Юлчета щастливи тичат,всички много ги обичат!(тема 131)

• 23 470
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Ох, на мен пък така ми хареса в Барселона, Валенсия, Аликанте и едно там градче-селце, в което живееше баща ми
Прага ми е по-готическа и католическа, по-подредена, аз обичам разпиляно, творческо, хора с по-свободен дух
В Испания е хубаво да се движиш в творчески и научни среди, имам колеги от университета, които редовно са там и са очаровани
Иначе обикновените хора са почти толкова прости колкото нашите обикновени хора, по-шумни, но и по-ведри, което по ме кефи
На режимът им на хранене така и не можах да свикна, мразя да ям късно вечер
Но архитектурата е точно мой тип, особено на юг, където има много арабско влияние
Растителността обаче е малко, това е дразнещо, прекалената жега и така, харесва ми как на юг като се разхождаш из малките селца навсякъде мирише на жасмин през септември
Освен това е оживено и няма вид на провинциално, английската провинция например ми е крайно скучна, но красива, а Лондон и другите големи градове са толкова интересни
В Испания има и страхотни музеи с модерно изкуство, интериори всякакви, абе точно мой тип творческо и разчупено
Гледали ли сте Сексът и Лусия? Красив испански филм, стар е, аз чак преди месец го гледах, много ми хареса

НБМ, ще свикне детето

Евредика, все забравям, снимката е супер!

# 91
Вече на няколко пъти педагожката се извинява, че дават на децата мюсли. Много ги задължавали от ХЕИ, нямали избор Shocked Мюслито и плодовете били задължителни.  Вчера на родителската не се сдръжах и я попитах какво му е на мюслито, та така ни се оправдава. Thinking Оказва се, че има оплаквания от родители, затова, децата им не били свикнали да ядат такова чудо и оставали гладни. Та от ХЕИ съм доволна значи Laughing Иначе по менюто има какво да се желае, но все пак бива.
Е, не! Ще падна от смях: "Извинете, но децата ви ядат мюсли!"  Joy Що не дойдат да ми се извинят, когато пуснат по ТВто на децата в детската градина сериалче, "На кафе" или, още по-лошо, чалга?!
Полудя народът тотално вече, ужас!  smile3505
Белинда, липсваше!  Hug
НБМ, Джоли, Амаринова, Ра, а вас пускат ли ви в яслата, да огледате, да видите къде спят децата, на какво се хранят, с какво си играят, какви са "леличките" и пр? И в яслите леличките само медицински сестри ли са? Ако да, те занимават ли с нещо децата, или само се грижат да не седят прекалено дълго с наакан памперс и да не си извадят едно на друго очите?  Rolling Eyes
Сигурно въпросите са глуповати, но наистина нямам представа, а искам да разбера.
Катче, честит празник на фирмата!   bouquet
Мая, супер, че лекарствата за лесно избиване на зъбки са подействали!

# 92
Майко, това с мюслито е върха просто Shocked

Момичета, няма ли да се видим по женски на 10-ти. Хайде, гласувайте, че да се обадя да запазя места.

Белинда, много готини снимките, ама и аз още не съм ги разгледала всичките. А според мен знаейки за Деси, веднага трябва да се заемеш и ти с тоя въпрос. Досега децата все заедно си гледате, така че не можеш да изоставаш Crazy
Joy нали, нали Joy
Белинда, Белинда newsm18 newsm18 newsm18 

Снощи бяхме на РД на племеницата ми, Анна и аз бяхме с тутута, подарихме и на нея туту, снимки довечера ще ви пусна.
Анна яде като разпрана, толкова храна на нейното ниво(ниски маси) не беше виждала, от снощи до сега е акала 5 пъти Shocked
Обаче как хубаво спа, голямо лудуване падна снощи, трябва всеки ден да й осигурявам такива мероприятия, за да спи Whistling

# 93
Мале, вчера егати деня имах - от към служебни ангажименти. Днес 'шоуто' продължава. Искаше ми се да отида на зъболекар, че не съм ходила от както родих, но се наложи да отменя часа.

Ния я храня с метална лъжица от доста време. Хапва и с вилица понякога. Не реша на редовни начала, а само когато се сетя.

Евредика, първият път като ходих в яслата огледах къде какво и що. Иначе и на камерите гледам. Има само една медицинска сестра. "Леличките" не са мед.лица, а помощен персонал.

Белинда, много готини снимки. Споделям мнението ти за Испания, макар да съм ходила само в Майорка, не ме впечатли много много.

# 94
  • Sofia
Евридика, разгледах яслата, да. Директорката и педагожката сами ни поощриха да го направим. Не е кой знае какво, но има играчки, залата изглежда широка, спалнята е с легълца, всички с еднакви чаршафчета. Миналата година са подменили бельото и всяка група е с различни животни. Ние сме от "мечетата". Децата са 21 на възраст от 1 до 3г. Лелките са 4бр. Не знам как се справят. Другата седмица ще има родителска среща по групи и ще се ориентирам кой какъв е, вчера беше общо за цялото заведение.
Това, което ми харесва, е че има огромна градина към заведението, разделена на площадки за различните групи. Дано често извеждат децата.
Естествено ще събираме пари, по 10лв на дете за закупуване на нови играчки, но това ми се струва нормално, предпочитам детето да има с какво да се занимава. Има си училищно настоятелство по групи и ще решим заедно какво да купим.
Също ще купуваме едни весели книжки с животни и прочее неща, за да се занимават децата. Освен това периодично организират театър, музикални дни и прочее.
Лелките засега са много любезни, но през деня няма как да ги видя какво правят вътре де Rolling Eyes И на мен ми е любопитно как се оправят с 20 деца. Thinking
Това ми е засега инфото, проучвам все още.

# 95
Джоли, сигурна ли си? Само медицински сестри могат да работят в яслата.

Лена, радвай се, че са 10, защото при нас вече са 60 лв. ooooh! Иначе и ние почнахме от 10 или 20, не помня точно. Само че тази година аз не дадох, казах, че няма да ходи и толкоз. Още съм им сърдита, за дето купиха ТВ и ДВД без да ме питат. Имало родители отговорници и те били съгласни. Само че са взели и от моите пари Crossing Arms

# 96
Медицинските сестри обикновено са по две на смяна, тоест са 4 за група, а леличката, която отговаря за гърнетата и хигиената е една през деня от 7 до 16ч, след последното им слагане на гърне и следобедната закуска и изчистването си тръгва
На обед се засичат 4те сестри и така се справят с нахранването и слагането по леглата на всичките

Занимават ги според мястото и броя на децата, най-често играят с тесто вместо пластелин, учат ги да правят линии - пътечка от едното животно до другото, по-късно и кръг да рисуват
По-големите учат стихчета и песнички
В плевенската ясла на Яна групите бяха големи и поне имаха две занимални - бебетата ги отделяха с едната сестра в едната занималня, там всеки с играчки си се занимава хаотично, а големите с другата госпожа в другата занималня вършеха по-педагогически неща, строяха гаражчета на колички, приспиваха кукли, разни други игри групови - балона се надува  и тн
В софийската ясла в Хаджи Димитър много наблягаха на стихчета и песни, постоянно ми рецитираше разни нови научени неща детето, апликираха, рисуваха
И в двете ясли много ги извеждаха при подходящо време
Играчките често не се виждат, защото са прибрани по шкафчетата

# 97
Белинда, много хубави снимки (поне докъдето успях да стигна засега де). И на мен ми беше интересно как ще реагираш, като разбереш, че Дещо е бременна  Crazy

Нинче, Габи яде предимно с пластмасова лъжица все още, но аз имам една доста голяма (по-голяма от малка метална) и с нея. Иначе и с метална й давам понякога. За сресването - аз я реша всяка сутрин преди да й сложа фибичката, но това е от месец насам може би, дотогава не я бях ресала нито веднъж  Simple Smile

За анкетата гласувах 2 часа, но както казах тя тогава започва да яде, а обикновено вечерята се проточва доста дълго, тъй че не знам доколко е коректен отговора ми  Laughing

Иве, много хубави рисунки е сътворила малката ученичка, голяма сладурана  Heart Eyes

На Дуци и на Десита снимките много сладурски и те  Heart Eyes

Ра, дано днес най-сетне я оперират тая твойта твърдоглавата баба  Hug

Катче, честит юбилей, дано се разраства още и става все по-печеливша фирмата ви! А Маги ме изуми колко думички знае  Shocked Аз също съм проговорила рано, но Габи засега почти нищо не говори смислено. Иначе мозъкът й работи много здраво вече, изумява ме всеки ден какви неща прави, всичко вижда и запомня и се опитва и тя да повтаря, да не остане по-назад  Laughing

# 98
Белинда, страхотни снимки   bouquet

НБМ, браво на Дени  Hug

И ние сме с метална лъжица от около 2 месеца, и вилица ползва, от нашите – за ужас на майка ми  Mr. Green

За АМ съм на мнението на Белинда, обаче давам и аз. Да ме пита някой защо, няма да мога да отговоря. Просто това ни е приспивателното вечер  Rolling Eyes

„Режима” на хранене на Мишо е точно като на Мати. Следобедната закуска му е след 18.00, понякога дори в 20.00 часа и после направо АМ към 21.30-22.00
За анкетата – гласувах 2 часа, но броя следобедната закуска за вечеря. Ако се смята млякото за вечеря, ще е минути преди да легне.

За разресването на буйните му къдрици нямам грижа – той като види гребен или четка си ги ползва по предназначение  Whistling Ако е с шапка първо я сваля, сресва се и след това не ми дава да му слагам шапката, да не му разваля прическата  hahaha

Михаил днес е по-добре, от сутринта само веднъж съм чистила сополки. Апетита му също се завърна, изяде си закуската. Сега спи, ще видим после дали и обяда ще се приеме толкова добре.

Ето малко снимки и от нас http://fiodorovi.multiply.com/photos/album/30/30#photo=1

# 99
Катче, честито! Много успехи и печалби да имате занапред и бизнеса да се разраства   bouquet
Нинче, нямам идея за цикъла с хомеопатичните лекарства newsm78 Аз слушам докторката и изпълнявам на 100% каквото ми казва и това е.
Храня Сами с метална лъжица, понякога и вилица и голяма супена лъжица, защото му е по-интересно да се храни с нашите прибори. Никога не съм го решила, освен ако не се брои четкането с естествен косъм веднъж годишно  hahaha То няма и какво да реша.
Аз доколкото знам лелките не са задължително мед.сестри. Моя позната работи като лелка там и няма медицинско образование. Thinking
Обаче това с мюслито ме потресе, наистина  #Crazy Как е възможно да не се обяснява на родителите, които очевидно нямат никаква идея за здравословно хранене на децата.  ooooh!Поне на родителските срещи да им се обяснява, щом те самите не си правят труда да се ограмотят.
Сами вече има ново зъбче. Изби. Обаче продължава да е един киселяк  Confused Поне няма температура и тая нощ спахме  dance
Аз едва се движа със скапания си кръст, а за капак съм с болки в гърдата.  ConfusedГоворих с Белинда  bouquet и почвам лецитин. Дано ми размине  Praynig Нещо сме в някакъв кофти период май  Confused

# 100
  • Варна
Павката вечеря към 19.30, следобедната закуска е в 16.00, после към 20.30-21.00 си ляга, преди сън пие АМ.Вечерята не му е много обилна, но понякога яде доста плодове и бисквити по това време и супата направо си отпада.АМ-то е 180 гр. повече не иска мисля че  е ок, АМ ще давам поне до 2 г., дори до 3, след това кисели и пресни мляка на негово място ако още иска преди сън мляко.Сега ги давам за закуска тези млека понякога.

# 101
Пък Боян напоследък няма установен режим. Като седне да яде някой - и той с него. Обикновено има закуска сутрин и понякога вечеря сам, когато храната позволява. Храни се може би 6-7 пъти дневно по малко и суче много пъти - хич не ги броя. Излязах от родилното със сутиен 90С, сега съм с 80Е. Shocked Смятайте за какво млекопроизводство става въпрос.

Белинда, добре дошла обратно.  Hug

# 102
Катче, честито! Много успехи в бизнеса ти желая!
Относно яслите - една люлинска мама сподели, че на група от 30 деца се падат една лелка и една медицинска сестра. Shocked

# 103
Дуци, не дръж детето гладно! Милото, на рожден ден трябва да отиде, че да се наяде  Joy

На мен ли ми се струва или Белинда се скъта с въпроса за трето  Wink

Донка, мъжът ти сигурно е доволен от ефектите  Sunglasses Между другото не съм получила анкетата ти.

# 104
Изтекоха ми лигите по снимките на пазарите в Испания, яде ми се средиземноморско ужасно много, риби, оризи, зеленчуци
Добре, че Марто направи босилеково песто, ммм, много е яко, по яко от това, което продават
И да го похваля, че много ми помага, ама много
И не мрънка, с новината за третото се бъзикаме повече, може така да избиваме стреса не знам
Определено няма с каква кола да ходим насам натам обаче след време, свекъра има подходяща като за три деца, но не си я дава за разходки
Догодина най-много на море да отскочим, някъдена цивилизовано, вчера страдахме за Беглика, че ще изпуснем, ама не се знае още с нероден Петко

Общи условия

Активация на акаунт