За студената вода, водомерите и базата

• 5 644
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • София
В нашия блок направихме протокол ,в който пишеше по колко човека живеят в апартамент и после го дадохме на Софийска вода.

# 16
  • София
Значи, ангажимента на "Софийска вода" е до приходния водомер.Поради тази причина ние нямаме право да се месим в междусъседските отнощения . Това казва Нредба 4.
Пропорционално се начислява не само на абонатите с водомер , а на всички на база брой живущи.
В момента базата е 7 м3., т.е. ако в апартамент на база има 2 живущи СВ таксува 14 м3.
За съжаление не можем да поогнем, просто трябва да си монтират водомери, а за това вие трябва някак да ги убедите.
Като аргумент може да посочиш това, че обикновено базата е повече от измерената консумация.Освен , ако не са излъгали колко са живущите и не плащат за 2-ма, а живеят 5 човека.
Ако мога да съм полезна, съм насреща.

# 17
навремето на майка ми в блока ситуацията беше сходна - някой си сложиха водомери, други не
но все ми се върти в главата че тогава всеки си плаща какво му е отчел водомера, а останалото се дели между тези без водомерите - сигурна съм че беше така, защото те не доволстваха че ако имало теч - те трябвали да го плащат и т.н

# 18
Льонеберя, благодаря за информацията, дано успеем да ги убедим  Hug

# 19
За да ви улесня, когато имате такива проблеми
Знам една фирма, която ни откри индивидуалните партиди към софийска вода, стана бързо лесно и не се разправяхме, организираха ни всичко от А до Я, ето
техния сайт е http://partidi.com/, знам че откриват и ндивидуални партиди и към топлофикация София, така че може да са ви от полза!

Общи условия

Активация на акаунт