Как излекувахме зъбите на детето без зъболекар и лекарства

• 81 654
  • 523
  •   1
Отговори
# 165
Напълно съм съгласна, че бебето може да върши "работата" само в гърнето след 40- ия ден и памперса е излишен. И майка ми това твърди от личен опит, като се е грижила за мен, брат ми и сестра ми. Но не мога да приема, че кърменето след 1 година е полезно за детето и майката. Всички животни в природата отбиват рано малките си , след точен период от време. А ние хората все си правим експерименти и ми се иска да има повече изследвания за това как се променя качеството на кърмата след 1 и след 2 години кърмене. Много деца сами се отбиват на 10- 11 месеца, а за останалите е нужна воля на майката, за да го отбие.
Надявам се някой специалист за се изкаже тук конкретно за изследванията на Уестън Прайс, а не само за миенето на зъбите. Посещенията при зъболекар и миенето на зъбите не ми помага нито на мен, нито на децата ми и зъбите продължават да се увреждат. Мисля, че се храним здравословно с малки изключения от време на време.

# 166
Инера,
делфините кърмят 16 месеца, но са наблюдавани случаи това да продължи 2 години, слоновете - 2-3г., а човекоподобните маймуни - 3-4г. Трябва да се има предвид, че живеят доста по-кратко от човека  Wink

# 167
Инера,
делфините кърмят 16 месеца, но са наблюдавани случаи това да продължи 2 години, слоновете - 2-3г., а човекоподобните маймуни - 3-4г. Трябва да се има предвид, че живеят доста по-кратко от човека  Wink
аз не виждам причина да нямаме доверие в детето. Ако то иска да суче 2 години в какво е проблема?
Май и с това се различаваме от животните, че сме престанали да разбираме бебетата си, дотолкова, че са нужни специални методи за комуникация с тях.

# 168
И понеже темата е за кариеси в детска възраст, редно е да се спомене, че кърменето дори на 3-4-годишни, не е причина за появата им.

# 169
И понеже темата е за кариеси в детска възраст, редно е да се спомене, че кърменето дори на 3-4-годишни, не е причина за появата им.
Виж храненето с биберон (т.е. ранното отбиване) причинява кариес.

# 170
А това, че кърмата променя състава си след годинка, какво значение има. Така или иначе след годинка детето яде всичко и кърмата има само допълваща функция.
Не знам защо цари такова мнение в България, че кърмата става токсична. Мен много ме тормозеха роднини от БГ с такива твърдения навремето. Тук не съм срещала някой да го казва.

Людмил, аз не разбрах Сами какво е ядял преди това? Пълна веганска диета ли сте спазвали, без никакви животински добавки?

# 171
Здравейте и Честита Пролет на всички  Simple Smile

Людмил, изчетох с голям интерес цялата тема. Някои от идеите Ви ми допаднаха, смятам да пробвам.
Имам един въпрос обаче - на снимките на Сами преди диетата ясно личи, че липсват вътрешните крайчета и на двете зъбчета, а на снимката след 8 месеца зъбките са цели. Как бихте го обяснили?
Ами не съм специалист (слава Богу!) но вярвам, че когато на тялото се достави целият нужен строителен материал, то бързо наваксва пропуските. Само трябва да се направи навреме.

Процесът на реминерализация не може да възстанови вече загубен зъбен материал, той е само повърхностен, но доколкото разбирам вие вярвате, че липсващите парчета са пораснали наново..... newsm78
Не винаги науката има цялостен поглед върху нещата, а често "феномените" се игнорират*

Да, прав сте! Повторният растеж на зъбите е феномен, само не ми е ясно как стоматологът не го е забелязал, а е потвърдил само липсата на кариес??
Tова, което се е случило със зъбките на Сами се нарича естествена реминерализация. Да, рядко явление в днешно време, но все пак възможно. И колкото и да ви е чудно, съвременната стоматология препоръчва наравно с редовна хигиена и хранене с екологично чисти, пресни, непреработени храни с високо съдържание на минерали.
Много се съмнявам, че стоматологът е видял това, което демонстрирате със снимката след 8 месеца, Людмил, а реално тя е вашият най-силен аргумент. За мен е очевидно, че владеете добре някои от инструментите на професията си, но познанията ви за перспектива, цвят и сянка са посредствени. Мисля, че ме разбирате.

# 172

Людмил, изчетох с голям интерес цялата тема. Някои от идеите Ви ми допаднаха, смятам да пробвам.
Имам един въпрос обаче - на снимките на Сами преди диетата ясно личи, че липсват вътрешните крайчета и на двете зъбчета, а на снимката след 8 месеца зъбките са цели. Как бихте го обяснили?
Ами не съм специалист (слава Богу!) но вярвам, че когато на тялото се достави целият нужен строителен материал, то бързо наваксва пропуските. Само трябва да се направи навреме.

Процесът на реминерализация не може да възстанови вече загубен зъбен материал, той е само повърхностен, но доколкото разбирам вие вярвате, че липсващите парчета са пораснали наново..... newsm78
Не винаги науката има цялостен поглед върху нещата, а често "феномените" се игнорират*

Да, прав сте! Повторният растеж на зъбите е феномен, само не ми е ясно как стоматологът не го е забелязал, а е потвърдил само липсата на кариес??
Tова, което се е случило със зъбките на Сами се нарича естествена реминерализация. Да, рядко явление в днешно време, но все пак възможно. И колкото и да ви е чудно, съвременната стоматология препоръчва наравно с редовна хигиена и хранене с екологично чисти, пресни, непреработени храни с високо съдържание на минерали.
Много се съмнявам, че стоматологът е видял това, което демонстрирате със снимката след 8 месеца, Людмил, а реално тя е вашият най-силен аргумент. За мен е очевидно, че владеете добре някои от инструментите на професията си, но познанията ви за перспектива, цвят и сянка са посредствени. Мисля, че ме разбирате.
O моята професия е всичколог, от всичко по малко. Ако намеквате, че снимките са подправени - не са. Просто старите са правени с 2 мр апарат.

Ето сравнение със първата снимка и една отпреди месец. Дали е "феномен" да кажат професионалистите. За мен феномени няма; тези неща са естествени.

На първата е на 2.5, на втората на 3.9

Последна редакция: вт, 23 мар 2010, 16:17 от Людмил

# 173
Увредените зъбки и късното прохождане на Сами са признак на недостиг на калции. С ленено олио, поници и козе сирене този проблем е решен и аз вярвам че зъбките имат подобрение, има логика в това.
Не се знае със сигурност дали продължителното кърмене не причинява увреден емайл. В другата тема повечето майки на деца с увреден емайл са кърмили доста. Но аз не съм изследовател и нищо не твърдя, само разсъждавам. Както миенето на зъбите няма връзка с кариесите, така и кърмата може да няма връзка.
Людмил, за това време през което жена ти е кърмила Сами сте могли да имате още едно дете и Мирела да кърми него. Всяко дете се чувства по-щастливо , когато има братче или сестриче, а не да се държи за полата на майка си и да суче от нея по всяко време.  Сами дори ще има ясни спомени цял живот от кърменето, което ми се струва извратено и не приемливо.

e4o me4o, ако пиеш само дестилирана вода може кърмата ти да е качествена и добра, но това дълго кърмене не уврежда ли твоите зъби?

Последна редакция: вт, 23 мар 2010, 17:08 от Инера

# 174
За тези 2г. откакто кърмя не съм ходила на зъболекар и нямам проблеми със зъбите. В интерес на истината като малка бях с много слаби зъби и почти половината са ми в пломби. От близо 8г, откакто си промених начина на хранене нямам нови кариеси и рядко са ми създавали проблем старите пломби.
Дестилирана вода пия, но не редовно. В тази връзка някой знае ли дали може да се пие постоянно. Нещо срещам противоречиви мнения.

# 175
Разбира се, че може да се пие постоянно и Пол Брег го е доказал. Растенията и животните изтеглят неорганичните вещества от почвата и водата и ги превръщат в органични, които се усвояват от човека. Ако човек пие вода с минерали, то те са неорганични и организма не ги усвоява. Една част от тях успява да изхвърли, а друга складира по ставите, в бъбреците /камъни/, от вътрешната страна на зъбите и на други места. Солта, всички изкуствени витамини, които не са изтеглени от растение или животно също не се усвояват от организма. Поне това твърди Пол Брег в книгите си. В природата дъждовната/ снежната/ вода е дестилирана вода и племената, които са пиели такава вода са били много здрави. Водата в плодовете и зеленчуците също е дестилирана.
Навремето нямаше мини дестилатори в България и аз пиех дестилирана от едни голям стоманен дестилатор в поликлиника, но водата миришеше на стомана и спрях да я пия.
А ти какъв дестилатор ползваш?
http://fonik-water.com/products_other.htm.HTM  Знаеш ли колко струва този?

Последна редакция: ср, 24 мар 2010, 12:52 от Инера

# 176
  • София
А ти така и не каза какво пречи правилното хранене на елементарната хигиена?
Не пречи. Всъщност детето още от 3 месечна възраст по своя инициатива спазва Естествена Бебешка Хигиена, но за зъбите не мисля с наказания и принуда да го карам да ги мие, щом не иска. Ще почакаме докато пожелае.

Извинявай, но не разбрах как стои въпроса с хигиената в "долните етажи" И там ли сте на изчакване сам да реши кога му е необходима Rolling Eyes
Не разбрах точно, за какво става дума?

За интимната хигиена ми е мисълта  newsm03
Ммм, не съм чувал за такава за 3 годишни момчета.

Ми, то с чуване не става, а идва от родителите....
А сега ако кажеш  че си миете редовно ръцете и се къпете повече от един път в месеца, направо ще развалиш картинката...   newsm48  Или и тук не ти е ясно за какво иде реч!

# 177
  • Русе
 Смятам нападките по отношение на хигиената за пресилени и недоброномерени. Не това е темата. Naughty

# 178

O моята професия е всичколог, от всичко по малко. Ако намеквате, че снимките са подправени - не са. Просто старите са правени с 2 мр апарат.

Ето сравнение със първата снимка и една отпреди месец. Дали е "феномен" да кажат професионалистите. За мен феномени няма; тези неща са естествени.

На първата е на 2.5, на втората на 3.9

Не четете внимателно. Не снимкиТЕ, а тази снимка  - http://bezpeleni.info/tmp/nokaries.jpg . Пипани са фона отдясно на детето, бялото на очите и ЗЪБИТЕ. Само вие си знаете с каква цел. И понеже го споменахте - това не е снимка правена с 2мр камера. А това, което ми изпратихте по-горе е с качеството на изрезка от вестник и никакво сравнение не може да стане. Щом като всичкологията ви включва и фотография, вземете и сложете една свястна снимка, мисля, че някой тук вече два пъти ви подкани да го направите. Но не правена с GSM-а на баба ви.

# 179
  • София
Смятам нападките по отношение на хигиената за пресилени и недоброномерени. Не това е темата. Naughty

Да, права си, защо пък ще си губя времето и парите със зъболекари и миене като явно това може да се замени толкова лесно Rolling Eyes   
Няма да досаждам повече, ако следвам съветите, може след време да се сдобия и аз с някой нов, чисто бял зъб и тогава непременно ще пиша thumbsup

Общи условия

Активация на акаунт