио тук.За маларията става въпрос.Една голяма фармацевти4на компания,на която казаха,4е няма да й кажат името,са я заставили да разкрие билката, която използват за супер скъпите си продукти против болестта.Билката също не се казва коя е.Та това растение в момента се засажда тук в Испания,защото имало подходящите климати4ни усовия за отглеждането й,ще се обу4ават негри.После ще си ги изпратят и негрите и билката в Африка и така тамошното население ще полу4и един 4ист,безплатен и ефективен метод за борбата с тази болест.
Направо не повярвах.Говорили сме си тук за умишленото осакатяване на населението от СЗО много пъти,4ак ми е странно,4е допускат такава "грешка".
Относно ваксините и публикациите в пресата за хората,отказали се от тях,нормална е паниката им,не се притеснявайте толкова.Все пак и пари и власт губят,след като хората запо4ват да се "отка4ат" от системата им.
След като въвеждат и противоменингитните ваксини в България,от момента на употребата им в следващите 2 години хората ще разберат за какво всъщност става въпрос.Предполагам тези,които сега са надъхани да "защитят" децата си с такава ваксина,като им запо4нат големите мъки след инжектирането,ще се сетят всъщност 4е това е осигуряване на хляб за някои сектори и мъки за тях самите.

Лекарите,които ще поставят ваксините,също са наясно с това.Те ще си водят статистиката за тези,които им плащат,а на официалната такава няма да дадат правдоподобните резултати.Това не е само в България,навсякъде е така.

# 296
Здравейте,
термина ми е в началото на ноември и отчаяно издирвам педиатър склонен да записва ваксинации без реалното им поставяне. Оказа се трудна зада4а - аз живея в София - по то4но Люлин и ще бъда много признателна ако някой може да даде координати - да ми пи6е на ли4ни. Не искам да тровят детето ми - достатъчно нас са ни обременили с какво ли не  Close Предварително благодаря  Hug

# 297
За какви противоменингитни ваксини става въпрос? Защото аз май си спомням, че във ваксината, която сложих на моето дете го имаше и това да бъде против менингит (тетра ад хив май се казваше), и какви странични реакции може да има? Досега нищо не му е станало, ваксините са му понасяли добре, вече приключихме с тях засега. Мисълта ми е, може ли да се очакват някакви по-дълготрайни странични ефекти?

Много съм наплашена от тая тема за ваксините, направо мисля да се боря за новото ми бебенце да не му слагат ваксини, не знам, мисля, че не знам откъде да събера достатъчно информация за и против.

# 298
Здравейте,
термина ми е в началото на ноември и отчаяно издирвам педиатър склонен да записва ваксинации без реалното им поставяне. Оказа се трудна зада4а - аз живея в София - по то4но Люлин и ще бъда много признателна ако някой може да даде координати - да ми пи6е на ли4ни. Не искам да тровят детето ми - достатъчно нас са ни обременили с какво ли не  Close Предварително благодаря  Hug

Дано някой ти даде координати на добър педиатър в Люлин, защото ще имаш нужда да е наблизо в района. През първата година се ходи на консултации много често.
Но ако не намериш, не се притеснявай, никой не може да ваксинира насилствено бебето ти, ако ти не разрешаваш. Най-много да пуснат до РИОКОЗ съобщение, че отказваш (не подписвай нищо) и оттам да ти съставят акт за административно нарушение. Можеш да обжалваш в 14 дневен срок, а мотиви за това ще намериш в сайта от подписа ми. Няма да посмеят да заведат дело, защото няма правни основания и ще го загубят.

Мисля, че колкото повече хора се опълчват на системата, шансът да отпадне задължителния характер на ваксините е по-голям.

За какви противоменингитни ваксини става въпрос?

Нищо страшно няма, ако човек е информиран подробно за рисковете и има възможност сам да вземе решение.  Peace
Ваксината предполагам е Act Hib. Тук я има листовката: http://www.medicine.bg/lekarstva/act-hib

# 299
Дано някой ти даде координати на добър педиатър в Люлин, защото ще имаш нужда да е наблизо в района. През първата година се ходи на консултации много често.

Аз лично такъв педиатър не успявам да намеря за сега.
Хич и не ме интересува дали ще ме доложи на РИОКОЗ.

Въпросът е, ако сме при частен педиатър, дали и той ще процедира по същия начин?  newsm78
Плаче ме се от безсилие на моменти.

Общи условия

Активация на акаунт