Юлчета щастливи тичат,всички много ги обичат!(тема 131)

• 23 298
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Чета ви, чета и все не успявам да се включа, та сега използвам момента да отговоря.

Дени трябва да имаш 10 отработени дена в месеца за да се актуализира заплатата. Иначе си получаваш толкова, колкото преди да излезеш в отпуск по майчинство.

ДеЩо много се зарадвах на новината за бремеността ти, дано всичко е наред  Hug Ако следващото дете е родено преди да изтече 2-годишния период се получава същото обещетение, каквото и с предното дете, т. е. 12 месеца 90% от заплатата и 12 месеца минималната. Ако си получавала високо майчинство няма смисъл да се връщаш на работа, понеже в базата за изчисление на новото обещетение (12 месеца преди 45-дневния болничен) ще влязат месеци с минимална работна заплата и ще трябва да се осигуряваш допълнително на висока сума, за да получаваш някакво по-високоплатено майчинство през първата година.

# 601
Ами именно - организма трябва да свиква да се справя сам, без такива помощни средства - всичко, което може да се избегне нека не се дава, ако става дума за вече тежки алергични симптоми - ок...

Киса, мерси за информацията, ако всичко мине добре двете години няма да са минали, дават го към края на май-началото на юни да се пръкне. Не че ми е особено високо, но все пак..
Вчера акушерката каза, че щом не повръщам  ще е различен пол от досегашните  Laughing

# 602
Амаринова, тази функция е след спиране на климатика да се изсуши самия той от конденз. Моят е Фуджицу, но рядко съм я използвала. Работи ок. 15-ина мин. след спиране, изсушава се и сам изключва.

Киса, Белинда, благодаря за отговорите.

Нова мода е при децата за всяко заболяване да дават противоалергично. При Момо също беше така. Но специално при ларингита, той ми е правил жестоки задушаващи спазми. Там само с инжекционен урбазон се оправихме.

# 603
Поне няма две години да си на минимална работна заплата.
Проучвах ги аз тези неща след промените в закона и се канехме и ние да хванем периода преди да изтекат двете години, но с липса на цикъл и активно кърмаче няма как да стане  Peace Мъжо заяви, че ако и второто е момиче ще работим за трето  Rolling Eyes
Много се радвам, че имаме бебеправещи мами Hug

# 604
  • София
Здравейте момичета !  Simple Smile

Аз сутринта само с кафето бях тук за няколко минутки и иначе чак сега вкючвам компютъра, докато Дея спи, а аз готвя Simple Smile Ако знаете колко работа свърших  Whistling Така си реших да го изключвам вече, че иначе мине не мине и само рифрешвах, а и белкем малко на сметката за тока се отрази, че плащаме по 80 лева на месец, като нито готвя всеки ден, нито нищо  newsm78

Трети ден не сме излизали и аз се отдадох на редене и пренареждане на шкафове и гардероби. Днес е ред на нашия гардероб и приготвих поне 10 плика от Кауфланд за даване  Whistling А пък с какво умиление разгледах една по една всяка една моя дрешка от преди първото ми бременеене - ми то талията е една педя егати, а аз все се мислех за дебела  Laughing Тях обаче прилежно прибрах обратно в гардероба с надеждата пак да мога да си ги нося, защото наистина са си готини Simple Smile

Аз за тръшкането бях споделяла още отдавна, че си мислех, че е присъщо за по-големите деца. Поне така си помням от Билянка, но Дея ми го прави редовно. Вкъщи в повечето случаи просто си я оставям на пода да си се стръшка, а навън я гушкам и разсейвам с нещо. Така правех и с кака й .

Туу, написали са на мъжа ми фиш за 50 лв. за шофиране с гсм. Току що ми го каза по хендс-фрито Simple Smile

Мая, не се учудвай, че не помня с подробности Simple Smile Аз и от бремеността и от бебешкия период на децата не помня с точност до дни и месеци  Simple Smile При много мами е така  Peace

Тая Дея е толкова смешна - сърди се не само, когато не и давам нещо, което иска, но и когато тя ми дава нещо и аз не го взимам  веднага и пада едно викане и каране Grinning

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 17:10 от Ninche

# 605
  • Варна
А колко зъба трябва да излязат сега? 24 ли?

# 606
  • София
20,  до колкото знам  Peace

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 15:27 от Ninche

# 607
# 608
Здравейте, трудно ви настигам с четенето, ама успях.
Дещо, нямаш причини за притеснение според мен. Едно че не е сигурно в коя г.с. си, второ коремния ехограф не вижда толкова рано. И аз минах през нещо подобно, та знам.
Киса, а какво става ако е родено след изтичането на 2те години? Ако примерно си пуснеш неплатен отпуск  newsm78 Мъжът ми твърди че се изчисляват нещата на базата на последните доходи, но аз го карам да провери, че нищо не е сигурно с тия промени дето правиха наскоро.
Аз нещо хич не искам да се връщам на работа.  Tired Повечето ми млади колеги се разбягаха - кой по чужбина, кой частен бизнес ще почва и най-вече в майчинство. Сега има и 20% съкращения, заплатите са замразени. По едно време се говореше че щели да ги качват на по 1500лв, а сега замразиха дори докторските  Shocked  Аз за 400лв няма да се върна, баси! Да си гледат работата. Не съм учила толкова време да взимам по-малко от който и да е неквалифициран персонал  Crossing Arms

Зверилий днес ми обърка деня с някакъв неочакван сън преди обяд. Сега се катери по масата и ме маже с лиги  Laughing
Кръстил си е едно плюшено кученце "Мима" и много му се радва. Вчера установих че има вкус за жени. Видя Пенелопе Крус на една реклама в близък план и като взе да вика "кака, кака" и да я гледа ей така   Satisfied Heart Eyes Чак ме избута да не му преча  Joy

# 609
  • Варна
http://www.amber-bg.com/index.php?option=com_content&task=vi … 117&Itemid=27
Тук пише доста интересни неща за зъбките.

Не се гледа дали е родено бебето преди да изтекат 2-те години,  а се гледа излизането в отпуск за бременност и раждане, тоест ако излизеш в болничен /този, който се дава 45 дни преди раждането/ преди да са минали 2-те години, получаваш старото майчинство.

# 610
Ние излизаме пак. Времето навън е страхотно, между другото. Няма вятър, слънчево и топло е.   Nature Sun With Face

# 611
  • София
Аелия, ама верно ли 400 лева #Crazy Стига бе, къде това? Баси подигравката Crossing Arms И имаш научна степен/ или звание ли се води, не им разбирам много/?!

# 612
Тони мерси за линка, значи да чакам още два кътника и ще има няколко месеца затишие  Mr. Green
мммда в България да си научен работник е никак непрестижно и недоходоносно  Naughty Аелия  Hug разбирам те напълно, аз затова когато пред мен стоеше дилемата дали да се пъна за докторска степен реших да си трая и не съжалявам, сега  в музея си работя по проекти и си  Whistling

# 613
  • София
(...)
Климатиците имат една функция DRY. Някой знае ли на какъв принцип действа, че много бързо се изсушава въздуха като го пусна да топли. Дали с това DRY няма да е по-добре или това допълнително изсушава newsm78
Моят има функция DRY и функция COIL DRY.
= DRY e за изсушаване на въздуха в стаята (примерно ако имаш пране вътре или си готвила);
= Coil dry е за изсушаване на вътрешното тяло на климатика (да премахне конденза от работата, за да не се развиват гадинки).
За съжаление и двете нямат ефекта, който търсиш.

Е, това на нищо не прилича. Сутринта, когато исках да излизаме, спа до 10 почти. А сега подряма половин час и я чувам как реве оттатък. Обидена съм й  Crossing Arms

# 614
  • София
Зверилий днес ми обърка деня с някакъв неочакван сън преди обяд.

Ха, и Ели ме изненада така , до преди малко я дондурках. Заспа час и полвина след обичайния и час за сън.

Общи условия

Активация на акаунт