Отговори
# 600
Някой май каза желе  Sick от детската градина имам ужасни преживявания с желираните десерти, и 20ина години по–късно не съм променила отношението си към тях. Предпочитам ето това тук Този уикенд решихме да си поглезим стомасите – то не бяха пици, табулета, супички и  един експериментален десерт, два реда бисквити, шокопудинг между тях, а от горе крем от разбити 4ервени горски плодове с мляко...на вид не го докорахме, но на вкус..мммм.  newsm53

Саида, радвам се, че варненските доктори не са познали! НАй–скорошно оздравяване  newsm10

A снимките от Либия ме подсетиха, че миналата семдица се видях с една приятлека – тази година стана либийска снаха, а сега чакат и малко българо–либийче. Да са живи и здрави  Praynig Peace

# 601
Аз също не обичам желета  Sick
върки тук вече рядко някой и играе да прави нещо на ръка ,купува се готово  .

Вчера си играх да правя ябълков кекс -по рецепта на една позната ,стана супер   chef .Ако искате д пусна рецептата.

# 602
Аз пък от детската намразих грис-халва  , щото една дебела лелка казваше "има ли грис, има и дрис, ахахахахахахаха " и ми ставаше гнусно някак си.

Но понякога правя грис с мляко, като кремче.

Деси,
дай рецептата. Кюрда умира за ябълковия кекс на баба ми и не ще да яде от моя  Tired  . Тя реди резенчета ябълки като ветрилце отгоре.

# 603
ябълков кекс

продукти

2 водни чаши брашно и толкова захар

1 водна чаша  олио

1 бр ванилия

1 бр  бакпулвер

6 яйца

5 големи ябълки-обелени и нарязани на малки парченца

малко орехи -накълцани на ситно.

Пече се на 200 гр. ,но първо се загрява долният реотан ,а след около 10 мин се пуска и горният,пече се до порозовяване.
След като изтине се поръсва с пудра захар.

Да ви е сладко   chef а против уруки ,и малко чесън може да добавите- в кекса  Mr. Green

# 604
я вижте с даровете на природата какво може да се направи:

Последна редакция: пн, 09 ное 2009, 21:17 от hadil

# 605
Хадил, зарежи чудесата, ами кажи може ли да поправя едно желе дето от 2 часа седи в хладилника и не ще да се желира  ooooh!  да го кипна наново на котлона ли?

Кюрда ще ме бие, напразно го подлъгах с желенце... Такова в плик купено лимонено, следвах инструкциите да му се не види.

Даже във формички на мечета го изсипах, тюх да му се не види

# 606
уф - не можах да си подредя предишния пост. кликвайте на снимките и ще ги видите.
Шилан - ти да не си го кипнала желето - така се разлага и не може да стегне. ако имаш чист желатин, просто разтопи леко твоето желе и смеси допълнително желатин (1 с.л. на литър смес предварително накиснато да набъбне), без да го вариш, само да го разтвориш, докато е топло - и обратно в хладилника.

# 607
  • София
Снежнатамар,
Честит Рожден Ден!Желая ти много здраве, щастие, любов и положителни емоции покрай дечурлигата!  bouquet

# 608
Снеже, РД ли имаш днес  Laughing  Ти отдълго време се криеш,само и само да не черпиш  Wink

Хадил, ми не знам дали съм го кипнала. То такава пяна се надигна още от самото начало, все едно не съм измила тенджерата от верото!!!Нищо не се виждаше от пяната. Сутринта погледнах в едната чашка горе-долу беше желирано, ама в другите си седеше воднисто  Sick

Теди, как върви отпуската  Wink чакам те да ми кажеш за шоколадовия трансфер! !вия път не ми се получи жабата. С какво оцветяваш шоколада? Аз пробвах със степче, ама не стана и после взех бои за яйца.

Трябва да се науча, че съм обещала торта с картата на Кюрдистан и друга с емблемата на Фенербахче  Laughing

# 609
Hadil-тоя фестивал на зеленчукувите статуи в коя държава се провежда?Доста кг чесън има Laughing

Шилан-2ч не са досатъчни ако е по-редичко и не си сипала ледена вода в топлата смес на желето.
Ако искаш ще ти кажа по-полезен вариант на желе-да си захранваш кюрда  с витаминки и протеини.
А ако обичаш лимонов пай-в готварския има страхотни рецепти,аз ще правя днес Blush

п.п. в една купичка вряла вода бъркаш сместа за желето,после прибавяш купичка студена вода:кви балони,какво варене Shocked
или по-сложни желета проават в БГ newsm78

Вещица- снимка на яб.кекс имаш ли?Сигурно е сухичък,аз обичам по-сочни Thinking

в Емирско има напрежение заради битките на йеменските сектанти със Саудитска Арабия,има жертви,свалени самолети...ОАЕ също имат териториални проблеми с Йемен,инша'Алла кхайр!

# 610
Лили, дай линк за тоя лимонов пай. Наскоро правих лимоновите пасти на labrex мисля, че бяха...

Ти видя ли чийз кейка с виолетки? Имам му мерак  Crazy

Значи да преговорим- в купа с вряла вода, сипвам сместта за желето и добавям купа студена?

Имам едни малки червени желенца на др Йоткер, ама са само за торти   http://fotos.mundorecetas.net/albums/userpics/10267/Tortenguss.jpg

# 611
Ох,много харесвам нещата на д-р Йоткер,ама трудно се намират при нас..

виж сега Шилан:ще слагаш по малко вода от колкото е написано в упътването,а моята здравословна рецепта ще ти я пусна в тремата за желетата.Моите дечица много обичат желенца,вкл момченцето Heart Eyes

лимонов пай,вариянти:  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=444114.0

от вчера ми се яде ашуре   Crossing Arms

# 612
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Кой каза ашуре- умирам за  ашуре със сладолед!Обаче тук няма от къде да си купя. Преди години в Пловдив , в една сладкарница до джамията какво ашуре правеха- редяхме се на дълги опашки да си купим. Лили, хапни едно и за мен.
Снежнатамар, честит рожден ден!!!

Saidah,   bouquet

У нас 2/3 от децата са болни и то женската част, та вчера обикаляхме по покликлиниките.Като си нарезах един грейпфрут се сетих, че някъде  му слагали сол, та пробвах и ми хареса. А малката през цялото време му викаше гейфрут, та по едно време и аз се обърках как беше точно  hahaha
 На вън май ще става потоп, такъв дъжд се сипе. Само да си спинкаш на топло в къщи   Simple Smile

Но въпреки дъжда да ви е много хубав деня  и на всички  Hug Hug Hug

# 613

Снеже -честит рожден ден

лили не е сух,явно ябълките пускат някакъв сок,а те не са малко. Снимки -няма забравих да снимам,а после се изяде  Grinning

алвера бързо оздравяване  Praynig  Ти коя зодия беше ,ако не е тайна  newsm78

# 614
Честит рожден ден snejnatamar!
Шилан - никога не вари желе, разлага се !

Общи условия

Активация на акаунт