Как излекувахме зъбите на детето без зъболекар и лекарства

• 81 639
  • 523
  •   1
Отговори
# 150
Защо ще задължават хората да ходят веднъж годишно на профилактичен преглед при личен лекар?

За да може едни пари да се завъртят Simple Smile Но и не знам за глобен човек, който не ходи. Аз също не ходя на профилактичен преглед при джи пи, но ходя на гинеколог, зъболекар и офталмолог веднъж годишно, защото съм преценила, че колкото и добре да се грижа за здравето си, някои неща просто трябва се следят.
Голямото ми дете носи очила, ще ги носи до пети клас, а после ще ги махне най-вероятно, защото сме отишли навреме. Иначе щеше да има мързеливо око.
Очаквам някой сега да ми пусне диета, която лекува астигматизъм.

# 151
Янечек, малко се отклоняваме от темата, но дано не ни направят забележка. Сапуни не купувам, но шампоани -да. Нали целта е да купуваме колкото се може по-малко лекарства и козметика.  Повечето хора като теб се примиряват с действителността, такава каквато е.
Ако започнат да глобяват, лекарите ще си правят едни далаверки и ще записват, че всеки е ходил. Важното е парички да падат в техния джоб. И аз нямам нужда от личен лекар. Искам , както ходя на зъболекар без направление, така да ходя при специалисти без направление и да ползвам отстъпки и безплатни прегледи. При това положение личния лекар освен да слага ваксини, няма какво друго да прави. Те отказват да правят посещения по домовете.
Лазерните операции са чудесно избавление от астигматизма, далекогледство, късогледство, но за хора над 18 години.
И мен ме лъжеха, че ако си нося очилата няма да се получи мързеливо око, но се получи.

# 152
Лазерните операции са чудесно избавление от астигматизма, далекогледство, късогледство, но за хора над 18 години.

И курсовете на Норбеков  Laughing

В книгите съм чела, че кърменето трябва да продължи до 1 година, защото след това кърмата ставала некачествена. Защо ли? Възможно ли е токсини от майката да преминават в кърмата и това да причини ранен кариес при продължително кърмене? Не може ли една кърмеща майка да изследва какво съдържа кърмата и ?
Едното ми дете го кърмих една година, а другото само спря да суче на 10 месеца и половина, защото не му харесваше вече кърмата. Защо ли?

Това в какъв контекс? Аз кърмя 2г и нямаме кариеси.

# 153

И курсовете на Норбеков  Laughing

В книгите съм чела, че кърменето трябва да продължи до 1 година, защото след това кърмата ставала некачествена. Защо ли? Възможно ли е токсини от майката да преминават в кърмата и това да причини ранен кариес при продължително кърмене? Не може ли една кърмеща майка да изследва какво съдържа кърмата и ?
Едното ми дете го кърмих една година, а другото само спря да суче на 10 месеца и половина, защото не му харесваше вече кърмата. Защо ли?

Това в какъв контекс? Аз кърмя 2г и нямаме кариеси.
Сами е на 3.8 и още предпочита кърма за заспиване и като лечебно средство. В книгите също пише, че децата трябва да носят памперси до 2 годинки. Така, че не вярвай на всичко в тях.

Последна редакция: пн, 08 мар 2010, 23:52 от Людмил

# 154
Здравейте и Честита Пролет на всички  Simple Smile

Людмил, изчетох с голям интерес цялата тема. Някои от идеите Ви ми допаднаха, смятам да пробвам.
Имам един въпрос обаче - на снимките на Сами преди диетата ясно личи, че липсват вътрешните крайчета и на двете зъбчета, а на снимката след 8 месеца зъбките са цели. Как бихте го обяснили?

# 155
Здравейте и Честита Пролет на всички  Simple Smile

Людмил, изчетох с голям интерес цялата тема. Някои от идеите Ви ми допаднаха, смятам да пробвам.
Имам един въпрос обаче - на снимките на Сами преди диетата ясно личи, че липсват вътрешните крайчета и на двете зъбчета, а на снимката след 8 месеца зъбките са цели. Как бихте го обяснили?
Ами не съм специалист (слава Богу!) но вярвам, че когато на тялото се достави целият нужен строителен материал, то бързо наваксва пропуските. Само трябва да се направи навреме.

Последна редакция: сб, 20 мар 2010, 21:34 от Людмил

# 156
Видях, че Людмил е писал за бульона от кокали и имам едно въпросче. Четох, че Габриел Казънс препоръчва да се яде малка порция желатин към порция зеленчуци и други храни, защото желтинът подпомагал усвояването на минералите и другите вещества от някои храни. Това за какъв желатин става въпрос? Тук из темите бяха писали много отрицателни мнения, че желатинът се прави от кости на животни и не бил полезен?

За лошия дъх-някои хора имат дъх на фекалии. Това идва единствено от затлачено дебело черво. Повечето хора с лош дъх страдат именно от това. Не само дъхът, а самата кожа мирише на фекалии.

# 157
Видях, че Людмил е писал за бульона от кокали и имам едно въпросче. Четох, че Габриел Казънс препоръчва да се яде малка порция желатин към порция зеленчуци и други храни, защото желтинът подпомагал усвояването на минералите и другите вещества от някои храни. Това за какъв желатин става въпрос? Тук из темите бяха писали много отрицателни мнения, че желатинът се прави от кости на животни и не бил полезен?

За лошия дъх-някои хора имат дъх на фекалии. Това идва единствено от затлачено дебело черво. Повечето хора с лош дъх страдат именно от това. Не само дъхът, а самата кожа мирише на фекалии.
Ами ние такъв бульон не сме използвали.
За дебелото черво - не знам дали сте имали шанса да се качите в претъпкан трамвай в София, в горещ ден и да вдишате (ако имате все още дъх) миризмата. Мнозина мислят, че тази смрад е заради нечистоплътност. Не, просто хората са масово задръстени, кожата им се е превърнала в отделителен орган. Нормално един чист (отвътре) човек, който НЕ СЕ храни с месо и боклуци, няма нужда от парфюми и мирише на бебе.

Наскоро бях на лекция на един от големите природолечители и специалисти по ирисо диагностика в България - Емил Елмазов. През него минават хиляди хора - свидетел бях на тълпите от народ, които идват при него за прегледи и консултация.
Та той сподели, че над 90% от българите, които преглежда имат индикация (в ирисите) за затлачено дебело черво. Това е повсеместно явление всред хората, резултата от невежество и ядене на евтини задръстващи рафинирани и бедни на баласт храни.

Последна редакция: нд, 21 мар 2010, 19:36 от Людмил

# 158
  • София
А ти така и не каза какво пречи правилното хранене на елементарната хигиена?
Не пречи. Всъщност детето още от 3 месечна възраст по своя инициатива спазва Естествена Бебешка Хигиена, но за зъбите не мисля с наказания и принуда да го карам да ги мие, щом не иска. Ще почакаме докато пожелае.

Извинявай, но не разбрах как стои въпроса с хигиената в "долните етажи" И там ли сте на изчакване сам да реши кога му е необходима Rolling Eyes

# 159
Не пречи. Всъщност детето още от 3 месечна възраст по своя инициатива спазва Естествена Бебешка Хигиена, но за зъбите не мисля с наказания и принуда да го карам да ги мие, щом не иска. Ще почакаме докато пожелае.

Извинявай, но не разбрах как стои въпроса с хигиената в "долните етажи" И там ли сте на изчакване сам да реши кога му е необходима Rolling Eyes
Не разбрах точно, за какво става дума?

# 160
Аз разбрах и го приемам с чувство за хумор... Joy

# 161
  • София

За интимната хигиена ми е мисълта  newsm03

# 162

За интимната хигиена ми е мисълта  newsm03
Ммм, не съм чувал за такава за 3 годишни момчета.

# 163

Ами не съм специалист (слава Богу!) но вярвам, че когато на тялото се достави целият нужен строителен материал, то бързо наваксва пропуските. Само трябва да се направи навреме.

Процесът на реминерализация не може да възстанови вече загубен зъбен материал, той е само повърхностен, но доколкото разбирам вие вярвате, че липсващите парчета са пораснали наново..... newsm78
Как да накарате детето да си мие зъбите ли? Ами дайте му възможност, както вие сам казахте - чрез личен пример. Успех!

# 164

Процесът на реминерализация не може да възстанови вече загубен зъбен материал, той е само повърхностен, но доколкото разбирам вие вярвате, че липсващите парчета са пораснали наново..... newsm78
Не винаги науката има цялостен поглед върху нещата, а често "феномените" се игнорират*

* Професор Величко Гатев (с 20 годишен опит в института по педиатрия) казва, че бебето няма никакъв контрол върху отделителните процес … рова в мозъка му. Те се развивали чак в края на първата година. Но опитът ни със Самуил показа, че той имаше контрол още от 40-тия ден. Това потвърдиха и повечето от майките, практикуващи ЕБХ. Какъв е извода? Че отглеждаме дeцa-гений или че педиатрите грешат?

Последна редакция: пн, 22 мар 2010, 20:55 от Людмил

Общи условия

Активация на акаунт