Как излекувахме зъбите на детето без зъболекар и лекарства

• 82 092
  • 523
  •   1
Отговори
# 285
Ечо Мечо, истинктивно да усещаш нещо е едно, а да прочетеш във форума друго. Пускат се много противоречиви теми като тази за За и Против вит. Д., както и отделни постове за нуждата от добавка вит. Б12.
Вери, в никакъв случай не подлагам на съмнение статията и мерси много за превода. Иначе нямаше как да разбера какво пише вътре  Heart Eyes С руския съм доста зле, така че хич не мога да се образовам повечко Embarassed Мен все пак ме гложди отвътре, че ако е толкова вредна, би трябвало да има инфо
 на английски, немски или френски. Тоест може и да има де, но аз не намерих преди.
Иначе логиката е голяма да се нарушава флората от бактериите.

# 286
Вери, в никакъв случай не подлагам на съмнение статията и мерси много за превода. Иначе нямаше как да разбера какво пише вътре  Heart Eyes С руския съм доста зле, така че хич не мога да се образовам повечко Embarassed
О не, Солей. С теб сме разисквали виртуално много въпроси и в други теми. Не си ме разбрала. Ако е имало раздразнение, не е било към теб.  Hug

А статията се сдоби с превод, защото единствено се срещаше информация, че маята е вредна. А защо- никой не обясняваше. Мен лично не ме касае въпроса, както вече писах няколко пъти. Това е единствено информация. Всеки може да прецени какво да прави и какво да яде. Това не е за агитиране или убаждаване. Simple Smile

На английски не съм търсила честно казано. Може би тук, ако отида в Централната библиотека, ще намеря въпросния Канадский журнал микробиологии. Може пък да се пробвам в кварталната утре.

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 02:55 от Вери

# 287
ВиВи, за вит. Д и Б12 по същия начин, има ли изкуствена намеса значи нещо не е наред и не трябва да се съмняваме. Още повече, че трябва да вярваш на първо място на себе си и на това как се чувстваш, и чак тогава да прецениш дали да приемеш дадена информация за споразумение  Wink
Петър Дънов казва, че най-добре ще разберем дали една храна е добра за нас, като следим 1-2ч след като сме я изяли как се чувстваме и имаме ли някакъв дискомфорт.

# 288
Вери, това, че не ядеш хляб, не те освобождава от задължението да проверяваш източниците. Мисля, че е задължително за всеки, който борави с информация и я прави достъпна за много хора. В тази статия се говори за геноцид, за постепенно и сигурно натравяне на организма, не бих я нарекла 'просто информация'.
Напълно съм съгласна с Мом - трябва да се търси обективната истина, фактите. Защото аз лично предпочитам да 'знам', преди да 'усетя', че една гъба е отровна, образно казано.

# 289

Петър Дънов казва, че най-добре ще разберем дали една храна е добра за нас, като следим 1-2ч след като сме я изяли как се чувстваме и имаме ли някакъв дискомфорт.

А специално за маята-не я одобрява  Peace

# 290
Вери, това, че не ядеш хляб, не те освобождава от задължението да проверяваш източниците. Мисля, че е задължително за всеки, който борави с информация и я прави достъпна за много хора. В тази статия се говори за геноцид, за постепенно и сигурно натравяне на организма, не бих я нарекла 'просто информация'.
Не мисля, че тази тема е подходяща за обсъждането на задължения и т.н.
Ти нали ги провери източниците? Свободен, голям и разумен човек си.
За мен е просто информация. А задълженията ми- мисля, че аз ги определям тези неща.
Щом те дразни или ти е неприятно, просто игнорирай информацията.  Peace Какъв е проблема?

Намери информация с какво и дали е полезна маята, вместо да се палиш и нападаш.

# 291
Въпросът не е в това някой да защитава маята, може и да е вредна в някаква степен, ясно е, че до 30-те години на миналия век се е използвала само закваска и маята е сравнително съвременен продукт . Друг е въпросът дали вредата е в тези размери, в които се описва. Аз също се порових в нета, специално в търсачката писах думи за мая и за вредно, за да изведе инфо в тази посока, търсих най-вече на английски - нищо! Попаднах на фирми, които продават разни атрибути, за приготвяне на домашна закваска. Но те не твърдяха, че маята е вредна.
По-важното е, че обществените пространства не са само за големи и разумни хора, те са и за малки и неразумни хора.  Аз лично живея с тази отговорност и не бих искала да бъда врата, през която да навлизат в живота на хората нови товари, след като всички са и без това обременени. Но си права, че сама определяш дали да го правиш. 
Все пак информацията има силата да променя живота на хората, да ги освобождава или заробва. И не всеки има времето да разследва. Когато в бг във всяка област на живота трябва да станеш специалист, понеже държавата не помага, може и да не остане време за руските учени. Аз лично имам по-належащи теми, свързани със здравето на децата ми, в които съм длъжна да знам повече, от повечето лекари, за да взема някои решения. И разчитам на по-ангажираните с "калция" да споделят верни неща.

# 292
Вери, проблем нямам, нито те нападам. Намирам коментарите ти за противоречиви и на свой ред го коментирам и то в контекста на темата. Това е публичен форум, а не твое лично пространство и не разбирам защо се дразниш, а се опитваш да го прехвърлиш на мен.
Мом, тук положението е още по-лошо, защото попадането при лекар (особено с дете) е цяло приключение и в общия случай се спасяваш сам, като разследваш и се информираш.
Темата ми е интересна и пряко ме касае. Вчера писах на фирмата, която произвежда мая тук, Suomen Hiiva Oy. Ще видим те какво имат да кажат по въпроса.

# 293
http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=4983
Ето тази книга също ми допадна, обаче как така суровоядците ядат сурови настъргани картофи. Някой от вас пробвал ли е да яде подобно нещо? А ориза как се яде суров, накисва се като овесените ядки ли?

# 294
Инера, суровоядството няма връзка с тази тема. Това е тема за зъбите и за различните фактори, които влияят.
Авторът на тази тема вече приведе значителни и убедителни доказателства, че най-здрави зъби имат хората хранещи се с бульон от костен мозък, риба и др.  Вегетарианците просто търсят заместители на тези храни. Но това, че в темата има суровоядци, не я прави тема за суровоядството. Вероятно има и такава тема някъде...

# 295
Инера, ето една книга на Атерхов, която може да изтеглиш онлайн: http://www.spiralata.net/booklist.php?fieldFrom0=20&LangID=0&Letter=%C0 . Отдясно е опцията за теглене. Не знам дали е същата. В тази също има много рецепти накрая. Мен много не ми допада обаче.

Ориз някой беше споделял, че се опитвал да покълва, но не става. Само накиснат не мисля, че е добра идея.
Сурови картофи също някой беше споделял, че е опитвал. Аз не бих пробвала. Иначе сладките картофи може да се ядат сурови без притеснение. Малахов много препоръчва сока от картофи при проблеми с виоска киселинност в стомаха.

# 296
Според вас 50% сурова и 50% готвена храна не е ли идеалния вариант и за деца и за възрастни?
е4о ме4о, ти давала ли си витамин Д на бебето си?
Мисля, че открих точната зависимост между кърмата, калция, бактериите и разпадащите се млечни зъби. Утре ще напиша, защото сега ми се доспа изведнъж.

Последна редакция: нд, 18 апр 2010, 08:50 от Инера

# 297
Някои специалисти препоръчват 2/3 свежи продукти, спрямо 1/3 готвени. Лично според мен това е лесно постижим баланс, при положение, че суровата храна е по-обемна и човек, който редовно яде плодове и салати спазва това без да се замисля специално по въпроса. Не е необходимо да ядеш сурови картофи или ориз за целта. Grinning Просто си правиш към тях една добра салата. Grinning Не знам, обаче, дали има връзка със зъбите.

# 298
50/50 препоръчваше Харви Дайъмънд, но аз мисля, че е по-добре 70-80%, точно както мом казва. Има връзка със зъбите, тъй като те са част от тялото. От състоянието на тялото зависи здравето на зъбите. Всичко е едно цяло.
Инера, не съм давала и капка. Интересно ми е откритието ти.
По телевизията оня ден дочух, че ако искаме здрави зъби трябва да ходим на 6м. на зъболекар  hahaha все едно той ще ни ги даде. Явно са закършили и те покрай криизата  Joy

# 299
 newsm47 Като толкова много препоръчват този флуор стоматолозите, защо не кажат " яжте гъби, които съдържат флуор", а вместо това казват "пийте флуорни таблетки". Разликата е огромна, едното съдържа органичен флуор, а другото- неорганичен, който в по-големи дози е отрова за плъхове.  А пък отделен е въпроса, че не е открита връзка с кариеса.
А през зимата как успявате да храните децата си с 2/3 сурова храна? Аз нещо не успявам през зимата... newsm12

Общи условия

Активация на акаунт