Ваксини - Дискусия за вредата от тях (5)

• 41 092
  • 808
  •   1
Отговори
# 615
exter17, всеки е отговорен за себе си. Всеки действа според нивото на което се намира.
Вече доста пъти ни показаха/да не кажа наказаха/, че освен в този подфорум, присъствието ни в останалата част на форума е нежелано. Ми хубаво! Аз лично не се изживявам като спасител, просветител или учител... Не обичам да давам и оценки като "стадо", "овца", "грях"... Всеки си има път - да си го върви.
agneshka, я гледай една твоя адашка каква тема е пуснала:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=446188.0

Чудя се, да се смея ли вече или само да....грухтя? Joy

ГрухахахахахАА!  Joy

# 616
agneshka, я гледай една твоя адашка каква тема е пуснала:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=446188.0

Чудя се, да се смея ли вече или само да....грухтя? Joy
гледам разумно са се изказали хората, което ме радва.

# 617
# 618
Имунната система на бременните жени е отслабена и това е всеизвестно, а рисковете са по-големи.
За мен това така всеизвестно твърдение е твърде нелогично. Природата винаги действа в интерес на продължението на вида. Едва ли ще постави нещата така, че носителят на бъдещето да е с отслабени сили за защита. И при двете ми бременности имаше грипни епидемии, а при втората имаше заушка в офиса. Аз заушка не съм карала. И при двете си бременности не съм боледувала от нищо и не съм се пазила изрично.
Подкрепям това мнение, дори смятам, че бременността засилва защитните функции на организма

Боже, къде са съвестните лекари? Защо се предлага ваксинация по време на епидемия?
Хора, честно ви казвам, че от четене и гледане из интернет ми се иска да крещя. Пандемията според мен ще дойде след масовото ваксиниране.
Много точно казано! Hug

Последна редакция: сб, 14 ное 2009, 21:43 от Camino

# 619
Тук няма ден, в който темата за свинския грип и масовите ваксинации да не са на първа страница на вестниците, толкова е досадно вече Confused И понеже в Квебек все се сравняват с французите наскоро имаше статия, в която се сравняваше нивото на информираност в двете държави по отношение на свинския грип, та местните гордо отбелязваха как тази тема тук винаги е на първа страница,а във Франция я помествали някъде на вътрешните страници, а пък на сайта на френското здравно министерство имало само един линк към информация за грипа и той не бил обновяван от септември Wink Тук (в Северна Америка) май наистина е много по-здрава агитацията, направо ми се гади вече. И доста сериозен процент хора се ваксинират...много жалко, наистина.

Имунната система на бременните жени е отслабена и това е всеизвестно, а рисковете са по-големи.
За мен това така всеизвестно твърдение е твърде нелогично. Природата винаги действа в интерес на продължението на вида. Едва ли ще постави нещата така, че носителят на бъдещето да е с отслабени сили за защита. И при двете ми бременности имаше грипни епидемии, а при втората имаше заушка в офиса. Аз заушка не съм карала. И при двете си бременности не съм боледувала от нищо и не съм се пазила изрично.
Подкрепям това мнение, дори смятам, че бременността засилва защитните функции на организма

И аз съм на това мнение.

# 620
Тук няма ден, в който темата за свинския грип и масовите ваксинации да не са на първа страница на вестниците, толкова е досадно вече Confused И понеже в Квебек все се сравняват с французите наскоро имаше статия, в която се сравняваше нивото на информираност в двете държави по отношение на свинския грип, та местните гордо отбелязваха как тази тема тук винаги е на първа страница,а във Франция я помествали някъде на вътрешните страници, а пък на сайта на френското здравно министерство имало само един линк към информация за грипа и той не бил обновяван от септември Wink Тук (в Северна Америка) май наистина е много по-здрава агитацията, направо ми се гади вече. И доста сериозен процент хора се ваксинират...много жалко, наистина.

И аз съм на това мнение.

Глас и от мен и подкрепа на това мнение!  Peace

# 621
На една позната детето (колкото моя син на възраст) получило тежка алергична реакция след Приорикс Sad
Разбира се, никой лекар не пожелал да направи връзка м/у това и ваксината и сега никъде не е записано за това и следователно майката няма да може да отказва или избирателно да слага ваксини на базата на тази неприятна случка.

# 622
Брееей, тази тема не е за бременноста и имунитета, но след толкоз постове, не мога да си замълча

Един въпрос към всички, твърдящи, че имунитетът им се е засилил докато са били бременни - да разбирам ли, че не ви е хванал вирус или настинка всичките тези месеци. Защото при силна имунна система това би било изключено, нали така. А защо бременните въобще трябва да се пазят при такъв имунитет...

Повръщане, световъртеж, припадане, хормонални промени, кожни проблеми и не само, запек, киселини, промени в поведението, гъбични инфекции и всякакви други вагинални екстри, алергии, повишаване на теглото и свързаните с това костни проблеми, притискане на бъбреците и всичко останало, задух. Това явно ви е пропуснало, но на 90% от бременните се случва и това без съмнение говори за повишен имунитет, така ли? Или това са неща, свързани с беременноста, но нямащи нищо общо с цялостното състояние на организма, включително имунната система. Нещо напълно отделно и независимо??
Бременността не е болест в никакъв случай, но е сериозно изпитание за женския организъм. Не случайно се препоръчва да се изчака година след раждането за следващото бебе или това не сте го чували. Защо ще трябва да се чака след като бременноста е засилила имунитета ви.

Първоначално майчиният организъм се бори да изхвърли плода и затова помятането в първите месеци е по-вероятно, до степен да се наложат вярвания да не се казва първите 3 месеца и пр. След това тялото ви се стреми да създаде възможно най-безопасна среда за бебето, да му даде всичко необходимо - и го прави дори и за сметка на майката.

Щастливи са всички жени, които са имали безпроблемна беременност без неразположения от какъвто и да било род, но от всичките ми познати и близки има само една, която може да се похвали с подобно нещо.

Желая на всички бъдещи мами успех, лека бременност и здрави бебчета.

# 623
Темата, която се засяга не е за тук. Но за мен е възможно една жена да има 100% прекрасна бременност. Това зависи от храна, спорт, спокойствие, психично здраве. Simple Smile Примери със себе си мога да дам как е било при мен и през двете бременности, но не е тук мястото.

# 624

Първоначално майчиният организъм се бори да изхвърли плода и затова помятането в първите месеци е по-вероятно .....

А би ли обяснила какъв е биологичният смисъл на тази борба?

# 625
Лорето, всичко проблеми, които си изброила като индуцирани от бременността, всъщност са просто подсилени от нея. Здрава жена няма такива проблеми - твърдя го от личен опит, понже знам разликато когато съм била здрава и когато не съм. И за всичките 9 месеца даже и не кихнах или се разкашлях, за друго да не говорим....
Процентът на спонтанни аборти в ранна бремест е толкова висок заради аномалиите, а не защото тялото на майката се бори (има го и този момент с нездрава майка и аномалии при нея). Много по-леко минава един спонтатанен аборт до 12 седмица, отколкото в средата на бременността. Това като отговор на обърнатия въпрос на Грейс за биологичния смисъл на обртите в първия триместър. Освобождаване от нежинеспособно бебе при минимален риск за майката  Peace

# 626
Да, Мег, благодаря.

Гледахте ли видеото с полския министър на здравеопазването. Ако не - гледайте го непременно!!! Дамата е твърдо против Полша да закупи ваксини за свинския грип и не само - директно си казва, че това, което се случва е натиск на фармацевтичните компании.

http://www.youtube.com/watch?v=RhZesZe33cw&feature=player_embedded

# 627
Ами да продължим темата за имунитета и бременността за който желае, тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=446924.new#new

# 628
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2575071 Човека починал часове след ваксинирането и те пак не били сигурни, че имало връзка  #2gunfire

# 629
Хора, нямам време да изчета всички страници дори само на последната тема, не съм ви следила отдавна. Не знам дали е ставало дума за това, но да ви питам, чухте ли за някаква австрийска журналистка Jane Burgermeister, която инициирала криминално разследване на Baxter и една купчина високопоставени личности за конспирация и биотероризъм? Твърди, че имало някаква международна престъпна организация, в която са въвлечени доста влиятелни политици и бизнесмени.

На мен това ми звучи доста по-притеснително от свинския грип. Ако действително има някакви конспирации на високо ниво, това е ужасно. Разбирам фармацевтичните компании да гонят печалба, но да се организира цяла кампания с такъв мащаб ми се вижда страховито. В какъв свят живеем? Как да сме спокойни за децата си? Надявам се тази дама да не е със всичкия си, но ако всичко това има доза истина... не знам къде да се спасяваме?...

http://www.naturalnews.com/026503_pandemic_swine_flu_bioterrorism.html
http://www.scribd.com/full/17044758?access_key=key-ypdpmkfrlip1gi3rqgo

Общи условия

Активация на акаунт