За студената вода, водомерите и базата

• 5 636
  • 19
  •   1
Отговори
Накратко в блока има апартаменти без водомери, водят се на база. Реално обаче харчат много над нея и остава огромно количество вода и затова не искат да си сложат. Но тази вода все някой трябва да плати, затова го разпределят по другите апартаменти (с водомери)  Crazy така че освен показанията на уреда, ни добавят почти още толкова и сметката става двойна Sick
Течове със сигурност няма, ВИК инсталацията е сменена изцяло с чисто нова!

Има ли и други в това положение и пробвали ли сте да решите проблема?

# 1
Единственото, за което се сещам ,че на всеки 3 месеца се увеличава базата на която те плащат с 1 куб.м. на човек / това е според изискванията на Софийска вода /, като им станат доста кубиците се надявам сами да се принудят да си поставят водомери. При нас беше голям проблема по същият начин , още повече че бяхме на общ водомер целият блок - кошмар.

# 2
  • с/у ОколоМръсТното
Ми да се разпределят кубиците на хората на база. Защо на вас, дето имате водомери?  Rolling Eyes

# 3
... като им станат доста кубиците се надявам сами да се принудят да си поставят водомери ...

4 кубика за годината няма как да ги уплашат в близките години, защото става дума за огромно количество в +, само на нашата сметка идват 5-6 отгоре, а това е на всеки апартмент с водомер, за 2 входа (заедно сме), по мои сметки са към 200 кубика на месец, изразходени от няколко апартамента. Какво я правят тази вода не знам, но сутрин тече по повече от час, чува се от щранговете, на събранията всеки път се повдига въпроса, но никой не си признава  Tired

Ми да се разпределят кубиците на хората на база. Защо на вас, дето имате водомери?  Rolling Eyes

Ахам, този въпрос зададох на място, нo отговор не получих. Няма да плащаме сметките, докато не ни разрешат да платим показанията на водомера ни. Да заведат дело, ако искат. Явно с приказки без нищо писмено няма да стане, сега пиша на сайта им, да видя какво ще кажат, после ще си пуснем и жалба с входящ номер.

Да беше 1 кубик отгоре, иди дойди, но по 5-6 и това вече 5.5 г., а колко още ни чакат ...  Crazy

Последна редакция: ср, 07 окт 2009, 12:52 от Не се сърди, човече

# 4
В стария ни блок някои имаха водомери, някои нямаха. Тези с водомери плащаха по показания, остатъка от общия водомер се дели между всички, които нямат. Но и едните и другите плащахме на касиеркта на блока, т.е. към Софийска вода се водим заедно, предполагам на един абонатен номер. Може там да е разковничето.
Сега единият ни водомер е развален, вс еоще не е оправен, и плащаме на база за него. Честно казнао, не харча повече отколкото ми трябва, никой не е повдигал въпроса, но се замислих.
Вие като сте с водомер имате ли собствен абонатен номер или не?

# 5
водят се на база. Реално обаче харчат много над нея и остава огромно количество вода и затова не искат да си сложат.

На следващото събрание се съберете тези с водомерите и им изпейте на другарите "45 години стигат!".
Баси наглеците. ooooh!

# 6
...
Вие като сте с водомер имате ли собствен абонатен номер или не?

Имаме си, всеки апартамент с водомер е с отделен абонатен номер и си плащаме на каса  Tired

На следващото събрание се съберете тези с водомерите и им изпейте на другарите "45 години стигат!".

Много точно  Joy

# 7
... като им станат доста кубиците се надявам сами да се принудят да си поставят водомери ...

4 кубика за годината няма как да ги уплашат в близките години, защото става дума за огромно количество в +, само на нашата сметка идват 5-6 отгоре, а това е на всеки апартмент с водомер, за 2 входа (заедно сме), по мои сметки са към 200 кубика на месец, изразходени от няколко апартамента. Какво я правят тази вода не знам, но сутрин тече по повече от час, чува се от щранговете, на събранията всеки път се повдига въпроса, но никой не си признава  Tired

Ми да се разпределят кубиците на хората на база. Защо на вас, дето имате водомери?  Rolling Eyes

Ахам, този въпрос зададох на място, нo отговор не получих. Няма да плащаме сметките, докато не ни разрешат да платим показанията на водомера ни. Да заведат дело, ако искат. Явно с приказки без нищо писмено няма да стане, сега пиша на сайта им, да видя какво ще кажат, после ще си пуснем и жалба с входящ номер.

Да беше 1 кубик отгоре, иди дойди, но по 5-6 и това вече 5.5 г., а колко още ни чакат ...  Crazy

Не, ни си ме разбрала , аи аз не съм го обяснила - започва се от 3-4 куб.м. на човек. Да примем, че са 3 куб.м. и живеят 3-ма човека. Сега плащат 9 куб.м., след 3 месеца ще плащат 12 куб.м. , след още 3 мес. - 15 куб.м. и т.н. Ако сте в София можете да се обърнете за съвет и към Софийска вода.

# 8
А къде е регламентирано подобно увеличение? Защото си има някакъв утвърден норматив за разхода на вода и едва ли Софийска вода, при наличието на наредба, би се вслушала в препоръката на Никол някой да плаща с 5 кубика вода повече  Rolling Eyes
По скоро поставете по твърдо въпроса с водомерите, в крайна сметка не са кой знае колко скъпи.

# 9
  • София
Здравей, ще попитам колегите и ще доложа какво може да се направи от страна на СВ.

# 10
nikoniki4, разбрах те, но не отчиташ факта, че в повечето на база пишат, че живее един човек, максимум двама, а вътре колко са е съвсем отделен въпрос. Ако един апартаент се дава под наем и наемателят е сам, след няколко години като се изнесе и го наеме 4 членно семейство, да не мислиш, че ще идат да си сменят базата?

...
По скоро поставете по твърдо въпроса с водомерите, в крайна сметка не са кой знае колко скъпи.

Те не са, но после сметките са  Mr. Green не са глупави  Tired

Здравей, ще попитам колегите и ще доложа какво може да се направи от страна на СВ.

Благодаря  Blush

# 11
ЗНам , че е трудно , но пък вие можете да пишете жалби,че не живее 1 , а 5-ма...примерно.
Ох , незнам. Трудна задачка. Ние откакто се откачихме от общият водомер и минахме на индивидуално отчитане е доста по-добре.

# 12
Ако апартамента е даден под наем, наемателят плаща на база броя на живущите собственици, освен ако собственикът не уведоми писмено за това Софийска вода.Базата наистина расте на всеки три месеца и не мисля, че на хората им е по-изгодно да плащат така, сигурна съм, че колкото и много вода да изразходват, СВ си прибира своето,че и отгоре. По-скоро направете замерване на общия водомер, възможно е той да не отчита правилно и от там да се разпределят тези кубици между всички.

# 13
ЗНам , че е трудно , но пък вие можете да пишете жалби,че не живее 1 , а 5-ма...примерно ...

Ами как да следя 2 входа, тези от другия дори не ги познавам  Tired

mia_ria, расте с по 1 кубик, 4 общо за годината, на 8 апартамента примерно, това е увеличение с 24 кубика за 1 г., ако са писали, че живее 1. А идват 200 кубика отгоре, може и повече да са, които се разпределят. Няма как да им е по-изгодно, защото тогава тези 200 кубика ще се разделят м/у 8 апартамента, а на м/у 48.

# 14
  • София
nikoniki4, разбрах те, но не отчиташ факта, че в повечето на база пишат, че живее един човек, максимум двама, а вътре колко са е съвсем отделен въпрос. Ако един апартаент се дава под наем и наемателят е сам, след няколко години като се изнесе и го наеме 4 членно семейство, да не мислиш, че ще идат да си сменят базата?

.....

Домоуправителя трябва да подава информация на Софийска вода за броя живущи.
За това съм сигурна туй като помагах при оформянето на документите при нас за откриване на индивидуални партиди.

Общи условия

Активация на акаунт