Ваксини - Дискусия за вредата от тях (5)

• 40 993
  • 808
  •   1
Отговори
# 750
Оф,....аз като още плуваща между лагерите.....
Едните искат снимки на микро-то , причиняващо морбили и т.н. Другите искат първоизточници на не знам си какво си.
Какво да правим ние, които нямаме време да четем толкова Tired
Простете тези мисли на глас...Ама ми се ще някой да ми отговори на предния пост Embarassed

# 751
Съгласна съм с Персона - безумно е да се правят заключения по писания в интернет - във форуми в интернет. Безумно е някакъв Бърди, Персона или който и да е да дава препоръки каква ваксина да се постави през интернет. Безумно е няаква майка да пита "Нормално ли е детето ми да реве часове наред след ваксинация за полио", а куп други да и казват - "Нормално е" и да се започне - моето рева 3 часа, крачето му изтръпна, не можеше да ходи, но после мина; моето рева 5 часа, после заспа и насън пак проплакваше, не се притеснявай; моето вдигна Т, рева 4 часа и все в тоя дух.
Аз не виждам нищо нормално в това.

И аз, и аз!
След 2 от ваксините изживяхме такъв ужас. Повече от час безутешен рев, Т... да ти се скъса сърцето. Още повече, че си имам кротко дете и ми се случваше за първи път да плаче толкова продължително  Tired
Само не знам защо още тогава не съм започнала да се интересувам повече по темата, но когато доктора те предупреди, че това е "нормална" реакция, не си и помисляш, че може да е по друг начин  Rolling Eyes Embarassed

Не знам дали е безумно да се правят заключения по писания в интернет, но много се радвам, че въпросният интернет съществува - за много неща ми е "отворил очите"

# 752
Aз пак да попитам....паненцефалитът само след морбили ли се получава? Има ли друг начин да заболее човек?

# 753
Буквално всяко изречение от книгата на Гълъбов е представено като абсолютен факт, без да е посочен източникът на тази информация. А източниците му на информация са също толкова тенденциозни колкото самия него. Цитати са изваждани от контекст, информация е тълкувана изкривено, липсващите доказателства се доизмислят.
Много често Гълъбов разяснява кой "учен" какво бил установил, а когато потърсите информация, дали наистина това е учен, се оказва, че няма нито една публикация или въобще не е работил в областта, в която се е изказвал или е откровен мошеник. Пример: Лиза Лендимор-Лин. Гълъбов пише:

Точно факти са представени в книгата на Гълъбов, дори си е позволил да пропусне личните коментари на места. Simple Smile
Автори, източници и цитати от тях не са ли достатъчни?

Напълно логично е да не откриваш публикациите, за които той споменава, след като те НЕ обслужват корпоративните интереси.
За някои учени се намира информация, но точно посочената в неговата книга не е от популярните и не е широко достъпна.
В интернет може да се намери само такава информация.
Специализираната не попада в спектъра на любимата ти Уикипедия. Simple Smile

loreto07 , препоръчвам ти да си потърсиш по-широко скроен лекар. Болшинството не са прочели и ред допълнително, извън дебелите бумаги в медицинските университети. А те са написани тенденциозно и разбира се в услуга на спонсориращите ги фармацевтични фирми.
Съжалявам да го кажа, но понеже лекарите вече са ЕТ (еднолични търговци), са мнооого далече от същността на това понятие.
Малко са тези, които следят новостите от специализираните издания и наистина целта им е да са в услуга на хората..  Confused
Смело мога да твърдя, че голяма част от хората в тази тема, са в пъти по-информирани по отношение от личните си лекари по отношение на т.нар. инфекциозни болести и ваксините за тях.  Crossing Arms

# 754
http://www.framar.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%8A% … vanesprav646.html

Поне от тук пише, че причинителят е морбили вирус.
Ама ако няма морбили вирус......не знам.

# 755
Аз нямах нужда от интернет да ми отвори очите,почти всичките ми приятелки са с бебета и с очите си видях страничните ефекти от ваксините,последно детенцето на една от тях залитеше и не можеше да пази равновесие повече от две седмици Confusedа тя се молеше да се оправи и да не остане увредено за винаги,мъкнеше го от лекар на лекар,а те само вдигаха рамене Confused

# 756
Добре де, ама нали това е петициа за ПРАВОТО НА ИЗБОР!

Аз, бидейки родител, имам правото да избера, например, дали детето ми да учи английски или не, а нямам право да избера как да го лекувам. Примерът ми е елементарен, но правото на избор е едно от основните човешки права.

Именно в това е отговорността ни да бъдем родители - да изберем, според собствената си съвест и убеждение, най - доброто за нашите деца.

Аз лично не ща ваксини, но и никого не желая да убеждавам.
Някъде бях чела мисълта, че всеки сам си заслужава последствията от начините по които избира да се лекува / и да живее/. Това е перефразирано, но беше нещо в този смисъл.

Така че, който вярва във ваксините, нека си се ваксинира, аз искам да имам правото да избирам и правото да се информирам.
А не да се окаже, че ваксините са "по - доброто" решение, само защото имат по - добър PR и законното право да се рекламират.
В този ред на мисли, сега тепърва започва да се гърми по отношение на неестествената истерия около свинския грип и огромните фармацевтични печалби...

Но!
Успях най - сетне да я подпиша таз петиция и забелязах, че че е подписана главно от жени.
Мили дами, призовете и половинките си да се включат - те също носят отговорност!

Последна редакция: сб, 28 ное 2009, 21:13 от Ели Мели

# 757
Persona, а защо да не може според теб??? Във всеки един момент, родител може да откаже по-нататъшна ваксинация на детето си.
Аз съм отказала....никой не ме е преследвал, гонил, или нещо подобно, за да постави ваксина на детето ми. Дъщеря ми е вече на 2г и 3месеца.

Вчера ходихме при личната лекарка за преглед. Не бяхме ходили от половин година, че и повече. Естествено жената засегна въпроса със ваксините, и че вероятно не искам да ги слагам и за това не я посещаваме. ) То си е вярно, но като нямам причина да я посещавам за какво да го правя?. )
Предупреди ме, че ако искам да я запиша в детско заведение ще трябва да ги сложа.....това го знам, но и казах, че още не съм решила дали ще я записвам на детска градина.
Съответно тя ми обясни, че вече няма да се слага ДТК, а само ДТ тъй като е над 2г. Също и за още една ваксина, че трябвало да се постави, на която изобщо не запомних името....нямам и намерение да я слагам.
Лекарката в крайна сметка се оказа изключително разбрана жена, никога не ме е притискала, а просто ме е питала и информирала.

Жанетка, това с училището и ваксините е пълна глупост. За да тръгне детето на училище не е необходимо да има поставени ваксини. Изисква се картон и имунизационен статус, но никъде не е посочено, че детето трябва да има ваксини. Същото е и за детските градини, но от там манипулират родителите и изискват поставени ваксини.

# 758
Mirama, дъщеря ти е на 2г и 3м, а някой беше казал, че МПР (другата ваксина освен ДТ) се слага до 2 год възраст http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=409075.msg12406720#msg12406720, така че няма причина да те притискат.

# 759
Персона, дискусията ни спря на втория ми пост към вас. Той беше изключително дълъг, но не получи отговор, както и поста на Мечта. Зададох ви конкретни въпроси, на които не благоволявате да отговорите. Това е ваше право, вместо това обаче, тръгвате да коментирате и защитавате ЛЛ, която не познавате и опита ми за разговор с нея.
Не съм адвокат на Гълъбов, но има глави за аспартам, прозак и бялата захар, натриевия глутамат  etc. И те ли са пълна лъжа. Дело срещу френската държава по повод ваксината за хепатит Б през 1998 - също ли е лъжа.
И още нещо - АЗ НЯМАХ ДО ТОЗИ МОМЕНТ ПРЕДВАРИТЕЛНА ПОЗИЦИЯ ЗА ВАКСИНИТЕ!!! Аз исках един лекар, който и да е той, ако ще и стоматолог, да седне, да хване книжката и да ми каже - това и това. Не намерих нито един, който да го направи.
Да приемем, че всъщност ваксините са чудото на съвременната медицина и всичко, което съм си мислила (и си мисля) са глупости - защо, когато родител отиде при лекаря с оплакване от ваксината - странични действия, описани в листовката на същата ваксина - лекарят заявява, че не от нея. Защо е този зор, не разбирам. Ако взема антибиотик и получа диария ЛЛ казва - от антибиотика е, вземи друг. Но с ваксините - няма такова нещо. Знам за много такива случаи. ЛЕКАРИТЕ НЕ ДИСКУТИРАТ ВАКСИНИТЕ, НЕ КОМЕНТИРАТ И НЕ ПРИЗНАВАТ СТРАНИЧНИ РЕАКЦИИ НА ВАКСИНИТЕ, ВЪПРЕКИ ЧЕ В ЛИСТОВКИТЕ СЕ ИЗБРОЯВАТ ДЕСЕТКИ ТАКИВА. Да оставим Гълъбов, да вземем Мангъров - в "Часът на Милен Цветков" той постави диагноза на дете, което не беше там, без да види изследванията, за да заяви, че то не е засегнато от ваксинацията. Бащата на това дете обикаляше 10 г (момичето беше на 11г тогава) по болници, за да се постави диагноза и не твърдеше, че причина е ваксината, а че единствената интервенция преди да се развият симптомите е била ваксинацията. Коментирайте този лекар, Персона, вместо неграмотната ми бивша ЛЛ. Защо този човек, на такава позиция си плю на авторитета. Защо 30 минути твърдеше, че няма сстранични ефекти от имунизацията, а на 41-та заяви, че на 3 хиляди един давал реакция. Много звънях тогава да попитам от къде дойде тази статистика изведнъж и как до един момент се твърди едно, а в следващия друго.

Зададоха ви се конкретни въпроси, Персона - не отговорихте, но пък бяхте толкова педантичен/на по повод правописа на пишещите.
А по повод това, че всяко твърдение може да бъде защитено ако информацията се представя тенденциозно - естествено. Но това важи както за Гълъбов, така и за мен, така и за вас, Персона, нали така. Затова исках да говорим по същество, затова търсих лекар, който да ми обърне внимание. Тъй като никой не го прави, аз не мога да инжектирам тези неща на детето си. Дори да са еликсира на живота не мога да го направя, защото не съм убедена. Това не е ли т.нар. информирано съгласие, което е нещо нормално на запад - обясняват ви какво ще ви сложат, рискове, ползи и вие си решавате - поемате отговорност за лечението си, нали така.
Единственото място, където това ми се случи в България, беше хомеопатичния център, в който се лекува цялото ми семейство вече 2 години. Преди всякакви прегледи, интервюта, за терапия пък да не говорим, се срещнах с евентувалната си лекуваща лекрка, която (напълно безплатно) ми обясни що е то хомеопатия, как лекува, как се следи пациента и пр.... И аз поех отговорноста за здравето си и това на дъщеря ми.

А по въпроса за това какво искам от вас - ами нищо. Щом сте тук значи искате да дискутирате темата, ами правете го по същество - отговаряте избирателно. Доколкото забелязах на доста хора им направи впечатление, че не отговорихте на моя пост и на този на Мечта.
И все пак няма ли да ни кажете - лекар ли сте или не, имате ли деца или не

# 760
Да оставим Гълъбов - ето ви нещо друго да коментирате, Персона

http://www.trackingvaccinations.com/

# 761
me4ta22, позволявам си да те цитирам, тъй като ми е много интересно какво ще отговори Персона на зададените от теб въпроси.

Цитат
Мисля обаче, че допускате една основна грешка, която наблюдавам при пишещите тук - правят се изводи въз основата на ограничения брой лични наблюдения, които имате и то без да вниквате в дълбочина в проблема. Убягва ви цялостната картина - онази, която показва действителните усложнения от заболяванията и за която имат представа онези, които ежедневно се занимават с тези болести.
Чета темата редовно,но вече рядко пиша,защото общо взето вече повтаряме едни и същи неща за които преди съм изказала мнението си.На мен лично са ми интересни постовете на Persona ,защото така се получава дискусия,която би била полезна за родители,които не са направили своя избор.И въпросът ми към нея е какво трябва да означава "цялостната картина"?Споделям доводите на много от момичетата в темата,но сега искам мнението на Персона само за моя твърде 'ограничен' личен опит.Тъй като не съм писала отдавна ще повторя моята история съвсем информативно.Детето ми боледува от постваксинален енцефалит след имунизация с МПР ваксина.Резултата от това е пълна загуба на слуха в едното ухо,хиперкинетичен синдром,дефицит на концентрация,поведенчески проблеми,дислексия.Как една майка след такъв случай да вникне в дълбочина на проблема и да продължи да ваксинира детето си за благото на цялото население на планетата.Личните наблюдения колкото и ограничени да са те са разковничето един родител да се усъмни,да потърси повече информация и да вземе това решение.И ако преди повече от 8г. аз бях чула за случай на дете,което 3 денонощия примерно е плакало неутешимо и е вдигало температура след ваксинация това също е лично наблюдение и аз бих потърсила информация,бих чела много и за и против ваксините и бих взела решение.А не бих чакала да видя дали такава реакция ще се случи и на моето дете,че едва тогава да се заинтересувам по въпроса.На вас това може да ви се струва егоистично,но кажете как една майка на пострадало от ваксина дете да загърби личните си наблюдения и да мисли за цялото човечество и да жертва собственото си дете като продължи да го имунизира?

Права сте въпреки всичко,че лично аз не бих могла с чиста съвест да кажа на друг родител да спре да ваксинира детето си.Не защото се съмнявам във вредата от ваксините,а защото аз не бих могла да гарантирам,че това дете със сигурност не би се разболяло от болест за която съществува ваксина и не би развило усложнение от болеста.Колкото и да вярвам,че вероятноста е минимална все пак я има.И повечето от противниците на ваксините смятам мислят така.Но ние сме направили своя избор,защото смятаме,че рискът от усложнения след ваксина са в пъти повече от риска децата ни да се разболеят и развият усложнения от тези болести.Никой не оспорва,че и в двата вариант има риск,въпроса е кой е по-големия риск и всеки си прави своите изводи от това,което е прочел и видял.И всеки родител първо мисли за собственото си дете.Дори и родители,които са се информирали и са взели решение да ваксинират те също са взели това решение за собственото си дете,а не заради цялото човечество.Няма какво да се правим на миротворци,защото всички тук сме обикновени хора и родители.И Персона говори от името на медицината като цяло(а позицията и доводите на медицината ги знаем всички),а аз бих искала да ми отговорите като човек и родител.
Persona виждам,че сте се появили отново и за това копирам собствения си пост.Беше отправен към вас и ако сте го пропуснали може би сега ще отговорите.Никога не съм мислила,че сте тук да се заяждате,но след като така уж небрежно пропуснахте някой съвсем добронамерени поста не мога да не се съглася с Вери :
Цитат
А ти, Персона, къде беше, когато някои момичета се опитаха да водят нормална и обоснована дискусия с теб преди 1-2 стр? Набързо се скри....
. И е факт,че или не разбираш какво сме написали или наистина си го променяш както е по удобно.Да по горе се вижда,че аз писах,че не бих могла категорично да кажа на друг родител да не ваксинира,защото и в двата варианта има риск,НО съм категорична,че рискът от ваксина е в пъти по голям от риска да се разболее и да развие усложнения от някой от болестите за които съществуват ваксини.Винаги си спорила за това,че тук се опираме само на ограничени лични наблюдения и вярваме,че всеки обрив или температура задължително е резултат от поставена скоро ваксина.Разбирам,че лекарите твърдят,че това е недоказуемо,но именно за това исках да се включа в дискусията с теб,защото детето ми получи една от най-тежките реакции на ваксините и от последствията страда и до днес.Или може би няма какво да кажеш.....?Или след като видиш случай на доказана реакция от ваксина се правиш,че не си прочела или разбрала?

# 762
Да се запиша при вас.

Детето ми е на 1г. и 5м. и за съжаление има всички ваксини досега  Embarassed
Когато му слагаха първата ваксина, плаках заедно с него. След това си водех придружител, който да го държи, докато му бият ваксината, че нали е „за негово добро”.
Наскоро мъжа ми изтегли филмчето Vaccination - The hidden truth (видях, че и тук се споменава)
Гледах го и оттогава не мога да проумея защо изобщо съм подложила детето си на това  Rolling Eyes
Започнах да чета повече по въпроса и все повече съжалявах, но не мога да върна времето назад, пък и никой не ми е виновен, че не съм се информирала навреме.

Надявам се поне сега, благодарение на вас да съм малко по информирана и да не допускам повече грешки от незнание(което никога не е оправдание, за нищо)

Аз съм на същото дередже като теб.  Wink Не знам обаче какво можем да направим повече, всички ваксини са сложени! Rolling Eyes По принцип идеята на ваксините за мен е много хуманна, не знам защо с годините така са се изродили нещата и както споменават мамите тук, ваксините съдържат едва ли Менделеевата таблица! Sick
Но да ти кажа аз съм все още "на ръба" между двата лагера. Този филм и аз го гледах, но как да се изразя, за да не засегна някой.... Има нещо и в него. Никой не казва цялата истина, нещо такова е моето усещане. Thinking
Имаше и много други, десетки са филмчетата по темата из нета. Даже едно, което гледах детайлно, имаше някакъв доктор, който го интервюираха. Написах му името в Гугъл и излязоха доста, доста, доста противоречиви коментари относно негово проучване за негативното действие на ваксината за шарки.
Мен ме интересува, защо слагат примерно олово и други тежки метали в тези ваксини? Не може ли без тях? Какво точно прави оловото или каквото и да е там друго? Подобрява действието на ваксината ли? Слагат го само, за да тровят децата ли?
Аз продължавам да търся истината, за мен поне не съм я открила.
Но този подфорум определено помага. Peace

# 763
Лурдес, ако ги няма аджувантите, не се образуват антитела.

# 764
  • в моя свят
Lolita007 аз също се самокопирах,когато Персона се появи отново в темата,защото тя винаги спори,че тежки реакции от ваксина са толкова редки,че едва ли не не се е случвало.Температура,обрив,плач и т.н. за лекарите са нещо нормално и бял кахър и многократно натяква,че е лудост за такива "дреболии" да заклеймяваме ваксините и да излагаме децата си на голям риск без тях.Сигурна съм,че поста ми го е прочела,но отговор няма.И това,че е неин избора на кого да отговаря е така,но все пак спори,че опита ни е твърде ограничен и за много тежки реакции чуваме и четем от нета и вярваме безрезервно,а дефакто не сме се сблъсквали с такива.За това държа да ми отговори,защото не цитирам случай за който съм прочела или чула,а това е случая с моето дете.Междудругото не исках да цитирам мнение получено на лично съобщение,но преди година,когато за пръв път видях темата на върлия защитник на ваксините Бърди аз му писах на лични за нашия случай със съвсем добронамерен тон с цел да видя би ли препоръчал продължаване на имунизациите след такава реакция като енцефалит(макар,че от тогава са минали вече 8г. и решението съм взела много,много отдавна).След първото ми съобщение към него той поиска повече информация и аз му цитирах части от епикризата и за моя огромна изненада впредвит писанията му,че нищо не е противопоказно за ваксинация той ми отговори,че на фона на толкова събития и всичко каквото сме преживяли не знае какво да каже.Още пазя съобщението му. Mr. GreenЯвно и Персона няма какво да каже и умишлено подминава поста,защото не иска да си признае.Надявам се да ме опровергае. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт