Ваксини - Дискусия за вредата от тях (5)

• 41 108
  • 808
  •   1
Отговори
# 600
Само на мен ли ми правят впечатление изказванията на нашия здравен министър  Thinking Нещо не е върл фен на ваксините, нито пък счита свинския гръп за нещо опасно, протака вкарването на ваксина у нас....

Не си е получил още кеша, за тва се увърта.

# 601
Аз пък гледах тази вечер по новините друг лекар, който обясняваше как една от добрите практики за превенция на всякакви болести е изпиването на чаша гореща вода сутрин на гладно. Това е метод за детокс, известен у нас от древността, и пропагандиран от Дънов.
Изказа се много остро против превантивното изписване на лекарства и особено АБ срещу евентуални усложнения..
Не хванах цялото интервю, но очевидно не сме съвсем орязани откъм информация. Зависи кой на какво ще попадне и ще може да възприеме.  Peace

# 602
Ей, този и аз го гледах и мислено му свалих шапка! От ВМА, а там има доста здрав разум. По-рано и против паниката за свинския грип се изказаха оттам, а един от смъртине случаи коментираха, че човекът е имал толкова много други проблеми, че грипът просто го е довършил, но в никакъв случай не може да се твърди, че бил умрял от грип.
Както и детето във Варна - затлъстяване 3-та степен, белодробна недостатъчност, проблеми с бъбреците и това 2 седмици преди "разболяването" от свински грип....

# 603
Мег, очвидно е въпрос на здравна политика: http://www.econ.bg/news/article170228/polsha_iska_sreshta_na_es_ … ki_grip_v_ukrayna  Confused
Дано поне нашия здравен министър има отговорност и съзнание за поданиците на собствената си държава подобно на полския си колега: http://www.focus-news.net/?id=n1290751

# 604
multi, а знаеш ли как масово хората си мислят, че се крият разни трагични факти около свинския грип и се спестяват ужасии на хората, за да нямало паника?! И че такива лекари нарочно само успокоявали положението.

# 605
multi, а знаеш ли как масово хората си мислят, че се крият разни трагични факти около свинския грип и се спестяват ужасии на хората, за да нямало паника?! И че такива лекари нарочно само успокоявали положението.

Според мен става въпрос за медийна истерия, с която хората са насясно.
Напоследък ми се налага ми да общувам с всякакви хора и имам наблюдение, че даже съвсем обикновените хорица "хващат" информационното преексопниране. Дори успяват да се шегуват с него.  Sunglasses
Е, тези дето ги описваш, и аз съм се сблъсквала с тях. Доста преди масовото истерясване, всяка сутрин отивайки на работа срещах в метрото момиченце на ок. 6г. с маска, водено от майка си. И всеки път се чудех кога ли майката ще седне да прочете нещо и ще престане да тормози горкото дете....

# 606
Аз пък гледах тази вечер по новините друг лекар, който обясняваше как една от добрите практики за превенция на всякакви болести е изпиването на чаша гореща вода сутрин на гладно. Това е метод за детокс, известен у нас от древността, и пропагандиран от Дънов.
Изказа се много остро против превантивното изписване на лекарства и особено АБ срещу евентуални усложнения..
Не хванах цялото интервю, но очевидно не сме съвсем орязани откъм информация. Зависи кой на какво ще попадне и ще може да възприеме.  Peace

ТУк може да се прочете и гледа целият материал на БТВ.  Peace

# 607
Само на мен ли ми правят впечатление изказванията на нашия здравен министър  Thinking Нещо не е върл фен на ваксините, нито пък счита свинския гръп за нещо опасно, протака вкарването на ваксина у нас....

Абсолютно вярно. Следя родната преса и медии почти изцяло. Министърът е много умерен към ваксинирането за свински грип и неколкократно подчертава, че не всички европейски страни са приели ваксините, и че грипът като цяло минава леко. Твърдят го почти без изключение всички лекари, които са давали интервюта последните 2 седмици.
Истерията е в медиите, не в институциите. Медиите се купуват доста по-лесно и резултатите са налице в кратки срокове - паника, страх. В големите градове е едно, но в малките, в селата - хората са неграмотни се страхуват.
Гледах по руската ОРТ за някакво село, в което умряла жена след усложнения от грипа. Съселяните и дори не отишли да я погребат от страх да не се заразят.
Истерията я създадоха медиите на 100% - например репортаж по bTV: грипът се кара по-леко от сезонния, смъртността не е висока, обаче лекарите са готови с ваксината за вируса-убиец. Примерите са много. Резултатът - страх. Когато човек се страхува - не мисли. Пак медиите му дават решението - ваксина. И човекът тича и иска сам. Никой не го кара насила, той сам иска да го боцкат.

# 608
По новините казват, че болните надхвърлят 150 хил.души, но всъщност не всички са изследвани, то и няма как при цена на теста от 50 лв.  Wink

При 634 души е доказан новият грипен щам http://www.econ.bg/news/article170683/pri_634_dushi_e_dokazan_no … iyat_gripen_shtam

# 609
О, нещо повече за бройката:

Дарик

"От 1673-ма изследвани у нас при 634-ма е доказан новият грипен щам

Към момента са доказани 634 положителни проби на новия грипен щам, изследвани са 1673 души. Това е съобщил за БТА началникът на отдел "Надзор на заразните болести" към Министерството на здравеопазването д-р Ангел Кунчев.

От медицинска гледна точка няма никакъв смисъл от масови изследвания за грипа А(H1N1), тъй като 90 на сто от случаите са на този вирус, обясни експертът. По думите му, в момента няколко десетки хиляди в България боледуват от този грип и няма циркулация на други вируси.

Експертът уточни, че изследване за новия грипен вирус А(H1N1) може да се направи с направление от личния лекар по негова преценка и да се извърши само в Националната референтна лаборатория по грип и остри респираторни заболявания към Националния център по заразни и паразитни болести. Той посочи, че изследването се прави само по конкретен повод, когато го изисква проявената клиника на грипа и поставената диагноза."

# 610
А на мен не ми е ясно защо ВИЕ му отделяте толкова време и място тук, в темата на тоя "вирус"... Rolling Eyes

# 611

За отказ от имунизация си има административно наказание - акт. Справка - Закон за здравето.
Плащаш си глобата и толкова, в това се състои задължителния характер.
Не съм чувала някъде да ваксинират
Цитат
насилствено
[/color].  Peace

Не виждам да съм използвала никъде тази дума, пък и не бих помислила, че някой ще ни върже  и ще ни удри 100 тояги на голо. Н. зн., благодаря за справката. За насилствено има на 39/ма стр, май беше, за Масачузец. Пред това там бих избрала 100 тояги. Shocked

http://fema-bg.com/index.php?m=2193&lang=1  това ми попадна днес, ако не сте го чели, може да е полезно.

# 612
Бих завидяла на ентусиазма ти срещу ваксините, ако нямах горчивия опит из форумното пространство. Макар че имаш странен начин за изява..  Simple Smile
И понеже повечето "стари пушки" вече се разпознаваме, особено пък в тази тема, мисля че е доста неуместно да остроумничиш или да показваш превъзходство.
Затова те засякох, извинявай.

# 613
С този грип постигнаха ефекта, който пожелаха. Пълна паника навсякъде!

# 614
exter17, всеки е отговорен за себе си. Всеки действа според нивото на което се намира.
Вече доста пъти ни показаха/да не кажа наказаха/, че освен в този подфорум, присъствието ни в останалата част на форума е нежелано. Ми хубаво! Аз лично не се изживявам като спасител, просветител или учител... Не обичам да давам и оценки като "стадо", "овца", "грях"... Всеки си има път - да си го върви.
agneshka, я гледай една твоя адашка каква тема е пуснала:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=446188.0

Чудя се, да се смея ли вече или само да....грухтя? Joy

Общи условия

Активация на акаунт