Ваксини - Дискусия за вредата от тях (5)

• 41 138
  • 808
  •   1
Отговори
# 510
loreto07, по твоята логика излиза, че бременността е патология, което никак не е така. Организъм, който отхвърля бебето като чуждо тяло, не функционира правилно, т.е. не е здрав. Затова се компенсира с хормони. Иначе всички щяха да пият хормони, а не само някои.
Биологичната функция на жената е да продължи рода. Всичко, което се случва има своя смисъл. Хормоните не са побъркани,  а се грижат за бебето. И ако отслабват организма на майката, как това ще помогне на бебето?
Отклонихме се много от темата...

# 511
Днес в "Челюсти" по Нова, посветиха цялото предаване на свинския грип и ваксината му. Това което най ме възмути, че планирали скоро да се въведе и задължителна ваксина против грип за децата!!! Тия хора или са луди, или са верни слуги на СЗО!!
Имаше много хора, които се обаждаха и питаха дали да пият Тамифлу превантивно, или направо да си бият ваксина против грип, че не им се чакало до Февруари, когато официално в БГ ще се продава ваксината за свинския грип.......
Горките дечица.... още една отрова, още безсънни нощи за майките........кога ще свърши тоя ужас с тия ваксини....  Sad

Не бях забелязала до вчера колко голяма разлика има в представането на новините в различните телевизии.
Приятно се изненадах от новините на Пробг "Свинският грип- излишна истерия"- http://novinitepro.bg/bin/video.php?media_id=60337242&sectio … rticle_id=3166254
В края на репортажа минстър Нанев обясни, че ваксина няма, защото не е одобрена и регистрирана у нас, и нямало как да се закупи, освен това е нова и с неясни странични ефекти. От думите му не пролича да има намерение за закупуване на ваксините. Ето и текста:
Цитат
http://Здравният министър каза, че са твърде противоречиви данните за използването на ваксини в цяла Европа. Част от страните не са купили ваксини, друга част са купили преди да бъде произведена ваксината големи количества. Използването и прилагането на ваксината среща сериозна съпротива в Западна Европа, като много малка част от населението желае да бъде ваксинирано, а Полша дори официално отказа да бъде използвана ваксината, уточни той.

В България не са осигурени ваксини заради пречки и в законодателството Законът за лекарствените продукти в хуманната медицина не позволява да се купуват с обществени средства лекарствени препарати, които не са регистрирани у нас и не са включени в Позитивно реамбурсната листа, отбеляза Божидар Нанев. Пандемичната ваксина беше регистрирана от Европейската лекарствена агенция в началото на октомври, малко по-късно тя се появи и на пазара и поради тази причина тя не е регистрирана за употреба у нас и не е включена в Позитивно реамбурсната листа, уточни той. Вчера Министерският съвет прие промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, които целят облекчаване на режима за купуване на лекарствени продукти със средства от републиканския бюджет извън задължителното здравно осигуряване, допълни здравният министър
http://www.pravovadurzhava.com/news/newsid/1743/index.html

В БТВ не дадоха изказването на министъра, но казаха че:  Досега ваксина у нас нямало, заради законови пречки , обясни здравният министър. Затова правителството прие промени, с които се разрешава в екстремни ситуации да се правят поръчка за ваксини без да са вписани в позитивния списък.

Новините на БТВ все едно са от друга планета  Sick:
"Смъртните случаи от A(H1N1) у нас станаха пет"
http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=144362

# 512
Съгласна съм, че се отклонихме и това е последното, което пиша по този въпрос. Правя го заради бъдещите мами, които четат тук. Бременната жена е с отслабена имунна система. Всичко, което си написала е много хубаво и логично, но не и за организма ти. "Побърквам" разбира се не е научно издържан термин, но хормоналните промени отслабват организма. Тялото ти действително се опитва да отхвърли плода - особено през първите 3 месеца, затова те не случайно се водят най-опасни през бременноста. Порови малко по форумите за зачатие и ще видиш за какво говорят и за какво се борят много жени, които искат да бъдат мами.  Peace

# 513
Явно няма да се разберем... И на мен това ми е последният пост по въпроса. Ти непрекъснато пишеш за хора, които имат проблем със зачеването или задържането. Това не е общия случай. Правилно функциониращият организъм не се опитва да изхвърли плода. Той се пренастройва, за да го износи. Би следвало и жената да пренастрои начина си на живот. В съвремието обаче се счита за геройство да ходиш на работа "до последно"...това пък вече е съвсем друга тема.
Това, че все повече жени имат проблеми с бременността е много сериозен въпрос и следва да се замислим как живеем и какво е довело до това положение. Но то не променя процесите и принципите по които действа тялото. Peace
Ако темата е интересна, можем да се преместим в отделна такава Hug

# 514
Аууу, точно гледах по BBT за някакъв испански хомеопат в Бг (не стана ясно какъв точно), който патентовал ваксина срещу СГ. Ваксината била кръв от заразен човек, не разбрах точно стерилизирана ли какво и показаха как я инжектира на някакъв дядо!?!?! В спринцовката си имаше кръв!?!?

# 515
Грейс, какви са тези словосъчетания - хомеопат и ваксина, пък и спринцовка  Shocked
То е като "нещо черно се белее"... Толкова е и хомеопат ooooh!

# 516
Да не забравяме, че Боарон опорочиха хомеопатията и заграбиха името на метода, за да го съсипят.
Лошата му слава идва предимно от това. Peace

# 517
Ужас! Аз пък се чудя как може да се излъчват подобни глупости...че и патентовани!
Иначе, борбата срещу хомеопатията продължава...

# 518
Аз не виждам борба срещу хомеопатията, тя е доказала своята сила, като алтернатива. Важно е в каква посока насочваш своето внимание. Има ли значение кой и какво показва и пише, ако съм направила своя избор и го следвам? За мен е важно моето усещане за класическата хомеопатия. Останалото е фон.  Simple Smile

# 519
Аз не виждам борба срещу хомеопатията, тя е доказала своята сила, като алтернатива. Важно е в каква посока насочваш своето внимание. Има ли значение кой и какво показва и пише, ако съм направила своя избор и го следвам? За мен е важно моето усещане за класическата хомеопатия. Останалото е фон.  Simple Smile

Ти да,но повярвай ми,има една маса хора,за които хомеопатията-това е Боарон.Идея си нямат за класическата!

# 520
Дани, така е. Аз просто наблюдавам и отчитам фактите. Правят ми впечатление разни неща: в телевизиите се канят боаронци, класическите хомеопати се причисляват към шарлатани "без медицинско образование", за нарастващия брой неваксиниращи се обвиняват пак "онези хомеопати без образование"...изобщо медиите си вършат работата:) Не че ме засяга по някакъв начин или ще промени моето отношение. Преди се ядосвах, сега просто го отчитам...

# 521
Едно момиче е починало след ваксината срещу цервикален рак през септември 2009.
http://www.guardian.co.uk/uk/2009/sep/28/hpv-cervical-cancer-vaccine-death

А от ваксината срещу свински грип в момента умират...в Швеция до момента са 5 човека няколко дни след ваксинацията.Моля проверете в гугл на език по избор за най новата информация.

Нараства все повече недоверието кьм последната ваксина,като все повече лекари отказват да я слагат на пациентите си.
От немския парламент се "чуват" предупреждения да НЕ се слага ваксината.
http://www.wodarg.de/show/2771235.html

Без да искам сложих инфото и в темата на Бьрди.

# 522
Аууу, точно гледах по BBT за някакъв испански хомеопат в Бг (не стана ясно какъв точно), който патентовал ваксина срещу СГ. Ваксината била кръв от заразен човек, не разбрах точно стерилизирана ли какво и показаха как я инжектира на някакъв дядо!?!?! В спринцовката си имаше кръв!?!?
Хомеопатията в Испания все още се води като млада наука.Не е все още на нивото на други страни,където се практикува от по_ранни години.Изу4ава се в 5 тукашни университета,в някои болници има катедри,но не е популяризирана.
А този испански хомеопат поради каква при4ина е бил в България?

# 523
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1206807/Swine-flu-jab-li … aths-America.html

Ето една статия за ваксината за свински грип. Препоръчвам ви да прочетете коментарите отдолу. Пишат хора, които са били ваксинирани през 1976 г с такава гадост.

# 524
  • София
Аз снощи бях шокирана от новините- 3 бебета в Холандия са починали след след прием на Превенар.

Попаднах на това в една от отчетните теми, които следя...

Общи условия

Активация на акаунт